Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Noah i prehlade

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Noah i prehlade

Vec sam negdje pisala da je Noah prehladjen od 10 mjeseca. Mislim nije dva dana sastavio da je zdrav.

To je ono standardno nos prvo prozirno, pa suhi kasaalj, pa produktivni kasalj(kao da je pusio 50 godina), pa onda udri zeleno iz nosa.

Uglavnom nas ped stalno vice viroza. Kao Annabel donese kuci, pa i Noah kao krenuo u neki mali vrtic ali sve se to desavalo i prosle godine a Noah nije isao u vrtic.

Prosli mjesec je zaradio pneumoniju pa smo popili antibiotike tj dok je pio antibiotike posto jos gore pa ponovo isli pa on ulikao pa kaze nije pneumonija prestani davati antibiotik.

Sve u svemu Noah boluje po 10 dana pa jedan ok pa opet i to sve tako od desetog mjeseca.

Kad kihne to se one zelene sline odbiju tj odskoce od zemlje. Neki dan mi kihnuo u autu dok sam vozila po auto putu pa sve razmaljo po sebi jer mu nisam nos mogla ocistiti.

Razlog zasto ja ovo pisem je ovaj: Zeleno iz nosa konstantno, kasalj ripa i kao i sve druge mame mislim ma bakterija sigurno( iako sam cula da sve zeleno iz nosa ne znaci bakteriju).

Posto moj ped nece da uradi briseve ja Noah odvedem kod mog doka koji je nas covjek i zatrazim bris.

SVE STERILNO. NI B OD BAKTERIJE.

Ok meni drago ali sam se razocarala jer sam kontala ako je bakterija barem znas kako ljeciti

Uglavnom smo kod otorinca u ponedeljak ponovo pa budemo vidjeli sta je s trecim krajnikom.,

Noah je na Flovent dva spreja ujutro i dva navece i kad god to prestanem davati on se razboli tj kaslje ko lud. Nije spavao vec 6 noci za redom i sad dva dana je na Floventu i sinoc prespavao cijelu noc. Frendica koja je doktorica mi rekla ako me otorinac ne posalje ovima za rapetorti bolesti tj ona misli da se kod Noah treba napraviti provjera za Astmu i treba imunologu radi alergija, onda ce mi frendica napisati uputnicu

Uglavnom eto polemika oko zelenog iz nosa, tako dugo a nema bakterije. Znaci moj Noah kupi virus za virusom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Noah i prehlade

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Noah je na Flovent dva spreja ujutro i dva navece i kad god to prestanem davati on se razboli tj kaslje ko lud. Nije spavao vec 6 noci za redom i sad dva dana je na Floventu i sinoc prespavao cijelu noc.
    Možda je baš u tome stvar? Možda prerano prekinete ili prenaglo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Flovent je kortikosteroid. Kako to da ga je uopće dobio bez ispitivanja na astmu?!?!
    A bris ne mora uvijek pokazati bakteriju, a da ona tamo bude... treba ga znati uzeti, naročito iz nosa. Ako ti je nalaz STERILNO, u principu znači da je bris loše uzet, jer uvijek postoji fiziološka flora (što piše u normalnom nalazu - tako bar pišu kod nas). Možda da kontaktiraš labos?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smokice je to mi je frendica sinoc rekla da Flovent moram davati pa do tjedan dana i kad ode kasalj pa onda smanjiti na jedan ujutro jedan navece pa onda poslije tjedan dana prestati skroz pa onda ako krene opet kasljati naci neku sredinu.

Nemam pojma sta pise na nalazu. Danas cu ponovo zvati. Ovdje Flovent daju i kad nije bas Astma u pitanju. Ma nemam pojma ali kazu da nikako ne moze stetiti.

Mamazika i sta sad? Nije pokazalo bakteriju i ne mogu ja sad ici za tim da mozda je ako bris kaze nije. To sam ja iz zeze napisala sterilan a nije to pisalo na nalazu(ustvari moram pitati sta pise na nalazu) a nisam znala da nije dobro da pise sterilno. Hebiga sad ako mi kazu sterilno pa ih ja preupitam to je ono kao da im kazem neznate uraditi bris nosa i grla. Ionako sam omiljena medju dokovima

Ja se nadam da je obavljeno ok jer mi je to nekako negativno razmisljanje jer fakat ne mora biti bakterija. To mi se onda nekako svodi na ono ok uradis bris i on dodje recimo pozitiva na bakterije i sta sad si ti mislis znala sam a ako dodje negativa onda mislis nisu dobro uradili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nataša, kod nas je Oliver imao sličnu situaciju krajem prošle godine. 2 mjeseca je konstantno bio prehlađen, ono curi nos, zagusti se, kašlje (nekad i ne), išli doktorici, vadili krv, briseve, sve OK. Par dana mir i opet isto. Jednom je 3 tjedna konstantno imao curenje nosa. Otišla sam otorincu koji mi je liječio i Dinu, dao mu je kapi sa nos (Garason-to su inače i za oči i uši) 7 dana po 3 puta dnevno i Operil 5 dana 3 puta dnevno. Treću mandulu ima veliku, ali otorinac kaže da ništa neće poduzimati zasada, samo promatrati. Drugi dan nakon što sam počela kapati nos, prestao mu je curiti i evo mirni smo već mjesec i pol (vjerovali ili ne). Samo što je u međuvremenu dobio kozice, ali to nema veze s ovom prvom pričom.
    Ja sam već kao i ti ludila od tog nosa i viroza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kihnu Noah sada a iz nosa fontana
    Moram drugi put uslikati pa staviti. Pa vi to ne bi mogli vjerovati. Tri majice dnevno promjeni

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti vjerujem nataša jer istog šmrkavca imam doma.
    lukas konstantno ima zeleno iz nosa, s prekidom preko ljetnih praznika
    da ne mislite, nije mi ni najmanje smiješno, u proljeće prošle godine sam bila na rubu živčanog slom zbog tog nosa. ono-nema temperature, kašalj rijetko, a nos curi-prvo vodenasto, pa gusto žuto-zeleno.
    obavili smo briseve, jednom sam namjerno otišla u isto vrijeme na dva mjesta 8) i dobila dva različita nalaza
    popio antibiotike, špricamo, kapamo, sumnjali na alergiju, ma više se ni ne sjećam što smo sve radili. i početkom ljeta-ko rukom odnešeno.
    evo trenutno smo opet počeli, s tim da sam i kuri naveliko, nešto je ozbiljnije.
    ali moj je zaključak-slabiji imunitet. nije da pametujem, ali bruna je mlađa dvije godine, pa uz njega ovo prolazi bez temperature i sa slabim curenjem nosića. naravno-doji. karlo ima 5 godina i njegov imunitet nije tako slab. iako je on prošao 3-4 bronhitisa godišnje u periodu od prestanka dojenja i kretanja u jaslice do treće godine. nakon treće godine mi nije bio ozbiljnije bolestan.zato sam si ja objasnila da je lukas u kritičnom dobu i stanju vezano za imunitet.pa ja više neću uopće dramiti nego kad ovaj put prođe(izgleda da nam ne gine antibiotik jer temperatura traje već četvrti dan ) ja počinjem raditi na imunitetu. i na prvi znak da nos počinje dobit će homeopatski pripravak+fiziološku.
    nadam se da će ovo upaliti ovu zimu i da neće biti šmrklji.
    i da, meni je otorinac u klaićevoj ,kojem beskrajno vjerujem, rekao da nemam što napraviti osim čistiti taj nos što više. upravo se i njemu spremam s lukasom na kontrolu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klmama tako je i kod Noah. Kao da je neko sve odnjeo tamo negdje u aprilu ili maju.

Znam i ja da je ova druga godina najgora sto se tice bolestina tj i treca nekad zna biti losa ali evo recimo Annabel je super zdravlja od 4 godine.

Mene bas zanima sta ce nam otorinac reci u ponedeljak.

Najgore je sto prije nikad nije nos bio ono skroz zastopan a sad ovaj put je pa nit moze disati, nit moze jesti a spava pa hrce dise na usta, pa onda krene kasljati jer mu se isusi grlo

Preksinoc sam mu nakapala sljez i juce par puta i to je juce izlazilo da ja vise nemam pojma odakle izlazi. Obukla mu cistu majicu oko 13 sati i kad sam otisla u vrtic po njega u 15.45 rukav sav zelen

ivarica

Početno

mozda mi necete vjerovati, ali ivar nikad nije imao zelene smrklje :shock:
    mene ovi prozirni vise izludjuju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ni Annabel vec ono samo prozirno i ja se uvijek zgrazala kako neka djeca imaju i eto mi sad. Sad imam zelembaca

Da objasnim nisam se zgrazala nego ono mislim si pa sto to mame ne ociste a sad tek kuzim da ne mozes ocistiti. To non stop izlazi.

Al moj Noah sve lize. Bas sam Marti govorila juce.

Uzeo Noah onu elektricnu cetkicu za zube i ukljucio je pa prvo malo zube ocistio, pa onda se bacio na pranje prozora, pa onda vidio da je zid malo posaran pa je i to probao ocistiti cetkicom. Onda je stao pa malo gledao kako se to vrti pa odlucio malo nokte na rukama ispolirati, pa malo usnu skoljku da vidi koji je to osjecaj i onda naravno za finis gurno cetkicu u usta Ja bi povracala zeleno da to napravim. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je najgore sto mi se pola MM-ove familije petlja i dize mi tlak na 500 sa dvije stvari:
    - ne cuvas Josipa pa je stalno prehladjen,
    - ne daj Luki da ide k njemu kad je bolestan.

Mislim, ne cuvam ga, previse ga hranim. Da pop...
    Joco je isto non-stop prehladjen i ja sam vec na rubu zivaca. Vec zivim u panicnom strahu hoce li se ujutro probuditi prehladjen. Zato sam valjda zaradila probleme i moguc cir na zelucu. Pipkam mu ruke nocu da vidim ima li temperaturu i kaze mi mama ako tak nastavim, stvarno cu zavrsit ko i tata (tata mi je imao rak zeluca).
    MOzda bi sve bilo lakse da me okolina ne zeza

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Prijavljujemo se u klub zuto-zeleno u velikim kolicinama.

Kod nas su bale duge i po 20 cm (valjda mi je dijete nesto starije od vase ) i izlaze frekvencijom od 100 kom papirnatih maramica / dan.
    Ali dok izlaze mi svi sretni a kad prestanu pocinju problemi (upale uha, grla ....) Nacelno mi je svejedno da li je virus / bakterija svaki put lijecimo isto.

Evo sto mi poduzimamo po tom pitanju.

1. Pocne s bijelim i vodenim
    u nos Sterimar + inhalacija (fizioloska ili sterimar s kapljicom etericnog ulja eukaliptusa ili / i cajevca)
    na radijatore rucnik natopljen vodom s uljem eukalipatusa + cajevca
    i odmah dajem sirup za kasalj (obicno homeopatski) ali moze i bilo koji
    i veliku dozu C vitamina (oko 750 ili 1000 / dan)

2. Kad predje na zuto-zeleno (obicno 2 ili 3. dan)
    pocinjemo s homeopatijom (Pulsatilom) - to drzi nos otvorenim
    i nakon inhalacije dodajem antibiotik lokalno - kapi u nos (Locabiotal je super je ne traje samo 8 - 10 dana nego dok ne potrosis) ( s lokalnim antibiotikom ne cekam jer cim cekam 2-3 dana kao sto bi trebalo predje na upalu uha i temperaturu pa ja odmah udarim lokalno)
    po noci koristimo operil i to samo ako je potrebno

3. nakon 2-3 dana opet predje u prozirno i smiri se i onad za 10 dana iz pocetka

Dok mu curi iz nosa ne ide u vrtic jer sigurno zavrsi s upalom, temperaturom i antibiotikom. To si mozemo priustiti jos dok sam na porodiljnom, a poslije cemo vidjeti...

Trenutno smo na terapiji BronchoVaxomom koja se pokazala dobrom jos i prosle godine. BronchoVaxom nacelno cisti neke bakterije iz organizma ( Streptokoka stafilokoka ...) i stimulira cijedjenje sluzi iz nosa, a nije antibiotik- moze se dobiti u Italiji.

U slucaju temperature dodajem jos propolis kapi, spricam propolis ili Alou u nos, podvaljujem citrosept kapi u caju (mrzi ih )

Redovito pijemo neku biljnu ili homeopatsku terapiju za jacanje imuniteta + vitamine ( AFA alge ili Bio strath)

Ovo je moj elaborat o cijedjenju iz nosa. Kod nas za sada daje rezultate (od 5. mjeseca 2004. nismo popili antibiotik a prije toga 8 komada u 7 mjeseci) . Jedini problem je sto u toj sluzi ima toliko virusa/bakterija da je i beba u stalnom infektu ( 4 bronhitisa od 10. mjeseca) a u 3. tjednu poberem i ja. Slijedeci tjedan idemo na ORL i ako predloze vadjenje 3. krajnika odmah pristajemo.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Oriana prvotno napisa
    Vec zivim u panicnom strahu hoce li se ujutro probuditi prehladjen. Zato sam valjda zaradila probleme i moguc cir na zelucu. Pipkam mu ruke nocu da vidim ima li temperaturu ...
    Ne daj se. Ja se doslovce rasplacem kad krene iz pocetka. Od 20.12.2004. smo samo 7 dana bili svi zdravi. Pokazujem znakove teskog stresa (to mi je potvrdjeno) a zbog ucestalog mjerenja temperature Ani sam zaradila kronicnu upalu tetive.... ( Ortoped me je gledao u cudu kao potpuno prolupalu sto vjerojatno i jesam ...)

Negativne komentre i napade sasijecem u korijenu a Rode mi dodju kao melem za dusu da se ne osjecam kao da smo sami na svijetu....
    pisanje na forumu shvacam dijelom terapije da potpuno ne prolupam... :D

Drzite se sve mame iz zuto - zelenog i inog kluba. Biti ce bolje mozda vec sljedeci tjedan, a ako ne onda sljedeci mjesec!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bio strath)
    Ovo mi je ovdje u Canadi dao frend koji ima homeopatski ducan. Cemu to sluzi?

Meni to malo previse zvuci sta ti sve dajes. Mi sutra otorincu i ja idem pitati za treci krajnik i nadam se da se treba izvaditi jer imam osjecaj da bi sve bilo drugacije. Barem je tako kod Annabel bilo.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Znaci imate dobra iskustva s vadjenjem - to je odlicno. I mi idemo sljedeci tjedan na otorinu pa cemo vidjeti.

Nama je homeopatija bila kljucna da se rjesimo antibiotika. Ali tu odluku mora svatko donijeti sam. Mogu samo reci da za sada imam dobra iskustva.

Sto se tice terapije: dosta toga dajem, ali nije nista na svoju ruku, nego u sudjelovanju s doktorima. Ovdje sam napisala puni program, ponekd nesto i preskocimo.

I najvaznija stvar kad pocne curiti nos potpuno izbacimo kravlje mlijeko iz prehrane a mljecne proizvode na minimum. Nisam bas primjetila nesto manje katara ali iz vise izvora tvrde da mlijeko povecava kolicinu katara pa ipak izbacim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I opet Pet dana je bio zdrav i opet leti na sve strane iz nosa ono bukvalno hvatamo i opet kaslje i opet ne spava a po vrh svega i ja upalu sinusa zaradila.

Treba se sad potruditi da bude zdrav na dan operacije inace nis od toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja prijateljica je tokom svog djetinjstva imala slicne simptome kao sta ti opisujes, vjecito balava, poluprehladena , slaba, nije tila jesti.... ljecnici ljecili i angine i upale usiju i na kraju se svi slozili da je to bronhitis.
    tek kad se preselila u svicarsku ljecnici su joj otkrili jednu rjetku bolest koja je imala veze sa dlacicama na plucima koje se nisu pokrecale i tek sad kad pije prave ljekove i inhalira se prehlade su takoreci nestale.
    pitaj ljecnika dal mu mogu pregledati pluca i te dlacice na plucima jer je jako vezano sa svim a pogotovo imunitetom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Fortuna Raspitat cu se. Sad poslije operacije krajnika sljedeca stanica je pneumolog i alergolog pa valjda nesto pametno posavjetuju.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Te dlačice na plućima su, predpostavljam, alveole?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dlačice su cilije.
    Alveole su mjehurići.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijavljujem se u klub smrkavaca zelene boje natasa jel ste to na kraju rijesili vadenjem treceg krajnika?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    prijavljujem se u klub smrkavaca zelene boje natasa jel ste to na kraju rijesili vadenjem treceg krajnika?
    Nazalost ne

Samo cu navesti zadnji primjer.

Dakle nos je bez prestanka curio zeleno pa sigurno jedno tri tjedna ako ne i vise. Kad bi ujutro kihnuo dakle Annabel je vristala sta je sve izlazilo.
    Njegov nos i to zeleno iz nosa imaju zivot za sebe.

Na kraju mi je pokupio zbog tog nosa takvu gadnu upalu uha gdje je sve curilo, kroz one cjevcice sto su mu ugradili, van pa 5 dana. Pet dana sam morala mijenjati krevetninu jer se pomjera kad spava pa nje toga bilo svagdje. To jutro ad ga je uhu zabolio je bilo grozno sve do podne dok nije procurilo i onda je prestalo boljeti.

Dobio je sumamed ali ni antibiotik nije rjesio upalu do kraja pa je onda dobio antibiotske kapi za usi koje jos uvijek stavljamo.

Ova moja frendica koja je ujudno i moja doktorica mi je rekla da vjerovatno tu ima alergije i da se zato sve to desava. Mislim da cu ga prebaciti kod nje jer znam da ce me ona poslati na bris nosa i alergologu kojeg Noah ni dan danas jos nije vidio.

Ono sto je porazavajuce oko toga je da mi je i sa cjevcicama zaradio tri upale uha a cjevcice su skoro ispale pa se bojim da c\e ih ipak morati ponovo ugradjivati.

Inace i ona mi je rekla da se nos usustini ne tretira cak i ako je djete nosioc neke od bakterija. Tretira se jedino onda ako izaziva druge probleme kao kod Noah upale usiju.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to je za poluditi

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ni nama nije pomoglo vađenje 3. mandule . Nakon tog je imala tri upale uha sve skupa deset u zadnjih osam mjeseci. Uz to mislim da je već ponovo narasla jer govori kroz nos. A sa nama u sobi nakon operacije je bio dečkić koji je sedmi puta tamo :shock: , a ima pet godina!!!!!!!!!!!!!!1

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

[
    Dobio je sumamed ali ni antibiotik nije rjesio upalu do kraja pa je onda dobio antibiotske kapi za usi koje jos uvijek stavljamo.
    natasa, ne bih htjela unositi nepottrebnu pomutnju, ali mozda da ipak provjeris sa tim antibiotskim kapima.
    ovdje u becu su napustili davanje tih kapi, jer tvrde da su stetne pogotovo ako uho procuri. jer smatraju da se moze dogoditi da kapi dospiju u neke djelove uha u koje ne bi smjele uci, te ih ostete.
    u nekim medicinskim knjigama sam takode citala da ih ne preporucuju.
    ja nisam zdravstvene struke, da ti mogu to podrobnije potkrijepiti, ali mozda ne bi bilo lose to jos jednom provjeriti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    [
    natasa, ne bih htjela unositi nepottrebnu pomutnju, ali mozda da ipak provjeris sa tim antibiotskim kapima.
    ovdje u becu su napustili davanje tih kapi, jer tvrde da su stetne pogotovo ako uho procuri. jer smatraju da se moze dogoditi da kapi dospiju u neke djelove uha u koje ne bi smjele uci, te ih ostete.
    u nekim medicinskim knjigama sam takode citala da ih ne preporucuju.
    ja nisam zdravstvene struke, da ti mogu to podrobnije potkrijepiti, ali mozda ne bi bilo lose to jos jednom provjeriti.
    Znam za to i to mi je doktorica rekla ali to je s nekim odredjenim kapima ali budem jos jednom nazvala i pitala. Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •