-
Porodiljni, pa neplaćeni go, pa porodiljni
Bok, molila bi info ako netko zna....
Uglavnom, na porodiljnom sam do 2 mj, onda bi koristila go od 2007., možda bi uzela neplaćeni go (neznam još koliko..) za to vrijeme bi probala opet ostati trudna, zanima me:
1. Da li mogu prekinuti taj neplaćeni go (kako?) i otići na čuvanje trudnoće
2. Kolika će mi biti naknada od HZZOa, ako zatrudnim, budući da nebi radila
3. Kolika je naknada ako jednostavno opet ostanem trudna za vrijeme ovog porodiljnog i "produžim" porodiljni (čuvanje trudnoće, prvih 6 mj, drugih 6 mjeseci... )
Hvala!
-
Kad si na neplaćenom, odjavljena si sa mirovinkog i zdravstvenog osiguranja, i sva prava iz radnog odnosa ti miruju. Prekinuti ga ranije možeš, ti i dogovaraš koliko ćeš ostati na neplaćenom, jedino moraš bar mjesec dana prije povratka na posao o tome obavijestiti poslodavca (pod ovim tvojim neplaćenim godišnjim pretpostavljam da misliš na pravo na mirovanje do treće godine djetetova života):
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2041
U slučaju nove trudnoće i novog odlaska na rodiljni dopust, gledaju se tvoje primljene plaće, a ako ih nemaš barem dvije u šestomjesečnm periodu prije otvaranja rodiljnog dopusta (zbog korištenja mirovanaj radnog odnosa), naknada pada na minimalac od 1.663,00 kn.
Ako bi se nedajbože radilo da nakon povratka na posao moraš na mirovanje zbog komplikacija s trudnoćom, možda nećeš imati dovoljno starog staža (ovisi koliko dugo ćeš koristiti taj dopust), pa će naknada na bolovanju završiti na 831,50 kn.
-
HVALAAAAAAAA!
-
Minnie, da li to znači da, recimo ako žena ode na neplaćeni u ožujku i vrati se na posao u lipnju, a termin poroda je u listopadu (dakle, od rujna je na novom rodiljnom, po modelu 28 dana prije termina...) uz 3 isplaćene plaće dolazi ponovo do punog iznosa rodiljne naknade?!?
Bez obzira što nema barem 2 godine neprekinutog radnog staža?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma