Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1364

Tema: DNEVNI MENI VAŠE BEBE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam. O čemu se radi?
    mislim da je pričala n.grace,da ne može jest jabuke da ima nekih problema, ali da istu jabuku može skuhanu ili pečenu i nema istih problema

kaj sam htjela reć
    reki toleriraju visoko, neki nisko , neki nikako, ko recimo ja trudove visoki mi prag tolerancije tak da nisam ni jedan trud skužila, ( jesam jedan, ali nakon bušenja vodenjaka)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kolike su temperature, ali one sasvim sigurno ne dovode do hidrolize (gubitka primarne strukture proteina, tj. razbijanja veza između aminokiselina). Denaturacijom se samo izgubi folding, a to nije dovoljno za potpuni gubitak alergenih svojstava peptida, AFAIK.
    Sigurno ima na internetu o tome, pa guglaj - nisam prehrambeni tehnolog ali mogu ti odgovarati iz glave na osnovna pitanja o strukturi proteina i možda pojasniti neke izguglane stvari koje su nejasno raspisane ili za koje treba više znanja iz (bio)kemije.
    Koliko onda imaju smisla objašnjenja da kuhano mlijeko ne izaziva alergijsku reakciju, jer je kuhano, jer je protein denaturirao? Tako su mi objasnili u jednoj Reddit raspravi i više mi ništa nije bilo jasno jer znam da je bjelančevina i nakon kuhanja i dalje prisutna.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je pričala n.grace,da ne može jest jabuke da ima nekih problema, ali da istu jabuku može skuhanu ili pečenu i nema istih problema
    nisam ja to pričala, jelena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •