Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Molim preporuku za psihologa za neurorizicno dijete!

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Molim preporuku za psihologa za neurorizicno dijete!

Bok svima, mi smo po prvi puta ovdje..i imamo veliku molbu!

Nas dvoipolgodisnji sin je neurorizicno dijete, tocnije ima cerebralne poremetnje kretanja (tetraparesis). Hodamo na vjezbice i trenutno smo u fazi puzanja.
    No uz probleme s motorikom kasni i u nekim ostalim podrucjima, pa bi zeljeli sa njim otici psihologu na pregled i po savjet. Zato molim za preporuke za nekog DOBROG psihologa koji radi sa takvom djecom, bili smo tu kod nas na pregledu ali imamo jako lose iskustvo jer odredena doktorica psiholog nije imala previse razumijevanja za nas..

Molim vas ako imate i broj tel. ili adresu jer nismo iz zg-a!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nadam se da će ti netko odgovoriti.
    Dijete je rođeno sa smjetnjama, ili su se pojavile tijekom razvoja (nevezano pitam)?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda da se javiš na Goljak?

SPECIJALNA BOLNICA ZA ZAŠTITU DJECE S NEURORAZVOJNIM I MOTORIČKIM SMETNJAMA
    GOLJAK 2
    01/4824-152

ili

Centar za rehabilitaciju
    Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta
    Sveučilišta u Zagrebu,
    Zagreb, Ilica 83
    Tel.: 01 390 89 00
    Fax: 01 390 89 01

ima i stranica: http://www.erf.hr/rehab/rehab.htm

pogotovo bi vam mogao biti interesantan:
    U okviru Kabineta za ranu psihomotoričku stimulaciju provodi se neurorazvojni tretman, stimulacije senzomotoričke integracije te primarno edukacija roditelja djece rođene s faktorima rizika. Radom su obuhvaćena djeca od dojenačke dobi do četvrte godine različite simptomatoligije. Tretman djeteta s oštećenjem središnjeg živčanog sustava dugotrajan je proces, a rezultati najviše ovise o što ranijem prepoznavanju teškoće, interdisciplinarnom dijagnostičkom postupku i što ranijem uključivanju djeteta u (re)habilitacijski program stimulacije psihomotoričkih sposobnosti. S obzirom da cerebralna paraliza utječe na različite aspekte funkcioniranja djeteta, neophodna je timska suradnja stručnjaka različitih specijanosti. Neizostavni članovi tima su roditelji, jer se jedino tretmanom kojega istovremeno provode terapeut i roditelj, postižu najbolji rezultati.

Jedna od djelatnosti Kabineta je i provođenje rehabilitacijskog programa u obitelji u koje su uključeni educirani studenti pod supervizijom voditeljice Kabineta. Kao i u ostalim jedinicama Centra i u Kabinetu za ranu psihomotoričku stimulaciju provode se vježbe za studenete.

Kabinet raspolaže sljedećom opremom neophodnom za ranu psihomotoričku stimulaciju: švedske ljestve, strunjače, veliko ogledalo, stol (pneumatski) za vježbu, dva kosa jastuka, valjak, velika lopta za vježbu te dijagnostičkim materijalom za procjenu psihomotoričkih sposobnosti djece od rođenja do tri godine.
    uglavnom, obje ustanove imaju psihologe

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Akademija za razvojnu rehabilitaciju,
    Klinika za dječje bolesti Zagreb
    Klaićeva 16
    10 000 Zagreb
    Hrvatska
    fax: +385 1 46 00 160

ove 3 gornje ustanove idu preko uputnice, a ERF i privatno.

isključivo privatno imaš recimo:
    Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, pedijatriju i ortopediju Prof. dr. sc. Milena Stojčević Polovina
    Kosirnikova 14
    10000 Zagreb
    (01) 3768 728
    (01) 3769 001
    (to je blizu vinogradske bolnice)

(mi smo tamo išli samo fizijatru, ali sjećam se da navode da imaju i psihologa, trebalo bi nazvati pa pitati)

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A gdje ste na vježbicama?

Mi smo bili na Goljaku i na vježbama i kod logopeda i kod psihologa (ne mogu se sjeteiti imana ). Psihologica je bila stvarno odlična, mlađa je ali na sva moja pitanja je strpljivo i iscrpno odgovarala. Čak je ponudila i telefonsku pomoć za bilo kakva pitanja ili probleme. Bilismo jako zadovoljni...

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    nadam se da će ti netko odgovoriti.
    Dijete je rođeno sa smjetnjama, ili su se pojavile tijekom razvoja (nevezano pitam)?
    Roden je dva mjeseca ranije, imao je intrakranijalno kravarenje 2 stupnja, sto se kasnije ocitovalo kasnjenjem u psihomotornom razvoju...

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Puno vam hvala na ovim informacijama, mislim da cemo zvati ERF...

Inace hodamo dr. Stojcevic na vjezbice i jako smo zadovoljni tretmanom ali oni su vise usmjereni na fizijatriju-vjezbice. Htijela sam od vas roditelja cuti preporuku za psihologa ili neku ustanovu koja se bavi tim problemom, pa onda dok saznamo vise informacija odluciti..

Jos jednom hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Slučajno sam naišla na informaciju o novoosnovanoj udruzi, pa podižem topic s informacijom - možda nekom bude korisna:

OSMJEH - Hrv.društvo za optimalizaciju razvoja neurorizične djece

Radno vrijeme: svaki dan od 16:30 - 20:30,
    u prostorijama Doma zdravlja Zagreb Centar

tel: 01/61-41-333

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Najbolji psiholozi za neurorizičnu djecu, CP i slična organska oštećenja mozga su na GOljaku (Snježana Bilać, Tatjana Puljiz, Lidija Sajfert).
    To je sto se tice savjeta i dijagnostike. Ako je potrebno i poticanje cijelog razvoja (ne samo motorike) onda vam treba rad (u kuci) defektologa/rehabilitatora. Opet najbolje Bolnica Goljak ili Centar Goljak (npr. Dejana Horvat, na Goljaku radi s nizim razredima OS, a radi i rane intervencije pri ERF (Savjetovaliste Faksa defektologije).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Najbolji psiholozi za neurorizičnu djecu, CP i slična organska oštećenja mozga su na GOljaku (Snježana Bilać, Tatjana Puljiz, Lidija Sajfert).
    To je sto se tice savjeta i dijagnostike. Ako je potrebno i poticanje cijelog razvoja (ne samo motorike) onda vam treba rad (u kuci) defektologa/rehabilitatora. Opet najbolje Bolnica Goljak ili Centar Goljak (npr. Dejana Horvat, na Goljaku radi s nizim razredima OS, a radi i rane intervencije pri ERF (Savjetovaliste Faksa defektologije).

MOJE JE DIJETE KOD tATJANE pULJIZ I PREPORUČUJEM JE SVAKOME,A I SLOŽILA BI SE ZA STOJČEVIĆ_POLOVINU KOD KOJIH SAM TAKOĐER IŠLA SOBZIROM DA DIJETE IMA CEREBRALNU PARALIZU.P.S. ispričavam se na velikim slovima kasnije mi se nije dalo brisat

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od svih navedenih ja preporučujem samo Dejanu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Ako mogu pomoći!

Da i ja dam komentar na sve ovo.Također imam neurorizočno dijete i slažem se sa mamom nadicom sve najbolje preporuke za Dejanu
    ali iz iskustva znam da psiholog dobro dođe za savjete a za konkretne stvari je zakon defektolog-rehabilitator,pa ako si u mogučnosti što prije započeti sa takvom terapijom jer to jako puno znaći za našu dječicu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •