Stranica 7 od 28 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1364

Tema: DNEVNI MENI VAŠE BEBE

nerablaslov avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja se ispričavam što dajem već pripremljene kašice,ja između obroka i dojim.pa htjela bi nešto i sama pripremiti a ne znam što i kako ,npr.ujutro zar mu je dosta samo moje mlijeko

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zašto misliš da djetetu nije dovoljno " samo " tvoje mlijeko da se najede

osnovna hrana djetetu do godine dana je mlijeko

postoji tablica namirnica koje se postepeno uvode, nudiš djetetu po jednu novu namirnicu svakih 4-5 dana da vidiš da li će biti alergijske reakcije na nešto i ako bude da znaš na što, nudiš djetetu hranu da se navikne na drugačije okuse, teksturu, žlicu, sve kuhaš i nema tu puno zavrzlame

kuhanje za male bebe je nešto najjednostavnije ako beba hoće fino jesti, onda je to užitak

čokolina, frutolina i ina lina ti definitivno ne trebaju jer ima hrpa namirnica koje možeš ponuditi djetetu, a da od toga dobije nešto korisno, a ne samo bucmaste obraščiće

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nera, ma ne trebaš se ti ispričavati

što te konkretno zanima?

napiši koje namirnice ste do sada uveli, pa ćemo od njih sastaviti neki meni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može se dete najest od cice i veće, evo moj ne bi stavil ništ u usta do cca 9-10 sati, i to onda tek koju voćku,nakon nacicavanja noćnog

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja curka je navršila godinu dana i bili smo 100% da kreće u vrtić. Slijedom toga odlučila sam joj dati mlijeko iz dućana(do sada je bila na AD) da vidim hoće li biti kakvih reakcija. Dakle,to koliko se ona jadna mučila s vjetrovima i ajmo reć blažim oblikom grčića je bilo strašno. Cijeli dan i noć smo muku mučili. Ono što želim pitati je,što sada???
    Srećom u vrtić ipak ne kreće,ostaje doma dok ne navrši 2g.
    Vratili smo se na AD. Kada pokušati ponovo?
    Dali se trebam zabrinuti?

p.s-nije mi problem kupovati joj AD.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nera, moj bebo isto ima 9 mjeseci i nema niti jedan pravi obrok dnevno. samo doji. s hranom se igra, a svakih par dana proguta po jedan zalogaj nečega.
    naravno da mu je dosta moje mlijeko, sretan je i zadovoljan, bucmast i veseo, ništa mu ne fali.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    Moja curka je navršila godinu dana i bili smo 100% da kreće u vrtić. Slijedom toga odlučila sam joj dati mlijeko iz dućana(do sada je bila na AD) da vidim hoće li biti kakvih reakcija. Dakle,to koliko se ona jadna mučila s vjetrovima i ajmo reć blažim oblikom grčića je bilo strašno. Cijeli dan i noć smo muku mučili. Ono što želim pitati je,što sada???
    Srećom u vrtić ipak ne kreće,ostaje doma dok ne navrši 2g.
    Vratili smo se na AD. Kada pokušati ponovo?
    Dali se trebam zabrinuti?

p.s-nije mi problem kupovati joj AD.
    ostani na AD-u, pa probaj za par mjeseci ponovno, AD je ipak prilagođen djeci za razliku od kravljeg mlijeka

postepeno prelazite, skuhaj joj ponekad griz na mlijeku, ubaci u pire i sl., pa ćeš vidjeti šta se dešava

Ariel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

L ima 11 mjeseci i koji dan. Dohranu smo uveli po pravilima sa napunjenih 6 mjeseci. Naš meni izgleda ovako:
    8/8.30 AD
    11/11.30 voće + žitarice, ponekad jogurt
    14.30 - povrće, meso svaki treći ili četvrti dan, probali žumanjce
    18 - jogurt/žitarice
    21 - AD

Planiram uvesti i neki rani doručak za ovaj obrok u 8 ujutro ali ne znam što bi s obzirom da ne želim smanjiti količinu mlijeka. Neki savjet?

mare_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moj bebač ima 4 mjeseca i par dana. Zbog teškog mastitisa morala sam prestat dojit i pedijatrica mi je rekla da mu počnem uvodit prehranu. Dala sam mu danas sokić od jabuke kojeg sam sama radila i obožava ga. Rekla mi je također da mu svaki tjedan dajem sokić od druge voćke, pa zatim voćne kašice. Ali mene sad buni nešto. Kad da mu dajme sokić, kad kašicu, odnosno koliko dnveno i kojim rasporedmom. Kad mlijeko, a kad dohranu?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

K.ima sada 9 mjeseci, ne cicamo prek dana jer on neće, čini mi se kao da više ni nemam mlijeka... jel moguće da to tako brzo nestane? Muči me jedino mliječni obroci prek dana! Probala sam raditi žitarice na ad mlijeku, al mu se povraća od tog mlijeka... Što da radim s mliječnim obrocima? to me dosta muči.... Imao je 10 dana proljev, crijevna viroza i poslije toga je prestao jesti voće, jednostavno ne želi, ja naribam jabuku i malo banane i njemu se počne dizati u želudcu... Jede povrće i pileće bijelo meso, žgance, rižu te smo otkrili da hoće jesti mliječne kupovne kašice. To mi se nikak ne sviđa, al to jedino hoće jesti.....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ariel prvotno napisa Vidi poruku
    L ima 11 mjeseci i koji dan. Dohranu smo uveli po pravilima sa napunjenih 6 mjeseci. Naš meni izgleda ovako:
    8/8.30 AD
    11/11.30 voće + žitarice, ponekad jogurt
    14.30 - povrće, meso svaki treći ili četvrti dan, probali žumanjce
    18 - jogurt/žitarice
    21 - AD

Planiram uvesti i neki rani doručak za ovaj obrok u 8 ujutro ali ne znam što bi s obzirom da ne želim smanjiti količinu mlijeka. Neki savjet?
    ne žuri se, ja nisam uvodila poseban doručak dok nisam prešla na kravlje, sa cca godinom i pol, do tada su pili AD ujutro i navečer
    ako baš hoćeš nešto uvijek mu možeš nešto staviti unutra, tipa neku žitaricu
    pa nek ti ova prva užina u 11/11.30 bude voće, a žitarice preseli na taj doručak u 8.00/8.30 recimo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mare_ prvotno napisa Vidi poruku
    Moj bebač ima 4 mjeseca i par dana. Zbog teškog mastitisa morala sam prestat dojit i pedijatrica mi je rekla da mu počnem uvodit prehranu. Dala sam mu danas sokić od jabuke kojeg sam sama radila i obožava ga. Rekla mi je također da mu svaki tjedan dajem sokić od druge voćke, pa zatim voćne kašice. Ali mene sad buni nešto. Kad da mu dajme sokić, kad kašicu, odnosno koliko dnveno i kojim rasporedmom. Kad mlijeko, a kad dohranu?
    bilo kakva dohrana do 6. mjeseca nije potrebna, djetetu je dovoljno adaptirano mlijeko

do godinu dana je mlijeko i dalje glavna hrana, sve ostalo je do-hrana

imaš ovdje puno tekstova na tu temu, pa malo pročitaj ako te zanima

ne moraš se žuriti, dohrana se uvodi lagano nakon 6. mjeseca života kada se smatra da je djetetov organizam dovoljno razvijen

malo pročitaj, pa donesi odluku što ćeš i kako - ako ćeš poslušati pedijatricu onda najbolje vidi sa njom što, kako i kada

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pogledaj si malo i teme vezane uz dojenje, možda se i situacija sa mastitisom može riješiti, možda uspiješ ako imaš volje ponovno i dojiti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj suzach prvotno napisa Vidi poruku
    K.ima sada 9 mjeseci, ne cicamo prek dana jer on neće, čini mi se kao da više ni nemam mlijeka... jel moguće da to tako brzo nestane? Muči me jedino mliječni obroci prek dana! Probala sam raditi žitarice na ad mlijeku, al mu se povraća od tog mlijeka... Što da radim s mliječnim obrocima? to me dosta muči.... Imao je 10 dana proljev, crijevna viroza i poslije toga je prestao jesti voće, jednostavno ne želi, ja naribam jabuku i malo banane i njemu se počne dizati u želudcu... Jede povrće i pileće bijelo meso, žgance, rižu te smo otkrili da hoće jesti mliječne kupovne kašice. To mi se nikak ne sviđa, al to jedino hoće jesti.....
    pitaj tamo na Poteškoćama kod dojenja, vjerujem da će ti se netko javiti vezano uz nestanak mlijeka, bilo bi super da ti ipak još doji preko dana, možda ti se javi tamo savjetnica ili netko, pa da vidiš možda kako da ga " nagovoriš " da cica i preko dana

mliječne kupovne kašice isto u sebi imaju adaptirano mlijeko

jeste uveli jogurt?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ZO, nismo uveli jogurt.... Jel smijemo sa 9 mjeseci? Koji jogurt, jel smijemo sir, koji sir?

mare_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    pogledaj si malo i teme vezane uz dojenje, možda se i situacija sa mastitisom može riješiti, možda uspiješ ako imaš volje ponovno i dojiti
    Nažalost ne mogu, ništa od mog dojenja bila sam hospitalizirana, tlak 63/39, temperatura 42....nakon toga su mi dali neku injekciju i tablete za prestanak stvaranja mlijeka.....jedva sam se iz svega toga izvukla.....a pedijatrica mi je rekla da uvedem dohranu sada, jer on dobro napreduje. Ima 4 mjeseca i 7 dana i 8 kg.Iako se meni činilo prerano za dohranu, kako nisam imala iskustva jer mi je ovo prva beba, poslušala sam je...dala sam mu par puta sokić od jabuke i mrkve, obožava ih, ali mu izostaje stolica. Inače ju je imao bar jednom dnevno. Ne znam ni sama što mi je činiti sada.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sad vidim u tablici da je jogurt tek od 11. mjeseci
    pozaboravljala sam sve već
    isto tako i sir

ajd ti vidi ovo vezano za dojenje, još je mali da ne bi dojio preko dana, šteta ako si do sada dojila da ostane samo noć

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno 7 mj

tek navršenih 7 mj:

npr.
    oko 8h - na prsima
    oko pola 11 - 1 jabuka pola banane
    oko 14h - 7 corn na adaptiranom 200 ml
    oko 18 - rižine pahuljice na adaptiranom 200 ml
    20h - na prsima

pije samo vodu, jede bez problema od samog početka i cica samo ujutro i navečer..
    spava od 21 do pola 8-8h bez buđenja
    od voća i povrća je isprobao uglavnom sve iz tablica prema dobi..nekad mu kuham a nekad dobije i staklenku.
    sad krećemo sa mesom...
    Posljednje uređivanje od apricot : 21.02.2012. at 10:29

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ja svojoj dajem meso skoro svaki dan, nekad malo ribe ... mislite da je previse? inace, ima 1 g i slabo zeljezo

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pročitah puno toga, ali još uvijek nisam sigurna da li moj malecki, devet i pol mjeseci, puno cica, jer mi se čini da gotovo sve druge bebe oko nas cicaju puno manje.
    Ovako izgleda naše hranjenje.

6h - dojenje
    9.30-10h - voćna kašica sa žitaricama, pahuljicama ili grizom
    12 - dojenje i spavanje (ponekad, ali samo ponekad preskoči ovo dojenje)
    14.30-15 - povrće sa mesom (tri puta tjedno), palentom, žitaricama, rižom ili čim već (držimo se tabele), spavanje
    18-dojenje
    30.30 (dojenje i spavanje)

Ponoći imamo dva do tri dojenja, a povremeno dobije koju kriškicu kruha, koji uglavnom samo žvače. Uskoro mu planiram uvesti i treći obrok, no ono što mene zanima dal previše cica? Prije dohrane nam je razmak između obroka bio najmanje tri sata. Inače, dojim po zahtjevu. E sad kad sam sve stavila na papir ne čini mi se tako puno, ali me zanima vaše mišljenje.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

evo da se javim ovdje sa svojom dilemom
    malena ce za 5 dana imati 11mjeseci. meni joj otprilike izgleda ovako:

7.30-8.30 (budjenje) - dojenje
    10-11h uspavljivanje - dojenje
    12-1h rucak: povrce+meso/riba ili povrce+palenta a nekad i miks svega - toga pojede bas dosta
    14-16h (uspavljivanje) dojenje - nekad se probudi pa dam sisat opet pa nastavi spavat
    18h - zitarice + povrce (nekad pojede dobro, nekad (vecinom) ne...), banana, kruska i jabuka joj idu na zivce i moze ih pojesti u minijaturnim kolicinama samo ako se sama hrani, a da joj dajem zlicom - nece. tresnje i sljive voli pa onda pojede kasicu i zlicom.
    20h dojenje
    21-22h dojenje za spavanje i jos bar 3-4 dojenja po noci - izgledam kao zombi, ali to je vec za drugu temu.

(po danu pije i vodu)

e sad, unatrag 5dana slucajno sam joj uvela veceru jer nije htjela zaspat (zubi) i mljackala je i dobila je zobene pahuljice koje je bas fino pojela. odtad joj poslije kupanja navecer skuham zobene pahuljice i doji jos prije spavanja i zivim u nadi da se nece probudit sto puta trazit sisu koja je i sinonim za uspavljivanje....

s uvodjenjem treceg obroka - muka ziva. pokusavam ga ubacit, kuham i bacam. ujutro joj ne mogu dati jer se nasisa po noci i kad se probudi, a za 1,5h joj se vec jako spava pa postane nervozna pa nema sanse da nesto pojede - samo sisa i spavat. a zao mi je da joj ne dam sisat kad se probudi jer znam da je bolje za nju to nego nekakav gris na vodi.
    onda sam mislila da joj eto uvedem taj treci obrok za veceru, kad vec hoce jesti.

takodjer - nekad mislim da joj premalo dajem jesti (pogotovo kad nece jesti popodne), a nekad mislim da opet dajem previse (ima dana kad bas dobro jede oba obroka i jos i taj treci)... i jedan uuups - nekad dobije malo kruha (vecinom domaceg) da bude mirna dok ja jedem - namrvim pa jadna skuplja mrvice. bas grozno zvuci, ali njoj je zabavno, a i malo imam mira

strogo pratim tablicu (rodinu) i nisam joj davala jos ni jaje ni nista mlijecno jer je iovako osjetljiva - od korabe dobila osip i proljev 2 dana, a ja jos uvijek ne konzumiram bas mlijecno (osim ponekad kolaca, malo cokolade, linolade...) jer je kao mala imala osipe.

i jos nesto - kaka "na rate". popodne zna i do 3 puta: malo se iskaka i dosta. i onda opet za sat-dva kaka isto malo. i tako eto. nikako da se iskaka vec svaki put pomalo.

ajme jesam se raspisala.... nemojte me koriti

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ovako izgleda nas dnevni meni: ujutro rano popije adaptirano mlijeko, zatim u 9 i nesto pojede voce, spavanje do 12 ili 1, potom rucak i to povrce razlicito svaki dan sa rizom, ili pasticom ili kruhom ili bez sa sirom mladim ili zdenkom, u 3 sok bez secera oko 100 ml, spavanje od 16 do 18, potom zitarice sa vocem ili milupine 7corn i sl. (palentu nece da jede lol) i pred spavanje opet mlijeko...... pozzz za sve mame i one koje ce to da postanu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bepina55 moj palčić je dvaput probao bananu i dvaput povratio. Dobrica je oba puta imao proljev. Bananu nećemo nudit neko vrijeme.
    Naš meni (7 mjeseci)
    doručak - rižine pahuljice ili 4 korn pahuljice s mlijekom
    oko 14h - mlijeko
    oko 17 - mrkva+tikvica+krumpir
    oko 21 - mliječna kašica ili voće (šljive ili kruške)
    Noću mlijeko. Pijemo vodu ili baby čaj.
    I imamo 8 kila

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

za dva dana 7 mjeseci (11kg i 75cm)

4h:ujutro: mlijeko
    9h:ujutro:voće+žitarice (često popije još malo mlijeka nakon obroka) (ne puno-u zadnje vrijeme ne voli baš voće,ali voli jako žitarice uz mlijeko)
    12:30h:povrće+žitarice (jako voli povrće tako da mu je ovo najvažniji obrok)
    16h: mlijeko
    19,30h: žitarice+mlijeko (jako voli kupovne gotove kašice a i laganije je nego da kuham žitarice)
    22h: mlijeko

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

za dva dana 7 mjeseci (11kg i 75cm)

4h:ujutro: mlijeko
    9h:ujutro:voće+žitarice (često popije još malo mlijeka nakon obroka) (ne puno-u zadnje vrijeme ne voli baš voće,ali voli jako žitarice uz mlijeko)
    12:30h:povrće+žitarice (jako voli povrće tako da mu je ovo najvažniji obrok)
    16h: mlijeko
    19,30h: žitarice+mlijeko (jako voli kupovne gotove kašice a i laganije je nego da kuham žitarice)
    22h: mlijeko

između obroka samo voda i nakon obroka

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi nemamo meni
    imamo dojenje noću
    dojenje danju
    između tri zalogaja voća
    po deci vode
    pa opet dojenje
    7 i kusur mjeseci

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i šta se buniš
    u ovoj krizi, dobro si i prošla

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mirna, tri obroka dohrane sa 7 mjeseci?
    mi imamo 7 i nešto sitno i još uvijek smo na jednom obroku, ponekad ako baš jako traži ubacimo i drugi obrok
    ona je malo bucmastija i stvarno ju ne želim šopati (a jako voli papati, pogotovo žitarice)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ne bunim se
    samo konstatiram
    starija jede ko ptičica
    neka lako održiva djeca

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas sada 11 mjeseci, 4 kruta obroka (doručak mliječno žitna kašica, ručak povrćna kašica, međuobrok voće neko i nekad - kad je dobar horoskop i večera opet mliječno žitna)
    Mlijeko samo noću i samo u polusnu. Inače ne prolazi. Radije gladuje, posebno mlađi.
    Imamo 12 i 11 kila.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    mirna, tri obroka dohrane sa 7 mjeseci?
    mi imamo 7 i nešto sitno i još uvijek smo na jednom obroku, ponekad ako baš jako traži ubacimo i drugi obrok
    ona je malo bucmastija i stvarno ju ne želim šopati (a jako voli papati, pogotovo žitarice)

ma nije to baš tako kak ti misliš...neće on mlijeko i možeš se ti na trepavice postavit..kad on hoće onda je to tako...ponekad neće ni čut od krutog doručka recimo već samo mlijeko..nekad neće čut od ručka već samo mlijeko--a nekad neće čut od večere već samo mlijeko....čudan ti je on tipić mali..ponekad neće ni čut mlijeko već samo kruto...ma ne sekiram se....idemo polako i to je to...uglavnom voli žlicu isto kao i flašu
    mi smo drugi obrok ubacili otkad je počeo odbijati flašu za ručak...a sada su kombinacije, kako sam napisala, raznorazne...uglavnom taj mali može popit mlijeka 5 l a ne 500ml na dan...ne znam što ću..odustala sam od sekiranje..ma moj je isti i od mlijeka i od krutog..sad je usporio sa dobivanjem na težini, tak da to nama ne znači previše znaš betty blue

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

sada pije mlijeko u 22h, 3h, 7h, 15h (sve po 210ml) a doručak, ručak i večeru...kruće ili u kombinaciji sa mlijekom

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mrvica ce za deset dana 8 mjeseci i meni nam je ujutro samo kasica povrtna ili vocna a sve drugo je dojenje. Kasno je prihvatila dohranu (a nisam se bas ni trudila da joj je guram).
    Drugi obrok joj ne bi uvodila bar jos nekih mjesec dana pa neznam da li je to ok?
    I kada se uvodi treci obrok?
    Inace to je jaaaaaaako velika beba,sada ima 6kg.
    I trebam li joj tokom dana davati vode ili samo poslije obroka?

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

lasta ..to je pola moje bebe....meni se čini to nekako malo,ha...što se kila tiče? možda zato jer sam navikla na veliko čudo

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

imam jedno pitanje,ne znam gdje da ga postavim pa ću ovdje...jer moguće da beba više ne želi jesti voće već samo povrće?jel u redu da smanjim voće skoro ....?neće neće i neće čak n ikombinaciju voća i povrća...ni kombinaciju žitarica sa voćem, a kamo li mlijeko sa voćem...jedino žitarice i povrće, odvojeno ili u kombinaciji, odvojeno mlijeko i odvojeno vodu..vodu pije ko smuk...obožava vodu..guši se u njoj...jabuku ni čut više, krušku ni čut više..povraća na sam miris...jedni ocijeđeni domaći sok od jabuke..ne znam..sada sam zbunjena..beba koja obožava povrće a mrzi voće..dok smo stalno govorili kako bebe obično zavole voće pa ne žele povrće..e moj je sav naopak narode.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mirna, tak ti je kad se hvališ, inače i moji su znali jest odma na početku, pa nakon nekog vremena ništ od toga. Moj klinac još nema 12 kila , a skoro će 2.5 godine
    sad lasta je možda mislila da je dete dugačko ( kila ima prosječno za dobrog 6-7mjesčnika)

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma baš se hvalim...mučim se ko isus....a tvoj malecni je onda fakat malecni...a možda na kraju i moj bude na štrajku sa hranom pa bude i on sa 2,5 god 12kg.ma ne sekiram se..iako zna frustrirati...ma jelena..taj ti savjet kak ga natjerat na voće ili ne tjerat?dal je logično da za doručak dajem mlijeko ili žitarice a za ručak povrće?nekak mi ne ide povrće za doručak.
    ma imamo mi još problema draga..njemu izašao jedan donji zub i upravo drugi izlazi i to je drama svaki dan...možda zato odbija?nekak vidim da ga boli kad žlićicu stavi u usta..ma za poludit..a može bit da vodu luđački pije jer mu hladi desne??
    Posljednje uređivanje od mirna26 : 07.12.2012. at 13:37

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kužim zakaj ne bi išlo povrće za doručak, moj je nekad znal jest piceka s krumpirima za doručak, inače nama uvijek više paše povrće,
    voće moji hoćeju samo jest, a ne u nikakvim kombinacijama, pa probaj tak, jabuku malo zblanširaj i daj mu u ruke, krušku nek oglaba ak je mekša.

inače moji neparni klinci su malo mršaviji,ali visoki.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala jelena na savjetu i potpori...probat ću

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cure, molim vas pomoć.
    Moj maleni ima devet mjeseci. Naš dnevni raspored je:

- oko 8 doručak - voće + žitarice (više voća, manje žitarica)

- oko 11:30 ručak - meso + povrće ili žitarica + mahunarka ili žitarica + povrće, nekada, jako rijetko žitaricu zamjeni krumir

- oko 13:30 dojenje (radim pa dođem s posla pod pauzom na dojenje)

- oko 16:00 dojenje (tada se vraćam s posla i dojenje je više maženje, maleni siki, ali vidim više dudli i mazi se)

- oko 17:00 večera (žitarica s voćem ili povrćem s naglaskom na žitaricu, nekada žitarica na adapritanom, tipa neka instant žitarica kao npr. (kršitelj koda) koja se samo smuti, ako baš nemam vremena skuhati, možda jednom na tjedan)

- oko 19:00 dojenje

- u noći dva do tri dojenja, s tim da je jedno baš obilno dojenje, a ova dva su više maženje i uspavljivanje.
    Malac pije oko dva do tri dl vode. Sve žitarice koje dajem malenom su prema tablici, kuhane i onda pasirane (uglavnom prema JBP jer je prerana cijele obitelji bazirana prema makrobiotici). Beba nema probavnih smetnji, stolica mu je ok. jedino me čudi da kaka po nekoliko puta dnevno.

E sada, mene zanima što mislite, jede li previše pa od toga puno kaka? Buckast je od kada se rodio...

Koliko bi bilo optimalno podoja za bebu od devet mjeseci?

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moj sada kaka do tri puta dnevno..ali moj zaista puno i jede...od te tri stolice...jedna zna biti tvrđa,a druge dvije mekše ali normalne...obično je tako

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mirna, čitam malo tvoje postove i mislim- ma, sve je to u redu. Ni mi ne jedemo svaki dan sve kako treba, nekad nam više paše slano, nekad slatko, nekad voće, nekad povrće.

Ne moraš gledati svaki dan posebno. Uzmi neko razdoblje u kojem ćeš biti sigurna da jede sve što ti smatraš da treba, neka to bude tjedan dana ili desetak dana. Neka uživa u hrani. Ako će svaki dan u jednom tjednu htjeti npr.tikvice-daj mu. Tko zna što njegov organizam u tim danima treba da traži samo povrće.
    Ustvari, ja ne brinem ako će godinu dana jesti isti doručak. Glavno da je to OK doručak. pa ako djetetu ne dosadi jesti, neće ni meni pripremati.

Vidi se da sam ležerna po pitanju hranjenja. I ležerni pristup je posve u redu, prilagoditi se djetetu, pazeći da je ipak u zdravim granicama.

ini, ne jede previše. Ima dva obroka krute hrane a drugo doji. Mislim da je to idealno. Neka kaka, i to je normalno.

Uživajte, mame, sve dok dijete s voljom jede, sve je u redu.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala ti beti na potpori, ti to uvijek lijepo sročiš...
    samo da javim..ma kakvi...neće voće ni posebno...dala bananu (složio facu, zatvorio usta i okrenuo glavu i onda protest na način da stenje sve glasnije i glasnije), dala jabuku blanširanu svježu ista reakcija), dala krušku (ista reakcija)..sve sam živo probala..sa malo vode, sa više vode, izmiksano skroz, zgnječeno vilicom..nema šanse..onda sam ponudila same zobene pahuljice prelivene kipućom vodom, nabubrene i sa mikserom zmiksane sa malo vode..sve je smazao i to vrištao od sreće i brže otvarao usta nego kaj sam ja stigla napunit žličicu...pa ti sad vidi..hebote..luda sam više...za ručak ću mu ponuditi povrće samo bez žitarica..možda malčice prosa...a kasnije samo mlijeko...

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kao što rekoh....povrće je zakon....živjelo povrće!!!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

novost..hoće voće za večeru...ajde dobro

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pod voćem mislim krušku i jabuku ali doma naribane...
    braskva iz kupovne kašice-bljak, banana kućna-bože sačuvaj-bljak uz refleks povraćanja, šljiva iz kupovne kašice- jedino uz rižu,inače tak tak....
    kako vaši prihvaćaju recimo bananu?..ima li još odbijača banane?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne volim bananu
    ni moja kći
    sin voli

zašto je normalno da netko odbija korabu, a čudno nam je ako odbija bananu

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

sad mi je lakše..hvala...iskreno, niti ja ne volim babanu tak zgnječenu,diže mi se želudac također...ova druga odbijanja zaključujem po kiselosti da mu ne ide...iskreno ne ide ni meni kiselo od voća.....povrće i žitarice su neutralne pa to hoće..zapravo je oduševljen....sokove ni pod razno..samo voda...znam sada ce netko reci da budem zadovoljna...ali nekako uvijek mislim da mu fali vitamina iz voća..mislite da je povrće dovoljno..a od voća samo malo soka od jabuke par žličica dnevno?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma niš mu ne fali
    ili fali, ali ti tu ne možeš ništa
    opusti se i uživaj

Stranica 7 od 28 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke