-
Trudila sam se da sve iscitam, ali nisam bas potpuno uspjela. Imam jedno pitanjce za sve vas. Kod nas je situacija slijedeca. M ima 7 mjeseci, s dohranom smo krenuli s 5 mjeseci.
nakon cjelonocnog nasisavanja budjenje oko 7.30-8.00 (uglavnom) nakon 2-3 sata dojenje i prvo spavanje (nekad pola sata nekad dva), nakon budjenja ide jedan obrok dohrane, nakon cca 2 sata ide dojenje i jos jedno spavanje. Oko 17.00 ide drugi obrok dohrane (tada svi zajedno jedemo). Oko 19.30 je dojenje pred spavanje, a po noci ne brojim koliko puta doji. I tijekom dana dajem siku na zahtjev mimo gore navedenih obroka u slucaju da trazi.
Sto se dohrane tice miksam voce i neku zitaricu ili samo voce ili povrce i zitaricu. Uveli smo jabuku, krusku, tikvicu, mrkvu, od nedavno i bananu i breskvu, a od zitarica palentu, rizu i proso.
M je na pregledu s 6 mjeseci imala 8,220 kg i 68 cm. Jako dobro prihvaca dohranu, cak mi se cini da ne zna stati s jelom. Kako iznimno rijetko koristim kupovne kasice, ne znam koliku kolicinu joj trebam dati. Recimo stavim trecinu kruske i dvije cajne kasike skuhanih rizinih pahuljica. Toga bude cca 120-150 g i ona to sve moze pojesti i cini mi se da bi mogla jos. Rukovodim se kolicinom u teglici kupovne hrane (125 g).
Nisam planirala uvesti ovako rano i drugi obrok ali sam imala problema sa zdravljem i koristila sam dvije vrste antibiotika. Morala sam izdajati i njoj davati adaptirano. Nije islo lak s tim i bolje je prihvatila jos jedan obrok cvrste hrane nego obrok adaptiranog. Srecom uspjesno smo se vratili na dojenje, ali su nam ostala ta dva obroka.
Previse sam se raspisala ali trazim odgovor na pitanje o maksimalnoj kolicini hrane u jednom obroku za sedmomjesecnu bebu. Druga stvar - jesam li pogrijesila sto sam uvela drugi obrok ranije nego sto je uobicajeno? Ako jesam ima li sanse da to nekako ispravim?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma