Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: ne osjetim potrebu za mokrenjem

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno ne osjetim potrebu za mokrenjem

evo, naslov kaze skoro sve.

nakon poroda (CR) ne osjecam kad mi se pisa. jednostavno osjetim kad se vec upali rotirka- pocnu bolovi.

to sam zakljucila nakon poroda i cak napisala na pdf nakon poroda kad su se cure zaile na inkontinenciju da je kod mene suprotna situacija.
    i zaboravila.
    dok nisam otisla na sistemacki i na uzv mi veli kako mi je pun mjehur. a ja kako sam ga prije 15 minuta ispraznila bas zbog uzv i kako ne osjetim da mi je pun.
    nakon toga je proslo 4 sata, nije mi se piskilo i skroz sam smetnula s uma da je bio pun, dok me nije pocelo boliti i rasturati u donjem dijelu trbuha (sto je najgore pocne me tako boliti i sav).
    otisla sam na wc i piskila mozda pola deci.
    ne kuzim.
    sinoc ista svar. odjednom nisam mogla vise voziti auto koliko me bolilo. jedva sam L. donjela do stana, a kad sam sjela na wc kad ono nesto malo je iscurilo, gotovo zanemarivo, a izgledalo je kao da mjehur puca.
    urin je uredu, laboratorijski pregledan.
    nisam radila urinokulturu.
    uzv abdomena je uredan.
    ostaje mi posjet urologu ali me zanima da li ima jos netko sa ovakvim iskustvom ili netko ko zna sta mi je

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih ovako pretpostavila da imaš neku upalu...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sta je moguce da imam upalu a da je urin skroz uredan? damn...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

šta cijelo vrijeme od poroda do sada ti je takvo stanje da nikada ne osjećaš da ti je sila?? Ili odnedavno?

meni se nekad desi da mi je sila pa ne odem pa kao da mi prestane biti sila. I onda nakon nekog vremena osjetim tako bol pa moram ići na zahod. I često imam taj feelinga da ću popišati tri litre, a kad tamo samo malo.. To su sad veće totalno različite stvari, al ustvari budući da povezuješ to s carskim me najviše zanimalo jel ti tako cijelo vrijeme?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jesu li ti bubrezi ok?
    I svakako napravi urinokulturu, meni je u trudnoći urin bio uredan, a UK pokazala E. coli.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja od poroda (vag) ne osjetim da mi se piški do zadnjeg časa, ali ondapopiškim puno. Mislim da je to zato što su svi ti mišići rastegnuti pa će se vratiti. Stalno namjeravam otići kod gina (nisam bila od poroda ) pa da ga pitam, samo nikak ne stignem.
    Meni isto izgleda ovo tvoje kao neka upala pošto samo malo popiškiš.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

možda je baby

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam, nisam liječnik, ali ove tvoje tegobe mi se ne sviđaju... odi ti specijalisti, morati ćeš napraviti još neke pretrage.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    možda je baby
    upravo mi jutros dosla menga tako da WM, ne, nije to.

tak mi je mislim cijelo vrijeme od poroda, iako ovo s malo kolicine je tek sada zadnjih dana, ali (ne)osjcaj je od poroda.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

voljela bih da sam bila u pravu ,

a ovako :/
    ja bih otišla internisti,a uradila bih i Papa test

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Najbolje da odeš urologu.
    Peče li te kad mokriš? Ako da, vjerovatno se radi o upali/prehladi mjehura.
    Moj savjet je da odeš što prije, nemoj čekati da se pogorša.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa sumnjam na upalu jer ti se JAKO piški, a onda nešto malo.
    Meni se to dešava kada imam neku upalu i u urinu meni UVIJEK piše NEŠTO bakterija (nisam nikada otkrila šta je to nešto, iako mislim da je to normalno).
    Mene boli stomak i čak mi se povraća kada mi se ide u WC i to jaaaakoooo, ali onda i jaaakoo dugo piškim...a ti ne, kako sam shvatila, pa mi onda zato sumnjivo.
    Možda da napraviš urinokulturu, pa vidiš, a uvin čaj ti ne može naškoditi dok to ne završiš (ili)?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa šta s može upala tako dugo protezati bez nekih drugih znakova ?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    pa šta s može upala tako dugo protezati bez nekih drugih znakova ?
    Pravo da ti kažem, pojma nemam...
    Ali ovako... ja sam imala upalu mokraćnih kanala - blagu kao. I ja sam uvijek mislila da je to normalno tako piškiti, ali sada vidim i da nije...
    Uglavnom, simptomi su bili: jako mi se piški i boli me pri dnu, odem u wc i ništa.... ispiškim par kapi.Ali dok piškim užasno me boli sve unutra, tj. imala sam osjećaj kao da mi sve ispada. I to je bilo to, nije bilo peckanja ili nešto drugo.
    Sada više to nemam, a prošlo je sa uvinim čajem.

Malo mi nije jasno ovo što nema nikakav osjećaj da ide u WC - ali kada se malo bolje sjetim i meni bi došao iznenada da mi se ide... tako da...
    Ne znam... možda ima veze sa porodom i pomjeranjem mjerhura, možda i keggelove vježbe da pomognu, ali opet nisam dr. pa ne znam, ovo je sve bila moja pretpostavka i kako je meni bilo.
    (čak nisam ni jako dugo pila čaj, možda jedno 1-2 sedmice i poboljšalo mi se to, a te tegobe sam imala godinama, jer sam mislila da to tako mora biti :/ )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

papu sam napravila
    sve je ok, jer me nisu zvali.
    urolog je sada prioritet.

ne pece me, cak me ni ne boli mjehur dak se prazni, ne na onaj nacin ko kad je upala.

joj cure, hvala na postovima

ja imam takvu fobiju od priraslica.... :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1. urolog
    2. neurolog

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zasto neurolog :shock:
    sad si me splasila bibai

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja mislim da bi trebala napraviti dodatne pretrage. Sjećam se da je i meni jedno 2-3 mjeseca nakon carskog bilo slično ali ja sam imala osjećaj da mi je mjehur pun a kod mokrenja me je onako grozno znalo presjeći na mjestu reza. Svi nalazi su bili ok a i to se u to vrijeme nekako smirilo i povuklo.Znala sam tu i tamo osjetiti probleme kod promjene vremena (svrbio me rez i probadao desni jajnik kao da ću dobiti M)
    Sad na uzv u trudnoći mi je doktor rekao da mi je to probadanje u desnom jajniku posljedica CR jer mi je jajnik priljubljen uz maternicu i to mi stvara pritisak odnosno probadanje.
    Tako da tvoj problem može biti u neka od posljedica CR ali prije toga isključi mogućnost upale, bakterija i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pogotovo sto mi lijevi jajnik nije vise na lijevoj strani vec iza maternice. sto je gin. rekla da isto moze biti da se priljubio kao posljedica traume (CR).

taj pritisak...non stop je prakticki tu. ko da bi probusila rupicu da izadje zrak ili nesto.

sljedeci tjedan zovem naruciti se.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavi ginekološki uzv, negdje u bolnici ili kod privatnika s dobrim uzv. Ja se također planiram naručiti, zadnjih par ciklusa me u PMS-u grdo rastura cijeli abdomen, uključujući i mjehur, tako da se i ja bojim da nisu kakve priraslice (2 carska).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno je tvoja retencija posljedica operacije, patološkog položaja jajnika, pritiska na mjehur,...tako da ti pregled neurologa najvjerojatnije neće biti potreban.
    Proguglaj malo pod npr. urinary retention

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, bibai hvala

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam nakon vaginalnog poroda imala retenciju urina.
    trajala je nekoliko dana ali ja sam imala osjećaj da mi je mjehur pun a nisam mogla izmokriti ni kapi.
    morali su me kateterizirati.
    nakon toga sam uspijevala mokriti pomalo uz jako naprezanje trbušnih mišića.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jesi li rodila pod općom ili spinalnom anestezijom?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napravi UK, za svaku sigurnost, urolozi uglavnom vole da im se dođe s UK, mada nema simptoma infekta
    i ultrazvuk mjehura s rezidualnim urinom (znači mjeri se koliko je ostalo mokraće u mjehuru nakon mokrenja)
    i s tim urologu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a70v hvala na detaljnoj uputi

fegusti- spinalna.
    sjecam se tih dana u bolnici- u 24h jednom do 2 puta na wc (ali dobro tad nisam pila ni kapi tekucine zbog krivih savjeta sestara oko (prevelike) proizvodnje mlijeka.)

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    tak mi je mislim cijelo vrijeme od poroda, iako ovo s malo kolicine je tek sada zadnjih dana, ali (ne)osjcaj je od poroda.
    da li taj neosjećaj može biti posljedica spinalne?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svakako prvo sa nalazima ideš urologu, a nekada takvi problemi, kao što su ti i rekli, mogu biti i neurološke prirode, znam da moja prijateljica ima problem sa mokrenjem zbog vratne kralježnice. Znam da zvuči čudno, ali je i to moguće...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

svakako odi urologu,
    imala sam upalu bubrega (ništa me nije bolilo, ništa me nije peklo)
    na svu sreću sam dobila temp. koja je bila alarm za odlazak na hitnu

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sorry šta ti se ubacujem u topik,ja imam suprotan problem,non stop mi se piški i kad imam šta piškit i kad ne.
    nemam upalu,tj.nisam je imala na zadnjim pregledima.
    Nakon poroda mi je sve to bilo zgnječeno zbog teškog poroda i teške bebe,imala sam 3 dana kateter,od tad koma,nikakvi strašni problemi al uvijek taj osjećaj.Najviše kad idem navečer spavat,onda baš imam taj glupi osjećaj da neću moć zaspat jer mi se piški.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    sorry šta ti se ubacujem u topik,ja imam suprotan problem,non stop mi se piški i kad imam šta piškit i kad ne.
    nemam upalu,tj.nisam je imala na zadnjim pregledima.
    Nakon poroda mi je sve to bilo zgnječeno zbog teškog poroda i teške bebe,imala sam 3 dana kateter,od tad koma,nikakvi strašni problemi al uvijek taj osjećaj.Najviše kad idem navečer spavat,onda baš imam taj glupi osjećaj da neću moć zaspat jer mi se piški.
    I kod mene slično.
    Ponekad se pitam je l' imam povećanu prostatu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •