Stranica 6 od 28 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1364

Tema: DNEVNI MENI VAŠE BEBE

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tooka23 prvotno napisa
    evo mi imamo punih 10 mjeseci
    (...)
    tijekom dana joj nudim piti samo vodu trebam li možda nešto drugo?
    (...)
    Trenutno imam domaće cikle u vrtu pa me zanima od kada to smiju jesti! također kao i poriluk?
    Za vodu mislim da svi sad pisu da je ok davati samo vodu - ja isto ne dajem drugo, a ona se ne buni.

Za ciklu mi pise u tablici od 8 mjeseci, a za poriluk od 10/11 mjeseci (ovisno o tablici - ja sam sebi napravila kompilaciju 3 tablice pa dajem po najkasnijem sto pise od sve tri...)
    Tako da vjerojatno mozes vec oboje davati

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Trudila sam se da sve iscitam, ali nisam bas potpuno uspjela. Imam jedno pitanjce za sve vas. Kod nas je situacija slijedeca. M ima 7 mjeseci, s dohranom smo krenuli s 5 mjeseci.
    nakon cjelonocnog nasisavanja budjenje oko 7.30-8.00 (uglavnom) nakon 2-3 sata dojenje i prvo spavanje (nekad pola sata nekad dva), nakon budjenja ide jedan obrok dohrane, nakon cca 2 sata ide dojenje i jos jedno spavanje. Oko 17.00 ide drugi obrok dohrane (tada svi zajedno jedemo). Oko 19.30 je dojenje pred spavanje, a po noci ne brojim koliko puta doji. I tijekom dana dajem siku na zahtjev mimo gore navedenih obroka u slucaju da trazi.
    Sto se dohrane tice miksam voce i neku zitaricu ili samo voce ili povrce i zitaricu. Uveli smo jabuku, krusku, tikvicu, mrkvu, od nedavno i bananu i breskvu, a od zitarica palentu, rizu i proso.
    M je na pregledu s 6 mjeseci imala 8,220 kg i 68 cm. Jako dobro prihvaca dohranu, cak mi se cini da ne zna stati s jelom. Kako iznimno rijetko koristim kupovne kasice, ne znam koliku kolicinu joj trebam dati. Recimo stavim trecinu kruske i dvije cajne kasike skuhanih rizinih pahuljica. Toga bude cca 120-150 g i ona to sve moze pojesti i cini mi se da bi mogla jos. Rukovodim se kolicinom u teglici kupovne hrane (125 g).
    Nisam planirala uvesti ovako rano i drugi obrok ali sam imala problema sa zdravljem i koristila sam dvije vrste antibiotika. Morala sam izdajati i njoj davati adaptirano. Nije islo lak s tim i bolje je prihvatila jos jedan obrok cvrste hrane nego obrok adaptiranog. Srecom uspjesno smo se vratili na dojenje, ali su nam ostala ta dva obroka.
    Previse sam se raspisala ali trazim odgovor na pitanje o maksimalnoj kolicini hrane u jednom obroku za sedmomjesecnu bebu. Druga stvar - jesam li pogrijesila sto sam uvela drugi obrok ranije nego sto je uobicajeno? Ako jesam ima li sanse da to nekako ispravim?

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da se previse skiras i brines!

kolicine koje jedno 7mjesecno dijete moze i zeli pojesti znaju jako variirati. daj bebi koliko hoce! oni (jos) sami znaju kada im je dosta i kada zele jos.
    mislim da nisi uranila s drugim obrokom.mi smo relativno brzo uvodili krute obroke da bise rijesili AD mlijeka.
    svako dijete je individualno i mislim da ne mozes puno usporedivati - barem ja mislim da nema puno koristi od toga.

vazno je da oprezno i pojedinacno uvodis namirnice. a vidjet ces da ce doci i faza kada bebac uopce ne zeli nista jesti....a onda opet ne mozes nadavati i tako u krug.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Podižem temu!
    Karlo mi sada ima godinu i 7 mjeseci i trazim raznolikosti u njegovom dorucku... Tu sad ubola par savjeta, iako se vise pisalo o mladjim bebama. Za sada smo za dorucak "izvrtili" zobene pahuljice sa mlijekom i voce, onda se toga zasitio i htio je jesti kao "mi veliki" Pa sad dobiva ujutro casu jogurta, i toast: prepečem mu u tosteru kruh koji sama pecem doma u onom pekacu, i na nj dobije masla i sira, ili masla i dimceka. (?)
    E sad. Dosadilo mu od jucer i to, pojede mi kruha, npr, kolicinski kao dva prsta ruke
    Trazim nesto novo. On je vec relativno veliki decko, 12 kg, preko 80cm visok, raste naocigled ko gljiva poslije kise :D Tek smo nedavno naucili gristi, boze moj, i to je bila muka nas mukama, nije htio niti rizu da nije smixana... Sad je super, ostali jelovnik izgleda ovako:

DORUČAK: ? ? ? (trenutno bez ideja...)
    RUČAK: sve što i mi odrasli, samo s vrlo malo začina i soli (npr. risotto sa graškom i piletinom, crvena leća s mrkvom i krompirom, tjestenina s bolognese purećim mljevenim i tikvicom, juha + poslije meso i povrce iz juhe itd.)
    MEDJUOBROK: 7corn žitarice na adapt. mlijeku sa voćem (banana i jabuka po zimi, ljeti i sve ostalo)
    VEČERA: 7corn na adapt. mlijeku
    Između toga svega: kruh gricka i pije vode (ali malo... možda 2 dcl dnevno... )

Prestali smo dojiti prije 2 tjedna, on je jednostavno prestao traziti, a mislim i da nije mlijeka vise niti bilo, presusilo :D

Znam da sam se napisala, ali na temelju "prilozenog romana", mozda ima neka dobra dusa i mama sa duzim radnim stazom da mi odgovori:
    1. Par kreativnih ideja za slasan i uravnotezen dorucak...?
    2. Mlijeko - vidim da ga pije manje nego bi trebao. Gdje da ga jos ubacim, i koje vrste? Kravlje za ovu dob ili...?
    3. Kolika je, cca., kolicina obroka kojeg dijete ove dobi pojede? Ono, zbilja okvirno, jer znam da je individualno. Ali, na primjer, bili jedan duboki tanjur, onako do ispod crte, bio u redu? To je valjda oko 3-4 dcl hrane.
    4. Rastu mu sad ona 4 zuba očnjaka. Istovremeno. To utječe na apetit? Da malo usporim s obrocima?

Hvala unaprijed svima!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

magali, moj F. sad ima 18 mjeseci i za doručak puno toga kombiniramo. budući da i on želi jesti što i mi, mi smo ustvari počeli jesti što i on tako da jedemo zajedno. to je preko vikenda jer preko tjedna doručkuje kod bake koja ga čuva.

danas smo jeli pir s jabukom i cimetom. fino i njemu i nama. ima stvarno mnoštvo ideja...zobene s jogurtom i voćem; žganci i sir; proso i voće; sir i vrhnje; pir s voćem; ponekad moja mama ubaci sve žitarice po malo pa s jogurtom. a ima još hrpa žitarica koje nije niti probao...kao što je amaranth. rijeeetko jede kruh s nečim, draže mi je dati mu žitarice s voćem i jogurtom.

moj uglavnom između obroka jede suho ili svježe voće. vodu nudim pa koliko popije popije. malo sad štrajka s večerom, ali pretpostavljam da je zbog zubića. ja mu nudim pa koliko pojede. rast zubića sigurno utječe na apetit.

moj jede u zdjelicama. mislim da bude i manje od 3-4 dcl hrane. ovisi o danu.

što se tiče mlijeka, F. još doji. jede sir i pije jogurt, mlijeko mu ne nudim. ako ubaciš jogurt ujutro, pretpostavljam da bi to bilo dovoljno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala, zeljka 231!
    Karlo se malo popravio, dva donja ocnjaka su izbila, gornji jos gnjave... ali jede OK. Za dorucak smo odonda probali bio pahuljice iz DMa, 5 vrsta, pa malo raskuhane sa jabukom, i onda par zlica jogurta u sve to. Smazao pola, ostatak... pas polizao :/
    Jos trazim nesto sto mu odgovara, ali tako to ide, metodom pokusaja i pogresaka...

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Malo podižem temu. Nemam baš vremena čitti cijeli podforum pa za iskusne mame imam jedno pitanje:

imam 7. mjesečnu bebu koja jede 3 obroka adaptiranog (u 4h, u 12h i u 21h) i 2 obroka "krute" hrane (u 8h i u 16h);
    zadnje vrijeme imam feeling da je noću gladna (često se budi i smiri je jedino mlijeko; nisu zubi); da li postoje neke
    žitarice koje mogu smutiti s adaptiranim i dati joj na bocu prije spavanja?!?!?!

Unaprijed hvala!!!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

imaš kupiti nešto kao laku noć kašice koje se mute s vodom ili s adaptiranim
    pogledaj malo po dućanima
    pakirani su u kutijama, ne mislim na one kašice u bočicama
    ove za laku noć su ti mislim za period od 6.mjeseca
    Posljednje uređivanje od alkemicar : 05.07.2011. at 14:59

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajmo se malo ponavljati

klinci imaju 1,5 godinu, imamo sljedeći raspored obroka..

8,00 - adaptirano
    10,30 - žitarice/voće ili neka kombinacija sa jogurtom, sirom ili vrhnjem
    14,30 - ručak žitarice/povrće sa mesom ili bez, mahunarke/žitarice, povrće/jaje, tjestenina sa nečim
    od navedenog
    17,30 - voće
    19,30 - adaptirano sa žitaricama

ja bih prešla na svježe kravlje mlijeko, pa bi raspored obroka bio mlijeko čim se probude ili uz doručak, užina, ručak, užina, večera, pred spavanje mlijeko

ako im za doručak dajem ovo što im sada dajem ( žitarice/voće ili neka kombinacija sa jogurtom, sirom ili vrhnjem ), za prvu užinu opet malo voća, šta da im dam za popodnevnu užinu i večeru? ne jedu mi baš samo žgance, običan jogurt, griz - sve moram nadopunit sa malo voća - malo previše da 4 puta dnevno jedu voće koliko god zdravo bilo
    ima netko savjet - kako vam izgleda raspored po vrsti namirnica?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mozete li mi reci kada djetetu dati meduobrok ako jede dorucak u 8 ujutro a rucak oko 12 - 12.30... kada da mu onda ponudim meduobrok? mislila sam oko 10? to je otprilike 2 sata, ili je to premalo vremena?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako ubaciš vočku ili sok to je ok vremene.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

7 mjeseci
    doručak: bočica ad
    međuobrok: jabuka s keksom
    ručak: piletina s rižom
    međuobrok: jabuka s keksom
    većera: bočica ad

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lastavice, to je premalo mliječnih obroka
    i previše krutih

do navršene godine dana mlijeko bi trebalo biti osnovna namirnica
    sve ostalo, samo po malo
    posebno sa sedam mjeseci

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Joj ja se tako teško snalazim u tome pa sam mislila da je ovako kako činim ,al očigledno nije pa ču promijenit. Znaći kad mu dam malo hrane onda iza toga bočicu jel bi možda bilo tak bolje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ti se baš ne razumijem u adaptirana mlijeka, ali pretpostavljam da na kutiji piše koliko mlijeka ide za tu dob ili težinu
    pa to rasporedi na više obroka

jedan, maksimalno dva kruta obroka su dovoljna
    i, ne treba djetetu taj keks uz voće, samo voće je dovoljno

ja bih djetetu te dobi davala cca 5 mliječnih i jedan kruti obrok
    jede li noću?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dobro hvala ti puno onda ću i ja tako napravit. On bočicu jede svaka 4 sata. Po noći jede 1 obrok jer ja mu dajem manje od propisanog na kutiji. Jel djeca štucaju ako se prenajedu? On meni ponekad štuca iza obroka

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

djeca štucaju jer još nisu savladala pravilno disanje, pa malo izgube rotam kad jedu
    sjećaš se da je štucao i u trbuhu?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

aha dobro onda sad znam da nije zato što se prejeo. Jućer sam napravila kak si rekla i danas ću. Hvala ti puno mi to znaći

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moj maleni ima 6,5 mjeseci i probali smo do sad nekoliko namirnica (jabuka, tikvica, riza, mrkva) Pojede oko 40 ml domace kasice u podne i to je to. S obzirom da ima 9 kg, trebam li pojacati dohranu?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage iskusne mame,

ja trebam savjet..... Moj sin ima 7 mjeseci i 12 kg... Uveli smo dohranu: jabuke, kruške, banane, žitarice.... Muči me ta njegova kilaža, muž viče na mene da mu previše dajem.... Nekad mi se čini da je mali ko vreća bez dna....samo daj, daj, daj.... Teško mu je kretat se kad je buco i pol....

Dajte mi savjet što da mu dajem i koliko da mu dajem jer ja stvarno više ne znam kako da on prestane bujati!!!!!

Hvala!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

7 mjeseci i 12 kila je zaista dosta, moji isto puno jedu, ali evo sad imaju 20,5 mjeseci i cca 12,5 kila

pa koliko pojede po obroku? od kad je natukao toliko kila....jel rođen veliki, jel bio buco dok je dojio

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj ima 7,5 mj i ima 9 kg,rodio se veliki,a isto mislim da je bucko.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Rođen je sa 4330g i 54cm... ROđen je kao velika beba, dojen je.... Isprva smo dojili na zahtjev te je u prvom mjesecu dobio 1500g, u drugom mjesecu 2650g, u trećem mjesecu opet 1500g....Onda smo prestali dojiti na zahtjev... Kruti obrok mu je banana i jabuka ili jabuka i kruška ili 2 žlice žitarica sa kruškom..... Ne znam jel to puno ili malo.... Koliko mu trebam davati? Smanjili smo cicanje......Težak mi je....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u njegovoj dobi mi se cijela banana i cijela jabuka čine preveliki obrok, ja pojedem cijelu bananu i ne znam gdje bi još strpala jabuku
    imaj na umu da je tvoje mlijeko njemu i dalje osnovna hrana, a sve ostalo je nadohrana, neka se upoznaje sa namirnicama, nema potrebe da utrpa u sebe 2 voćke odjednom, sigurno nije toliko gladan
    tvoj bembo je zaista rođen veliki i puno je dobivao na cici, pa zar je u jednom mjesecu dobio 2650 grama? što ti kaže pedijatrica?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ljuta sam jer me pedica naručuje svaki mjesec na vaganje.... Osjećam to kao neki svoj osobni poraz.... Rekla sam mužu da više ne idem na vaganje!!!!! Frustrirani smo, opsjednuti smo vaganjem, važemo ga doma skoro svaki dan.... Jedna mama mi je na forumu napisala kako spadamo u 5% takve djece koja dobro debelo prelaze granice "normale".... Pedica je još rekla da treba smanjiti cicanje samo na ujutro i navečer ako se toliko od cicanja deblja.... TO nisam napravila, ali......ma ne znam više....

Krivo sam napisala, ali nisam puno pogriješila... U drugom mjesecu je dobio 2200g, a ukupno je imao 7650g.... Slušam druge mame kako uz dohranu doje na zahtjev... Ukinula sam noćno cicanje... Evo unazad dvije noći sam mu dala malo jer su mu počeli izbijati gornji zubi pa je nervozan cijeli dan, viče i plače.....

Jesam li ja kriva što je takav buco?
    Znači da mu dajem samo jednu voćku kao dohranu?

Svi mi govore kako je on veliki i da mu treba dosta davati da se najede....

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj ima 9,5 mj. i ima 11,3 kg, nije bas bucko jer je dosta visok oko 82 cm...jednostavno je "krupan". Fino papa ali koliko se sjecam svojih cura jede puno vise od njih u tom periodu i nekako sladje
    Poceo je cak praviti samostalne korake, a puze tako brzo da moram trckarati za njim, hocu reci jako je pokretan i tu sigurno izgubi kalorije.

Ne pada mi napamet smanjivati mu hranu ili mlijeko, jer po iskustvu sve se to rasporedi kako dijete raste.

Ne znam jel miksas hranu jer dok smo mi to radili moj je pojeo cijelu bananu/ pola jabuke/ pola kruske i kad se to smixa bude solidan obrok, ne veliki...i bilo bi mu cak malo..ali kad pomislis da je u njegovom zeludcu sve to onda se zapitas ajme majko mila.
    Ali sam mu prestala miksati jer vidim da hoce fino zvakati i sada pojede max pola banane, nesto malo jabuke i nece vise, bude mu dovoljno.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Isprva sam miksala hranu, ali sad ju naribam na ribež sa sitnim rupicama pa opet ispadne ko kaša i sve hoće pojesti.... Do sada mi niti jedamput nije okrenuo glavu da mu je dosta.... Zato kažem....vreća bez dna!

Aktivan je on, neću reći da nije, ali mu je sve duplo teže...sve bi on rado, al kad mu ne ide pa mu uvijek treba pomoć jer u suprotnom poludi i vrišti!!!
    Od dohrane se nije udebljao....samo od cicanja!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ček kolko je to dete staro 3,4 ili 5 mjeseci?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

7

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

predvidjela sam mjesece ,sad tak i tak bu se više okretal još malo i puzal pa bu se malo stopil

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage moje! Evo i nas u ovom dijelu po savjete....nn daklen T. ima 5 mjeseci i naravno da smo cicavci,ali Mama polako priprema teren (čitaj:sebe) za dohranu pa sam sva pogubljena.Pročitala sam sve ove postove,ali čini mi se da nisam baš našla ono što traži:recepte, kombinacije za početak dohrane??Imam Tablicu i planiram se držati iste.Do sada nam probava super funkcionira (svaki dan ili svaki drugi).Šta ako ne bude više? Kako onda?
    P.S: jel prerano paničarim ?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, prerano paničariš

drži se tablice, a za kombinacije daj mašti na volju

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam se evo prikljucila na forum, no vidim da su ovdje striktnije mjere nego tablice koje sam ja dobivala od pedijatara no eto ne pretjerujemo ni u cemu. Dohranu smo zapoceli sa 5,5 mjeseci do tada smo iskljucivo dojili. Za 9 dana punimo 7 mjeseci pa me zanima da da mi RODE kazu da li nam je menu OK

ovo otprilike jer se ne budimo svako jutro u isto vrijeme

7:00 ustajanje i sisanje
    pola10-10 sisanje
    izmedju 11 i 12 ruckanje(nekad povrce,nekad voce, nekad je to u kombinaciji sa zitaricama)
    13-13-30 sisanja
    17 sisanjae
    oko 18 nekada (mozda svaku trecu noc u moje izdojeno mlijeko dodam riza kukuruz ili baby rice)
    oko 20h opet dojenje i spavanjac
    Dojimo jos 2-3 puta u toku noci.

U biti dojimo na zahtjev ali ovo je otprilike kako izgleda nas dan. Mnogi mi govore da puni dojim no meni je to OK!

I da, od pedijatrice smo dobili savjet da polako uvodimo gluten jer doji, a i vidim d apo novom ide kada bebe intenzivno doje. Do sada smo dali u vocnu kasicu kasikicu 3korn pahuljica (jecam zob i pir) i jednom kasikicu mljevenog keksa takodjer u izmiskanu bananu i sljivu. Nije da sma pobornik keksa nego mi se taj mljeveni ucinio kao praktican za postepeni uvod glutena (po malo) :D Nismo vise dodavali gluten.

Pozz svima

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj ima 8mj i 10dana.sjedi, diže se sam na noge i pridržava.nije imao i nema grceve.
    09sati- adaptirano mliko 210ml
    12sati- voćna kašica (dvije banane, ili jabuka i kruška,-smiksano svježe)
    15sati- kuhano povrće(tikvice,mrkva,krumpir,brokula,batat,kaul,s pinat,blitva-NEKA KOMBINACIJA od navedenog povrća) u kombinaciji sa piletinom ili riba-moli
    (ne miksam,samo sa pinjurom-vilicom zgnjeceno)
    -DESERT neki mali keks dobije u ruku pa ga gricka (ali nema zube) ,nekad dobije puding za njegovu dob
    -pije vodu, sokiće i kamilicu (kamilicu posebno kada jede bananu da ga ne zatvori )
    18sati- neke žitarice pomješane sa adaptiranim pa i to pojede na žlicu
    21sati- adaptirano 210ml ili keksolino- ali ima dana kad taj obrok neželi
    05sati- adaptirano -ponekad traži par gutljaja
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 06.01.2012. at 11:19

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zadarmamica, tvoj izbor, ali ja sam takav protivnik keksolina i inih lina da nema šanse da pored svih ostalih mogućih namirnica i kombinacija dijete to jede, nema potrebe za nečim takvim

isto tako sokići, čajići i slično

daj mu radije pola banane i pola kruške, pa ga neće zatvoriti ako se bojiš banane iako nas nikad nije zatvorila

špinat, blitva, ako nije svježe izbjegavamo

to je samo moj stav, ne popujem ti

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

za keksolino -opcenito lino, sam cula od dosta njih da su protiv,pa sam baš jucer kupila neke druge proizvode. tako da mi ne popuješ.
    špinat imamo domaći- svekrva samo za njega posijala.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

po meni je bolje ponuditi žgance, raznorazne grizove ( imaš ih od čega god hoćeš ), puno bolji izbor od kupovnih prahova

pa staviš malo jogurta, svježeg sira, suhog ili svježeg voća, ma super

kupovni pudinzi, voćni jogurti - to je samo nafilano šećerom, nema nikakve koristi, a ti si ta koja djeci " stvaraš " okuse

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

di mogu recept naci ??

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ili skuham griz pa dodam voće i po želji.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa da, sve je u tvojoj glavi

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a juhice?još mu nisam.i neko drugo meso.samo piletina. kad sam kuhala mole onda sam zgnječila njih,mrkvu i krumpir i dodala malo te vodice (juhe).al je isto gusto bilo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naravno, zašto ne?
    ali njima ne treba sol, vegeta i slične stvari, napraviš ovako kako si napisala i ponudi djetetu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    naravno, zašto ne?
    ali njima ne treba sol, vegeta i slične stvari, napraviš ovako kako si napisala i ponudi djetetu
    ne treba ni nama hrpa soli, vegeta pogotovo, ali za neke od nas je kasno

naprimjer: za MM, za mene nije, ja baš fino jedem uz klince

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja isto svom malom ne dajem te lino proizvode i svi me u obitelji toliko osuđuju,jer oni bi najradije da vec čevape jede.
    Kad dijete pije mlijeko iz dučana,ja mu nebi davala al i kod toga sam osuđivana pa da znam ljudima objesnit

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mlijeko "iz dućana" se ne preporuča čak do druge godine (a onda samo punomasno, sa što više masnoće)
    ali je teško izbjeći da ga negdje ne popije, pogotovo ako će u vrtić/jaslice

ja sam kćeri počela davati sa godinu dana, sinu sa 18 mjeseci jer su tada kretali u jaslice, pa sam ih radije ja doma pripremila i čekala eventualne reakcije, nego da su mi bez kontrole

da sam mogla birati, ne bih do dvije godine

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    ne treba ni nama hrpa soli, vegeta pogotovo, ali za neke od nas je kasno

naprimjer: za MM, za mene nije, ja baš fino jedem uz klince
    ja sam skinula kile od kad jedem sa malim još malo mi je ostalo. snjim rucam.što on papa taj dan, to papam i ja samo u vecoj kolicini.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne moraš ti nikome ništa objašnjavati, to je vaše dijete, tvoje i tvog supruga i vi donosite odluke vezano uz djecu - što, kako, zašto
    " drugi " ljudi su dobrodošli za sve - od igranja sa djecom do peglanja veša ako netko ima želju

što prije to svi shvate vama će biti bolje i lakše

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se tiče kravljeg mlijeka i moji su ga počeli piti negdje kad smo prošli godinu i pol odnosno ne piti jer ga ne vole, nabavljamo domaće

pa od njega radim jogurt i u tome se dave

jedu sir i nama dosta mliječnoga

nerablaslov avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dobar dan drage mame ,molim vas pomoć treba mi nešto novo za moju 9-mjesećnu bebu ,uvik mu isto dajem evo primjera:
    doručak:grisolino
    užina:**** voćna kašica ili banana onako je sam pojede
    ručak:juha od kokice ,svaki drugi dan riba oslić ,blitva ,kumpir,mrkva,kaula,brokula.
    večera:čokolino,noćna kašica mlječna

HELP ME

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nera, ako pročitaš samo ovu temu, već ćeš pronaći puno ideja.
    nekako se dogodilo da su se ovdje okupile mame koje djeci ne daju baš te kupovne kašice tipa grisolino, čokolino... izbjegava se industrijski pripremljena hrana, šećer...

i, 4 okruta obroka su možda previše za dijete od 9 mjeseci.
    do prvoga rođendana osnova bi trebalo biti ili majčino mlijeko ili mliječna formula.

koliko mliječnih obroka ti djevojčica ima u 24 sata?

Stranica 6 od 28 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •