Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: PRIMO VIAGGIO SIP pomoc !!!!!!!!!!! osuda okoline

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno PRIMO VIAGGIO SIP pomoc !!!!!!!!!!! osuda okoline

kupili smo primo viaggio sip..jer ne zelim dijete staviti u auto bez sjedalice...1 sok u bolnici (sarajevskoj) mi odbijaju dijete staviti u sjedalicu da je izensem van jer "beba sijedi u tome..." i da sto nisam koa svi kupila korpu u kojoj dijete lezi..... :? :?

sad samo se vratili sa prvog pregleda kod pedijatra opet ista stvar zena nas je napala da dijete sijedi... osjecam se kao nemajka
    radi se o ovoj sjedalici

http://www.pegperego.com/page.php?si...000000117&cl=C

molim strucnjakinje/e da mi objasne da li je ovo ok sjedalice i sjeidli moja beba koja ima samo mjesec dana u njoj...hitno mi je...

sad i iz blize okoline imam kampanju protiv te sjedalice molim vas za misljenje hvala

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam imala onu staru varijantu pp sjedalice ovo je moje dijete sa mjesec dana i 2820g u njoj

ja nisam strucnjak za as ali...
    beba u sjedalici ne sjedi, nije ni u tvom trbuhu bila na ravnom, jelda?!
    ona je bas takvog oblika prilagodenog bebinoj kraljeznici
    to sto se ona vozi u autu u njoj nece jos skoditi, ali je nemoj voziti na kolicima ili da ti je doma u njoj (ne preporuca se dulje od 2h)
    ona je bas takva kakva treba biti za malu bebicu, me znam dal sip model ima onaj kotac na bazi da prilagodis nagib stolice, on treba biti 45 stupnjeva (pogledaj indikator crveno/zeleno, pa probaj namjestiti da bude ful na zelenom)

nis se ti ne sekiraj i u zgb. rodilistima nazalost kazu takve stvari
    a i pedijatri su neinformirani sto se tice toga
    ako bebica nema respiratornih problema, mozes je bez beda voziti u njoj
    ne daj se pokolebati

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću ti samo reći da pogledaš topic:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=49286

i N. je u Primo Viagio

bitan je kut sjedalice, i stvarno kad sjedalica nije u autu izgleda jaaako uspravno
    kad se stavi u auto ili na kolica, onda se vidi da beba leži

savjetnice će ti već objasniti pravilano postavljanje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ni ja nisam stručnjak za AS ali mi isto imamo tu sjedalicu i moja Lana(3,5 mj.) je od izlaska iz rodilišta najnormalnije u njoj.Ništa ti ne brini.Pa kaj bi u rukama trebala bebu držati???
    Mene zanima kad se taj uložak u sjedalici povisuje?Mislim da ima 3 ili 4 razine.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Najbolji položaj za bebe koje se još ne mogu same posjesti je - ležeći na ravnom. Treba nastojati da beba uvijek kad je to moguće leži na ravnom.

Međutim, dok se dijete vozi u vozilu, ležeći položaj u slučaju sudara vrlo je opasan (da sad ne nabrajam zašto...). Budući da se "ne može" izbjeći prevoženje djeteta, bira se da tijekom vožnje bude u položaju koji, premda nije najbolji za djetetovu kralježnicu, JEST NAJSIGURNIJI U SLUČAJU SUDARA.

Zato djecu treba voziti ispravno vezanu u pravilno odabranoj i učvršćenoj AS. Dok se ne voze, neka leže na ravnom.

Ok?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mimoza, mislis na onaj sto drzi glavicu?
    pa vidjet ces kad joj glavica vise nece stati unutra, povisis za 1 razinu

mirjana, sjedalica stvarno kad nije u bazi tj. autu ima taj kut dosta visoko (bas sam je sad isla pogledati, jer mi je doma od kad smo u vecoj) mozda se njima zato i cinilo da joj bebica sjedi

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa

mirjana, sjedalica stvarno kad nije u bazi tj. autu ima taj kut dosta visoko (bas sam je sad isla pogledati, jer mi je doma od kad smo u vecoj) mozda se njima zato i cinilo da joj bebica sjedi
    i ja sam baš to pomislila, jer su naše terapeutice dale zeleno svjetlo i za vožnju sjedalice u kolicima tek kad su vidjele pod kojim kutem ona zapravo je (dovezla sam i kolica i postavila sjedalicu i usput objasnila da tako izgleda i u autu) - vožnja autom nikada nije ni dolazila u pitanje (sjedalica uvijek i bez iznimke )

MoMo moja N je bila stvarno mala (rođena je s 1220g i 39cm) i od izlaska iz bolnice (2280, 44cm - dakle još uvijek izrazito mala beba) nije ni sekunde u autu (u vožnji) bila van sjedalice
    da li koristš onaj umetak za novorođenče + one kao naramenice i jastučić (okrugli) za između nogica? nama je to jako pomagalo da je pravilno učvrstimo
    ako je bila u sjedalici van auta (to je bilo isključivo u čekaonama kod raznoraznih doktora i terapeuta jer bi obično zaspala putem u autu), podmetnula bi 2 složene tetra pelene pod prednji dio sjedalice, tako da ublažim taj kut ili bi je držala u krilu skupa sa sjedalicom, tako da sjedalica bude što bliže kutu od 45°
    kad je narasla, više ništa nisam podmetala ni u takvim situacijama

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure hvala vam puno

stvarno ste me smirile...ja zaista ne zelim L voziti bez AS, vec sam sa svojom mamom na jedvite jade rascistila to da AS nije za po doma "jer ju je zgodnostaviti u nju"

L je spavala citavo vrijeme voznje danas. Jos cu sutra provjeriti taj kut baze u autu ona ima mogucnost podesavanja pa cu si i tu dilemu razbiti

staviti cu sliku L u sjedalici od danas pa ako neko od "strucnjakinja" navrati neka mi kaze i svoje misljenje.

u svakom slucaju havla vam punoooo

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

stavaljam fotku za svaki slucaj jer mi se ovaj model cini malo uspravniji od vaseg cure

http://public.fotki.com/ViktorijaRT/...-/img0432.html

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MoMo,
    na zalost, svjetlosnim godinama je nase podneblje daleko od svijesti o sigurnosti u prometu. Primjera radi, u V.Britaniji gdje sam ja rodila, iz bolnice se beba ne smije iznijeti nego u AS.
    Reakcije koje si imala (i imaces jos, bez brige) me uopce ne cude, no ti znas da si u pravu i to je najbitnije. Upitaj sve one koji ti prigovaraju da li se sami vezu dok se voze. Sigurna sam da se 95% njih ne veze.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iiii kak je slatka

kaj joj fali, ionak ne bu provela cijeli dan u njoj.

odi ti za neko vrijeme kad se promijeni zakon o sigurnosti prometa na cestama kod njih pa im se smij u brk, a one ce misliti da gdje si ti tako napredna to sve pokupila

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala cure,

nije da se ne vezu nego ovdje je sasvim ok da mama sjedi s bebom na prednjem sjedistu nevezane oboje a meni pedijatrica kaze sta vam fali da ju vi drzite u narucju na zadnjem sjedalu

a ublonici kad sma rekla da se vani NE SMIJE dijete bez sjedalice iznijeti iz bolnice mi je setra mrtva hladna rekla "..pa vi ju iznositi vani a ja ne stavljam u to" i iznijela ju na rukama i predala tati

ali ja sad znam da mi je sjedalica ok a moram se nauciti da ne registrujem komentare..

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

maloj imenjakinji

mami ......samo tako naprijed :D

ni ja se nedam, iako mi neki tvrde kaj će ti AS to je samo par minuta.....
    a ne "AS uvijek i bez iznimke"

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zanemari komentare. Baš ti je slatka mišica u svojoj AS.
    Moj tata: Dijete je najsigurnije u maminim rukama.
    Moja mama: Pa idemo samo do dućana.
    Moja sveki: Pa što ne možemo s našim autom ići, a ti ju drži u rukama.
    Moj svekar: Ma to su sve budalaštine! Mi vas nismo vozili u sjedalicama.

itd, itd...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa
    stavaljam fotku za svaki slucaj jer mi se ovaj model cini malo uspravniji od vaseg cure

http://public.fotki.com/ViktorijaRT/...-/img0432.html
    MoMo, prvo Lucija je preslatka

Na ovoj fotki, pojasevi autosjedalice su joj dosta nisko preko ramena, ne znam sad jel tako i u voznji, no dobro bi bilo pripaziti da su malo vise na ramenu i jace zategnuti. Toliko koliko ti treba da jedan prst prodje ispod pojasa.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj baš je slatka

samo, čini mi se da joj je pojas na nadlaktici, a ne gore na ramenima?
    nadam se da je pravilno učvrstiš kad idete u auto
    pitam, jer i na našim slikama nije skroz stisnuta, mi smo je tek u autu stegnuli onako do kraja (ali ni do auta nismo išli "labavi" )

pogledaj si za svaki slučaj još jednom brošuru o autosjedalicama, tamo je sve jako dobro objašnjeno

nije važno samo da je dijete u sjedalici, nego da je u toj sjedalici i pravilno vezano (i da je sjedalica pravilno postavljena), tek je onda dijete sigurno (ja sam relativno brzo objasnila svima da se moje curke neće voziti van sjedalica, ali svaki put moram ispočetka naglašavati da ih moraju jako stegnuti, čak i MM-u, uvijek na kraju ja još zatežem)

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok ja napišem post, Nika sve kaže u 2 rečenice

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala vam svima pogotovo za info vezane za remencice slijedeci put ih necu tako visoko posaviti.

od L i mame

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •