Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: mali sendviči-kanapei

  1. #1
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno mali sendviči-kanapei

    da li pravite i kako male sendviče ?

    ja jednom davno bila na jednom domjenku i oduševila se s njima, i uvik sam mislila kako ću ih i ja na kućnim zabavama pravit
    ali uvik završimo na klasici, pršut, sir , pa sam stavljaj na kruh

    sad sam malo tražila na netu, ima recepata, ali ja bih neki domaći, bez kavijara,lososa i krekera

  2. #2
    **mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,361

    Početno

    ili kupiš francuz ili od šnita kruha režeš sa čašama male kružiće ili ak imaš metalne modlice za kolače. mažeš sa margarinom, sirom, ili nekim sirnim namazom koji isto možeš napraviti sama i gore po želji. s tim da ne puno toga stavljati. sir mora biti jako tanko narezan, pa malo pršuta, drugi recimo sir, čajna i tako, a možeš i gore staviti nešto kiselo ali isto u malim količinama.
    dakle bitno je da su ono što im i ime kaže zalogajčići.
    pomogla????

  3. #3
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    da !!!!!!!!!!!!!

    uopće mi nije padalo na pamet s čašicom radit male kruheke

    jer ja bih htjela da bude malo i okruglo, a da nije kreker

  4. #4
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja integralni tost razvaljam valjkom za tijesto, onda ga napunim i režem modlicama za kolače

  5. #5
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    a super su i u košaricama za muffine:
    http://www.canapes-gastronomiques.co...party_food.jpg

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    2,588

    Početno

    Mogu li to napraviti navečer, ostaviti preko noći u frižideru i poslužiti sljedeće jutro? Mislim da se salama i sir neće posušiti ako pokrijem folijom, jedino mi je bed zbog maslaca :/ i ako stavim gore krastavce i sl.

    Najavili su mi se gosti sutra ujutro u 10 sati , odnosno zvala je svekrva da nam dolazi njena rodbina i posebno mi je napomenula da je kod njih običaj da se gosti posluže nečim za pojesti kad dođu posjetiti bebu.
    Beba ima mjesec dana, MM i ja živimo sami, on je cijele dane na poslu i sad oni u subotu ujutro očekuju da im radim klopu.
    Najradije bi im napravila nekaj od čega buju dobili proljev

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    prije će ti se sasušiti kruh nego salama i sir...ja bih ti sugerirala prozirnu foliju i omotaj platu onak pošteno.....
    neke od namirnica za sendviče ti mogu biti mini rajčice,kuhana,jaja,mozarela,šunka,sir ,pršut ,kulen(režeš trokutiće ili male kolute)

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    možeš staviti neki sirni namaz kojeg malo doradiš i onda za ukras utisneš orah

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    e da čisto za efekt bi mogla kombinirati više vrsta kruha

  10. #10
    **mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,361

    Početno

    evo nekih namaza . . .
    ZELENI NAMAZ
    100 g maslaca
    50 g kuhanog, ohlađenog i protisnutog špinata
    maslac izraditi izatim izmješati s špinatom.
    ako želite s njim ukrašavati zeleni maslac staviti u tuljak od masnog papira i kroz rupicu tiskati. čuvati najviše 5-6 dana u hladnjaku
    umjesto špinata može i češnjak

    LIPTAUER
    1 kg svježeg kravljeg sira
    2 žličice crvene paprike
    100 g luka
    2 žličice kumina
    100 g maslaca
    soli
    sjeckanog peršina
    pjenasto izmješati maslac i zatim sve dodati

  11. #11
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja kupim kifle u privatnoj pekari. izrežem ih na kolutiće.

    za "dekor" kombiniram maslac, sirne namaze raznih okusa, komadiće sira, pršuta, zimske, kuhane šunke, maslina, kiselih krastavaca, paradajza, oraha, jaja, i svega kaj mi padne na pamet .

    za slatki kanape može npr. čokoladni namaz, ili marmelada, ili ....

    daj mašti na volju

    to sve fino složim na tacne - i obično plane...

  12. #12
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    :D

    koje sireve koristite?

    ja najviše kupujem gaudu i trapist od sirele

  13. #13
    **mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,361

    Početno

    Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    :D

    koje sireve koristite?

    ja najviše kupujem gaudu i trapist od sirele
    obično prema željama. sad smo trenutno samo na podravcu jer se MM sad samo on jede
    evo još . . .

    NAMAZ SA ŠUNKOM
    200 g maslaca
    200 g kuhane šunke
    peršin
    papar
    pjenasto izmješati maslac, šunku sitno isjeckati i dodati maslacu. peršina i papra dodati po ukusu.
    * na ovaj kanape može lepeza od krastavaca, pola masline i sl

    NAMAZ OD SRDELA
    200 g maslaca
    2 kutije slanih srdela
    peršina
    limun
    60 g luka
    maslac pjenasto izmješati, dodati protisnute srdele, kosani peršin, limunov sok i isjeckani luk.

  14. #14
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    mene kanapei uvijek podsjete na jednu feštu... kad je jedna firma slavila godišnjicu, pa su htjeli ispast fini...

    dogovorili domjenak u finom restoranu. diša tražio ponudu za klopu - a oni ponudili kanape sendviče... pa predložili 10 sendviča po osobi...

    diša gleda :shock: :shock: , kaj su oni LUDI??? ko je takav prožderuh da pojede DESET sendviča... tri su dosta ...

    ljudi gledaju :/ :? , i nekak ga nagovore na pet...

    došli mi u restoran, sve fino, krasno... navalili gosti - a klope (naravno) - nema....

    veliki direktor nije imao pojma kaj su to kanape sendviči.... ja mu htjela reći, ali mi je rekao da se ne miješam, jer da valjda on ZNA dogovorit klopu za svoj domjenak.... pa sam ga pustila

  15. #15
    **mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,361

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    mene kanapei uvijek podsjete na jednu feštu... kad je jedna firma slavila godišnjicu, pa su htjeli ispast fini...

    dogovorili domjenak u finom restoranu. diša tražio ponudu za klopu - a oni ponudili kanape sendviče... pa predložili 10 sendviča po osobi...

    diša gleda :shock: :shock: , kaj su oni LUDI??? ko je takav prožderuh da pojede DESET sendviča... tri su dosta ...

    ljudi gledaju :/ :? , i nekak ga nagovore na pet...

    došli mi u restoran, sve fino, krasno... navalili gosti - a klope (naravno) - nema....

    veliki direktor nije imao pojma kaj su to kanape sendviči.... ja mu htjela reći, ali mi je rekao da se ne miješam, jer da valjda on ZNA dogovorit klopu za svoj domjenak.... pa sam ga pustila
    sorciere
    joj kak volim te pametne

  16. #16
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Mogu li to napraviti navečer, ostaviti preko noći u frižideru i poslužiti sljedeće jutro? Mislim da se salama i sir neće posušiti ako pokrijem folijom, jedino mi je bed zbog maslaca :/ i ako stavim gore krastavce i sl.

    Najavili su mi se gosti sutra ujutro u 10 sati , odnosno zvala je svekrva da nam dolazi njena rodbina i posebno mi je napomenula da je kod njih običaj da se gosti posluže nečim za pojesti kad dođu posjetiti bebu.
    Beba ima mjesec dana, MM i ja živimo sami, on je cijele dane na poslu i sad oni u subotu ujutro očekuju da im radim klopu.
    Najradije bi im napravila nekaj od čega buju dobili proljev
    za kanapee ti treba max pola sata - izreži francuz na tanke fete, ili napravi okrugle s čašicom, ili na krekere...
    cure su dale brdo ideja...
    a za takve goste, ja obično kupim krašotice/domaćicu/napolitanke, stresem u zdjelu i poslužim s kavom ili čajem...
    max što ću za takve napraviti je kupitit ledolete i speći ih..

  17. #17
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Sirius to što kaže magriz, kupi ledolete i smrznuta peciva, ispeci ih i posloži na platu malo sira i pršuta.

    Možda pas laje radi sebe, a ne radi gospodara?

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    2,588

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Možda pas laje radi sebe, a ne radi gospodara?
    Ne kužim

    Napravila sam kanapeiće od bio francuza s maslacem i sirnim namazima i gore sam narezala sireve, kulena, šunke itd u raznim oblicima s onim za kolače (mjeseci, srca, zvjezdice, trokuti). Baš je bilo fino i izgledalo je cool tak šareno.
    Na kraju im je bilo skroz neugodno jer je MM rekao da sam se ja morala dići ranije nego obično da to napravim i da je dobro da nam je svekrva rekla da dolaze jer bi nas inače zatekli u piđami (nama se uopće nisu mislili najaviti). On se totalno iznervirao kad je vidio da radim nešto za njih jer ih on ne bi ni u stan pustio pa je jedva dočekao da im to baci pod nos.

  19. #19
    **mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,361

    Početno

    TM
    tak i treba svaka mu čast!
    . . .s onim za kolače (mjeseci, srca, zvjezdice, trokuti). Baš je bilo fino i izgledalo je cool tak šareno.
    :D

  20. #20

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    Nama nekad dođe da pravimo te male sendviče za neko manje formalno slavlje. Obično pravim 4 vrste: prave sendviče (margarin+pršut+kiseli krastavčić), napravim malo ruske salate pa to stavljam kao namaz, neki krem sir (ili kajmak)+ajvar i četvrte mažem ribljom paštetom (sardina+malo putera+kuvani žumanjak smiksano). I to je jedino što nam nikad ne pretekne koliko god da napravimo. I da koristim frncuza :D

  21. #21
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...mi ćemo ih napraviti za u subotu-imate ideje glede estetike tj. zanimljivih dekoracija?

  22. #22
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Kombiniraj šareno povrće. Kupi crvene i zelene paprike. Možeš ih rezati na kolutiće, trakice, kockice. Iskoristi listove zelene salate, rikole, crvenog radiča, pa umetni koji ukras od kiselog krastavca.
    Ako radiš namaze, možeš sendviče još i odozgora ukrasiti špricom za šlag (možeš koristiti razne nastavke). Crni sezam izgleda efektno. Klice ako ih imaš... pusti mašti na volju

  23. #23
    Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    398

    Početno

    Možeš i naribati kuhani žumanjak i bjelanjak pa to posipati po sendvičima.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •