Stranica 22 od 28 PrviPrvi ... 122021222324 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1364

Tema: DNEVNI MENI VAŠE BEBE

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Super recept za chiu je - namociti u kokosovo mlijeko, dodati brdo meda, ostaviti par sati u frizideru.
    Meni trebaju neki dobri izvori kalcija...
    Evo veceras je prosao griz s veronikinom, bananom i vanilijom, inace i to jedva. Pomalo, pomalo...

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni trebaju neki dobri izvori kalcija...
    Evo veceras je prosao griz s veronikinom, bananom i vanilijom, inace i to jedva. Pomalo, pomalo...
    Osim mlijeka i preradjevina, zob, avokado, zeleno povrce (blitva, spinat, brokula...).

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ja danas popodne dala prvi put malo oslića s krumpirom. Kuhala sam nama pa sam mu odvojila prije nego sal dodala vino, sol i papar. Svidja mu se. Malo sam mozda uranila s ribom, iako nisam primijetila da mu smeta.
    Prijepodne je jeo tikvicu s rostilja i manju ribanu krusku.

Danas smo muz i ja komentirali sto bi se dalo naslutiti sto bi mogao biti kad odraste, zakjucili smo da bi mogao biti kušač hrane

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Christine prvotno napisa Vidi poruku
    Osim mlijeka i preradjevina, zob, avokado, zeleno povrce (blitva, spinat, brokula...).
    Znam ja izvore, al sam po pitanju recepata neinspirirana...

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

A-ha! Sori

Spinat i blitvu moj jede rado. Nista posebno - blansirano, kratko prokuhano, usitnjeno nozem, dodam maslinovog, malo krumpira skuham. Spinat nekad zalijem s malo ad formule kad se malo ohladi jer nije dobro da prijedje 50 C. Al mi smo dosta sramezljivi s mesom.

Brokula mu nije No1 povrce, al u juhi mu je OK.

Ako kuham povrce jedan dan, spremim si "temeljac" u frizider. Npr. danas sam mu tikvicu s rostilj tave kratko prokuhala u malo vode u kojoj se kuhala mrkva jucer i to zgnjecila skupa. U pocetku sam davala jednu po jednu namirnicu. Sad kombiniram za puniji okus.

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ne znam jeste vi dosli do mlijeka? Ja sebi u zobene pahuljice (extramekane/extrazart) stavim malo cimeta i bobicastog voca (danas maline) zalijem malo kipucom vodom i prelijem skroz s mlijekom da pliva. Oguljeni listici badema mi pasu najbolje od svih orasastih unutra, al moze i nesto drugo. Nekad si stavim susene brusnice, mozes mozda susene sljive usitnit (ako ste dovoljno veliki), one su dobar izvor.

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ako ne pijete kravlje mlijeko jos, mozda mozes pokusati zobene pahuljice zalit s malo vode i umijesat neku kasicu od sljiva. Ja volim cimet i navikavam ga na cimet, kad vec moja sveki nije navikla svog sina (jedu knedle od sljiva bez cimeta, tko je to vidio )

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zato sto je fino? Mislim, nemam pojma sto kome znaci to brdo. Ako je kokosovo mlijeko nezasladjeno (mi koristimo takvo), taj chia puding bas i nema puno smisla ako nije zasladjen. Barem je nama tako.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zato sto je fino? Mislim, nemam pojma sto kome znaci to brdo. Ako je kokosovo mlijeko nezasladjeno (mi koristimo takvo), taj chia puding bas i nema puno smisla ako nije zasladjen. Barem je nama tako.
    To odgovaram Jeleni, ali greskom sam obrisala quote.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

brdo meni znači jaaako puno, inače moji klinci jedu chia tak da malo zasipaju u juhu

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi (cijela family) smo jučer jeli lešo tabinju za ručak, najmanji nije htio ni primirisat, stisnuo bi usta i neće, skuhala sam malo špinata i pomiješala sa ribom i patatama da ga zavaram ali nije uspjelo Probala sam mu nudit malo kasnije (računam nije gladan) ali opet nije htio tako da je jučer osto bez ručka. Na siki je ionako svako 2 sata pa računam da nije gladan. Nego, preksutra punimo 10 mj. Razmišljam o trećem obroku. Da li da uvedem večeru i što. Vidim da većina vas ubaci mliječni obrok a mi to ne možemo zbog potencijalne alergije na km. Po noći ga dojim svako 2 sata (isto kao i po danu) pa računam da će možda bolje spavat ako pojede nešto za večeru ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za večeru mu daj ostatke od ručka ili napravi žgancei dodaj malo maslinova ulja, ili juhu od karfiola, u biti napravi kaj jedu više manje svi

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bubi, kažeš da tvoja maza ima problema sa mliječnim/bijelim? Jel išta od mlijeka/mliječnog konzumira?
    Zašto misliš da joj treba pojačati kalcij?

Jesi pokušala u jogurt ili vrhnje umiješati žličicu-dvije nekog domaćeg pekmeza. Moj obožava sa pekmezom od šljiva.
    Također, neki mladi domaći sir na rezanje možeš kratko prepeči na masl. ulju da dobije malo boje ili panirati (u krušne mrvice dodati sezama) pa ispohati i tako ponuditi.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bebeto, ja bi ponudila večeru (već i prije ).

Mislim da su i krem juhice dobre za večeru, ali to ovisi o vašim prehrambenim navikama.
    Moj mlađi je tad već jeo kruh-maslac-pekmez, mladi kozji sir na kockice i domaću pancetu, jaja...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Bubi, kažeš da tvoja maza ima problema sa mliječnim/bijelim? Jel išta od mlijeka/mliječnog konzumira?
    Zašto misliš da joj treba pojačati kalcij?

Jesi pokušala u jogurt ili vrhnje umiješati žličicu-dvije nekog domaćeg pekmeza. Moj obožava sa pekmezom od šljiva.
    Također, neki mladi domaći sir na rezanje možeš kratko prepeči na masl. ulju da dobije malo boje ili panirati (u krušne mrvice dodati sezama) pa ispohati i tako ponuditi.
    Thnx na idejama. Jogurt nudim non stop raznih boja i oblika, samo odmahne glavom i kaze bljak. Cak nije htjela ni sladoled od vanilije probati iako nas je cetvero jelo pred njom, onda znas koliko je jaka odbojnost.
    Mlijeko nece, kakao nece, svjezi sir nece, povrce jede normalno. Skrivam sir i jogurte gdje stignem, ali voljela bih da nekad bude i jednostavno, ako me kuzis. Pogotovo kad krenem raditi... Doduse onda ce u vrtic pa vjerujem da ce se stvari promijeniti Tj nadam se.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Thnx na idejama. Jogurt nudim non stop raznih boja i oblika, samo odmahne glavom i kaze bljak. Cak nije htjela ni sladoled od vanilije probati iako nas je cetvero jelo pred njom, onda znas koliko je jaka odbojnost.
    Mlijeko nece, kakao nece, svjezi sir nece, povrce jede normalno. Skrivam sir i jogurte gdje stignem, ali voljela bih da nekad bude i jednostavno, ako me kuzis. Pogotovo kad krenem raditi... Doduse onda ce u vrtic pa vjerujem da ce se stvari promijeniti Tj nadam se.
    Moj mlađi sin NIKADA nije zavolio jogurte, kao ni mekane sireve i vrhnje. Ali zato mlijeko, frape i šlag obožava. Stariji obrnuto - taj obožava jogurte svih pojavnih oblika, bijele i voćne (godinama sam im sama radila voćne jogurte ljeti od svježeg voća, zimi od svojih domaćih džemova) a mlijeko ne smije jer ne podnosi nefermentirano. On je ljubitelj sira i vrhnja.

Tako da.... ako dijete nešto ne voli, samo traži što možeš nuditi kao zamjenu. Kalcija više ima u zelenom lisnatom povrću, mahunarkama i zobenoj kaši nego u mlijeku.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Bebeto, ja bi ponudila večeru (već i prije ).

Mislim da su i krem juhice dobre za večeru, ali to ovisi o vašim prehrambenim navikama.
    Moj mlađi je tad već jeo kruh-maslac-pekmez, mladi kozji sir na kockice i domaću pancetu, jaja...

Kod nas je večera obično nešto "u suho" ili eventualno ostaci od ručka...ali nije mi problem skuhat mališi nešto posebno...
    Da mu barem mogu dati sir ili jogurt...al se ne usudim probat s obzirom na dermatitis...jaja isto ne dolaze u obzir..na njih reagira i preko moga mlijeka...probat ću sa grizom ili purom za početak pa ću vidjet.. Jeli itko od vas stavljo svoje izdojeno mlijeko u npr.griz ??

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja jesam prije, ali nisam mogla izdojiti neke količine pa sam odustala.

D: vrtićki knedli
    R: pile, brokula, mrkvica, vrhnje. Slabo je htjela jesti.
    V: riža na mlijeku, isto slabo

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Mozes napravit puru u kalupu pa narezat na kockice i dat mu da grabi ili cak slaze )

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pura u kalupu?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

A žuta..skuhaš žgance onak jako gusto i onda ih izliješ u neki protvanj/posudicu i kad se ohladi i stvrdne režeš na kockice ili modlicama izrežeš krugove, srca..šta već imaš.. Pa se jede prstima

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

evo da napisem primjer jednog dana jer se vec dugo pitam dajem li djetetu previse obroka.
    -ujutro cim se probudi dobije ciku
    -onda pola banane , 1 jabuika, malo soka od narance - kasica
    -jako malo dojenja prije spavanja
    spavanje
    -rucak juha od mesa ili ribe ili jaje sa povrcem
    -jogurt obicni 3.2mm
    -cca 2.2 dl čokolina ili rizolina ili neceg takvog
    -dojenje ali jako malo

-u toku dana znan izrezati jabuku na komade pa to gricka ili gricka nekad slane stapice (maknem sol)
    pije samo vodu
    ima 15 mj

slatkise ne dajem, sok isto. jedino ponekad znam dat onaj kupovni puding vindijin kad smo vani npr.
    Posljednje uređivanje od kiri- : 03.05.2016. at 02:16

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da dijete ide u vrtic, tu kod nas recimo, imalo bi dorucak, rucak i uzinu poslije spavanja u razdoblju od 8:30 do 15h. Plus mlijecni obrok po potrebi izmedju (izdojeno mlijeko ili AD, ili kravlje, s obzirom da ima preko godinu dana).

Zasto mislis da je to puno obroka? Ja bih osobno izbacila cokolina i rizolina pa zamijenila nekim pravim namirnicama. Inace, ima 15 mj. Ako jede, ocito mu treba. Slatkise, inace, dajes - cokolino i rizolino, Vindijin puding.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da dijete ide kod nas u vrtic dobilo bi :
    oko 7-8 dorucak ( kruh sa namazom, sirom, mozda pahuljice sa mlijekom , neki napitak mlijeko, caj)
    uzinu oko 10 :voce
    rucak oko 11-11 30 : meso/riba/mahunarka, povrce, neki ugljikohidrat ( riza, krumpir , tijesto),
    Uzina: oko 15 : jogurt malo kruha, voce i kolac, i sl.

nakon toga se ocekuje da dijete ima jos cc 1 veci i mozda jedan meduobrok

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni se ne čini puno već taman. Moja mala (10 mj) jede približno toliko već sada.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

da kuzim sta hoces rec za slatkise i u pravu si ali nije to bas tako cesto da jede.
    trudim se da jede sta bolje, kuham posebno za dijete jer ne dajem sol i papar.. svaki dan jede svjeze voce i imamo srece sta imamo svoje povrce i nesto voca pa znamo da nije prskano. sad ce nam jagode za koji dan znam da su alergen ali ja bi ih sa bananom npr kombinirala...
    a za slatkise sam mislila da ne kupujem cokoladice, kekse i to..
    Posljednje uređivanje od kiri- : 03.05.2016. at 12:24

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemam pojma što su joj jučer baka i tata spravljali, ali znam da je navečer njupala crveno grožđe kao nespašena.

Danas:
    D: crveno grožde, pa sir i žganci. Pojela cijelu zdjelicu i još me žicala kruha dok sam ja jela. Nevjerojatan apetit.
    R: ostalo nekih žitarica od jučer, pa možda napravim gustu supu od brokule, pa s tim. Ne znam koliko ima smisla kombinacija.
    V: kupila velike perle tapioke pa ću vidjeti kako to izgleda kada se skuha.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sinoć sam uvela večeru kao 3.obrok. Skuhala palentu i kako nisam imala masl.ulje stavila malo kokosovog. Pojeo je ko sretan ali noćas opet na sisi svako uru. Umjesto da smanjuje broj podoja on ih povećava. Sreća pa sam na porodiljnom 3 g. inaće ne znam kako bi se vratila na poso ovo ljeto.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li tko radio pileća jetrica? Uzela sam neku kuharicu za bebe u kojoj piše da su odličan izvor B12, željeza, i tako još koječeg. Sama sam ih obožavala prije, sa češnjakom pa si mislim da joj to sutra napravim, a i sebi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jučer
    D: tapioka pudong
    R: avokado s ribanom mrkvom
    V: avokado s bananom

Danas
    D: zobena s bananom
    R: jetra pileća s heljdom, nije htjela baš jest
    grožđe
    V: ponudit opet jetra

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Zuta ne sjecam se kak ti je mala stara, probaj jetru i heljdu u bkenderu na jedan sa prepelicjim jajetom :D zvuci bljak ali zapravo je mrak i bude malo tecnije za gutat :p

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Već je 11 i ne bih joj olakšavala s mljevenom hranom, a kad osjeti miris žumanjka u nečemu tek onda neće jest. Sinoć sam to pomiješala s vrhnjem i onda je pojela. Ali vrhnje ima kalcija pa ne znam koliko se željeza dalo iskoristit.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Budes li razmisljala u tim terminima (unosa makro i mikro nutrijenata), izludit ces sa dohranom, hranom, izbirljiviscu i fazama djece.
    Najbolje sto mozes uciniti da joj (im) osiguras kvalitetnu prehranu, po meni, je da nudis raznoliku, svjezu, sezonsku i, po mogucnosti, prirodno uzgojenu hranu. Nehranu i hranu iz vrecica i kutija svesti na minimum i to je to.
    A sto ce pojesti i sto nece, sve ce vise ovisiti o njoj, a na tebi ce ostati samo to sto jesi/nisi ponudila.
    Ako me kuzis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s druge strane moj jede samo puretinu , i nema problema s željezom

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ma da. Onda nemoj jos prepelicja jaja. To tek oko druge godine

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj cleaning-lady prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da. Onda nemoj jos prepelicja jaja. To tek oko druge godine
    Zasto?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Otac veli da je griz jela ujutro. Dobila dve kruške popodne. Sad je čeka tapioka. Ovo je dan ugljikohidrata.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Maca zato kaj ima puno namirnica jos za isprobti do druge godine, prepelicja jaja moze i sa dvije godine kad joj se vec organizam navikao na vecinu namirnica. Znam da mislis pa jaja su jaja ali nisu sva jaja ista.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A kako nisu? To je samo ogromna bjelančevina. Omjeri nutritijenata variraju sitno amo-tamo, baš ko i kod različitih vrsta mlijeka. Ono, tu je razlika, ali da će organizmu posebno nešto predstavljati - nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Pa hoce. Prepeličja jaja su prepuna hranjivih sastojaka, bogata vitaminima D i B12. Jaje prepelice je prava energetsku bomba, jer sadrži od 5 do 10 puta više fosfora, zeljeza i vitamina, a samo 15 kalorija.

Ja samo zbog kalorijske vrijednosti ne bih. Nisu ista ni okusom. Pacje jaje recimo ima vise omega 3 masnih kiselina,guscje je prepuno kolesterola. I nikad ga nebuh davala malom djetetu. Jednom mu nece biti nista. Super je sto pacja jaja budu dobro za jest oko 6 tjedana u frizideru. Mi ionako imamo domaca jaja koja dobivamo od jedne moje stranke ali prepelicja kupujemo na placu kad ih ima i tek od druge godine. Imamo sirok opus namirnica,a vidim da i vi imate. Probaj nakon godine dana. Cisto da budes sigurna. Ja imam dodatnu mkeru opreza jer je moja u dohrani na sve zivo reagirala pa uzmi i to u obzir

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Otkud ti podaci?
    Gledam na cronometeru i ovako ide:
    sirovo prepeličje (samo takvo ima na listi), 100 g
    B12 - 66 %
    D - 9 %
    željezo - 20 %
    fosfor - 32 %
    158 kcal

kokošje sirovo, 100 g
    B12 - 46 %
    D - 15 %
    željezo - 7 %
    fosfor - 25 %
    155 kcal

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Omega 3, sirovo, 100 g
    prepeličje - 3 %
    kokošje - 6 %
    pačje - 9 %

Kolesterol, sirovo, 100 g
    prepeličje - 844 mg
    kokošje - 373 mg
    pačje - 884 mg
    guščje - 852 mg
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 08.05.2016. at 10:13

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Da. Imas pravo,to su bas male razlike. Moje informacije su stare barem godinu dana kada sam pocela sa prepelicjim ali ne sjecam se vise iskreno zapravo odkud sam gledala podatke

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dobila sam žlicom po glavi za Majčin dan, a vi?

D: tata dao neko povrće, pa ja sir sa žgancima
    MO: jabuka
    V: proso, htjela sam udinstat papriku crvenu na maslacu, ali se nije dala omekšat, pa sam paradajza nasjekla; još jabuke
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 08.05.2016. at 18:56

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Rucak: pileca juha s mesom, povrcem i rizom.
    Vecera: avokado s malo naribane jabuke (prvi put probali avokado, nije htio samog, a odlican sam danas kupila, s jabukom jede pristojno, al pomalo sudrzano ).

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

R: Rižoto s puretinom i mrkvom
    V: Ribana jabuka sa 7 zitarica

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

D: pri ruci nije bilo nekog voća pa je išao nasjeckani mango u zobenu, s vrhnjem. Da, znam, vrlo čudna kombinacija, ali mala pojela.
    R: misla sam pile kuhat, s heljdom, al' tata ju je otpeljal, pa ne znam oće kod bake dobit za jest
    V: možda samo voće, možda puding

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jučer:
    D: mango, sir i žganci
    jagode
    R: proso, pile, paradajz, bučino
    banana

Danas:
    D: griz