Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: pizza?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno pizza?

    ajmo pizza-majstorice, kako radite pizzu?

    ja stavim 30 dkg brasna, zlicicu soli, tople vode, umijesani svjezi kvasac i pustim da odstoji 20 minuta.

    na to stavim pelate, naribanu sunku (20 dkg), naribani sir (podravec - 25-30 dkg) i origano.

    pecem u unaprijed zagrijanoj pecnici na 220 cca 10 minuta.

    kako vi?

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ufff, ne znam tacne kolicine, ali recimo za dvije pizze stavim dvije solje brasna, malo maslinovog ulja, malo soli, ne cijeli Di-Go kvasac i zamijesim sa malo tople vode. pustim da nadolazi sto duze s povremenim prekuhavanjem.

    sos pravim od paradajz koncentrata i malo kecapa, to proprzim na malo maslinog ulja, dodam malo vegete i najmanju kasicicu milerama, po potrebi malo secera, i naravno origano (pomijesan s bosiljkom). dodam u to vode po potrebi.

    na pizzu najcesce stavljam tunu (vrlo rijetko neku pilecu salamu) i mozzarelu ili neki edamer ribani. sebi dodam i masline.

    pecem u unaprijed zagrijanoj rerni na 250 C, nekih 6-7 min. pecem ili na samom bak-papiru ili na novim podmetacima za pizzu s rupicama.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno Re: pizza?

    Citiraj sandraf prvotno napisa
    ajmo pizza-majstorice, kako radite pizzu?

    ja stavim 30 dkg brasna, zlicicu soli, tople vode, umijesani svjezi kvasac i pustim da odstoji 20 minuta.

    na to stavim pelate, naribanu sunku (20 dkg), naribani sir (podravec - 25-30 dkg) i origano.

    pecem u unaprijed zagrijanoj pecnici na 220 cca 10 minuta.

    kako vi?
    Sandraf, kako pišeš tako neodređene recepte. ...mislim, od tebe bi to zadnje očekivala :D .....ti si inače štreber pa voliš sve recepte u deke, minute, žličice i sl.... dakle , piši, koliko tople vode, koliko kvasca??? Kod nas je MM zadužen za pizzu ali ja bi voljela imati neki svoj recept....

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    104

    Početno

    Moj omiljeni recept:
    500g brasna
    300ml vode
    1 zlica suvog kvasca
    1 zlica secera
    1 zlica soli

    mesiti 20 min i ostavidi da naraste 100 minuta .

    razviti, redjati paradajz sos, sir, pecurke, posuti origanom i peci 5minuta na 250 C i uzivati (ne previse cesto )

  5. #5
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Ja uvijek napravim od pol kile brasna (da imam i za sutra ), a nadjeve stavljam ovisno kako smo raspolozeni. Danas glasam za tunu, primjerice.
    Volimo i pizzu od kulena, uvijek stavim pancetu ili onaj hamburger, dimceka, tost purece sunke i sl. Nista ne ribam - uvijek trazim da mi narezu. Sir jedino ribam. Ili kupimo onaj gotovi za pizzu koji nam se cini najboljim kad se rastopi. Stavim sampinjone tanko narezane skroz na vrh jer ne valja kad su ispod svega jer puste vlagu pa se pizza iskvasi, a ponekad stavim i sampinjone iz konzerve. Fino je i tankjo narezati papriku svjezu, staviti kukuruz secerac...

    Tijesto pustim da se dize pola sata, a u pol kile brasna stavim 1 suhi kvasac, malo soli, i oko 3 dcl vode. Ponekad stavim i malo ulja (oko 1 zlicu maslinovog), a moj strucnjak MM kaze da bi bilo dobro da stavim i malo mlijeka - ne znam zasto (a sumnjam da i on zna )

    U paradajz sos (ponekad pasirana rajcica, ponekad pelati - od Podravke jer su bez konzervansa) stavim malo origana, malo chilija (volimo ljuto!), granule cesnjaka.

    Mljac!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno Re: pizza?

    Citiraj sandraf prvotno napisa
    ajmo pizza-majstorice, kako radite pizzu?

    ja stavim 30 dkg brasna, zlicicu soli, tople vode, umijesani svjezi kvasac i pustim da odstoji 20 minuta.

    na to stavim pelate, naribanu sunku (20 dkg), naribani sir (podravec - 25-30 dkg) i origano.

    pecem u unaprijed zagrijanoj pecnici na 220 cca 10 minuta.

    kako vi?
    ja nikad ne znam koliko cega stavim. Uvijek mi je to ofrlje
    Tijesto pravim tako kao i ti. Odozgo naredam cega imam. U tome i jest fazon, jer je pizza nekad bila tzv. sirotinjska hrana
    Za pizzu je najbitnije da se ne prepece.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno Re: pizza?

    Citiraj Nani prvotno napisa
    ... Sandraf, kako pišeš tako neodređene recepte. ...mislim, od tebe bi to zadnje očekivala :D .....ti si inače štreber pa voliš sve recepte u deke, minute, žličice i sl.... dakle , piši, koliko tople vode, koliko kvasca??? Kod nas je MM zadužen za pizzu ali ja bi voljela imati neki svoj recept....
    imas pravo, dobro da si primijetila takvu nedosljednost....

    dakle, 1 (jedan) svjezi kvasac, kvadratic ima 5 grama cini mi se, vode taman toliko da tijesto bude podatno, otprilike 1,7 dcl

  8. #8
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    moj omiljen recept za tijesto za pizzu: odem ujutro u pekaru i kupim tijesto :D
    i pizza ispadne kao iz pizzerije...
    nadam se da u blizini imate pekaru koja prodaje tijesto za pizzu.
    ja ga kupujem u pekari jelenovac u vinogradskoj ulici

  9. #9
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj Roza prvotno napisa
    moj omiljen recept za tijesto za pizzu: odem ujutro u pekaru i kupim tijesto :D
    i pizza ispadne kao iz pizzerije...
    nadam se da u blizini imate pekaru koja prodaje tijesto za pizzu.
    ja ga kupujem u pekari jelenovac u vinogradskoj ulici
    Mislim da skoro svaka pekara prodaje tijesto za pizzu, ali nije to to
    sala mala - al eto, volim se sama prtljati s time

  10. #10
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Ja isto kupim tijesto u pekari ili naručimo ili odemo u pizzeriu i tamo pojedemo

  11. #11
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja to radim odokativno, stavim brašno, malo šećera, suhi kvasac i sol te topla voda i miksam mikserom dok se tijesto ne uobliči u glatku kuglu. Onda malo dižem (ugl. ne previše jer ne volim spužvastu pizzu), malo poškropim uljem, namažem sokom od rajčica, gore poredam šunku, malo mortadele (zbog mirisa) i malo tanko narezanog kulena (zbog arome) i sir. Uz to najbolje pašu masline (ne pečene), vrhnje ili jogurt i bambus za kraj (mislim na piće, a ne na drvo )

  12. #12
    kiki

    Početno

    Ja kupujem brašno za pizzu i držim se tog recepta a ide ovako :
    25 dag brašna
    1 suhi kvasac
    125 ml mlijeka
    5 dag maslaca ili 50 ml ulja - a ja stavim maslinovo
    sol
    - to sve stavim u onaj mikser robot i kada je gotovo a to je nakon 2 min. malo pobrašnim i stavim u frižider ( jer je svejedno da li se diže na toplom ili se stavi u frižider - učinak isti ), poslije gore stavim po želji
    - ponekad ni ne stavim u frižider već odmah razvaljam i stavim peći
    - tijesto je super nije ni žilavo ni spužvasto i ta količina mi je dovoljna za onaj pleh iz pećnice

  13. #13
    JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    498

    Početno

    Citiraj Roza prvotno napisa
    moj omiljen recept za tijesto za pizzu: odem ujutro u pekaru i kupim tijesto :D
    Tako jeeee !
    Pa na to pelate, sir, šunka, gljive, origano, masline, kapari i artičoki.
    Savršeno mmm 8) !

  14. #14
    ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,183

    Početno

    pola kile tijesta u pekari - 4 kune

    8) i onda gore po protokolu

  15. #15
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno TIJESTO

    Moj najdrazi, najbrzi recept za tijesto glasi:

    1 JOGURT
    2 ČAŠE BRAŠNA
    1 PRAŠAK ZA PECIVO.

    Super brzo i fino za relativno malu tepsiju 35x22. Ili za vecu povecam kolicine.

  16. #16
    happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ST
    Postovi
    661

    Početno

    mi pizzu pecemo u pizzomatu umjesto u pecici. gotovo za 7 minuta. off topic- za opravdat investiciju - u njemu pecemo i jumbo palacinke. jos se nije nasao nitko ko je uspio pojest vise od 3 komada. a ljeti u njemu pecemo i povrce. i skampe. odoh ja s teme...

  17. #17
    ivarica

    Početno

    ninochka, isti nam protokol

  18. #18

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Zamijesim tijesto prema receptu koji sam dobila za pekač kruha (ništa sama ne mijesim, to mi je koma :/ ).
    Razvaljam tijesto pravokutno, stavim paradaiz if flaše (domaći, ne volim ketchup, pindžur i sl), malo sjeckane paprike, svježeg paradaiza, crvenog luka, gljiva.... što već imam, šunke ili salame (ja mogu i bez). Srolam to, režem na debljinu 1.5-2 cm, krugove pospem naribanim sirom i gore obavezno stavim maslina! I to je to. Nema rezanja i super je za veće društvo.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    16

    Početno

    Kad sam zadnji put pravila pizzu, u običajno brašno, kvasac, ulje (ali ja stavim maslinovo), sol dodala sam i malo češnjaka u prahu samo da malo da aromu, meni je bilo mljac, mljac, ali nisam vam mjerodavna jer je meni sve mljac 8)

  20. #20
    malinica

    Početno

    Samo da vas pitam nesto, jel stavljate sir do tijesta ili odozgo??
    Skoro sam imala diskusiju oko toga, jer sam ja ranije stavljala odozgo kad sve naredam, a neki moji prijetelji koji rade u piceriji su m i rekli da ide odozdo.
    Sad stavim i odozdo i odozgo.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Ja stavljam odozgo. Pogotovo kad stavljam svježe paprike i paradajz (a to mi je naaaajfinije), jer se sir brzo otopi i "čuva" druge sastojke da se ne osuše.

  22. #22
    ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,183

    Početno

    smokica, to je to 8)

  23. #23

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    126

    Početno

    Od jednog picemajstora dobila sam savjet da tijesto bude bolje. On mi je rekao da oni uvijek dodaju jedan dio oštrog brašna. Ja to stavim odokativno, otprilike 20% oštrog i tijesto mi zbilja ispadne super.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja za sve koristim samo polubijeli ili crno brašno. A u tijesti često znam dodati izdinstani crveni luk. Mmmmmmmmmmmmm

  25. #25
    katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    785

    Početno

    I ja sam dobila savjet od picmajstora: u standardno tijesto dodati pive, a pica mu je stvarno....mljac...

  26. #26
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Naš omiljeni nadjev, vrhnje za kuhanje, kapula narezana na rezance, panceta ili/i šunka i ribani sir. Moja varijanta francuskog jela tarte flambe (ne znam kako se piše). I u ovoj i klasičnoj pizzi (kečap, šunka, gljive) sir ide zadnji.

  27. #27
    DUDU

    Početno

    Što se tiče pizze,ukoliko neko od vas ima mogučnosti,neka proba napraviti pizzu na kominu,ispod peke.....e to trebate probati i zaboraviti če te na pizzu iz krušne peči,jer ovo je najbolje,receptura i sastojci su isti kao i za klasičnu pizzu,svatko stavi ono što voli,pelate,šunku,sir,origano,pršut,masline,jaje ,pancetu.........

  28. #28

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj DUDU prvotno napisa
    Što se tiče pizze,ukoliko neko od vas ima mogučnosti,neka proba napraviti pizzu na kominu,ispod peke.....e to trebate probati i zaboraviti če te na pizzu iz krušne peči,jer ovo je najbolje,receptura i sastojci su isti kao i za klasičnu pizzu,svatko stavi ono što voli,pelate,šunku,sir,origano,pršut,masline,jaje ,pancetu.........
    jel se ovo osjeca ista ljubav kao i prema sirnici/pinci...?

  29. #29
    DUDU

    Početno

    Ma ja sam ti čudna biljka,npr. ne jedem ribu,a pravi dalmoš :? ,al meso obožavam na sve načine a pogotovo gradele,mmmmmmm
    Al zato sve od tijesta obožavam,pa tako i sirnice,ali i pizze,pogotovo ispod peke,navuka sam ekipu iz firme na te pizze,i sad me svaki put kuvaju da idemo kod mene na pizuu

  30. #30

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Bec
    Postovi
    128

    Početno

    Ja u tijesto stavim odokatativno- uvijek pecemo barem 2 pizze
    -brasno
    -kvasac
    -mlaku vodu
    -sol
    -maslinovo ulje
    -malo jabucnog octa- ovo morate isprobati- otkako stavljam ocat -pizzu jedemo najmanje jednom tijedno

    Sve skupa izradim mikserom i pustim dok se ne digne- tad MM posaljem u kuhinju da izmjesi tijesto- ipak on to radi najbolje...
    Na pizzu stavimo prvo umak od rajcice- sa komadicima- daje domaci stih, pa origano ili mazuran, pa sunku, pa sir, pa gljive, masline ako ih imamo kuci, pa ponovno sir i opet posipamo origanom.
    Ponekad- uz sunku dodamo i salaminu ili cajnu...ali samo par feta radi dekoracije
    Meni jako draga pizza je sa spekom, vrhnjem i svjezom paprikom..

  31. #31
    DUDU

    Početno

    Eh da napomenem svima onima koji vole pizzu,jedan savjet,u rub pizze stavite naribani sir i tek onda ga zarolajte,tako dobivate ukusni kraj koji mnogi bacaju......

  32. #32

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    776

    Početno

    Ja jednom probala i svidjelo mi se pa tražila recept:

    TIJESTO- kruh narezati na šnite (najbolje neki "stari" bijeli, al mi ga rijetko jedemo)
    U tepsiju staviti ulja, jednu stranu kruha namočiti u mlijeko i ta je gornja, donja ostane suha i ide na ulje. Nagurati šnite po tepsiji da nema više mjesta i staviti na njih ketchupa (odokativno)

    Onda "odokativno" napravljenu smjesu:
    sitno izrezuckane šunke,
    naribanog sira,
    kiselog vrhnja,
    jaje,
    vegete,
    origana

    Peći nekih pola sata na otprilike 180-200

    Nije ko prava pizza, ali je fino kad je na meniju nezdrava hrana

  33. #33
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    podizem spiku

    A kako se radi pizza sa SUHIM kvascem. Jel isto se mora staviti da se podize?

  34. #34

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Je, ostaviš da se diže i sa instant kvascem, jasno.
    Razlika je samo što se ne gnjaviš s pripremom kvasca (iako i nije neka gnjavaža).

  35. #35
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    sunce,moje pitanje se i odnosilo na pripremu suhog kvasca,jel se ubaci direkt u brasno ili se mora pripremiti kako svjezi?

  36. #36
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    Super pizza - mama je jednom bila na nekom tečaju....
    Za dvi roštijere ili ti ga tepsije
    -70dkg brašna-oštrog
    -1 jaje
    -2-3-žlice maslaca
    -dva kvasca instant ili jedanfriški
    -malo mljeka mlakog
    -a vode ako treba, mlake isto-malo soli-polažličice šećera kad se stavi kvasac u brašno
    umješa je dobro dobro glatko tijesto, oblikuje u dvi štruce, one se malo namažu maslinovim uljem, pusti odležat 20tak min. razvaljat.
    Ja stavljam prvo šašu od poma, zažutim na malo maslinovog ulja ili pelate ili pome (oguljene), kasnije ako je potrebno malo zgnječit-ne miksat jer sjemenke smiksane daju gorčinu, začinit sa soli, origanom malo šećera.prelit po tjestu. onda šunka, volim dodat malo pancete ili buđole, dosta sira-mozzarela je zakon za kombinirast s gaudom.uglavnom ide prvo šaša, onda šta bilo od tunje, šunke...., event. gljive, pa sir, pa origano, event koja maslina. Peć na 200-250 po sata.
    Tjesto s maslacem bude prhko i sa jajem, i ne diže se baš puno ko voli tanje pizze

  37. #37
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj kate prvotno napisa
    sunce,moje pitanje se i odnosilo na pripremu suhog kvasca,jel se ubaci direkt u brasno ili se mora pripremiti kako svjezi?
    ubaci se direktno u brašno, s malo šećera da kvasci imaju što papati. dobro promiješaš, dolijevaš mlaku vodu i dalje sve standardno. samo, ja stavim veću količinu - dvije vrećice suhog tamo gdje ide jedna kockica svježeg kvasca.

  38. #38
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    na 600 gr glatkog brasna ide oko 400 ml vode (vruce), kocka svejezg kvasca prethodno dignuta ili jedna kesica suhog kvasca (njega ne dizen), 6 zlica ulja, malo soli. pustin da se dize oko pola sata za tijesto debljine malog prsta. tijesto mora biti skroz vodenasto, a u tepsiju se stavlja i siri se rukama. gori sa sastojcima ne volin eksperimentirat, meni je najdraza klasicna mijesana+masline

  39. #39
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Vidim netko stavlja ostro brasno,netko glatko, a neko mijesa oba tipa. :/

    Ja ne volim kad je tijesto skroz tanko i prhko, koji je recept za onako podignuto mekano tijesto?

  40. #40
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    Citiraj kate prvotno napisa
    Ja ne volim kad je tijesto skroz tanko i prhko, koji je recept za onako podignuto mekano tijesto?
    ovo moje

  41. #41
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    super luce,hvala
    na koliko peces i koliko dugo?

  42. #42
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    neman pojma iman stari spaher i izlizale su mu se temperature, samo se 150 vidi
    otprilike na 180 C, 20-tak minuti
    provaj pa mi reci kako ti je

  43. #43
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Hocu, ali ne tako skoro (razlog onaj moj drugi topik) 8)

  44. #44
    vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    722

    Početno

    moram ovdi stavit moj (zapravo od moje prije ali sam ga usvojila) recept za tijesto koje 7 dana traje a super je:
    kilo brasna (svejedno, ja stavim koje imam doma), svjezi kvasac (on se sa zlicom brasna, 2,5dcl mlakog mlijeka, malo soli i malo secera, digne), 2,5 jogurta, prasak za pecivo, 2 jaja. sve se pomjesa, stavi u nauljenu vrecicu 3 sata u frizider- tu treba paziti jer zna narasti jako (meni je prvi puta prosirio se pa nisam mogla vrata od frizidera otvoriti ).. i onda se lipo koristi, i tako 7 dana, ma super zbilja..moze se osim pizze koristiti tako da se ispece kao kruhici

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •