Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Izmišljanje... ružno

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Izmišljanje... ružno

Preko pretražnika nisam uspjela naći ništa slično. Ako negdje već postoji ovakva tema, molim link.

Jučer se već drugi put desilo da je Lovre izmislio ne baš lijepu priču.
    Kad ga je baka pitala zašto baca slikovnice, odgovorio je da treba, da mama i tata bacaju slikovnice kada se svađaju i da onda tata spava na kauču.
    Prva priča, od ljetos, je bila slijedeća: mama i tata su zločesti; svađali su se; tata je tukao mamu, i onda je mama plakala; mama je dobra a tata je zločest.

Lovre puno priča, ima bujnu maštu. Izmišljene priče su uglavnom neke projekcije za budućnost, pretend play i sl. Osim ove dvije.

TV se doma gleda jako malo. Kod bake (koja ga čuva) je više-manje stalno upaljena ali ju on baš ne gleda često (onako, preko ramena, vjerojatno i više nego što mi mislimo).
    Susjede doma ni ne čujemo. Eventualno kad netko nešto buši. Mislim da smo mi najglasniji.
    Baka i dida (pogotovo dida!) su malo glasniji (nego recimo kod nas doma). Dida često reagira naglo, eksplozivno. Ali to se zaustavlja na povišenom tonu i psovkama.

Je li mogao sam iskonstruirati ove priče?
    Ili ima negdje nekakva podloga?
    Trebam li se zabrinuti?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se ne bih brinula...
    Viktor se npr ogrebe po bradi...Ja pitan "Sta je to?"
    On kaze "Udario me P(MM)", Ja pitam "Jel nogom?", On kaze "Jest"....

E sad odakle mu to..?
    Mogao je cuti nekog da prepricava neciju situaciju, mogao je cuti na TV, mogao je cuti od nekog djeteta....A mogao je i sam iskonstruisati. Od djelica razlicitih informacija koje je putem pokupio. I onda ispadnu nebulozne puzzles....

Ne brini....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uf! Sad mi je lakše...
    Samo da znaš (možda bolje da ne znaš), osim Lovrinog, ovo je prvi primjer ovakvog tipa koji sam čula.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ja se ne bih brinula...
    Viktor se npr ogrebe po bradi...Ja pitan "Sta je to?"
    On kaze "Udario me P(MM)", Ja pitam "Jel nogom?", On kaze "Jest"....
    Ali ti Viktora navodiš što da ti kaže, pa on samo potvrdi, a koliko sam shvatila Marušku, Lovre sam izmisli čitavu priču i kaže je sam bez ičijeg navođenja????

Jesam ja to dobro shvatila.

Ni ja još nisam čula za nešto slično...ipak bi trebala biti bar nekakva podloga, ali ako je uvijek u krugu obitelji (ne ide u vrtić i ne čuvaju ga nepoznate osobe), onda je pitanje - odakle?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jeste možda vi doma pričali o nekome pa da je čuo? Prijateljici mali je jednom čuo kad su mama i tata pred njim pričali o prijateljima koji imaju probleme u braku pa im je to mali poslije sve ispričao. Nije izmislio priču da se to dogodilo njemu/mami/tati kao u tvom slučaju ali je sve čuo. Možda ste pred njim nešto pričali ili je čuo da prepričavate film...?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nemaj brige, kod moje kako došlo-tako prošlo ( bar se nadam da je prošlo), držalo je nekih 2 mjeseca.
    Najbolje je bilo kad je došla kod bake, koja je čuva, i pošla plakati. Na pitanje zašto kaže moje dijete: " Ja cam jako tužna i placem ko mama" Pa kad je moja mama pitala a zašto mama plače "tuko je tata jako i mama je plakala cijelu noć" Pa sad, možeš zamisliti strke.
    A djever i MM su kao mali bili samo sa svekrom na moru, i djever je kad je došao kući rekao svekrvi da im je bilo grozno jer ih je tata po cijelu noć zaključavao u kupatilo i u sobe dovodio tete. Streća da je MM dobro stariji pa mu je više vjerovala, bilo bi frke.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    [Ali ti Viktora navodiš što da ti kaže, pa on samo potvrdi, a koliko sam shvatila Marušku, Lovre sam izmisli čitavu priču i kaže je sam bez ičijeg navođenja????

Jesam ja to dobro shvatila.?
    Jesi. Onu prvu priču je ispričao bez ikakvog poticaja, ova druga je bila odgovor baki na pitanje zašto bac slikovnice.

Citiraj Anci prvotno napisa
    Možda ste pred njim nešto pričali ili je čuo da prepričavate film...?.?
    Možda, iako se stvarno ne mogu sjetiti takve situacije.
    Misliš da je iskombinirao više razgovora, situacija, informacija u jednu svoju priču? Vrlo vjerojatno.
    U tom bi slučaju moje pitanje bilo, trebam li se brinuti što izmišlja (i) 'ružne' priče? Bi li trebao izmišljati samo 'lijepe'?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj, meni moja mama ni dan danas 35 godina kasnije nije oprostila sto sam jednom baki njenom mami rekla tata tuce mamu. Mislim da sam imala negdje 4-5 godina. Mama s posla dosla po mene kod bake a baka ono sjela za stol i napravila kavu da obave ozbiljan razgovor. Moja mama se frapirala.

I dan danas prepricava tu pricu a od tuce ni T nije bilo a po vrh svega meni je moj tata bio najvaznija osoba na svijetu ovome i uvjek mi je bio drazi a eto tako nesto odvalila o njemu.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Mama s posla dosla po mene kod bake a baka ono sjela za stol i napravila kavu da obave ozbiljan razgovor. Moja mama se frapirala.
    Nešto ovog tipa se i nama ljetos desilo...

Cure, hvala na iskustvima.

Još da se javi neki psiholog... Ima li koji?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednom je mm dosao s posla, a ivar, tada <2y mu je trcao na vrata reci:
    dundo ubio mamu tu na teutu u obi
    sto u prijevodu znaci
    stricek je ljubio mamu tu na krevetu u sobi

zamisli da si se trebala s takvom lazi nositi
    prvo mi je trebalo dosta da se sjetim da je jednom stvarno dosao jedan nas prijatelj kod nas doma, a ja i ivar smo spavali i on je usao u sobu i poljubio me (ono lijeva, desna)
    a onda mi je trebalo nesto manje da uvjerim mm da je ivar izvukao iz sjecanja dogadjaj kad je imao 9 mjeseci i to mu sad trcao ispricati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tea je jučer rekla, kad ju je tata pitao kak je bilo u igraonici, da je plakala stalno jer su ju svi tukli .
    Znalo se dogoditi da ju koji put neko dijete gurne, lupi ili nešto takvo, ali jučer joj baš ništ nije bilo i lijepo se igrala, a onda izmisli tak nešto.... al nije da se obazirem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    sto u prijevodu znaci

prvo mi je trebalo dosta da se sjetim da je jednom stvarno dosao jedan nas prijatelj kod nas doma, a ja i ivar smo spavali i on je usao u sobu i poljubio me (ono lijeva, desna)
    a onda mi je trebalo nesto manje da uvjerim mm da je ivar izvukao iz sjecanja dogadjaj kad je imao 9 mjeseci i to mu sad trcao ispricati
    A ovo mi je zakon....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E pa Ivar....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    sto u prijevodu znaci

joooooooooooooj...

Sonja je imala jako puno izmišljenih priča ali samo je jedna bila nama pomalo spooky...Dakle imala je neke 4 godine...igrali smo se MM, Sonja i ja i zazvoni telefon. Sonja se odmah javila i počela plačljivim glasom pričati kako ju je sad mama s kuhačom po guzi i tooo jaaaaako...Zgrabila sam joj slušalicu i pokušavala svekrvi objasniti da nisam (ona je oduvijek bila za ne po guzi ) no što sam ja više objašnjavala kako Sonja izmišljava to mi je manje vjerovala...srećom pa mi je muž bio doma i objasnio mami da svtarno nisam nikad, ali baš nikad dijete tukla s ničim... Kad smo ju pitali da zašto je to rekla i otkud joj to...rekla je da je čula kako sam ja pričala tati kako je jedna teta svoje dijete kuhaćom po guzi i kako je to bilo ružno... :/ Eto..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I moja Lana je tati ispričala da sam je ja po guzi!!!

A znam i zašto je to izmislila: njen (pametni) tata joj je ispričao kako su se tako rješavale stvari kad smi on i ja bili mali- sve joj je to rekao u šali, u stilu mi s tobom razgovaramo, razgovaramo, ti ne slušaš, a kad sam ja bio mali...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mak laže unazad par mjeseci, sad i ja vidim-čisto sporta radi...uvijek, ali UVIJEK kad promrljam sebi u bradu..npr gdje su sad te tvoje šlape..on veli vrlo informativnim tonom "udeti tata!" (uzeo), i obratno...njemu govori da sam ja uzela..trebali bi oboje hodati sa prikolicom okolo da pouzimamo sve kaj mali zlaže da smo uzeli.

Teti Lizi čuvalici je rekao da ga je mama tukla po licu! Sumnjicavo me gledala, sve dok nije osvanuo sa nekom crvenom crticom na uhu ( ne znamo otkud to), ona ga pita: "pa ko je tebe vukao za uho? (otkud joj opće to, neću se čuditi sad kad proglasi da ga svi vuku za uši.koja arhaična konstrukcija, vući djete za uši?!) ..a on joj lijepo rekao:Teta Liza!
    Mam se primirila, već nas je gledala ko da treba zvati socijalnu službu da ga odvede. I to čim počneš govoriti pa nisam, pa kaj bi, sve si više sumnjiv, sam toneš

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ivarice, ti si defintivno gore prošla od mene!

(kod nas sam ja uvijek barem pozitivna ličnost priče )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ivarice
    Kad sam prije nekih 10 godina radila u jednom vrtiću u N.Zagrebu, došao se, onako s nevjericom, informirati jedan tata, jer je mali rekao kako ga je teacher(ja) istukla i bacila o pod :shock:
    Srećom pa je bio ful normalan tata, pa je pretpostavio kako je priča izmišljena, samo je eto došao mene pitati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •