Jako mi je zanimljiv ovaj topic i mišljenje medicinara o imunitetu. Pa bih još jednom istaknula ovaj dio

Citiraj Becky prvotno napisa
Jedino što se može "dati za podizanje imuniteta" (užasno ne volim ovaj termin, zato sam ga i stavila pod navodnike) je terapija imunoglobulinima u osoba koje boluju od bolesti u kojima im je smanjena produkcija, ili transplantacija koštane srži u osoba koje boluju od bolesti gdje je smanjena produkcija krvnih stanica.
za sve one koji kljukaju djecu raznoraznim sintetičkim i biljnim pripravcima vjerujući kako će im to "podići imunitet". Zapravo je rješenje nedvosmisleno - do treće godine doma, a dodala bih još dojenje, nedržanje djeteta pod staklenim zvonom (izbjegavanje steriliziranja i opsesivnog ribanja djetetova okoliša Domestostima i sličnim sredstvima) i izbjegavanje antibiotika kad nije dokazana bakterija (ono slavno davanje antibiotika bez učinjene krvne slike i brisa koje mnogi roditelji i pedijatri jako vole).

Inače, ja sam jako zadovoljna Kalebovim imunitetom - u 20 mjeseci života imao je 2 trodnevne viroze, jednom je imao afte i jednom gljivice - i to je to. Ja sam, pak, stalno bolesna, ali nikad još ništa nije pobrao od mene, čak ni gripu kad smo je i MD i ja imali...