Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Silom prilika...morat cu jednokratne?!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Silom prilika...morat cu jednokratne?!

jucer sam saznala od md da imamo poziv za zimovanje u jednom hotelu, naravno da se strasno veselim, ALI...muci me cijelo vrijeme kako sa Marinovim pelenama, vrtim film cijeli dan dal postoji ikakva sansa da ih izbjegnem, al mi nis ne pada napamet
    jednostavno ih u hotelu ne mogu prati

u zivotu mu nisam stavila niti jednu jednokratnu pelenu i imam osjecaj da cu ga izdati..i sve nas platnenopelenasice
    ima li tko slicna iskustva?
    sto ste vi radile u tom slucaju?
    jel to jako strasno?

help.......me........

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

luna sori... morala sam kontru

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko dugo ćete biti tamo???
    i zar hoteli i inače ne peru?? koliko ja znam, to je ko neka dodatna usluga, imaju i posebne vrečice....

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo u takvim slucajevima jednokratne.

po mom misljenju, one i postoje za takve slucajeve. kao npr. juha iz vrecice. neces ju jesti svaki dan, ali mozda jednom u tri mjeseca ces morati. kao vi npr. sad u tom hotelu, bas si mislim kako ce vam svaki dan kuhati pravu domacu juhicu s domacim rezancima

a ako bas hoces platnene, meni na pamet padaju jedino pocketice, vrecu tetri i ulozaka za mijenjanje, a pelenu operes u lavabou u vrucoj vodi, osusi se za cas. a tetre i uloske samo isperes, osusis i spremis u vrecu i odma ih operes kak spada. jel kaka na tutu? imas vremena nauciti ga do skijanja.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ovisi koliko dugo ćete biti tamo :/
    možda da poneseš platnene samo za preko noći (tetre i cover - pa ih opereš na ruke i iskuhaš kad se vratiš) da nije tako dugo u jednokratnima... ne znam...
    ali ako i ne uspiješ naći neko riješenje... nije to tako strašno da bude par dana u jednokratnima

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo na moru nosili jednokratne, također u vrtiću, a i kad je veš mašina bila u kvaru. Inače smo ponosno platneni. Naj se sekirat oko par dana jednokratnih.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dia totalno te razumijem
    probaj poslati mail hotelu i vidjeti da li postoji mogucnost da se peru pelene

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. ne piski niti ne kaka na tutu (niti jedan jedini put), uopce ne daje signale, cak i kad je pokakan mi nece reci
    pa mislimo biti jedno tjedan dana
    ma razmisljala sam o tome da ih hotel pere, al to mi je nakako :/ nedam svekrvi da ih pere, kamoli nekome nepoznatome
    a uz to...to je poslovni partner od md i bas mi nije sad neka fora ga gnjaviti sa time, a covjek nas pozvao sebi u hotel
    a glupo mi je i sebe opterecivati sad sa pranjem i susenjem dok smo na odmoru

meda...hm...hrana ce nadam se biti dobra...ipak se radi o BiH

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    M. ne piski niti ne kaka na tutu (niti jedan jedini put), uopce ne daje signale, cak i kad je pokakan mi nece reci
    pa mislimo biti jedno tjedan dana
    ma razmisljala sam o tome da ih hotel pere, al to mi je nakako :/ nedam svekrvi da ih pere, kamoli nekome nepoznatome
    a uz to...to je poslovni partner od md i bas mi nije sad neka fora ga gnjaviti sa time, a covjek nas pozvao sebi u hotel
    a glupo mi je i sebe opterecivati sad sa pranjem i susenjem dok smo na odmoru

Na moru smo kombinirali platnene i jednokratne (bilo bi mi previše prtljage da sam nosila platnene za cijelo ljetovanje), platnene sam isprala u toploj vodi, osušila i spremila u vrećicu. Doma sam ih normalno oprala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dia, pa neće svijet propasti ako tjedan dana budete u jednokratnima.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

[quote]
    Dia, pa neće svijet propasti ako tjedan dana budete u jednokratnima.

slažem se...nosim jednokratne kada negdje putujemo / osim kod svekija jer tamo mogu prati../
    mislim da je komplicirano prati pelene u hotelu..pa sušenje..mislim, koliko mjeseci ostajete?
    definitivno nije izdaja

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leo je bio u platnu i sad je ami, ali kad god smo negdje isli (dva dana, tjedan dana) ja uzmem jednokratne bez imalo problema ni premisljanja...

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi ak idemo na kratko nosimo platnene, a ak smo negdje bez vesmasine na vise od 3 dana, gusimo se u smradu jednokratnih

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dia, mi smo bili ovo ljeto bez veš mašine tjedan dana na moru. Ovako sam to radila- po noći bih obavezno stavila platnene+vunu (da se guza oporavi od jednokratnih), ujutro pelenu isprala vodom i stavila da se osuši. Takva prljava/osušena pelena može bez beda izdržati tjedan dana. Oprat ćeš ih doma. Pa eto, to ti je neko srednje riješenje- po noći platnene, po danu jednokratne.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma mi smo do sad putovali samo k meni u zagreb, a tam sam uvijek vukla platnene sobom, pogotovo jer moja mama ima susilicu
    a valjda cemo izdrzati u jednokratnima 7 dana, samo da mi ne navuce neki osip i sl.
    mozda bi mogla uzeti za noc platnene, al imam ih samo 4 kom :/

ah...a nemam pojma koje jednokratne uzeti :? nebi htjela uzeti krive, pa onda da mi je tamo non stop mokar, a bas mi se ne isprobava doma par dana ranije

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mozda bi mogla uzeti za noc platnene, al imam ih samo 4 kom
    eto ti idealna prilika za kupovinu

probaj libero, nama su bile najbolje.

sjecam se kad smo isli prvi puta na more i u tom selu bilo jedino pampers. cijelo vrijeme je bio mokar. najdeamput je mm poludio i rekao da sta nisam uzela bar par platnenih i da bar imamo zastitne gacice pa da stavimo preko pampersa

a kad smo ljetos bili na moru ja sam pelene samo stavila u lavor i drzala sam to na prozoru od kupaone. u tjedan dana se nista nije usmrdilo, kad smo isli doma samo smo ih spremili u vrecicu, bile su potpuno suhe. nije ni cudo, bilo je cijelo vrijeme 40+

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo danas mi je frendica dala 1 pampers br.4 i uzasno mu je velika (samo sam je onako probala na njemu), a i mislila sam uzet zastitne pa staviti preko ak ce biti frke, nekak mi se ne nosi brdo garderobe u slucaju da bude stalno mokar
    tamo vjerojatno nece biti za kupiti jer je hotel na brdu pa ne znam jel ima uopce ducana

kupovina hm...znaci jos bar 3 komada, nemojte me nagovarati

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako je BiH, hrana će garant biti dobra, ali pranje platnenih pelena u hotelu će 100% biti 0.
    Mi smo na godišnjem na moru kupili Libero, i te su nam bile definitivno najbolje od svih jednokratnih koje smo koristili (u BiH ih nema pa smo ih koristili kratko vrijeme). Ovo ti govori iskusna mama korisnik jednokratnih iz BiH

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo ovo ljeto bili na otoku gdje smo imali neku zalosnu perilicu, ja sam kombinirala pranje u perilici i na ruke, vise na ruke...ostali smo 10 dana. Nosila sam fitted pocket i pocketice, i puuuuno tetri, i osusilo bi mi se za tren (dobro, bilo je i puno vrucega sunca, ali mozda tamo ima vrucega radijatora ili tako nesto?). Mislim da pranje na ruke nije losa opcija...a ne oduzima toliko puno vremena koliko se cini. To je isto kao da objasnjavas koristenje platnenih, nekome tko ne koristi cini se tako komplicirano i puno posla oko njih, a kad probas, ustvari i nije. Probaj doma oprati na ruke koju platnenu, npr pocketicu, to ti je bar besplatno.

Dia, ako se odlucis ipak nositi platnene i treba ti posuditi koju nocnu ili bilo koju drugu pelenu, tu sam

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma mi smo do sad putovali samo k meni u zagreb, a tam sam uvijek vukla platnene sobom, pogotovo jer moja mama ima susilicu
    a valjda cemo izdrzati u jednokratnima 7 dana, samo da mi ne navuce neki osip i sl.
    mozda bi mogla uzeti za noc platnene, al imam ih samo 4 kom :/

ah...a nemam pojma koje jednokratne uzeti :? nebi htjela uzeti krive, pa onda da mi je tamo non stop mokar, a bas mi se ne isprobava doma par dana ranije
    Kak misliš imaš samo 4 platnene za noć? Misliš tetre?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo danas mi je frendica dala 1 pampers br.4 i uzasno mu je velika
    Nek te ne zavara, jednokratne stoje tako labavo i vrećasto. Druga spika nego s platnenima.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

imam 2 ME i 2 sb sa racmanzeleni ulozak koje koristimo za noc
    ne znam bas za druge kombinacije, nisam nikad probala
    doduse imam 2 zelena racmana koja vise ne koristim jer su na pragu raspadanja, ak dodam i mutt koji mislim da bi mogao izdrzati noc onda bi to bilo taman 7 pelenica

ma pampers 4 mu dode pa skoro do pazuha, racunaj da mi nosimo small platnene pelene
    malo sam gledala o jednokratnima (uh...mislila sam da nikad necu) i svi su zadovoljni sa libero

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma za ovaj mali izlet u svijet jednokratnih isprsi se i uzmi najbolje. I nemoj se bojati, prema onom što sam čitala o platnenim ovdje, i poslije Luninog preobrćenja, nema šanse da ti se svide i da te zavedu

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

znas sto nakon drzanja one pampersice u rukama, stvarno mi je drago da imamo platnene
    to je ziva plastika, unutra je na opip neki sljunak :? podsjeca me na one vrecice protiv vlage sto dobijes u npr. cipelama, nemam pojma cemu sluzi
    imaju i onaj losion uz guzu
    sve mi je muka staviti mu je na 2h, cisto radi probe

a koje su to najbolje?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa Libero! Pampers su na mojoj top listi pred-zadnje, a zadnje su loša kopija pampersica Molfiks. Da, u pravu si, prašak u jednokratnim koji gelira tečnost je vrlo sličan silikagelu koji dobiješ uz kožne proizvode.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dia, ako se dobro sjećam ,vi uglavnom koristite fitted- svaka ti je ok za noć ako staviš još dodatni uložak ili tetru. Ja uopće nemam neke posebne pelene za noć.

Od jednokratnih meni su naj bile huggies i libero, imaju straga gumicu na struku pa bolje stoje i nisu tako plastične pod rukom ( makar, nezavaravajmo se, sve je to isto s....)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa nekako sam prvo i mislila huggies, al nemam pojma gdje ih ima za kupiti u zadru, te je nosio i u rodilistu

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dia, i kako je prošlo vaše zimovanje? Sa pelenama, mislim?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hehe, jos nismo otisli, idemo tek 5.1.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo prijava...
    imali smo huggies pelene, nisu nam curile, ja sam za svki slucaj uzela cover-e i par platnenih, al ih nismo koristili
    guza mu je super, nije imao nikakvih problema
    zapravo nije bilo tako strasno kak sam mislila
    dosta je jednostavno za razliku od papirica, uloska, pelene i covera

ali...uh sto smrde, md je mislio svaki put da se M. pokakao koliko je smrdilo i odvratan mi je onaj gel unutra kad se popiski, fuj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •