Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: TREBAM LI SE ZABRINUTI???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno TREBAM LI SE ZABRINUTI???

Drage forumašice i forumaši prije svega sretan Božić!
    Sad da prijeđem na stvar. U zadnje vrijeme sam zabrinuta, jer moj mali:
    1. ne zna npr. pljeskat rukicama na taši-taši-tanana iako ga učimo,
    2. govori tata, baba, i sl. ali imam osjećaj da ne zna da je "tata" tata,
    3. nema nijedan naziv za nijednu igračku, biljku, bilo što što ga okružuje..
    4. kad ga pitam "di je tata?" on ne reagira....
    Inače, kad mu se obraćam, gleda me, ponekad imam osjećaj da kuži što mu govorim, kad kažem "ne" on prestane gurat prstiće u utičnicu ili vadit lonce.. Motorika mu je više nego izvrsna, daleko isped vršnjaka (bar dosad)
    ustvari, ponekad mi se čini da on kuži što ga pitam, ali da je lijen, no svejedno, sad ga već počinjem pratit ko kobac, i samo samu sebe iznerviram, nisam više opuštena, cijelo vrjeme čekam da nešto novo napravi.. postajme paranoična ili preambiciozna- ne znam. Mislite li da imam razloga za zabrinutost, ili sam zabrijala?? Kakava su vaša iskustva?Mali za 10 dana puni 1 godinu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bih ti na naj jednostavniji način odgovorila sa NE! I sama vidiš da si se time preopteretila, možda zbog toga neke stvari ti promaknu. I nije dobro imati drugu djecu okolo koja su blizu po uzrastu, pa ih porediti, jer u tom dobu razlika od dan dva može biti značajna (znam iz iskustva ) Još je rano, maleni je mali , nemoj puno očekivati od njega, i sigurno ćeš se jednog dana iznenaditi da ti je za svega par dana usvojio bezbroj vještina. Uživaj ti u njemu i nemoj razbijat glavu

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj je navršio godinu dana i samo radi točku 1., ostalo ne i nisam nikad bila zabrinuta.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj je maldji dva tjedna od tvoga. on pljesce rukicama, mamu zove samo kad palce u krevetu ali i to vise zvuci kao mam, govori baba i tata ali isto nema pojma da je tata tata... i ne govori nista vise... ne brini se, to je sasvim normalno. opusti se i uzivaj u svojoj bebici

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nikad se nisam zamarala s tim, pa sad kad sam pročitala tvoje brige, crkoh od smjeha jer moj je stariji 2mj...i skoro niš ne radi..
    ok, zna pljeskat kad oće
    je govori to isto, al nema pojma što znači
    nema nazive za igračke, al kad ga pitam di je medo zna o čem govorim
    tata? što je to

ne brini

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ajde, bar sam vas nasmijala... hvala, curke, sad mi je nekako lakše..a, fakat moram prestat prekapat internet i guglat "razvoj djeteta", "govorne vještine djeteta", "što bi dijete trebalo znat u određenoj dobi", "koliko puta piškit, kakit, smijat se"... i svašta nešto.. Odsad po zdravoseljački- progovrio u trećoj godini, pa što??? MM kaže, da je mali preinteligentan i da je taši-taši-tanana ispod njegovog nivoa, pa je očito da je pametniji od lude matere
    zaozbač, stvarno sam bila zabrinuta, malo ste me spustile na zemlju.. inače sam paničar kad se radi o njem, ajmeeee

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zmaj, inače se u većini slučajeva s tobom slažem i moram napisati da tvoj potpis debelo potpisujem!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pošto sam sa svojom starijom curom išla na vježbe...tada su mi objasnili da se kod tako male djece razvoj odvija u etapama...dakle ne mogu se dvije stvari razvijati u isto vrijeme tako da je moja cura recimo prvo prohodala pa onda počela govoriti...dakle prvo motorika pa onda govor...mislim da nemaš razloga za zabrinutost....uživaj u svom anđelu a kad krene iznenadit će te kako sve brzo savladava....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bublić prvotno napisa
    MM kaže, da je mali preinteligentan i da je taši-taši-tanana ispod njegovog nivoa,
    Znaš onaj vic: Mali Crnogorac ima 4 godine još ne govori, i jednog dana za stolom kaže "dodaj mi so", porodica zinula u njega "pa ti znaš govoriti, zašto do sad nisi ništa govorio", "a nijesam imo primjedbi"! No sikiriki!
    I normalno je da si paničar, zato imaš MM da bude cool i to je prava roditeljska ravnoteža

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako te to stvarno brine vjerovatno ćete s godinu na pregled kod pedce pa pitaj. Inače sve se to kod njih skokovito odvija. A ako na nešto i ne reagira ne znači da i ne razumije. Ja tačno vidim po mojoj da me nekad ignorira iako kuži što od nje tražim jer joj se "smije brk". Al ono što je njoj interesantno to hoće. Na pr svaku životinju prokomentira s "av av", a ja mogu do sutra molit za ba, pa, pa i sl ako joj se ne da ona ne trza.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam imala fazu kad sam mislila da me niš ne razumije (čak da ne reagira ni na mene ni tatu), a kad je počeo pričati, skužila sam da me on cijelo vrijeme sluša i SVE razumije i pamti. Ni sad ne odgovara na pitanja kad mu se ne da ili ga netko pita nešto deset puta za redom (npr. tete u susjedstvu), a već je prvi put odgovorio.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Marin je počeo pljeskat s nekih 8 mj. ali još nas samo gleda kad ga pitamo gdje je mama, tata, ...

puzi i uskoro bi mogao i prohodat, al ne zamaram se s tim - svako ima svoj tempo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •