Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: mali sendviči-kanapei

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno mali sendviči-kanapei

da li pravite i kako male sendviče ?

ja jednom davno bila na jednom domjenku i oduševila se s njima, i uvik sam mislila kako ću ih i ja na kućnim zabavama pravit
    ali uvik završimo na klasici, pršut, sir , pa sam stavljaj na kruh

sad sam malo tražila na netu, ima recepata, ali ja bih neki domaći, bez kavijara,lososa i krekera

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ili kupiš francuz ili od šnita kruha režeš sa čašama male kružiće ili ak imaš metalne modlice za kolače. mažeš sa margarinom, sirom, ili nekim sirnim namazom koji isto možeš napraviti sama i gore po želji. s tim da ne puno toga stavljati. sir mora biti jako tanko narezan, pa malo pršuta, drugi recimo sir, čajna i tako, a možeš i gore staviti nešto kiselo ali isto u malim količinama.
    dakle bitno je da su ono što im i ime kaže zalogajčići.
    pomogla????

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da !!!!!!!!!!!!!

uopće mi nije padalo na pamet s čašicom radit male kruheke

jer ja bih htjela da bude malo i okruglo, a da nije kreker

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja integralni tost razvaljam valjkom za tijesto, onda ga napunim i režem modlicama za kolače

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a super su i u košaricama za muffine:
    http://www.canapes-gastronomiques.co...party_food.jpg

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mogu li to napraviti navečer, ostaviti preko noći u frižideru i poslužiti sljedeće jutro? Mislim da se salama i sir neće posušiti ako pokrijem folijom, jedino mi je bed zbog maslaca :/ i ako stavim gore krastavce i sl.

Najavili su mi se gosti sutra ujutro u 10 sati , odnosno zvala je svekrva da nam dolazi njena rodbina i posebno mi je napomenula da je kod njih običaj da se gosti posluže nečim za pojesti kad dođu posjetiti bebu.
    Beba ima mjesec dana, MM i ja živimo sami, on je cijele dane na poslu i sad oni u subotu ujutro očekuju da im radim klopu.
    Najradije bi im napravila nekaj od čega buju dobili proljev

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prije će ti se sasušiti kruh nego salama i sir...ja bih ti sugerirala prozirnu foliju i omotaj platu onak pošteno.....
    neke od namirnica za sendviče ti mogu biti mini rajčice,kuhana,jaja,mozarela,šunka,sir ,pršut ,kulen(režeš trokutiće ili male kolute)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

možeš staviti neki sirni namaz kojeg malo doradiš i onda za ukras utisneš orah

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

e da čisto za efekt bi mogla kombinirati više vrsta kruha

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo nekih namaza . . .
    ZELENI NAMAZ
    100 g maslaca
    50 g kuhanog, ohlađenog i protisnutog špinata
    maslac izraditi izatim izmješati s špinatom.
    ako želite s njim ukrašavati zeleni maslac staviti u tuljak od masnog papira i kroz rupicu tiskati. čuvati najviše 5-6 dana u hladnjaku
    umjesto špinata može i češnjak

LIPTAUER
    1 kg svježeg kravljeg sira
    2 žličice crvene paprike
    100 g luka
    2 žličice kumina
    100 g maslaca
    soli
    sjeckanog peršina
    pjenasto izmješati maslac i zatim sve dodati

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kupim kifle u privatnoj pekari. izrežem ih na kolutiće.

za "dekor" kombiniram maslac, sirne namaze raznih okusa, komadiće sira, pršuta, zimske, kuhane šunke, maslina, kiselih krastavaca, paradajza, oraha, jaja, i svega kaj mi padne na pamet .

za slatki kanape može npr. čokoladni namaz, ili marmelada, ili ....

daj mašti na volju

to sve fino složim na tacne - i obično plane...

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:D

koje sireve koristite?

ja najviše kupujem gaudu i trapist od sirele

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zrinka19 prvotno napisa

koje sireve koristite?

ja najviše kupujem gaudu i trapist od sirele
    obično prema željama. sad smo trenutno samo na podravcu jer se MM sad samo on jede
    evo još . . .

NAMAZ SA ŠUNKOM
    200 g maslaca
    200 g kuhane šunke
    peršin
    papar
    pjenasto izmješati maslac, šunku sitno isjeckati i dodati maslacu. peršina i papra dodati po ukusu.
    * na ovaj kanape može lepeza od krastavaca, pola masline i sl

NAMAZ OD SRDELA
    200 g maslaca
    2 kutije slanih srdela
    peršina
    limun
    60 g luka
    maslac pjenasto izmješati, dodati protisnute srdele, kosani peršin, limunov sok i isjeckani luk.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene kanapei uvijek podsjete na jednu feštu... kad je jedna firma slavila godišnjicu, pa su htjeli ispast fini...

dogovorili domjenak u finom restoranu. diša tražio ponudu za klopu - a oni ponudili kanape sendviče... pa predložili 10 sendviča po osobi...

diša gleda :shock: :shock: , kaj su oni LUDI??? ko je takav prožderuh da pojede DESET sendviča... tri su dosta ...

ljudi gledaju :/ :? , i nekak ga nagovore na pet...

došli mi u restoran, sve fino, krasno... navalili gosti - a klope (naravno) - nema....

veliki direktor nije imao pojma kaj su to kanape sendviči.... ja mu htjela reći, ali mi je rekao da se ne miješam, jer da valjda on ZNA dogovorit klopu za svoj domjenak.... pa sam ga pustila

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mene kanapei uvijek podsjete na jednu feštu... kad je jedna firma slavila godišnjicu, pa su htjeli ispast fini...

dogovorili domjenak u finom restoranu. diša tražio ponudu za klopu - a oni ponudili kanape sendviče... pa predložili 10 sendviča po osobi...

diša gleda :shock: :shock: , kaj su oni LUDI??? ko je takav prožderuh da pojede DESET sendviča... tri su dosta ...

ljudi gledaju :/ :? , i nekak ga nagovore na pet...

došli mi u restoran, sve fino, krasno... navalili gosti - a klope (naravno) - nema....

veliki direktor nije imao pojma kaj su to kanape sendviči.... ja mu htjela reći, ali mi je rekao da se ne miješam, jer da valjda on ZNA dogovorit klopu za svoj domjenak.... pa sam ga pustila
    sorciere
    joj kak volim te pametne

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Mogu li to napraviti navečer, ostaviti preko noći u frižideru i poslužiti sljedeće jutro? Mislim da se salama i sir neće posušiti ako pokrijem folijom, jedino mi je bed zbog maslaca :/ i ako stavim gore krastavce i sl.

Najavili su mi se gosti sutra ujutro u 10 sati , odnosno zvala je svekrva da nam dolazi njena rodbina i posebno mi je napomenula da je kod njih običaj da se gosti posluže nečim za pojesti kad dođu posjetiti bebu.
    Beba ima mjesec dana, MM i ja živimo sami, on je cijele dane na poslu i sad oni u subotu ujutro očekuju da im radim klopu.
    Najradije bi im napravila nekaj od čega buju dobili proljev
    za kanapee ti treba max pola sata - izreži francuz na tanke fete, ili napravi okrugle s čašicom, ili na krekere...
    cure su dale brdo ideja...
    a za takve goste, ja obično kupim krašotice/domaćicu/napolitanke, stresem u zdjelu i poslužim s kavom ili čajem...
    max što ću za takve napraviti je kupitit ledolete i speći ih..

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sirius to što kaže magriz, kupi ledolete i smrznuta peciva, ispeci ih i posloži na platu malo sira i pršuta.

Možda pas laje radi sebe, a ne radi gospodara?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Možda pas laje radi sebe, a ne radi gospodara?
    Ne kužim

Napravila sam kanapeiće od bio francuza s maslacem i sirnim namazima i gore sam narezala sireve, kulena, šunke itd u raznim oblicima s onim za kolače (mjeseci, srca, zvjezdice, trokuti). Baš je bilo fino i izgledalo je cool tak šareno.
    Na kraju im je bilo skroz neugodno jer je MM rekao da sam se ja morala dići ranije nego obično da to napravim i da je dobro da nam je svekrva rekla da dolaze jer bi nas inače zatekli u piđami (nama se uopće nisu mislili najaviti). On se totalno iznervirao kad je vidio da radim nešto za njih jer ih on ne bi ni u stan pustio pa je jedva dočekao da im to baci pod nos.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

TM
    tak i treba svaka mu čast!
    . . .s onim za kolače (mjeseci, srca, zvjezdice, trokuti). Baš je bilo fino i izgledalo je cool tak šareno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama nekad dođe da pravimo te male sendviče za neko manje formalno slavlje. Obično pravim 4 vrste: prave sendviče (margarin+pršut+kiseli krastavčić), napravim malo ruske salate pa to stavljam kao namaz, neki krem sir (ili kajmak)+ajvar i četvrte mažem ribljom paštetom (sardina+malo putera+kuvani žumanjak smiksano). I to je jedino što nam nikad ne pretekne koliko god da napravimo. I da koristim frncuza :D

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...mi ćemo ih napraviti za u subotu-imate ideje glede estetike tj. zanimljivih dekoracija?

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kombiniraj šareno povrće. Kupi crvene i zelene paprike. Možeš ih rezati na kolutiće, trakice, kockice. Iskoristi listove zelene salate, rikole, crvenog radiča, pa umetni koji ukras od kiselog krastavca.
    Ako radiš namaze, možeš sendviče još i odozgora ukrasiti špricom za šlag (možeš koristiti razne nastavke). Crni sezam izgleda efektno. Klice ako ih imaš... pusti mašti na volju

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možeš i naribati kuhani žumanjak i bjelanjak pa to posipati po sendvičima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •