a probaj tako, bucino, maslinovo...da joj bude onako kremastije
i onda poslije nesto s vitaminom c, bez njega je slaba apsorpcija zeljeza
a probaj tako, bucino, maslinovo...da joj bude onako kremastije
i onda poslije nesto s vitaminom c, bez njega je slaba apsorpcija zeljeza
Prvu stvar koju ne smiješ ako se krene gušiti je staviti svoje prste u usta u namjeri da izvučeš komad. Druga stvar, trebaš je nagnuti prema naprijed, skoro pa okrenuti tako da hrana sama ispadne dolje. Uslikat ću ujutro iz knjige. Treće, ne brini, postoji mehanizam samoobrane, a to je kašalj i vraški dobro funkcionira. Dokaz: moja mala kad halapljivo jede bananu. Ostavim cijelu u posudi. Naravno oguljenu. Ima 10 i pol mj.
Ova moja se zagrcnula vec sto puta samo na bananu...pa nekako izbaci,ali ja izgubim godinu zivota svaki put i odmah odustanem....znaci samo ju okrenem da ispadne to?a sta je s heimlichovim zahvatom?jel se to radi uopce kad je beba u pitanju? Moram to pregrmit inace ce jest miksano do 25-te.
Ne, to ako bi zastalo dublje u grlu i bolje da pitaš pedijatra.
Ovo s prve slike sam radila jednom kad joj je banana zastala.
http://www.webmd.com/first-aid/tc/ch...er-than-1-year
Last edited by zutaminuta; 27.04.2016 at 04:57.
To postoji sumnja da bi moglo doci do anemije, ili sprjecavas za svaki slucaj?
Pazi s chia sjemenkama, inace. Ne zbog pranja, vec zbog sranja.(Sorry. Zatvaraju, u vecim kolicinama, a puding od chie je velika kolicina za bebu/dijete. Zatvor je skroz fizicke prirode - navlace vodu na sebe i bujaju kao lude pa je tesko izbaciti lopturinu.)
Ja sam sklona anemiji. Pa ono, zlu ne trebalo.
Oh, bože. A dobro, nadam se da su upile maks vodurine, jer su dosta dugo stajale prije nego sam joj ih dala.
Meni se gusio 4-5 puta. I to ne kad jede on, nego sam ja jela pa sam mu dala za igru da ne bulji tako u mene koricu kruha jednom. On je cuclao i otkinuo komad. I slicno s komadom svjezeg krastavca.
Ostalo ja miksam samo puretinu s juhom sad kad je poceo s mesom (nisam mu jos nista drugo davala) al uvijek ima nesto s grubljom teksturom. Od tog se ne moze ugusiti. Pokusaj s liscem spinata. Ja kupim smrznute listice u "kockama" natur pur u sparu i nasjeckam te listice s nozem. Izvadim deblje peteljke.
Danas sam ispekla butternut tikvu i z vilicom zgnjecila. Ima se tu jos za zvakat. A isto ne vjerujem da se s tim moze ugusit.
Okrenula ga naglavacke. Jednom je ispljunuo kruh (ne dam mu vise, umrla sam od straha), drugi put krastavac. Ostalo nije bilo dramaticno. Nije on ni zaplakao. Jos bi on da sam mu dala.
Za zitarice nece ni moj bas rado. Tek u malim kolicinama. Npr. Zlica 7 zitarica s vodom, jedna velika jabuka ribana i zlica maslinovog ulja. To pojede. Ako je vise zitarica nije mu fino. Rizino brasno pokupi sve okuse. Rijetko mu dam. Kad potrosim kutiju, necu vise kupovat, vec sam spominjala. A do tada ce on vec biti veliki decko za rizu![]()
Ajoj znam jos neke kojima su bebe se pocele gusiti na koricu kruha...to necu valjda nikad dati...moja i inace zeza s hranom,voce i zitarice idu,ali povrce i meso je ajme majko...jedva joj 100ml dnevno uspijem ugurat...a ako joj se extra ne sviđa onda na kraju jos i sve povrati...a i to uguram uz animaciju koje se ne bi postidio ni reziser nekog filma...
Mom nije svejedno kako mu pripremim hranu. Jesi probavala razlicite nacine pripreme?
Neki dan sam mu smiksala puretinu iz juhe s juhom i dodala kuhanu brokulu, radio je grimase da sam se morala suzdrzavati da ne umrem od smijeha. I onda jos pljuje kao ona baba iz Alo alo. Ima 7 mjeseci. Inace jako rado jede. Pokusavala sam popraviti dvaput, nije mu se svidjalo pa smo zavrsili obrok![]()
U blokadi sam i ne mogu do dobrog ducana pa sam danas improvizirala i bebek odusevljen bio.
Kad radim nama junece snicle, poskidam sto mi se ne svidja i te male paketice zamrznem ako zatreba za kakav temeljac.
Takav jedan paketic velicine šake sam skuhala s pola glavice luka, cesnjem cesnjaka, sniticom svjezeg djumbira, dvije svjeze male mrkve (nisam ni imala vise), ubacila par smrznutih brokulića iz povrtnog mixa, nesto smrznutog lišća, nakon sat vremena ubacila cijeli krumpir. Sve to se kuhalo u mozda 2-3 dl vode.
Izvadila krumpir, mrkvice i brokulu sto se nije raspala, procijedila oko 1 dl juhe i to zgnjecila vilicom. Inace frkce na krumpir i brokulu, al sad je totalno uzivao (brokule jedva da je i bilo). I meni je fino mirisalo. Dala sam mu na kraju 4 borovnice i 2 maline. Bilo mu je fino, al jedva je pojeo kad se najeo krumpira i junece juhice. Nije jeo bobicasto voce jos, a nije ni domace pa sam mu skroz malo dala.
Procijedila sam si ostatak temeljca za sutra. Popodne ce dobiti veliku ribanu jabuku sa 7 zitarica.
Mislim da se špinat treba jest uz nekaj kaj ima C vitamina. Te ga se ne bi trebalo podgrijavati jer se oslobađaju neke tvari, ne znam sad napamet koje.
D: bulgur sa sirom i vrhnjem
banana
R: proso, heljda, crvena leća, bučino ulje, paradajz,
jabuka
V: možda puding od tapioke
Last edited by jelena.O; 29.04.2016 at 08:02.
Zasto bi djetetu davala puding od brasna kada postoji nesto sto se lakse probavlja poput tapioke??
Mislim, doista cemu napredak i pristup informacijama.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Nisam znala za to da se lakše probavlja, ali čisto da ne kuham baš stalno griz. Ovo dođe na isto (škrob, je li), a totalno je fora. Kuglice su prozirne i nekako želatinozne.![]()
Tapioka sadrzi 80%probavljivog skroba i nema glutena. Cesto se koristi za kupovne bezgluteinske pudinge itd...
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Joj, smiješne ste mi vi neke koje, kada pročitate nečiji post, tipa moj da bih uvela puding, odmah komentirate zašto puding, bebi se ne daje itd... Kao da mi ne čitamo i ne znamo što nešto sadrži što je dobro što nije, pa ne mogu ga cijeli život sačuvat od svačega, pa i šećera i pudinga i šta ja znam čega sve ne. Al da ne mislite da sam ja neka nemarna majka koja ne pazi šta daje djetetu, moje dijete se hrani zdravo da zdravije ne može. Jede voće, povrće naše domaće zalijevano samo vodom, pije moje mlijeko, pa di će bolje.
A što se pudinga tiče, nudila mu dva,tri puta, nije htio tako da mu neću ni davati više, al da hoće dala bi mu ponekad, smatram da, uz ovo što sam navela, od jednog pudinga u 20 dana mu ne bi ništa bilo.
Zutaminuta, ne shvaćam osobno, al nisam mogla ne prokomentirat (nije ništa tebi bilo namijenjeno) i reći svoje mišljenje, nek se nitko ne ljuti.
Što je to tapioka? Nikad čula za to ili se to u mom kraju tako ne kaže.
Sirovina od koje se pravi puding. Korijen. Škrob. U trgovinama u obliku sitnijih ili manjih kuglica, perla, ali ima i brašno. Mora se namočit oko sat vremena. Kuha se ko puding do iste konzistencije. Moš dodat po želji što hoćeš. Lijepo izgleda u čašama.
Jučer
D: tapioka puding
R: grašak, mrkva, proso, bučino, češnjak
Danas:
D: sir, vrhnje, žganci
V: napravila batat, kuhano jaje, vrhnje, nije htjela okusiti, pa sam umjesto toga skuhala griz na mlijeku s kokosovim brašnom i bananom. To je smazala dok si rekao keks.
Moze recept za tapioka ili chia puding?
Tapioka
Namočiš perle u omjeru 1:6 s tekućinom po želji na sat vremena. Kuhaš oko 20 min dok se ne zgusne kao puding.
Chia, namočiš sjemenke u 2-3 x više tekućine po želji na 10 - 20 min.
I jel to kakvog okusa tako golo?
Ja sam probala samo verziju sa mlijekom, secerom, mahunom vanilije I zumanjcima I to je stvarno fino.
Ne, trebaš dodati nešto. Maloj u jedno i drugo stavim bananu, ako mi se da i ako nije prethodno jela bananu. Njoj odgovara tapioka i bez ičega. Sebi crnu čokoladu. Naravno, može ići bilo što drugo. Po internetima ima tona varijacija na temu. Meni je ovo dvoje najjednostavnije.
Ima na Dolcu pekarna Mario koja radi mala brazilska peciva od tapioke. Ajme meni sto je to fino!!!
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Možeš na biljnim mlijecima ako ti ne odgovara životinjsko. Prije sam radila smoothije sa chijom pa vjerojatno ide i uz sokove voća ako ne ovo prvo. Ali treba isprobati. Ne odgovara svakom sve. Kako god, ona se u kontaktu s tekućinom jako napuhne.
(Med se ne daje djeci mladjoj od godinu dana.)
Last edited by Kaae; 01.05.2016 at 15:57.
Mi smo cekali dvije godine
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
D: zobena s bananom
MO: kuhane mahune, paradajz, luk mladi
R: proso na paradajzu
V: isto to