Ima u Rijeci, na Podmurvicama Dom Sv. Ane, tamo će je primit. Ima tamo svu stručno pomoč za nju i za dijecu... :/
Ima u Rijeci, na Podmurvicama Dom Sv. Ane, tamo će je primit. Ima tamo svu stručno pomoč za nju i za dijecu... :/
Tek sada sam vidjela da bih htjela maramu...Ja imam jedan sling viška ako posluži![]()
in love, ponesi, pa ćemo isprobati.![]()
ja na kraju nisam išla k njoj gore u stan...bilo nas previše pa da ne stvaram gužvu...
htjela bih prošetat s njom i možda sjest na kavu, ako bude prilike, ali imam dojam da joj često netko izvede blizance u šetnju, pa je to super!!! (to ni ja nemam- baš sam zločesta...)
pa ću drugi put, da sad ne navaljujemo svi...
cure, super ste mi!
a mislim da sigurna kuća nije nužna za nju, mislim, možda bi joj bilo malo lakše, ali tko zna? ako je njoj ovako bolje....zato smo sve mi tu.![]()
Bok svima![]()
Ja sam tako znatiželjna - Sun, dal je stigla i druga kutija ? Mislim, super će im doć i pelene koje su unutra ali spremila sam i malo slatkiša pa sam se nadala da će stići ono Nikole![]()
tiwi jučer nije došla, možda danas?!
Samo ne znam bi li ja danas stigla odnesti :/ Lukasu će doći baka iz Italije pa nam je danas malo nezgodno. Ali ko zna možda se i uspijemo izorganizirati
ajde nek netko i meni pp-a adresu da posaljem paketic
evo donio poštar žutka. sad uspavljujem lukasa, kad se probudi ćemo valja po paket :D
Bi li joj bilo lakše s klokanicom?
klokanicu ima. klokanica smije tek od tri mjeseca
Sun prvotno napisa
:D Baš super!!
Tek sad sam se dokopala foruma tj interneta..
Crkava mi laptop (kuler) a ne da mi se u Buzin zbog toga.
Sun, hvala što obavljaš ovaj teži, tehnički dio umjesto nas![]()
meni svejedno ciju adresu, al ste rekle da danijela bas i ne moze do poste :/
nisam stigla jučerTiwi prvotno napisa
![]()
došla mi je mama, a kako se rijetko vidimo nisam mogla otići.. Danas ću to obaviti pa javim!
Dia evo poslat ću ti ja moju na pp
Nije uopće bed.
Koliko sam uspjela ovako preko topika skužiti, D. je super ženskica i skromna i draga pa će se jednako veseliti i danas.
![]()
Joj cure, ja sam grozna. Nisam još stigla ni odnjeti ovaj jedan paket što imam doma. U groznoj sam gužvi. Imam u novčaniku trenutno 4 žuta papirića (2 za mene i 2 za MM-a). Idemo večeras do pošte kad on dođe s posla pa možda skočimo do nje da joj odnesem ovaj što je doma.
Pepi paket je stigao. Jedva sam ga donjela do auta. Sutra idem sve dostaviti. Nadam se :/ . Sun kad ti ideš?
bila danas.
Tiwi prekrasne pelenice i robica i sve. I razglednica. D ti se svim srcem zahvaljuje i kaže da joj je već neugodno.. Svima zahvaljuje na svemu što ste joj poslali, onako je sva na sto čuda i ne može vjerovati da postoje tako dobri ljudi..
ovo mi je promaklo, naravno da ćemo vas dočekati i sve što trebatiwi prvotno napisa
![]()
u nedelju joj dolazi mama pa će imati pomoć kroz neko vrijeme.
ja se stalno u srcu nadam da će se ti njeni starci opametiti i pozvati ju doma.. to bi stvarno za sve bilo naj naj!
Ona dobro izgleda, klinci su isto popodne življi, do sada sam uvijek bila prijepodne, a tada su blizići već umorni i spremni za spavanac pa su mi uvijek izgledali nekako čudni. sad su bili razigrani, moj L se nešto zaigrao s njima. Ma sve 5
![]()
Dakle - ovaj je trebao biti :D
Jesam šašava(sad paše)
Ja sam bila kod nje u srijedu. Ona živi u nadi da će njezini doći k svijesti. Draga je, skromna i čudila se kako sam ja strašno mlada
Uglavnom, klinci su preslatki, slikala sam ih. Jedva sam je nagovorila da mi prepusti malenu da joj dam bocu dok sredi I.
blizancima nedostaje pažnje i skroz mi ih je žao. Ona brižna spava po cca sat na dan, bilo bi super kada bi se klinci mogli uzeti kod nekoga da ona odspava. (utopija, ali... valjda će joj mama pomoći):
Bili smo jučer kod D. Složili smo krevetić i dostavili pakete. Svima se zahvaljuje i čuva vaše adrese da b9i vam jednog dana mogla zahvaliti pismom ili osobno.
Dok smo bili tamo došli su joj mama i brat. Mama jea brat je super.
Ne mogu sada pisati mala je nervozna.
aj kad stigneš napiši, baš me zanima. Taj njen brat je neki totalni dobrotvor koliko sam skužila, a mama?
Brat je mlađi on nje dosta čini mi se. Živi u Zg i baš mi izgleda kao neka dobrica. Malo je zbunjen.![]()
A mama...ne znam što da kažem. Odmah je uzela bliziće i igrala se s njima i izgrlila ih. Onda je maloj pokazivala križ na zidu i kao: "Ljubi Isusa, ljubi Isusa"Tu sam se malo zamislila. Mislim, nisam ja neka velika vjernica ali mrzim ove što glume i ližu oltare, a u životu više brinu što će selo reći nego za svoju krv.
Stari nije došao naravno.
Donijeli su dosta stvari, mlijeko, kolače, i još par torbi nečega.
D. je iscrpljena. Mala P. ima tvrdu zelenu stolicu i manje jede u zadnje vrijeme.
Da, znam da ju mama pila s tom vjerom, Danijela je vjernica, al mama joj jako pretjeruje...
Brat joj je dobro stituiran i on joj pomaže financijski, koliko može, Danijela mi je milion puta rekla da ne želi njega stopirati u životu...
Ono što je dosta vas primjetilo je da je Danijela čista (možda se malo previše opterećuje s time) i da pazi što djeca jedu, itd. al da joj fali topline u odnosu prema djeci... znam, teško je stići sve napraviti i svima pružiti pažnju, al eto vi koje je posjećujete probajte nekako pričati s njom, da ne mora sve u kući biti idealno, pa može nekada propustiti kuhanje, da je djeci bitnije da se njima netko bavi...
Al, poznam je ja, i kako je živjela, učahurena je u sebe i teško se otvara :/
Da, dosta je opterećena nekim redom, čistoćom i rasporedom. Mislim da je ipak vežnije da se malo pomazi s maleckom jer je ona sad počela kužiti stvari. Ja sam ju jučer malo nosila i već se počela smiješiti i baš voli kad joj netko priča. A D. nema za nju puno vremena jer ima posla oko blizića. I sama kaže da ju nema vremena dizati iz krevetića između hranjenja nego samo kad ju treba nahraniti ili ako baš plače. Baš je MM komentirao kako je mala super jer leži u krevetiću i ne javlja se. Meni to baš nije super nego kao da se već navikla.![]()
Brat je situiran definitivno, vidi se po autu koje vozi. Mislim, nije ništa posebno, ali u odnosu na D. izgledalo mi je kao da vozi rollsa.
tibice, nadam se da će joj barem neka odjeća odgovarati.
"Ljubi Isusa, ljubi Isusa"![]()
:shock:
Grozno, ali koliko se ja sjećam kršćanstvo isto propagira neke ideje o pomoći drugome.
Probala sam joj obratiti pažnju da kuća ne mora biti čista ali djeca moraju primati ljubavi i da ona mora spavati ali ništa od toga. Bitno da je čisto.
mislim cure da ste krenule u skroz krivom smjeru. Kod nje je fakat bitno da je čisto i da se održava red jer ona sama s troje malenih ako jedan dan zapusti nešto to rezultira kaosom.. u smislu da onda ima još manje vremena za posvetiti djeci jer mora sređivati stvari.. Meni je često teško pratiti Lukasov ritam, zamislite malo kako je s troje različitih.. I da bilo bi super kad bi se uspjela više posvećivati djeci, ali nemojmo ju sad kritizirati radi toga što ne uspjeva. Ima neke stavove koje bi ja volila da se promjene - tipa misli da bebu ne treba previše nositi da se ne navikne, pa da onda ona ne stiže ništa oko blizanaca i tako...
Druga stvar - preteško joj je i s te emotivne strane - zato bi bilo bitno da ima prijateljicu, da se ima kome povjeriti, razgovarati. Bilo bi super i kad bi razgovarala s nekim psihologom, ali ona smatra da joj to ne treba :/
Bila je definitivno zadovoljna s odjećom. Na paketu se izbrisala tvoja adresa pa sam joj obećala da ću saznati i javiti joj. Pošto skuplja adrese svih cura koje su pomogle. Može na PP?pepi prvotno napisa
Sun slažem se s tobom.
Naša mišljenja i stavovi, pa i načini življenja mogu biti toliko različiti, a opet svi jako volimo svoju djecu. Zato ne treba kritizirati, nego napraviti odmak, a ono gdje se možete jače angažirati je povezati se u nekim točkama koje s njom imate i opustiti se i dozvoliti si jedno divno prijateljstvo.
Najljepše mi je kad se družim s ljudima koji su od mene različiti ali smo dovoljno povezani da nam to nimalo ne smeta.![]()
Ma koliko joj mama bila vakva i onakva, ipak je mama. I vjerojatno joj puno znači da su bar malo zajedno.
I svima još jednom velikiza trud.
E, još sam nešto zaboravila. Rekla je D. da joj boca plina traje 20 dana (mojima traje 2 mjeseca a puno ga troše) i da se ponekad osjeti miris plina u stanu pa ono...Ne znam. Kaže da joj je netko to gledao i da je sve ok, ali nekako mi je to čudno da tako brzo potroši plin.
Đizs :shock:tibica prvotno napisa
Ovo mi ziher nema smisla. Treba svaki put pri mijenjanju boce stavljati novi dihtung, a najbolje bi bilo i da se kupi novo crijevo za svaki slučaj (to zbilja nije skupo). Ako joj je brat sada tamo, možda da on pogleda. Ili ako se netko od vaših muževa razumije.
Mi recimo ne diramo uopće plinsku bocu - imamo dostavu plina, čovjek donese, montira, provjeri, popriča usput s nama i sve 5. Bar znam da je to napravljeno kako treba.
Plina me užasno strah. Ako osjeti miris plina svakako mora provjeriti.
Btw: meni boca traje po 5 mjeseci![]()
Ako dosta kuha ne čudi me da joj boca plina traje 20 dana.
I kod nas je to često slučaj, ali kako sam ja doma, dijete mi alregično na konzervanse, pa kuham gotovo sva tri obroka i boca plina mi traje otprilike toliko (a miris plina ne osjetimo, MM mijenja bocu i sve je u redu). Doduše jedno vrijeme sam sumnjala da možda sad malo manje napune bocu u ovoj našoj banana državi bez ikakve kontrole, ali vjerojatno je ipak u pitanju pojačana potrošnja.
Ona kaže da kuha samo blizićima ručak. Znači jednom na dan.
:/
Onda je to jako sumnjivo, trebalo bi provjeriti taj plin pod hitno.
Bome je, ja kuham dnevno dva puta, i traje mi boca po dva mjeseca!
stigao još jedan paket, Dia![]()
morat će na žalost odležati koji dan kod mene jer sam malo u gužvi, ali čim ulovim vremena ću odnesti
Cure zvala me jučer jedna ženskica da iznajmljuje stan na Turniću. 40 m2, 200 € + režije. Što mislite. NIsam ju još nazvala jer ja trenutno nemam vremena ići pogledati. Sama sam doma s malom a AS mi je kod MM-a u autu. Ima tko volje dogovoriti se s njom?
pa jesi ju pitala jel ima koja soba ili je garsonjera?
nemamo šta mi to gledati, nazovi D i reci joj pa neka ona odluči što će. sad joj je mama tu, stigne se zaletit pogledati ako joj odgovara. ja ju ev. mogu odvesti
Javila sam joj pa neka ona dalje odluči. Dala sam joj broj.
tek sada vidim ovo
šta bi joj još trebalo?
sun,ti ćeš znati,da ne pakiram bezveze neke stvari koje joj ne trebaju.
Uh, i ja,,,,, kako mogu pomoći? Imam nešto Petrine robe od prošle godine pa ako treba i što još? Sun, reci pa da nešto skupim.....
Winnie the pooh iznajmljuje stan, pa možda da se s njom čuje? Istina, ne znam niti cijenu, niti veličinu stana, ali možda bude jednoj i drugoj odgovaralo....
PetraRi Daniela zahvaljuje od srca, primila je i tvoj dar![]()
ja se čujem s njom mna mob, šaljemo si poruke i to.
Nekako mi je blesavo sad kad joj je mama tamo, ne znam..
Ali otići ću ovaj tjedan jer joj moram odnesti još jedan paketić.
Zvuči ok, rekla mi je da se uspjela malo odmoriti i tako.. Svima zahvaljuje od srca...
![]()