corny, imaš isti problem kao i ja što sam imala prije skoro četri godine , samo šta ja nisam maloj s 6,5 mj pokušala davat nikakve bananke i ostale gluposti, a dohranu sam uvela s 9 mjeseci. Ali uglavnom, stvar je bila u tome da ni mi nismo znali od čega crvenilo oko usta i po rukicama, bedrima (bilo je ljeto), a onda smo shvatili da kad god bi se igrala s plastičnim igračkama, stavljala ih u usta, koji god dio tijela su takle izbacio bi osip , brzo bi prošao ali tih 10 - 15 min sve bi žarilo i crvenilo. radilo se o jeftinijim plastičnim igračkama (da ne kažem iz sve po 8) a jedino s čime se mogla igrat to je bila chico šuškalica ona na ključe , a imala je istu takvu koja nije imala "marku" i od nje bi joj sve izbacilo oko usta. tako smo i zaključili da je od igračaka.
a kad sam počela s dohranom - **** noćna kašica nije dolazila u obzir jer bi nakon 2 žličice počelo sve izbacivat oko usta , al mogli smo i bez nje sva sreća. nakon toga, jeftinjaka sir - onaj za pizzu - ni blizu, mlijeko isto tako. ali prošlo je kako je rasla i sticala imunitet, ništa strašno samo eto svaki but bi nas iznenadila neka nova namirnica.
sad imamo i dečka 7,5 mj i mislim da i on ima isti problem jer neke krpene (sintetičke) šuškalice kad stavlja usta sve pocrveni. a možda i ne, vrijeme će pokazat, hladan oblogić povuće brzo osip. vidi da li se radi o igračkama a ako čak i pamučni baberin stvara osip onda je do praška, ja sam morala izbacit iz upotrebe omekšivač, a ariel ni blizu kuće.