suzyem prvotno napisa
![]()
nisam stigla![]()
Tibica, meni je palo napamet da smo ju prilicno zatrpali s odjecom za djecu. Kako bi bilo da ti to sve na kraju s njom proberes i da sav visak ode dalje? Opet nekome tko treba?tibica prvotno napisa
Cini mi se da bi sirena (ako sam dobro skuzila) mogla znati/saznati za jos zena kojima je potrebna pomoc.
tibice, vidim dasi otvorila još jedan topic gdje tražiš krevetić, šta joj treba još jedan? Ja imam madrac 120x60 pa ako se nađe netko tko ima krevetac...
Kod mene su dvije vreće stvari što je danas dala balarosa, hrana i kozmetika, čekam još neke paketiće pa ću joj odnesti
Cure, javila mi se Danijela SMS-om, puno sve pozdravlja, zahvaljuje mi što sam pokrenula akciju i svima vama koji pomažete, jer, njene riječi su: Još malo bi me ova četiri zida progutala![]()
Cure, fenomenalne ste! :D
tek sad vidim topic, zapravo srela sam nekidan tibicui ra kad su išle k njoj i nadala se upoznat ju, ali tada nije mogla van.
ja ću joj se isto javiti svakako, blizu sam i uvijek za šetnju, razgovor, podršku, i ostalo što zatreba, mada vidim da ste se odlično već dosad organizirale...ma bravo!
čini mi se dobar prijedlog da ju ne prekrcamo stvarima, nego da se svakih nekoliko tjedana napravi nova akcija.
ja ju isto mogu voziti ako treba doktoru ili u šetnju ili negdje.
ako idete sutra ili preksutra k njoj, i budete izašli u šetnju, ja bi se pridružila (sama sam s klincima pa joj ipak ne mogu vodit gore još i moja dva hahara, ali ako šetamo možemo popričat ili popit kavu vani) pa recite kada, može?
sirena, tebi posebna![]()
duplice dupla, ja namjeravam sutra ili preksutra do nje, ali teško da ćemo ju nagovoriti na šetnju, barem sam takav dojam stekla prvi put.. Ali ako hoćeš možeš doći do nje, ima mjesta za igru, čisto je i nema opasnosti za klince. Meni je bilo baš drago kako se moj luky tamo fino odmah oslobodio i htio družiti s nenim blizićima. Mislim da je njoj najviše stalo do društva, do prijateljice.. treba joj baš to, da se malo opusti.
ma može, Sun, nema beda, samo...nisi ti vidla moje fakine u akciji....![]()
mislila sam, pasalo bi joj izaći van, popit kavu i malo na zrak - i njoj i djeci. beba se može vozit i u kolicima, npr. umjesto jednog mog malca, a drugog nosim, a još bolje bi bilo da joj nabavimo neku maramu, sling ili slično da može i sama van...možda je još preumorna i slaba, ali u proljeće će moći ići tako van i bez nas. samo da vidi da se može, ako joj napravimo društvo sada često i još kasnije svaki drugi put, ohrabrit ćemo ju. ne?
dakle, ideja - posudit joj maramu ili sling ako tko ima.
mislim da bi morala prvo vidjeti nekoga da šeće s tako malom bebom u marami/slingu. ja sam joj to već pričala, ali ona je full u strahu ići s bebom van. možda uspijemo to promijenitiaigurno bi im svima koristilo malo zraka!
:D :D :D
Ja se svako jutro razveselim na ovom topicu.
Za krevetić sam otvorila još onda ali nitko nije reagirao na burzi pa sam zaboravila na njega.
I ja mislim da ju treba izvući iz kuće. Znam da je meni puno lakše kad udahnem malo svježeg zraka i prošetam.
Poslala mi je sinoć poruku da se zahvaljuje svima nama i marti i svima koji šalju pakete. Možete joj slobodno dati br. moba da vam se osobno zahvali jer mi se čini da bi voljela to.
da da, ako netko ima maramu viška...
david je bio u marami, pa je znatiželjno pitala, kako, šta... mala valjda ima i grčiće, pa joj to možda olakša.
sun, ako ideš do nje sutra, mogu i ja, pa ćemo ponijeti maramu da proba. pa ako joj se svidi, idemo u potragu.
duplice, pošalji mi broj na pp, pa ćemo ti se javiti ako izađemo u šetnju.
hm ja imam jednu kratku maramu, 3.20, bojim se da bi joj to bilo malo. A imam i jednu improviziranu od plahti(to jhe deanova najdraža
). sling još koristimo dosta. A budemo vidjeli.. lako ćemo nabaviti ako bude htjela.
ma samo za probu, uzet ću ja svoju (imam samo jednu), pa poslije u akciju.
a možda i ne pokaže interes...
Cure kada idete?
Ja i duplica bi mogle prošetati (ako bude lijepo vrijeme) dok vi odete do nje pa se nađemo vani svi skupa.
"Nisi normalna, sto toga toliko. ovo mi dode kao da mi je bio djed mraz. sve je fantasticno, nemam rijeci da ti zahvalim. STVARNO Veeeliko HVALA od mene i mojih anđela!"
![]()
... veli naša Danijela.
Na to sam joj rekla što je od koga (od mene je bio krevetic, trenerka, posteljina, majica za nju, nešto hig. potrepština, poplun za malu i jedan veliki i dupla posteljina, nešto malo klope). Zahvalna je i čini mi se da se ipak razveselila. Razlika je u tonu poruke od prije par dana i ovih od jučer. Dogovorile smo se da ćemo se vidjeti u srijedu prije mog ispita. Predložila sam joj šetnjicu na što je samo rekla ok, bez negdovoanja. No opet, to može biti samo otkantavanje. Rekla je da ima kolica i za blizice i za malu.
Žalila se je da joj malena slabo jede, dva puta na dan ok, ostalo jako male količine kao tek rođena beba, a kako sam dojilica ne znam koje bi rješenje bilo. To je dosta muči.
nije baš neko vrijeme za šetnju, južina i kišurina. bit će dana za šetnju, nema potrebe forsirati. rasporedite se rađe kroz tjedan da joj pravite društvo svaka koliko može, treba njoj netko za razgovor.
A kad bude neki lijepi sunčani dan onda ćemo ju poterati u šetnju![]()
to je bio prijedlog
Ne forsanje.
Idem učit.
serpentina nisam to tebi odgovarala, ti si mi uletila![]()
moj je bio odgovor za sutra. sutra neće biti lijepo vrieme za šetnju.
I bebe na formuli znaju štrajkati, pa joj preporuči isto što bi i dojilici: pokušati nahraniti u polusnu, u miru i tišini ako je moguće. Je li bila s bebicom na prvom pregledu, kako napreduje?Serpentina prvotno napisa
Nisam sigurna da li ću se moći zaletit do nje. Jel joj hitan deterđent za robu i suđe? Ako nije, ja joj ga čuvam pa ću možda oko Božića moć do nje. Ako treba, neka mi se javi netko pa da svrati do mene po njega.
Paulita čuvaj pa kad stigneš![]()
ja upravo našla u sandučiću dva žuta listića, kasnije ću po to pa joj sutra nosim![]()
OT: Jaaaaaako sam ljuta na naše poštare. Ja sam doma cijeli dan i nema šanse da me nije našao doma. A on pozvoni na parlafon i kad se nitko ne spusti do portuna ostavi papirić i ode.![]()
![]()
![]()
Danijeli je stigao paket iz Vinkovaca! Molim da mi se javi osoba koja je to poslala na pp, Danijela bi joj htjela zahvaliti![]()
nemqaš šta biti ljuta, tako oni rade. Veće pakete ni ne nose, samo listić. Tako to ide.tibica prvotno napisa
ajme cure, tiwi, martinaP - išla sam sad u poštu, došli vaši paketi! Jedva sam ih donjela u auto!!Nemam pojma kako ću sutra ta dva ogromna paketa i Lukas i još dve vreće od Balarose. ima da krepam. valjda ću nekako uspjet to izmajmunirat![]()
hvala cure![]()
Sun gdje ti je mladost nestala? Samo hrabro![]()
vidim da je vec skoro sve organizirano... super ste... ja se javljam za izvlacenje van iz kuce i setnju... tibica, dd?
Paket je stigao od naše Cocinelle i ovim putem joj Danijela i ja od srca zahvaljujemo!![]()
Čim se vrijeme popravi.Teta81 prvotno napisa
![]()
I mi bismo rado pomogli, pa bih vas molila da kazete sto bi im jos bilo potrebno. mozete mi poslati i pp. svakako bismo htjeli pomoci naravno koliko nam to nase mogucnosti dopustaju...
Sun, jesam li ti poslala broj moba? javi mi se sutra kad dolaziš, da ti dođem pomoć - mogu čuvat klince dok ti nosiš, onda ja nosim- ti čuvaš, i tako....![]()
joj, Sun! poslah ti krivo otipkan broj, sad sam išla gledat - daj pogledaj u pp kako glasi...pa me zovi sutra...![]()
a ja tek dosla na ovaj topik :shock:
duplice mozes joj pokazati na mojoj marami - nosenje, ako zeli nositi dijete tako neka bude na posudbi kod nje
I meni je ovo prvi topik svako jutro, koji pogledam, i zaista me super razveseli.![]()
Sun, to je onaj veći. Malo manji je otputovao jučer ujutro (opet je MM bio u akciji) pa bi ti taj mogao sutra doći. Palo mi je na pamet da će ti biti malo teško s tim svim, ali evo duplice u pomoćMa tak mi je to sve super!!
Veli MM kad kupimo novi auto (čekamo kredit) - onda možemo jedan vikend na izlet do Rijeke :D :D Nadam se da ćete nas primiti jer se ne snalazimo baš najbolje a voljeli bismo vidjeti D i klince i Riječke cure velikog srca.
Sad sam skužila da je jučer stigao Cocinellin paket - genijalno - bit će veselja s platnenima - a sutra dolazi i moj s pelenama![]()
Ja sad zapravo mislim da treba vidjeti neki rezime ako još nekaj treba, da se ne duplamo previše. Pa onda pomalo s vremena na vrijeme.
Ja bi oko 13 danas išla podignuti na poštu još jedan paket pa bi odvezla gore. Kad vi idete kod nje?
Tibica ne zaboravi foto aparat![]()
Možeš joj malo pomoći s pelenama od Coci? Ona je imala samo kamarisice, pa je oduševljena s ovima![]()
Mislim da bi joj marama jako pomogla, jer kaže da ne kuha po noći blizancima da ne bi imali što jesti jer je beba jako zahtjevna i samo plače zbog grčića![]()
Mogu, nema frke. Ne znam da ću ulaziti unutra jer ako idu Sun i ra bit će nas previše. Ja mogu prošetati s duplicom i tetom81 dok one s njom poćakulaju. Ma već ćemo se mi dogovoriti.![]()
flower, odlična ideja! Znaš da mi je palo to na pamet...ali nisam te stigla pitati šta misliš. marama mi se ionako stalno vozi u autu, jedino nije oprana, ali mogu joj i danas dati. samo, curke, ja nisam nosila tako malu bebu i imam slabo iskustvo u nošenju u odnosu na vas - vi uskočite!
cure, kad se ide? tibica ima moj broj mobitela, a Sun sam poslala krivi broj - tibić, imaš ti njen broj? ili ti flower, ili bilo tko, pa nek mi pošalje? mislim da smo govorile ić oko 10-11, ali može i kasnije, naravno.
još jedna ideja - ako ne stiže kuhat, možda bismo mogle svako toliko nešto joj donijeti kuhano (ja se javljam, a grozna sam što se tiče kuhanja, nit znam puno, nit stignem baš), tek tolko da se jedan dan odmori. šta kažete?
curke, mi cekamo popis potrebnih stvari pa da se pridruzimo. (ja i MM)
citam spominjete maramu, ja ju nazalost nemam, ako joj treba marama voljela bih podijeliti iznos s nekim ili sama kupiti. neznam koliko to kosta, jer ja to nisam nosila. hrana, pelene itd....samo recite
a moze li meni netko objasnit na pp malo poblize situaciju jer sad razmisljam i jos mi nije jasno zasto ona nije u sugurnoj kuci...
Pa ja sam joj spominjala pa je ona rekla: Što ću ja tamo, to je za zlostavljane žene.Teta81 prvotno napisa
:?
mislim da bi joj tamo bilo puno jednostavnije... no ok, njen izbor... bez obzira na sve, treba joj pomoci
Vidjela sam hladnjak ali nisam sigurna da ima zamrzivač.Balarosa prvotno napisa
:/
Ona smatra da se iz toga izvukla, pošto njen muž ne zna gdje živi, itd, ne može do nje, kontaktiraju samo preko socijanog radnika i smatra da bi joj tamo bilo puno lošije. Jednom kad je bila kod mene zvale smo B.A.B.E. , međutim, tad djeca nisu bila kod nje i nije bilo mogućnosti da je smjeste :?tibica prvotno napisa
evo i mene nazad. D je primila kutiju od martinep, kutiju od tiwi, dvije vreće od balarose.
tiwi - jako se razveselila robi za sebe, baš mi se čini da su joj se neke stvari jako svidjele, jakna npr.. I ona jaknica za njenog Petra ju je isto razveselila..
Svima se jako jako zahvaljuje i moli vas da sad neko vrijeme ne šaljete više jer stvarno nema kamo sa stvarima, mali je taj stan, a možete misliti koliko je opreme za troje djece!
Dobro se drži, u subotu joj dođe mama, bit će kod nje neko vrijeme pa će opet biti lakše uz njenu pomoć.
Rekla je da bi skupila robicu koju su njeni prerasli pa poslala nekome kome treba.
Isprobali smo i maramu od ra, ali joj je prekratka a i nekako je ona full nesigurna s bebicom, stalno se pretjerano boji.
Glava mi puca pa nemrem ad detaljnije, javim se poslje.
hvala vam svima, cure divne ste![]()
Ja nisam stigla otići. A i nebi mogla sama s malom pokupiti paket i odnjeti ga kod nje. Kad ulovim MM-a da ode smontirati krevetić ću otići i ja odnjeti paket.
Super Sve ide dakle
I meni pala ideja na pamet o SKući. Eto.
Idem sutra kod nje, ispitat situaciju.![]()