-
Hm, kod mene je manja bila efikasnija, radila je super. :D Sa vecom sam imala probleme, upale, sporiji let down i nakon podoja osjecaj da je teska i da ima mlijeka ali da ne moze izaci. To sve nakon par mjeseci dojenja. U pocetku mi je bilo kao i tebi pa mi je poznato to sto pises.
Ti imas osjecaj da lijevo imas manje mlijeka pa vjerovatno radije pocinjes s tom (da bi stimulacija bila jaca i da bi uslijedila veca proizvodnja). Ako pogresno zakljucujem, javi. :D A uz to imas osjecaj da se desna ne prazni dovoljno.
U tom slucaju bih ti rekla da pocinjes sa desnom ali probaj tempirati tako da to bude pred malo vecu pauzu. Recimo, ako pred spavanje doji i onda napravi malo duzu pauzu nego preko dana, probaj tempirati tako da taj podoj pocinjes sa desnom. Nadam se da ce ti se tada dobro isprazniti i 'odmoriti'.
Druga taktika bi bila da mu desnu nudis prvu kada znas da je jako gladan i da je veca sansa da ce je dobro isprazniti. (Kada sam se ja pokusala ravnati po ovoj logici nije mi uvijek uspjevalo, malac je postajao nemiran, trazio drugu iako je za moj osjecaj ta veca s kojom sam pocela jos imala dosta mlijeka).
Tada sam isla po sljedecoj logici
polako sam rasteretila vecu tako da bi proizvodnja opala a malo vise forsirala manju (ne stalno). Nocu sam davala samo manju a ujutro je veca izgledala zabrinjavajuce pa sam par puta samo malo izdojila tek toliko da olaksam pocetak, dok uhvati. Ujutro bi je lijepo ispraznio i onda bih je ostatak dana davala nakon prve. Nije trebalo dugo, dva ili tri dana, i smanjila sam proizvodnju u vecoj. Kad sam postigla nekakav balans sam samo nastavila naizmjenicno.
Pitanje: izadajas li se i kako?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma