Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: lutkica za dečka

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno lutkica za dečka

idemo sutra na proslavu prvog rođendana jednog malog dečkića. Bila sam sinoć s Petrom potražiti poklon i Petra je odlučila da mu kupimo lutkicu. Skroz je gumena, slatka (dečko lutkica), bez kose - baš nekako za dečke - evo baš ova:
    http://www.univers-poupees.com/produ...1_billy_pt.jpg
    U početku nisma htjela, pokazivala sam petri autiće za kupiti itd, ali ona je baš zapela da mu ona hoće kupiti tu bebu dečka jer da on sigurno nema lutku a da se i dečki igraju s takvim lutkama.
    Ja sam još dodala neki telefon itd...
    ali sad se brinem - biste li se vi mame dečkića od 1 godine začudile/uvrijedile... kad bi vam netko sinu kupio lutkicu. Bilo mi je glupo ići kontra Petre - ona je izabrala i tome se radovala - a opet jesam li trebala kupiti nešto baš muško???? Petra je volila i bagere i auto i sve, pa meni to ne predstavlja problem, ali malo se bojim sutrašnje reakcije, pa me unaprijed zanima vaša...
    Thanks

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je sin dobio lutkicu za četvrti rođendan (bebu ćelavicu). On je to želio, a ja sam samo proslijedila želju jednoj osobi koja nije imala pojma kaj da kupi

Naravno da je bilo dosta zgražajućih komentara, ali smo ih sve otpili.

I odgovor na tvoje pitanje - ne, ne bi me ni začudilo niti uvrijedilo da mi jednogodišnji dečko dobije lutkicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i btw, lutkica je veličine 20ak cm, znači nije nešto ogromno. Taman onako da ju jednogodišnje dijete može fino držati u ruci (piše na njoj za 12+ mjeseci) i stavljati je bez opasnositi u usta (nema ovih rekvizita a la duda).
    Može li me spasiti što je lutka dečko, ili da jurim po neki drugi poklon (ali onda ne Petrino razočarenje) :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

malasirena
    malo mi je lakše

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eh, imali smo bar jednu takvu raspravu na forumu dosad.

meni bi bilo drago.

osim toga, imaš i drugi poklon pa ako lutka bude dočekana ovako :shock: imat ćeš se čime izvući.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivy, imaš link?
    thanks.
    malo me ohrabruju vaši komentari - tako mrzim te muško ženske stereotipe, i onda se baš zgrozim kad i ja sam postanem opeterecena njima :shock:

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj sin imao je lutku i kolica.
    lutku je dobio od moje sestre, kolica od nas.
    nisu mu to bile najomiljenije igracke, ali se znao zaigrati ponekad.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam kćeri, starija se voli igrati s autićima i nosi ih u park pa joj starija djeca znaju govoriti da je ko dečko, ali ni nas ni nju to uopće ne brine.

Mala djeca se s tim uopće ne opterećuju (a ne bi trebala ni veća!)

Ono što sam htjela reći- mislim da nisi pogriješila s poklonom, vidiš da su ti i "muške" mame to potvrdile!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ako te stvarno brine moguća negativna reakcija, lutkicu daj Petri neka mu ona pokloni, ona ju je i birala, zar ne? Onda će poklon svima biti sladak!

Javi kako je bilo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moj mali obožava lutke i skroz ih oblači i presvlači. ne vidim ništa loše u tome da se dečki igraju lutkama ako oni to žele, lošije je braniti im. pa neće se igrati zauvijek.
    ja se ne bih ljutila da dobije lutku za rođ, a ova koju je mala izabrala je baš zgodna.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da ju svakako trebate pokloniti bez obzira na eventualne reakcije, jer bi u protivnom ti Petru učila upravo takvim stereotipima. Dosta dečkića koje znam imaju pokoju lutkicu i ja mislim da je nužno da se igraju s njima. Ako očekujemo od njih da jednog dana budu brižni očevi mijenjaju pelene, čuvaju svoju djecu isl. zašto sad ne bi bilo poželjno da isto vježbaju na lutkicama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ale prvotno napisa
    Mislim da ju svakako trebate pokloniti bez obzira na eventualne reakcije, jer bi u protivnom ti Petru učila upravo takvim stereotipima. Dosta dečkića koje znam imaju pokoju lutkicu i ja mislim da je nužno da se igraju s njima. Ako očekujemo od njih da jednog dana budu brižni očevi mijenjaju pelene, čuvaju svoju djecu isl. zašto sad ne bi bilo poželjno da isto vježbaju na lutkicama.
    potpis.veliki!

PS:I ja imam Lanu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala vam!!!
    javit ću vam sutra reakciju - i slavljenika, i roditelja i okoline

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    hvala vam!!!
    javit ću vam sutra reakciju - i slavljenika, i roditelja i okoline

NEmoj se samo obeshrabriti ako reakcija baš i ne bude najbolja: iz mog iskustva - svi, ali baš SVI bi se zapiknuli za bebu u njegovim rukama (makar ju je on sam nosao dan-dva-tri kao i svaku drugu igračku, a onda bi na red došlo nešto drugo) pa kao bebe su za cure i sl., a on bi im odgovorio da je on bebi tata i to je to (da ne kažem da smo nedavno tjedan dana nosali kristalnog ponija, a sad je in Pepa praščić obučena u rozu haljinicu s medekom u ruci)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja cu samo sa smijeskom primijetiti da smo se MalaSirena i ja nasle kao istomisljenice (ako se dobro sjecam) i na topicu o igrackama-oruzju i na topicu o lutkicama. Sinovi su nam stvarno svestrani

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ja cu samo sa smijeskom primijetiti da smo se MalaSirena i ja nasle kao istomisljenice (ako se dobro sjecam) i na topicu o igrackama-oruzju i na topicu o lutkicama. Sinovi su nam stvarno svestrani

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam sama svom sinu kupila 2 lutke jer nitko drugi nije htio. Prisjele su mi silne plišane igračke koje je dobio. Mislim da je važno da dijete ima i igračke s ljudskim likom, a ne samo životinje. No, on je trenutno u fazi slaganja kockica i slično. Da mu netko želi nešto kupiti, bilo bi mi drago da prije toga pita što ga trenutno zanima (najgori mi je bio poklon jeftinjak "laptop" sa grozomornom glasnom muzikom, valjda iz nekog china shopa).
    Ova lutkica s linka je preslatka!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kupi ono sto je dijete reklo.
    pa sta ako je beba, bitno da je muskic

totalno mi je bezveze postavka da decki ne bi trebali imati lutkice....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •