-
Mislim da smo već doktorirali na osipima. Urtikarije na koži su najčešće vezane uz alergije na hranu. Bananko i mandarine nipošto sa 6,5 mjeseci. Bananki ni kasnije nije neka zdrava hrana, puna je kemije.
Dohranu bi trebalo uvoditi po mjesecima i tipu namirnica prihvatljivim za dob. Proguglaj sigurno ćeš naći table na netu. Alergene namirnice uvoditi što kasnije, ako je dijete sklono alergijama čak i kasinije od dobi prikazanih u tablicama. Alergene namirnice (kravlje mlijeko, jaja, med, jagode, borovnice i svo sitno bobičasto voće, sva industrijski prerađena hrana zbog konzervansa, umjetnih boja i pojačivača okusa).
Osim toga ne koristiti omekšivač i dječiju robu ispirati dva puta.
Što manje dječije kozmetike, ne obazirite se na reklame hipoalergeno itd. Nama je najblaza (i doc je preporučila jedna jeftina marka kupke; ne znam smijem li napisati koja na forumu da ne ispadne da j anešto reklamiram).
Ako se još nečeg sjetim dopisat ću.
Puno sreće ti želimm i što manje reakcija jer je stavrno poprilična muka. Mi smo našeg dečka usvojili, a sve nekako mislim da mu se pažljivije uvodila dohrana da bi možda i alergija bilo manje, ali sad što je tu je, činimo kako najbolje možemo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma