Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: osip!! Help

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno osip!! Help

Evo ovako- moja cura ima 6,5 mjeseci, s dohranom smo počeli nešto ranije od 6 mjeseci, da bi nas zaustavio neki osip.. http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51931
    i bilo kako bilo, po savjetima pedijatrice ali i Roda, nastavili smo lagano s dohranom, strogo pazeći. Međutim, osip joj se pojavljuje iz "čista mira", nakon igranja s igračkama čistim, prokuhanim gumama za zube, medama iz mašine i nakon stavljanja svojih rukica u usta... Maloprije sam jela bananka i ona je jaaako tužno gledala u mene i mljackala, pa sam joj dala i odmah nakon toga malo vode, znači nije ništa ekstra bilo? Valjda.. Evo što se dogodilo- http://members.fotki.com/corny/about/ Što da radim???

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bananko - kao krasev bananko? :/ ili kao banana?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bananko Krašev. Uzela sam malu kašikicu, malo joj sastrugala da ne otkine komad i eto...

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemoj joj takve stvari davati - nije to za dijete od 6 mjeseci - ma nije to ni za dijete od godinu dana :/

Citala sam onaj drugi topic.
    Maja je isto imala osip odmah na pocetku dohrane - prekinula sam s dohranom na slijedeca 2 tjedna. Onda sam unutar 7 dana davala samo jednu namirnicu. I to dnevno po zlicicu dvije. Tek s 10 mjeseci sam joj dala piletinu... i tako pomalo.

Sad jede sve i nista joj ne smeta, a na pocetku dohrane smetala joj je cak i jabuka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A jel neće biti problema sa krvnom slikom? mislim, svi iz okoline (a stekla sam dojam da je i moja pedica među njima) mi bruje kako je mala napredna, ali da ću je " oštetiti" jer slabo jede sve drugo osim sike... :/ Osim toga, osip joj ne izbija samo na dohranu... :?

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bananko :shock: nevjerojatno mi je to od toliko savjeta na ovom forumu o dohrani :shock:
    mene moj sin ceznutljivo gleda kad pijem vino i mljacka, pa sta bi mu onda trebala dati? Procitaj onaj topik o baby junk foodu i monte,danone
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=40217
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=29577

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bas zato sto joj osip izbija i radi drugih stvari je u rizicnoj skupini.

Dojenjem dobija apsolutno sve sto joj treba - ti jos pripazi da je tebi prehrana raznolika i sve pet

Kreni polako - prvo pauza da osip nestane. Tek nakon toga tjedan dana ista namirnica.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eh zaboravih reci da dojim i da je mali sa 7 mjeseci imao 9kg, i sada pojede svega par zlica dohrane i svejedno je debeljuco.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znači da krenem sve ispočetka? JEli to sigurno povezano s dohranom, jer dobije osip i na igračke, na slinu...???

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je dobijala osip prije nego sto si krenula u dohranu?
    Jesi li mijenjala prasak? Ispires li sve dvaput?
    Sto je drugacije osim dohrane?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Napravi i generalno ciscenje svih igracaka, izbaci plisance.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije ona dobila osip odmah na početku dohrane, mislim da je sve krenulo sa mandarinom, odnosno taj dan. Ne ispirem dvaput, nismo mijenjali deterdžent. Ne kužim ni sama što je drugačije osim dohrane... :? :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Napravi i generalno ciscenje svih igracaka, izbaci plisance.

Jesam i opet isto. Jedino su 2 plišana medeka ostala. Ali i oni će sutra vek.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Prebaciti ću topic na zdravlja djece, tamo ćeš prije dobiti odgovor na tvoje pitanje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    mislim da je sve krenulo sa mandarinom
    ti si jela mandarinu ili ona? :?

ako je ona - pogledaj prije uvođenja novih namirnica neku tablicu dohrane, mandarina ide tek s godinu dana, a bananko i ostala takva hrana što kasnije.

i ne razumijem to čeznutljivo me gledala - pa šta onda, ako ti je bad nemoj jesti takve stvari pred njom i sve 5

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nicu li joj zubi? Ovdje to zovu "teething rash". Mi smo imali 3 tjedna tog cirkusa s osipom, no izbila su 4 zuba i stvar se vidno popravila.

No opcenito, vlaga oko usta + ostaci hrane + izlozenost hladnijem vremenu = idealni uvjeti za osip. Drzi cistim i suhim i ne pretjeruj sa zastitnim kremicama, nama je doktor savjetovao tako da se ne bi zacepile pore i neka koza moze sama dosati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene uopće ne čudi da se osip kod 6mj djeteta pojavljuje na mandarine i bananka.
    Bananko nije banana u čokoladi - pročitaj sastav na omotu.

organizam normalno reagira na takve sastojke i ne mora značiti da će se osuti isti čas već može i kasnije - čini mi se da si potaknula alergijsku reakciju.

MOlim te, počni dohranu ispočetka, dakle:
    1. napravi pauzu da se sve izčisti, dakle samo dojenje
    2. onda recimo riža ili jabuka ili mrkva (ali samo jedno od toga) nekoliko dana po malo - danas jedna žličica, zatim dvije, pa tri i tako barem 5 dana
    (ja sam bila freak pa sam sve uvodila 7 dana)
    3. kad je usvojila jedno od toga uvedeš drugo - opet 5 dana, pa treće

tijekom tih cca dva tjedna ponovnog uvođenja dobro prouči tablicu dohrane
    ali najviše pazi na redoslijed kojim se uvodi nova hrana - dakle ako je tek usvojila jabuku i mrkvu nemoj prelazit na drugu dobnu grupu namirnica nego prvo usvojite sve 'blaže' namirnice iz niže dobne skupine

evo za početak biraj od ovoga: jabuka, kruška, mrkva, koraba, riža (i rižine pahuljice bez ičeg drugog npr. šećera) kukuruz (palenta, žganci, pura)

I ne obaziri se što ti okolina govori da je ona napredna, može ona hodati sa 6 mjeseci ali to ne znači da joj je probavni sustav kao u dvogodišnjaka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo da se opet nadopunim

Za početak pročitaj ovaj teksta s Rodinog portala: Početak dohrane

Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ukinula sam dohranu, samo sisa već par dana i osip je još tu... Valjda je od sline?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ukinula sam dohranu, samo sisa već par dana i osip je još tu... Valjda je od sline?
    može biti od sline...može biti ako joj sline brišeš rukama a ne maramicama...na to pazi
    a možete otići pedijatru...
    pitala si gore za dojenje...moje dijete je dojeno do godinu dana bez dohrane dalje smo nastavili skoro da ovog ljeta...
    pusti druge,to je tvoje dijete,ostali nek sebi rađaju pa nek uvode žlicu...bananko i mandarina nisu za tako malo dijete...
    mi smo samo povremeno davali nešto na žlicu...ostalo sisaaaaaaa

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    može biti od sline...može biti ako joj sline brišeš rukama a ne maramicama...na to pazi
    a možete otići pedijatru...
    pitala si gore za dojenje...moje dijete je dojeno do godinu dana bez dohrane dalje smo nastavili skoro da ovog ljeta...
    pusti druge,to je tvoje dijete,ostali nek sebi rađaju pa nek uvode žlicu...bananko i mandarina nisu za tako malo dijete...
    mi smo samo povremeno davali nešto na žlicu...ostalo sisaaaaaaa

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj Maja je nakon pocetne reakcije na hranu pocela reagirati na sve - plisance, ako je slucajno bila naslonjena na moju odjecu, pa cak i na vlazne maramice koje joj nikad prije nisu skodile... bilo je grozno ali je proslo nakon par mjeseci ... drz se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Joj Maja je nakon pocetne reakcije na hranu pocela reagirati na sve - plisance, ako je slucajno bila naslonjena na moju odjecu, pa cak i na vlazne maramice koje joj nikad prije nisu skodile... bilo je grozno ali je proslo nakon par mjeseci ... drz se

I mi smo uklonili sve plišane igračkice, ostale jedino gume za zube...ne moram ni pričati kako kuća tužno izgleda bez njih...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a zašto ne odete doktoru?
    da se ne mučiš ovako?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    a zašto ne odete doktoru?
    da se ne mučiš ovako?
    Bili smo- doktorica ni sama ne zna. Rekla je da pratim sama situaciju. :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

baš je prava...probaj pavlovićevom namazat dok spava...ili melemom

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesam, brzo se povuče, a onda opet iznenada izbije. Ni sama ne znam od čega, danas je recimo bila vani, pa nakon sat sisala, igrala se rukicama i podbradnikom (pamučnim) i opet izbilo, samo ne tako jako. I opet brzo prošlo.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

corny, imaš isti problem kao i ja što sam imala prije skoro četri godine , samo šta ja nisam maloj s 6,5 mj pokušala davat nikakve bananke i ostale gluposti, a dohranu sam uvela s 9 mjeseci. Ali uglavnom, stvar je bila u tome da ni mi nismo znali od čega crvenilo oko usta i po rukicama, bedrima (bilo je ljeto), a onda smo shvatili da kad god bi se igrala s plastičnim igračkama, stavljala ih u usta, koji god dio tijela su takle izbacio bi osip , brzo bi prošao ali tih 10 - 15 min sve bi žarilo i crvenilo. radilo se o jeftinijim plastičnim igračkama (da ne kažem iz sve po 8) a jedino s čime se mogla igrat to je bila chico šuškalica ona na ključe , a imala je istu takvu koja nije imala "marku" i od nje bi joj sve izbacilo oko usta. tako smo i zaključili da je od igračaka.
    a kad sam počela s dohranom - **** noćna kašica nije dolazila u obzir jer bi nakon 2 žličice počelo sve izbacivat oko usta , al mogli smo i bez nje sva sreća. nakon toga, jeftinjaka sir - onaj za pizzu - ni blizu, mlijeko isto tako. ali prošlo je kako je rasla i sticala imunitet, ništa strašno samo eto svaki but bi nas iznenadila neka nova namirnica.
    sad imamo i dečka 7,5 mj i mislim da i on ima isti problem jer neke krpene (sintetičke) šuškalice kad stavlja usta sve pocrveni. a možda i ne, vrijeme će pokazat, hladan oblogić povuće brzo osip. vidi da li se radi o igračkama a ako čak i pamučni baberin stvara osip onda je do praška, ja sam morala izbacit iz upotrebe omekšivač, a ariel ni blizu kuće.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da smo već doktorirali na osipima. Urtikarije na koži su najčešće vezane uz alergije na hranu. Bananko i mandarine nipošto sa 6,5 mjeseci. Bananki ni kasnije nije neka zdrava hrana, puna je kemije.
    Dohranu bi trebalo uvoditi po mjesecima i tipu namirnica prihvatljivim za dob. Proguglaj sigurno ćeš naći table na netu. Alergene namirnice uvoditi što kasnije, ako je dijete sklono alergijama čak i kasinije od dobi prikazanih u tablicama. Alergene namirnice (kravlje mlijeko, jaja, med, jagode, borovnice i svo sitno bobičasto voće, sva industrijski prerađena hrana zbog konzervansa, umjetnih boja i pojačivača okusa).
    Osim toga ne koristiti omekšivač i dječiju robu ispirati dva puta.
    Što manje dječije kozmetike, ne obazirite se na reklame hipoalergeno itd. Nama je najblaza (i doc je preporučila jedna jeftina marka kupke; ne znam smijem li napisati koja na forumu da ne ispadne da j anešto reklamiram).
    Ako se još nečeg sjetim dopisat ću.
    Puno sreće ti želimm i što manje reakcija jer je stavrno poprilična muka. Mi smo našeg dečka usvojili, a sve nekako mislim da mu se pažljivije uvodila dohrana da bi možda i alergija bilo manje, ali sad što je tu je, činimo kako najbolje možemo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •