Također osobno pozitivno iskustvo - jako je važno koncentrirati se na trudove i disanje i slušati upute liječnika i babice. Nisam imala nikakvih neugodnih iskustava, doduše ni nekih komplikacija.
Beba je bila stalno sa mnom, odvojili su nas samo kad je na odjelu rodilišta morao na sunčanje, a i taj period su prekidali i donosili mi ga na podoj, jer sam naprosto pucala od mlijeka. Činili su to bez problema, jer sam inzistirala na tome.
E sad, ja sam oko puno toga bila informirana, pa sam se tako i postavila- tražila sam pomoć kad mi je trebalo i svi su bili ljubazni i uslužni. Stavljali su mi ga na prsa, pa čak i skidali - jako je hvatao bradavicu i u početku ga nisam znala odvojiti kad zaspe na ciki.
Međutim, žene koje traže pomoć ispričavajući se ili koje ništa ne traže, ništa ni ne dobiju. Nije baš da previše ispitivaju jel' kome što treba.
Odlično je što su dozvoljene posjete, što je odjel opremljen novim spavaćicama (prije su bile neke poderane, bez dugmadi, pa su rodiljama grudi curile na sve strane i nisi mogao dobiti više od jedne u danu, a sad dobiješ koliko ti treba) i papučama za rodilje.