Da li se može zamrznuti prhko tijesto? Razmišljam da ovih dana napravim par kila pa da bacim u friz i onda samo vadim kako se gosti najave i sve čisto i gotovo u 20 min.
Da li se može zamrznuti prhko tijesto? Razmišljam da ovih dana napravim par kila pa da bacim u friz i onda samo vadim kako se gosti najave i sve čisto i gotovo u 20 min.
Ja sam radila tijesto za pite prema receptu Jamiea Olivera, i on predlaže da se dio smrzne za drugi put. Ispadne super, ja nisam primijetila razliku.
Naravno! Zašto ne? (Dapače, super ideja!)
Samo, nemoj zamrznuti sve u jednom komadu, nego podijeli na vrećice - na količine koliko misliš da ti je dovoljno za jedno pravljenje kolača.
Zaboravih dodati u prošlom postu- možeš zamrznuti i već oblikovane kolače od prhkog tijesta, pa kad ti treba, samo staviš ispeći (još zamrznuto). Moji svi - rodbina i frendovi - vole moje krancle i "kekse na mašinu", pa to uvijek imam u škrinji. Kad znam da će mi tko doći, samo izvučem vrećicu iz leda, poslažem na lim i ispečem. A pravim ih (mijesim i oblikujem) onda kad imam vremena.
Super cure, baš vam hvala!!! Ovaj tjedan se bacam na posao. Napraviti ću i domaća mala peciva pa ću i to frknuti u friz. :D