Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pomoć: Problem sa kakanjem

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Pomoć: Problem sa kakanjem

Jučer smo imali mali problemčić sa kakanjem. Odnosno stolica mu je bila tvrda pa nije mogao iskakati do kraja. Nešto je ostalo unutra a nešto na guzi i bolila ga je guza. Inače nismo baš imali problema do sada sa kakanjem. Šta se može i smije davati djetetu od 2 godine za bolje kakanje?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mozes pogledati topice na Zdravlje djece primjerice http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...041&highlight=
    To je samo jedan od niza topica o tvrdoj stolici i s tim vezanim problemima.
    Mi smo bili jedni od tih koje je tvrda stolica podosta namučila, srećom imamo super pedicu koja nam nije htjela pripisat nikakve sirupe i sl. preparate, već je odlučila da probamo prehranom prvo pa ako ne bude išlo onda da se vratimo.
    Promjena prehrane je doista pomogla i jako smo :D . Uveli smo obavezno dnevno 1-2 kruške, suhe smokve, šljive, naranče i slično voće koje otvara. Jedno vrijeme smo zaboravili na banane, odstajalu jabuku, rižu i ostalo što zatvara. I nakon par tjedana ovakvih malih modifikacija u prehrani stolica je redovita i mekana. Probaj pa ćeš vidjeti i pročeprkaj malo po ovim topicima da vidiš i druga iskustva.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koliko sam skužila kakao i mlijeko zatvaraju. Recimo mene kada popijem mlijeko baš potjera na vc. Šta je sa vočnim jogurtom jer on otvara?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kupi mu voćni bioaktiv

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

marelice, šljive...

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Trebala bi pomoći prehrana bogata žitaricama (integralni kruh, žitne pahulice...), voćni sok- jako dobro natašte, od voća dati prednost (suhim) šljivama i marelicama, dosta povrća, jogurt. Meso i morska riba, pripremati nemasno. Smanjiti upotrebu riže, keksa, pudinga, bijelog kruha, meda, mlijeka, finih tijesta, jabuke, banane, slatkiša... nakon obroka stavljati dijete da kaka.
    Tek ako prehrana ne pomaže, po preporuci liječnika (nakon pregleda, da se isključe neki drugi uzroci opstipacije) se može početi s Portalakom. A po potrebi i s drugim metodama liječenja.
    Sretno

bepina77

Početno Re: Pomoć: Problem sa kakanjem

Citiraj domy prvotno napisa
    Jučer smo imali mali problemčić sa kakanjem. Odnosno stolica mu je bila tvrda pa nije mogao iskakati do kraja. Nešto je ostalo unutra a nešto na guzi i bolila ga je guza. Inače nismo baš imali problema do sada sa kakanjem. Šta se može i smije davati djetetu od 2 godine za bolje kakanje?
    Mi sa našim malim smo do sada imali dva puta problem sa tvrdom stolicom, prvi puta se dijete jako namučilo ali sa nakon cijelog dana i pokakalo ali zbog boli je dobio nekakav strah( pedijatrica kaže da se dijete mora naučiti tiskati) No kod drugog puta smo morali stavljati čepiće PROLAX za djecu jer je to izgledalo strašno za gledati vlastito dijete kako se muči, stoga smo nakon toga stravičnog dana počeli sa drugačijom prehranom obavezno juha s mesekom i povrćem u podne međuobrok bioaktiv voćni tekući te poslijepodnevni obrok ili blitva s tikvicom ili špinat s meko kuhanim jajem ili obrnuto te naravno voće bez banana i to nam je uveliko olakšalo problem jer se dese razne varijacije stolice koje redovito pratimo i mislimo da smo doveli u red taj problemčić!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

čepiće PROLAX
    za to sam čula da je izrazito bolno jer "rošta" po crijevima.
    Probaj sirup šljiva-smokva daje dobre rezultate namijenjen je za malu djecu, dobar je i Portalak jer je na bazi fruktoze, no njega mora propisati pedijatar.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako su "kakanci" tvrdi, probajte s najobičnijim glicerinskim čepičima. Oni ju samo razmekšavaju i olakšavaju defekaciju a ništa ne rade samim crijevima.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama je super sirup od šljiva i smokava iz ljekarne...

inače i kompot od šljiva... ako ga žele piti...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bambi prvotno napisa
    čepiće PROLAX
    za to sam čula da je izrazito bolno jer "rošta" po crijevima. .
    Ja msilim da su Prolax cepici OK, nego Ducolax su ti bolni.

bepina77

Početno problemi sa kakanjem

Danas se ponovilo i trajalo je jako dugo od kada se probudio do 1 poslije podne.Nismo izlazili iz kuće, i ja i dijete oboje znojni,dijete se trese od bola, čepiće PROLAX( hvala bogu da sam ih imala)potrošili smo ih 5 ili 6 komada a samo je jedan uspio ostati unutra i taj je hvala bogu djelovao ok da se je napokon nakon 4, i pol sata pokakao. Ovo stvarno ne razumijem već mjesecima pazimo na prehranu, svaki dan jede lešo povrće i meso čak smanjujem količinu mrkve u juhi(jer ona zatvara) ne stavljam rižu jer i ona zatvara upotrebljavam barem jedan put tjedno obavezno palentu(ona čisti crijeva),blitva s tikvicom ili špinat s tikvicom je svaki dan u popodnevnom jelu, ne jedemo banane i opet se desilo! Ja mislim da je to i strah od prijašnjeg iskustva i da treba vremena da se sve to nauči prebroditi sa manje straha! A taman sam mislila da je tvrda stolica iza nas! a ono....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •