Stranica 5 od 28 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1364

Tema: DNEVNI MENI VAŠE BEBE

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam u palentu naribala jabuke ili kruške, a žitarica imaš u svakom supermarketu, na policama gdje stoji zdrava hrana. Ako hoćeš neke egzotičnije tipa amarranth ili quinoa onda moraš potegnuti do dućana zdrave hrane.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    imamo 10 mj. i teške probleme sa doručkom.
    Ne znam više šta da joj dam kad neće ništa.
    Vidim da ujutro neki daju palentu s voćem?Kako to spremite?
    Vidim i da dajete voće sa žitaricama.Kakve su to žitarice?gdje ih nabavljate?
    Moja cura isto nije jutarnji tip, nema šanse da jede kad se probudi, moram čekati bar sat i pol da bi ona jela a budi se u 8.
    Ja palentu kuham rijeđe na adaptiranom i poslije dodam unutra šta već hoću.

(kršitelj koda) 7korn
    proso ili prosene pahuljice (radije kuham proso)
    ječmena kaša
    zobena kaša

Sve ove žitarice mogu i s povrćem i mesom

Sve iz DM-a.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi stalno imamo skoro isti meni. Mališa ne voli "slatke kombinacije" - voćne, pa papamo povrće. E da, ima 10,5 mjeseci.
    Danas npr.
    Doručak: kukuruzni žganci s brokulom i mrkvom
    Ručak: kukuruzni žganci s piletinom, mrkvom, cvjetačom
    Večera: vjerojatno isto kuk.žganci, mrkva,...

Nemam pojma što da promijenim. Znači bilo kakve kombinacije s voćem ne prolaze. Jedino gricka sirovu jabuku.
    Kukuruzni žganci su svaki dan, rižu ne voli, ponekad ubacimo krumpir, proso voli, ali od njega mu probava radi 100 na sat, a to kod njega stvarno nije potrebno.
    Koje žitarice da ubacim?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zaboravih, još jede: tikvice, kelj, korabicu, puretinu, špinat (friško ubran), proba koricu kruha. Pije vodu i mlijeko 800 - 1000 ml na dan.
    Uglavnom, fali mi kombinacija.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

9 mjeseci.
    doručak:kuhane šljive,marelice,jabuke i kruške sa dinkel,ječmenim,zobenim i pahuljicama od smeđe riže.Svaki dan neka druga kombinacija tako da joj se ne ponavlja uvijek isto.
    ručak:meso:teletina,puretina,piletina i oslić sa povrčem:brokula,karfiol,mrkva,krumpir,tikvica,kor aba.a od žitarica:riža bijela,slatka i smeđa,žganci,amarant,kvinoja i proso.
    I tu imam dosta mjesta za kombiniranje.
    Poslije spavanja cica i banana a za večeru griz ili kupovna kašica i cica.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za tri dana ima 7 mjeseci. Do sad je probala rižine pahuljice i palentu s mojim mlijekom. Od povrća jede mrkvu, korabu, tikvice i špinat, i sad čekamo da na vrtu izraste blitva pa da i to proba.
    Imamo kombinacije ovakve:
    - špinat s mlijekom
    - riž. pahuljice s tikvicom
    - koraba + mrkva
    - palenta + mrkva
    - koraba + tikvice

Prve dvije kombinacije obožava, ostalim nije baš oduševljena.

Htjela bih joj ponuditi voće, ali budući da sad nema jabuka ni krušaka, dolazim u napast da joj dam neku voćnu kašicu :/

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

curke koje kuhate amarant pliz savjet - ja kupila amarant kod severa i unutra ima sva sila nekih sitnih mrvica, listića, ne znam kak da to uopće nazovem. prije kuhanja ja to pušem van i leti na sve strane. ali ajde još ti listići, ali ima i ostataka malih stabljika, stvarno je to maleno, ali mi nije jasno da se to tako može kuhati, pa ja k'o luđak to sve trijebim van. naravno da posla preko glave za skuhati 2 žlice amaranta, pa gubim volju za tu namirnicu.

je li i vi tako, ili se to ne treba trijebiti van, ili imate neku drugačiju metodu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo prošli tjedan smo imali par dana gdje dohrana nije štekala: :D
    Meni jedan dan npr.
    Doručak: palenta s brokulom i mrkvom
    Ručak: krumpir s piletinom i špinatom (s vrta)
    Večera: proso s jabukom i bananom (dva dana je htio jesti voće).
    I cca 800 - 1000 ml mlijeka.
    E sad nam opet raste zub.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj galak prvotno napisa
    hm, možda nema glutena, ali kako ta namirnica nije karakteristična za naše podneblje, nije ju preporučljivo rano davati
    nema ni papaja glutena, pa ju nećemo ponuditi sa 6 mjeseci
    Da i ja se nastojim što češće držati toga! Ali opet recimo banane sam joj vec dala par puta malo, a recimo riža nam je često na meniju a ni ona nije iz našeg podneblja.
    o banani sam zapravo počela razmišljati tek kad sam joj ju prvi put dala, a ona dobila gadan osip i lišajeve. pa mi je sinulo kako je to tropsko voće i kako mi uopće nije jasno zašto se daje na početku dohrane. valjda, kao, blag je okus, nije kiselo, nije slatko, a mekano je. to što nema veze s nama je nebitno.
    o riži isto razmišljam, i na nju nekako ne gledam tako, ne znam zašto.
    Kad smo kod toga i kukuruz je uvezen iz Meksika !

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Citiraj galak prvotno napisa
    hm, možda nema glutena, ali kako ta namirnica nije karakteristična za naše podneblje, nije ju preporučljivo rano davati
    nema ni papaja glutena, pa ju nećemo ponuditi sa 6 mjeseci
    Da i ja se nastojim što češće držati toga! Ali opet recimo banane sam joj vec dala par puta malo, a recimo riža nam je često na meniju a ni ona nije iz našeg podneblja.
    o banani sam zapravo počela razmišljati tek kad sam joj ju prvi put dala, a ona dobila gadan osip i lišajeve. pa mi je sinulo kako je to tropsko voće i kako mi uopće nije jasno zašto se daje na početku dohrane. valjda, kao, blag je okus, nije kiselo, nije slatko, a mekano je. to što nema veze s nama je nebitno.
    o riži isto razmišljam, i na nju nekako ne gledam tako, ne znam zašto.
    Kad smo kod toga i kukuruz je uvezen iz Meksika !
    Kakve veze ima kaj je uvezen :?
    Pa raste kod nas. A ne kao npr. banane i drugo tropsko voće.
    Ne kužim poantu?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo i nas opet da se potuzimo i trazimo savjet...
    L sad ima 13mj, 8,5 kg i 75cm (rodj s 3360 i 49) .
    dakle, par tjedana nije htjela niti cuti za meso-piletina, puretina, teletina, sve kuhano s povrcem, samo je jela povrce. onda je htjela samo meso i kruh. kruh je najnovija fora (dajem kukuruzni, jel to najmanja steta?).
    inace, ujutro je jogurt i 7-korn -to joj je zakon! to bi mogla jesti 5 puta dnevno. ako stavim IMALO voca unutra nece jesti i vristi!
    jos uvijek cica pa me to malo umiruje, iako sam ja pocela raditi pa me nema toliko doma, ali obavezno cica ujutro, popodne i navecer i naravno po noci bar 3-5 puta.
    e, sad. moje pitanje (osim o kruhu) je kako dati i dati li uopce patlidjan, krastavac, ciklu?
    mogu li uvesti pripremanje hrane: na malo ulja podinstati crveni/bijeli luk pa dodati povrce i malo vode? recimo mrkvica ili mahune?
    treba li davati ukiseljeno povrce, recimo ciklu? krastvce, papreike? nisam jos dalani paradajz ni paprike ni krastavac, kao cekamo nesto domace na placu..
    dali smo jagode (zelinske)- prvi dan griz, drugi 2, treci pojela cijelu i boguhvala nema reakcije. )
    od voca voli jedino bananu, dala sam breskvu, pa je dobila kao mali ospi oko spolovila - rekla pedica da je to zbog promjene ph mokrace i da to nije alergija... ali nisam davala opet. trebam li?
    ufff....
    svaka cast ako se nekom bude dalo uopce ovo procitati!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

e, sad. moje pitanje (osim o kruhu) je kako dati i dati li uopce patlidjan, krastavac, ciklu?
    Kruh može bilo koji, pa i taj kukuruzni.
    Ne bi još davala patlidžan, krastavac je težak za želudac, a ciklu može kuhanu, kao i drugo povrće. Samo je skuhaj samu, u kori, prethodno dobro opranu, naravno

mogu li uvesti pripremanje hrane: na malo ulja podinstati crveni/bijeli luk pa dodati povrce i malo vode? recimo mrkvica ili mahune?
    Možeš. Mada, kad sam tako napravila jelo (dinstani luk) šmizla nije baš dobro podnijela (vjetrovi, grčevi i tečnija stolica). Još se držimo kuhanog luka.

treba li davati ukiseljeno povrce, recimo ciklu? krastvce, papreike? nisam jos dalani paradajz ni paprike ni krastavac, kao cekamo nesto domace na placu..
    Ukiseljeno povrće ne bi davala.

dala sam breskvu, pa je dobila kao mali ospi oko spolovila - rekla pedica da je to zbog promjene ph mokrace i da to nije alergija... ali nisam davala opet. trebam li?
    Ja bi probala dati ponovo, malo kasnije, ali neku malo "domaćiju" breskvu od ovih koje se sad mogu kupiti na pijaci. Znači breskvu ponovo daj kad joj bude sezona. Taman će proći dovoljno vremena.

svaka cast ako se nekom bude dalo uopce ovo procitati!

Eto, pročitah, svaka mi čast

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

8 mj.
    Dorucak - mlijeko (ad)
    Rucak - puretina sa tikvicom i slatkom rizom ili samo povrce u komb. sa rizom, prosom ili amatanthom
    Vecera - najcesce vocne kombinacije ili palenta sa naribanim jabukama

I onda jos 2 puta mlijeko.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vjeπtičice svaka ti cast na procitanom cijelom mailu!

ti puno na savjetima. probat cemo pa cemo vidjeti. mislim da joj je sve samo kuhano vec malo dosadno.

namjeravam joj poceti malo stavljati soli dok se povrce kuha.
    kad bi mogla poceti stvaljati zacine tipa majcina dusice, bosiljak?
    jel jos prerano za mljeveno tipa bolonjez?

cula sam da u vrticu daju margarin na kruhu i marmeladu. ja nebi davala marmeladu, ali mozda bi stavlia nasto na kruh osim svjezeg sira - sto obozava. sto je bolje - maslac, margarin? nemam nisat domace nego bi kupovala...

ufff... opet sto pitanja... morat cu platiit neku kavu )

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vjeπtičice svaka ti cast na procitanom cijelom mailu!
    Ma nikakav problem draga, uvijek kad sam pri kompu a imam više od 15min. vremena

namjeravam joj poceti malo stavljati soli dok se povrce kuha.
    kad bi mogla poceti stvaljati zacine tipa majcina dusice, bosiljak?
    jel jos prerano za mljeveno tipa bolonjez?
    može
    može
    nije ako je probala paradajz/rajčicu i ako si ti samljela meso (ili mesar na tvoje oči ono što si izabrala)

mozda bi stavlia nasto na kruh osim svjezeg sira - sto obozava. sto je bolje - maslac, margarin? nemam nisat domace nego bi kupovala...
    Vrhnje, domaću marmeladu bez ili sa upola manje šećera, maslac u malim količinama. Margarin nikako!

ufff... opet sto pitanja... morat cu platiit neku kavu
    'oćeš, oćeš! čim ja potegnem do ZG

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo malo podižem da napišem svoje dojmove! kad je andrijana napisala da njena cura voli jogurt, moja voli bioaktiv s malo pahuljica ****, babylove voćne ili sl. međutim, ovih zadnjih dana otkad su ove vrućine dohrana je upola smanjena. tako da ne znam šta da napravim a da je ne moram nagovarat za jelo! :/

jedno vrime je bilo za jutro iscjeđena naranča-dvi s tim pahuljicama, ručak-meso, mrkva, koraba (ali joj se to baš više ne sviđa ), večera ili bioaktiv, ili neka kombinacija voća.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ufff...
    to jelo....
    da bar mogu dojiti do srednje skole.... :D

dakle, maca jela malo, sad jos manje.
    bila neka virusna upala grla pa se vratila na iskljucivo dojenje i sad plako vracamo hranu u jelovnik. ali ne sve i upola manjim kolicinama. i ja vidim da je GLADNA!!!! a neda joj se jesti !!! ja ludim na to! pojede malo mesa, rize i kruha(po cijele dane vice samo kuuuh!) i to 10 zalogaja i za sat vremena je opet gladna. ja ponudim meso, svjezi sir i kruh i opet pojede 10 zalogaja. eto mi danas imali 4 rucka!!!!!
    ruzno zvuci, ali neda mi se. svakih sat vremena izmisljat sta ce jest. i kuhat 5 vrsta povrca jer nikad ne znam sta ce joj se jest bas u tom trenutku. nije ona beba koja ce pojest sve sto se stavi pred nju. ako se to njoj ne jede vristat ce od gladi ali nece jesti. ili ce plakati cica, cica, cica...

vjerujem da je to faza, ali evo vec 3tj tako i malo me sad frka.

a sad pitanjce: sto ima veliku kalorijsku vrijednost a mora se pojesti relativno malo?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj andrijana prvotno napisa
    a sad pitanjce: sto ima veliku kalorijsku vrijednost a mora se pojesti relativno malo?
    hljeb (vidiš da dijete zna samo )

najkaloričnije su žitarice i npr. banana
    (ovdje ne uračunavam masti, jer bebe i onako ne jedu masnu klopu)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

draga vještičice opet ti priskaces u pomoc
    kad potegnes go zgba obavezno se javi

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i moja je imala upalu grla prošli misec pa je bilo dojenje pojačano, pa kad je opet prihvatila dohranu udarila sam po grizu da je popravim a to i voli. međutim sad je opet počelo odbijanje. a valjda su faze, moraju naučiti da je hranjenje nužno. valjda su naše skromne cure, ne triba im puno za priživit, a ostalo će pomalo

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

helou, S ima 9 i pol mjeseci i super je prihvatila dohranu tako da vec neko vrijeme ima tri obroka i tri dojenja dnevno. otprilike jede svaka tri sata i jede apsolutno sve sto joj skuham.
    mene sad zanima slijedece. ujutro je prvo dojenje i to cim otvorimo oci tj oko 7 a zatim dorucak oko 10. da li je njoj to prvo dojenje dovoljno kao kompletan obrok i moze proci tri sata do dorucka ili bi joj prije trebala dati ranije?
    i inace me zanima koliko obroka dnevno imaju bebice od 10 mjeseci? znam da je individualno ali kod S je specificno jer ona hranu ne trazi a pojede sve tako da sam uvijek pravila rasporede jedenja a strah me da nesto ne propustim.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj malac ima 10.5 mj i isto tako nije donedavno trazio jesti a pojeo bi stvarno veliku kolicinu kad bi mu nudila. Sad ima glavne obroke, znaci dorucak, rucak i veceru ali u meduvremenu pojede neku vocku ili jogurt. Strasno puno voli papati i cim vidi da netko jede pocne mljackati i govoriti "njam, njam" i ne odustaje dok ne dobije nesto za jesti. Cak mi i bude neugodno ponekad jer netko bi mogao pomisliti da izgladnjujem dijete.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

koksy, koliko jos dojenja ili ad uz te obroke dajes?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja mala uskoro puni 10 mjeseci.
    Evo današnji menu:
    8:30h (buđenje) i papa mliječno-žitnu kašicu za doručak
    11h bočica - 180-230 ml mlijeka
    13:30-14:00- ručak - mahune, piletina i krumpir (kuhano, naravno)
    16h bočica - 150-200 ml mlijeka
    18:30h - mliječno voćna kašica
    21h zadnja bočica 230 ml
    I još uz to grickanje svježeg voća - breskve, jabuke, banane...

Kako vam se to čini? Radim li nešto krivo?

frida editirala ime proizvođača koji krši Međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eh ovako...Mi imamo 8 i po mjeseci.
    Nakon sto se budi jedno 4-5 puta u toku noci i doji...budjenje je oko 6-7.
    Dorucak oko 8-9 . To je uglavnom kombinacija
    banana- kruska (sa ili bez babyricea, palente ili prosa)
    kruska- breskva -----znaci vocna kombinacija
    Rucak je izmedju 2-5...i obicno je povrce sa zitaricama. Ponekad krompir sa mrkvom...tikvica sa purom ili prosom...
    U medjuvremenu doji vise puta...ali i zvace ili kukuruz ili "kekse" od rize (one okrugle, bez soli sto lice na stiropor ).
    Par put sam mu do sada dala i piletinu za rucak...
    Zanima me jeli to dovoljno...kada se uvodi treci obrok?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi imamo 11 mjeseci
    cim otvorimo oci dojimo
    zatim oko 11 dorucak: uglavnom griz i dvije voćke
    oko 14 ručak: kombinacije s mesom, ribom, povrcem i zitaricama
    oko 17 užina: voće ili jogurt ili dvopek s marmeladom
    oko 19 večera: mliječna kašica s voćem ili žitaricama
    prije spavanja dojenje

svaki obrok pojede do kraja i čak se buni kad nema više. već znam koliko joj je cca dosta jer ako pojede više od toga kasnije izbacuje viškove. ali jednostavno se nemogu načuditi koliko jede. pogotovo s obzirom da nije neka extra velika beba. ali zato puno kakamo...

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj amrinoo prvotno napisa
    Eh ovako...Mi imamo 8 i po mjeseci.
    Nakon sto se budi jedno 4-5 puta u toku noci i doji...budjenje je oko 6-7.
    Dorucak oko 8-9 . To je uglavnom kombinacija
    banana- kruska (sa ili bez babyricea, palente ili prosa)
    kruska- breskva -----znaci vocna kombinacija
    Rucak je izmedju 2-5...i obicno je povrce sa zitaricama. Ponekad krompir sa mrkvom...tikvica sa purom ili prosom...
    U medjuvremenu doji vise puta...ali i zvace ili kukuruz ili "kekse" od rize (one okrugle, bez soli sto lice na stiropor ).
    Par put sam mu do sada dala i piletinu za rucak...
    Zanima me jeli to dovoljno...kada se uvodi treci obrok?
    eh vi ste već 9,5
    ali...iz iskustva s prvim, kolikogod pojede - toliko mu treba
    mi smo sad 8 mjeseci, i kao i brat na početku jede vrlo malo
    prijepodne: voće na žličicu (toga ajd i pojede nešto)
    popodne: povrće (+/bez žitarica) par žličica

N je negdje s godinu zapravo počeo jesti...i jeo je bez problema

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja curica ima 6 i pol mjeseci....tek smo prije 2 tjedna počeli sa dohranom i ne brinem se što nije baš uvijek raspoložena za dohranu.

Mi ujutro papamo mlijeko.
    Za užinu popije malo sokića od mrkve/kruške/jabuke (što nam je na redu).
    Zatim opet ruča mlijeko.
    Za međuobrok popapa kašicu od mrkve/kruške/jabuke.
    I nakon tog međuobroka ima još 2 obroka mlijeka.

Sve to zaljeva sa čajem od komorača ili ponekad malo vodice

Prijateljičin mali je 3 tjedna stariji od moje curice i jede već kao kakav odrasli :/ A ona me redovno napada da dam djetetu nešta "konkretno" da se najede (i nije jedina koja me napada )
    Ali ne dam se ja smesti! Vjerujem da ne griješim u ničemu i da to mom anđelu odgovara, a to je najbitnije!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja Jana 7 mjeseci:
    6 ujutro bočica,
    oko 10 voćna kašica izmiksano voće, sa malo keksolina,
    oko 12-13 bočica,
    popodne povrće izmiksano sa rizolinom ili kupovna povrtna kašica
    oko 7 bočica i spavanje,
    oko 1 bočica!
    Narvno ima varijacija. Pije uglavnom vodu, a ponekad dječiji čaj!

frida editirala ime proizvođača koji krši Međunarodni pravlinik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno meni 6.mjesecne bebe

6.mj.i tjedan dana
    prije 3 tjedna smo poceli sa dohranom voce i zitarice oko 10,11 sati a ubrzo mi je pedijatrica rekla da popodne tj.prije spavanja dam mlječnu good night kašicu da kao bolje spava..moš mislit cica skoro cijelu noć i dalje al dobro..a sad mi je rekla da vec pocnem lagano i sa povrćem a to mi je nekako puno obroka..a tek je 6.mj..a pocela mu je biti i tvrđa stolica..
    Znaci sada mi meni izgleda ovako:
    8.00 cica
    10.30:vocno zitna kašica
    13.00:ad mljeko plus cica
    17:00:good night kasica sa jabukom
    19:30:ad mljeko plus cica
    i po noci cica...
    a sada ako uvedem za rucak tu povrtnu kasicu bojim se da bu mu premalo mlijeka?help

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u 7 ujutro se budi - popije 240 ml mojeg mlijeka (izdojenog)

oko 10 - pol 11 - jede proso ili pahuljice ili amarant ili rižu sa soja mlijekom i voćem, rogačem, bademima, orasima, lješnjacima ili kikirikijem

u podne opet mlijeko (izdojeno) koliko hoće - cca 2 dcl

u 15 sati ručamo - žitarica + tofu/tempeh/grah/leća + povrće
    (jučer sam joj napravila koprive i poludila je za tim )

u 16 (17) sati mlijeko (izdojeno) - 150- 200 ml

onda još do zadnjeg večernjeg mlijeka (izd...) u 20.30 jede ovisno kak je raspoložena.... voće, kekse, smiksam joj još neku kašicu, ili pečemo palačinke s domačim kupinovim pekmezom, ili kruh sa nečim.....

to je to.....

Imamo 11 mjeseci

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Savitri, kak uspiješ izdojiti pol litre mlijeka dnevno?!
    Meni je 100 ml veliki uspjeh.

Paula je prošli tjedan napunila godinu dana i kod nas je ovako:

- oko 7:30 buđenje i dojenje
    - 9 sati - voćna kašica/ palenta s voćem ili izdojenim mlijekom
    - 11 sati - dojenje prije uspavljivanja
    - 12:30 - buđenje i ručak: sve kombinacije povrća, krumpira, riže, kuhanog mesa
    - popodnevno nacicavanje do besvijesti; gricka plasmon keks ili jabuku, u zadnje vrijeme obožava mandarine
    - 18:00 večera - ostatak od ručka / gris s jabukom / keks s jabukom / palenta / voćna kašica
    - ide spavati oko 20:30 - dojenje prije spavanja i još cca. 2-3 put tokom noći

Izbila su joj tek 2 zuba, jedan gornji i jedan donji pa baš ne može puno toga jesti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uspijem ja 1 litru dnevno kad sve sve skupi....

ujutro u 7, oko 13 h, oko 17 i ok 21.....

samo bu mi ruka već otpala........ ,a i izdajalica je već na rubu snaga

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi navršavamo 6 mj. i dojimoooo se, imamo 7,5kg i 67cm, super spavamo. Počinjemo dohranu i jako me zanima koju palentu tj. koji oblik kukuruza dajete tj. preporučujete ?
    Tražila sam u DM i naišla na palentu ali ima dodatak okus vanilije ??? i ne dolazi u obzir. U Palentu običnu od Franka nekako nemam povjerenja što je zapravo unutra kako je skladišten taj kukuruz koliko je raznih glodavaca šetalo itd... Dakle što preporučate kao kukuruznu kašicu?

frida editirala ime proizvođača koji krši Međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad kad opet čitam te "dnevne menije", pa moje dijete jede kao mala beba (po broju obroka).
    Sad ima 16,5 mjeseci i jede:
    oko 6 mlijeko (AD)
    oko pola 10 neki sitni doručak
    oko 10 (kad ja dođem na gablec) mlijeko
    međuobrok: voće (uglavnom banana, jabuka, kruška) - ne sve - nešto od toga
    oko pola 13: juha s povrćem i mesom, ili paradajz juha ili jaja,... (što več baka stigne)
    oko 14 (prije spavanja): mlijeko
    oko 17.30 neki ručak (meso, tijesto, varivo, juha,... nešto od toga)
    oko 19 mlijeko
    oko 21 nešto malo večere i/ili pola banane
    oko 22 (prije spavanja) mlijeko

Kad to stavim na papir ispada da pojede za dvije odrasle osobe. A ustvari je to mala količina. :shock:
    Mlijeka je cca 800 ml, obroci (do) hrane nisu obilni, još uvijek pokušavamo doči na 3 x mlijeko, a veči obroci dohrane. Nadam se pomaku.
    Uglavnom on je od rođenja za više malih obroka, nije nikad bio dijete koje se za obrok puuuno najede, pa 4 sata ne treba ništa.
    Pije samo vodu, i ne jede nikakve slatkiše. Ima cca 11,5 kg, ne znam koliko je dug, ali je stalno duži "od prosjeka".

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a meni se pak dok čitam vaše dnevne menije čini da mi jako puno papamo. Evo kako otprilike izgleda naš dnevni meni:
    - kad se probudimo: cica
    - 10:00- malo kruha, par žličica voćne kašice sa rižinim pahuljicama
    - 12:00 ostatak te voćne kašice
    - 14:00- 2 jogurta
    - 18:00- meso i krumpir
    - 20:00- kašica od banane sa sirom
    - 22:00- cica pred spavanje

- još mi između tih obroka pojede keksić ili neko voće i pije sok. Meso sam joj pokušala dati u vrijeme ručka ali samo ga sprćka, potpuno ga pojede tek pred večer.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kristina, 2 jogurta odjednom?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, ali mali su- (kršitelj koda) od banane. :?

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

u klaićevoj naprimjer imaju ovakav raspored hranjenja za bebu od 8 mjeseci:

6 h --mlijeko
    10 h ---voće
    14 h ---povrće s mesom (varivo)
    18 h ---voće sa žitaricama
    10 h ----čokolino

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Čitajući vaše odgovore imam dojam da mi previše papamo.

Ima 8 mj i papamo:
    6:00 sisa
    9:30 sisa
    12:30 kašica povrće
    15:30 kašica voće
    18:30 sisa
    20:30 sisa

Nepije puno tekućine ni vode ni čaja, tek koji gutljić nakon kašica

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj maleni ima 7 mjeseci
    ujutro i za dorucak sisa
    rucak povrce sa mesom i krumpirom ponekad samo povrce i krumpir
    popodne sisa
    predvecer(tek otprije dva dana )griz sa vocem ili samo griz ili samo voce
    uvecer sisa pred spavanje sisa
    :/ kad citam rodu svi pisu da se treba sto dulje dojiti a izgleda da kad se pocne sa dohranom da se mijesa svega i svacega??
    nama su rekli samo jedan obrok mjesecno novi da se uvodi ???
    to mi se sve nekako puno cini svakakvih razlicitih namirnica :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zlatokosa prvotno napisa
    u klaićevoj naprimjer imaju ovakav raspored hranjenja za bebu od 8 mjeseci:

6 h --mlijeko
    10 h ---voće
    14 h ---povrće s mesom (varivo)
    18 h ---voće sa žitaricama
    10 h ----čokolino
    da, i zato smo mi deset dana tamo isključivo dojili.
    sa 7,5 mjeseci.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pozdrav svima! :D
    imam sina od godinu dana (navršio prekjučer)

ujutro mu dajem kupovnu voćnu kašicu al čitam tu da vas dosta miješa palentu sa voćem pa bi i ja probala jer moj mali obožava palentu. dakle, palentu skuhate, ohladite i u nju dodate naribanu sirovu voćku? ili? može li palentu jesti svaki dan?
    da li griz uzrokuje zatvor? moja sveki mu je jednom skuhala juhicu i u nju dodala griz - super je pojeo, ali nije 2 dana kakao (inače svaki dan) i mučio se dok se napokon pokakao :?. i pročitala sam na vrećici bebi griza da se miješa sa mlijekom, možda je u tome stvar??

također, gdje kupujete amaranth i koje zobene pahuljice uzimate?

please...

hvala!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobro nam dosla!

ma, palenta je sasvim jednostavna stvar - kako god napravis, dobro si napravila. dakle mozes ju skuhati pa onda dodat vocku ili odmah dodati vocku (dakle bude skuhana). mozes i s povrcem - moj sin je jako bolio palentu i brokulu! i da, mozes dati svaki dan...dok ne dojadi.

griz ne bi trebao uzrokovat zatvor. mozda je bilo puno mrkvice u juhi? ona zatvara. a griz se moze kuhati i na vodi i na mlijeku - kravljem ili rizinom/zobenom. pa opet u to mozes dodati stosta.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citala sam vec na vise mjesta da griz zatvara, mog malca isto zatvori, a ako je jos bila i mrkvica u igri... Ali griz u kombinaciji s recimo kruskom ili breskvom je vec OK. Moj mali je npr. volio da mu u kuhanu palentu naribam sirovu jabuku, ili da je kuham skupa s naribanom tikvicom. Osim palente mozes probati kuhati i proso (ili prosene pahuljice) ili zobene pahuljice, ja to isto kao i sve ostale zitarice kuham na vodi pa mijesam s vocem ili povrcem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

gdje kupujete amaranth
    alnatura u dm-u

Mi imamo tako za sad: cickanje kod budjenja oko 7, pa za dorucak GH (oko 9 jer je kasnije vec pospan i nece jesti), danas na repertuaru amaranth sa jabukom, onda dalje samo cickanje preko dana. Imamo7,5 mjeseci. Polako mislim uvesti i 2.obrok.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

moj D ima godinu dana

kuham mu proso (alnatura, dm) često u zadnje vrijeme, sviđa mu se, lijepo pojede ali teško kaka - dosta se muči, količinski bude malo (po 3-4 puta dnevno) i bude taman lijepo meakno/tvrdo pa mi nije jasno zašto se onako muči :?

e sad, skuham ga prema uputama, dakle nije to. također, ne miješam mu žitarice sa voćem, dr. marđetko (kojem beskrajno vjerujem) kaže da se to ne radi, ugl kad mu kuham žitarice (proso, palenta, riža (tu spada ? )) miješam ih sa povrćem (tikvica doedavno, mrkvu pomalo izbjegavam jer mi je rečeno da ona kuhana zatvara) ili sa mesom (piletina, puretina) i dodam malo maslinova ulja (kad je s povrćem)....

ja za doručak jedem obične kukuruzne pahuljice sa jogurtom i D to voli - dala sam mu malo da proba i kad god me vidi da jedem (kao i svakoga) hoće malo. pojede možda 2-3 žličice.

znam da biste me bičevali radi ovoga, al nekad mu dam kockicu kinder čokolade, ali stvarno jednu kockicu. jel moguće da ga to zatvori? ili? zapravo mi je nejasno zašto se toliko muči za pokakat se a kakica mu nije tvrda???

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni (7 mjeseci, zadnja 24h)

6:30 cica (u snu, nagovaram je da jos malo spava > uspijeva do 7:30)
    8:00 voce (pola male kruske i pola male jabuke zgnjecene vilicom)
    9:30 cica
    13:30 cica
    15:30 palenta s tikvicama
    18:30 cica
    20:30 cica za laku noc
    00:00 cica
    02:00 cica
    03:00 cica
    04:45 cica (AAAAA!!! tu me razbudilo, nemrem vise zaspat pa evo surfam i pisem)

Ah, kako raznoliko... Uglavnom, ovo je dan kad je cicala manje nego inace...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za deset dana ćemo imati punih 11 mjeseci, a dnevni menu zadnjih mjesec dana je od prilike ovakav:

Dojenje za dobro jutro
    Doručak (palenta sa jogurtom ili griz sa voćem; oboje skuham na vodi)
    Voće (veća voćka, ili srednja i po, ponekad kombinacija)
    Dojenje
    Ručak (kuhano povrće sa mesom, ili žumancetom, ili palentom/rižom, ili tjesteninom)
    Dojenje
    Dojenje za uspavljivanje i u noći 2, a zadnje dvije noći jedno dojenje u snu.

Namjerno nisam stavila satnicu jer se ona jako mjenja zavisno od momenta kad se u jutro probudi, razmaci između obroka su oko 3 sata. Dohranu je zapravo prihvatio tek sa nekih 8 mjeseci.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo mi imamo punih 10 mjeseci i dnevni meni nam uzgleda većinom ovako
    dojenje
    Doručak: keksići, voće, koji put palenta ili neka druga žitarica
    ručak: povrće(blitva, tikvica, buća, mrkvica, mahune), meso, riba, krumpiri, riža (sve to sjeckano u zadnje vrijeme i komade pa da sama jede nikada joj nisam miksala)
    danas po prvi put kuhano žumanjce s blitvom i krumpirom
    Užina: opet voće i to sam jede bananu šljivu, breskvu, jabuku onako u komadu joj dan pa ona gricka i zabavlja se
    Večera: palenta, gris s kašicom ili neke druge žitarice uglavnom pahuljice iz Bio dućana
    dojenje
    te moćom dojenje bezbroj puta onoliko koliko traži a to je od 3 do 5 puta
    tijekom dana joj nudim piti samo vodu trebam li možda nešto drugo?

Trenutno imam domaće cikle u vrtu pa me zanima od kada to smiju jesti! također kao i poriluk?

Stranica 5 od 28 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •