Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: što i kako dalje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno što i kako dalje

Evo popila sam četri ciklusa klomifena ali naravno ništa, totalno sam očajna i van sebe. Što dalje i kako, više nisam pametna. Gin me želi poslati na pretragu prohodnosti jajovoda,boli li to i dal da idem

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga jesi radila hormone?
    Ne brini , glavu gore!
    Koliko dugo se vec trudite?
    Ni meni iz prvog puta nakon 5 mjeseci na klomifenu nije uspjelo a ako sad dobijem ponovo cu na klomifen ali ce mi ukljuciti i stopericu.
    Ja sam radila hormone ali nisam isla na provjeru prohodnosti jajovoda.
    Cak se razmisljam da pitam moju doktoricu, naravno samo ako dobijem, da uradimo i tu pretragu prije ukljucivanja nove terapije Klomifen+stoperica.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#1067832
    mislim da si tu već dobila neke dobre odgovore od cura....
    nemoj biti tako očajna i izvan sebe....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Radila sam hormone, spermiogram ma sve moguće, trudimon se već 2 godine i ništa, a MM i ja toliko želimo to dijete a ništa totalno samvan sebe, neznam šta a više radim na klomifene super reagirala imala ovulaciju ,ciklus 28 dana a od trudnoće ništa

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga sreckica, evo Zo ti je stavila link gdje se pisalo na ovu temu.
    U svakom slucaju ako nisi uradila provjeru prohodnosti jajovoda trebala bi poslusati svog ginica!
    ja to planiram sama traziti kako sam ti i napisala.
    Cure su vec pisale kako se radi i dali je bolno, ali kako bilo da bilo mislim da nista nije bolnije od pomisli da se nije sve uradilo sto je bilo u nasoj moci. Zato naprijed i na pretrage.
    Gledaj to sa te strane da si svaki put sve blize svom malom andjelu!!!
    Pusa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: što i kako dalje

Citiraj srećkica prvotno napisa
    Evo popila sam četri ciklusa klomifena ali naravno ništa, totalno sam očajna i van sebe. Što dalje i kako, više nisam pametna. Gin me želi poslati na pretragu prohodnosti jajovoda,boli li to i dal da idem
    Obavezno idi na to. Nakon toga ćete vidjeti što i kako, ali najbolje ti je obratit se nekom od MPO-ovaca nakon toga. Jel' TM napravio spermiogram - to vam je u Petrovoj piece of cake - sutradan ili čak isti dan su rezultati pa imate štih probu. Izvadi spolne hormone 3. i 21. dc (barem FSH, i prolaktin) ako su ti ciklusi 28 dana, ako su dulji onda npr. 3. i 24 dc (ovaj 21 tj. 24 dc bi trebao biti 7 dana nakon ovulacije i vadi se progesteron, a neki ginići vade i LH taj dan). Izvadi privatno TSH (oko 120 kn) jer je po bolnicama višemjesečno naručivanje ili moraš znat cake s Vuk Vrhovcem. Dakle, od hormona bi trebala imat minimalno jednom u životu napravljeno sljedeće: spolni FSH, prolaktin, štitnjača: TSH. BTW - imate li kakvu dijagnozu ili je to socijalni ginić koji puca klomifen naslijepo? Jel' znaš makar imaš li ovulacije (jer to je indikacija za klomifen - ako nema ovulacija ili da se poveća broj folikula pri postojećoj ovulaciji). Nadam se da te makar pratio/la na UZV.

Inače, ovo ti je školski put: ako u roku od 1 godine nezaštićenih odnosa (za ženu mlađu od 35) ne dolazi do trudnoće (ili u roku od 6 mjeseci za ženu stariju od 35) treba se obratiti liječniku ginekologu, ali onome koji je specijaliziran za neplodnost. Onda se napravi minimalna dijagnostika (muž ili dečko spermiogram, ali ne onaj na VV što mjesecima traje, dovoljan van je od Petrove koji se dobije sutradan, za ovaj na VV-u uvijek ima vremena), žena hormonalni status kako sam gore objasnila, žena brisevi, a najbolje bi bilo odmah prije ičega i HSG (prohodnost jajovoda). Ako je spermiogram OK, onda se imaju npr. 3 ciljana , ako oni ne uspiju 3 inseminacije s klomifenom ili bez. Treba paziti da se klomifen u pravilu daje maksimalno 3 ciklusa zaredom jer prilično stanjuje endometrij i treba endometriju dat priliku za oporavak. Ako ni tri inseminacije ne upale onda se planira IVF. Naravno, ako je spermiogram loš onda se sve to preskače i odmah se planira IVF. Računa se da 60% parova, bez ozbira na uzrok neplodnosti (a čak 30% otpada na idiopatiju - što ti znači ne da ne postoji razlog neplodnosti i da su svi zdravi, nego da današnja medicina ne kuži u čemu je kod konkretnog para štos), uspiju unutar 4 stimulirana IVF-a. Školski bi ti IVF-ovi trebali trajat 2 godine (svakih 6 mjeseci jedan), ali to je u Hrv. ako nisi u režimu privatnika SF, kod državnih i sama dijagnostika zna potrajat i više od godinu dana. Zato - go for HSG, nemaš ga što odlagat, to je minimum minimuma za odradit. Boli li - neke da, neke ne, ovisno jesu li jajovodi zaštopani ili ne. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zapravo sad vidim da ti je Zo stavila link o kome si ti vec raspravljala sa curama na tu temu.
    Zato draga samo naprijed i bices sve blize svom cilju!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ina 33 mozes li mi molim te malo objasniti kakoav je to proces inseminacija?
    Please!!!!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ljubica prvotno napisa
    Ina 33 mozes li mi molim te malo objasniti kakoav je to proces inseminacija?
    Please!!!!!!!
    Imaš gore na linkovima - važno. Ukratko - obrade muževljevu spermu, tebe prate na UZV folikulometriju (kako raste folikul i kad će ti ovulacija) i kad si ovulirala uštrcaju ti tu obrađenu spermu. That's it. Ako si iz BIH - pročitaj topic potpomognuta u BIH, bit će ti dosta toga jasnije a propos logistike di i što i kako da ne gubiš vrijeme. Bottomline - nisam našla ženu koja je zadovoljna liječenjem u BIH, sad ne znam za RS. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, naravno, prije toga treba vidjet kakav je spermiogram tvog muža i jel' uopće kandidat za inseminaciju ili mora ići na IVF zbog njegove dijagnoze plus inseminacija se radi nakon što su tebi pregledali jajovode (jesu li zaštopani ili ne - imaš za to od dijagnostike HSG ili laparaskopiju) i tek onda inseminacija ima smisla jer je besmislena kod zaštopanog jajovoda i tu mora ići IVF.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ina 33 hvala.
    Njegov spermiogram je odlian. Rekli mu da se povodom toga netreba uopste brinuti!
    Bice i meni ici na HSG ili Laparo po svoj prilici!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

NJM ima dijagnozu normozoospermia, pitajte me otkud znam...
    šalim se malo srećkice.....
    ima i nalaz progesterona, evo ga tu
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#1217197
    ja danas niš ne radim na poslu, pa imam vremena istraživat tuđe postove...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •