Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Zoladex i endometrioza

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Zoladex i endometrioza

Pozdrav,

prije dva tjedna sam laproskopski operirarala endometrizu na lijevom jajniku (koji je bio priljubljnen uz matrenicu) i žuto tijelo na desnom.
    Operacija je bila prilično složena ali je uspijela Ustanovljeno je da mi je desni jajovod neprohodan vjerojatno zbog mikropriraslica endometrioze. Te mi je zbog toga doktor koji me operirao savjetovao 6 mj. terapiju Zoladex-om kako bi se uništile te priraslice. Čitala sam o tom Zoladex-u i pomalo me je strah onoga što mogu očekivati tijekom terapije, s obzirom da će me to odvesti naglo u post menopauzu. Pa bi mi dobro došlo neko iskustvo, znaje ili savjet ako je netko bio na terapiji tim Zoladex-om.

puno hvala :?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Za preživjeti je...

Meni je najveći problem bila debljina igle iako se to pokazalo nebitno. Nije ništa posebno bolno.

Nakon prve injekcije sjela sam i čekala da se nešto dogodi... i nipšta se nije dogodilo. Jedino sam prokrvarila desetak dana nakon primanja injekcije i to dosta. Trajalo je 3 dana ali gotovo nezaustavljivo. Zašto se to dogodilo neznaju... I tako je prošao prvi mjesec. Čuvali smo se da ne ostanem T iako je to gotovo nemgouće ali bi to bila vrlo loša T. Ostalih 5 mjeseci prošlo u iščekivanju nečeg strašnog ali ništa posebno što bi mogla izdvojiti.
    Kada bi se god pojavio neki simptom što ga prije nisam imala ja bi ubacila neku vježbu i to bi mi jako pomoglo. (planinarenje, trčanje) i stvari bi se povukle.

Možda sam bila malo više živčana ali to ti je kao PMS (blaži)

Jedino mjesec i pol nakon primanja zadnjeg Zoladex-a mi je postalo vruče-hladno. Sjećam se da je bio 11 mjesec i da sam se iz jakne skidala u kratke rukave. Opet za preživjeti...

Sretno!!

Kao zaključak: Užasno sam se bojala što me sve čeka jer je lista nuspojava duuugačkaaa ali eto bez posljedica. A slično bi bilo vjerojatno kada bi čitala posljedite hormonske terapije - ali nisam.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dodirko hvala ti na infu, ne čini se tako strašno. Nadam se da će i kod mene biti slično. Čitala sam negdje da žene nakon terapije Zoladex-om imaju problema sa dobivanjem menge tj. mora se onda opet nešto uzimat za zadebljanje endometrija i tak. Kako je to bilo kod tebe?
    Kako si nabavljala Zoladex, solo kupovinom u apoteci ili kod liječnika?

hvala

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Solo kupovinom. Iz Mađarske jer je bila puno niža cijena. Recimo za 1/3

Meni je moja gin predložila da uz Zoladex pijem i vitamine za spriječavanje Osteoporoze. 6 mjesci nije puno ali ipak bolje je podebljati uzimanje vitamina.

A što se tiče M ja sam je dobila 35 dana nakon zadnje injekcije. Normalna, manje bolna. Nisam mjerila endometrij ali još 2 ciklusa nije bilo ovulacije.

samo se puno kreći od šopinga do bilo čega drugoga (meni je odgovarala priroda). Otišli u planine i tamo nikakva nuspojava.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke bok,
    i ja imam endom. , operirana sam dva puta laparaskopski, i nakon jedne trudnoće postignute IVF-om opet sam puna cista...i nakon trudnoće ništa se nije popravilo u smislu promjene na bolje, endo. je još tu. Momentalno sam na terapiji Stedirilom, ali ne vidim da to sprečava endometriozu u potpunosti, pa me zanima kakvi su zapravo rezultati tog Zoladexa? Da li ti se endo. povukla ili ne, da li je bar malo bolje?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Iz iskustva i hrpe, hrpe dokumentacije veća endo se nemože povući već samo smanjiti ili staviti u mirovanje.

Može biti bolje što se tiće simptoma......

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da li ima tko iskustvo sa Zoladex-om i dugim protokolom. Odnosno, da li je netko koristio Zoladex za supresiju u dugom protokolu?

Meni predlažu 3 mjeseca prije postupka.... NEĆU na operaciju a endometrioza opet divlja.

Hvala.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam ništa o supresiji Zoladexom, ali sam uzimala Zoladex 6 mjeseci i meni se smanjila endometricna cista skoro godinu dana nakon prestanka terapije i lijecnica mi je rekla da jos djeluje. zato mi je cudno da bi se davao prije planirane trudnoce, ne znam kako bi to utjecalo na razvoj endometrija... znam kako se osjećaš u vezi operacija. iako su laparoskopske blaza varijanta, operacija je operacija. meni nisu mogli ni laparoskopski, nego "zapravo".
    s druge strane znam 2 slučaja zdravo rodjene djece zacete prirodno direktno nakon terapije zoladexom, tako da ocito ide.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Ovako....ja sam imala obje terapije....
    Nakon dvije operacije eno-cisti, prvo na desnom a onda i na lijevom jajniku, bila sam prvi puta u "umjetnom klimaxu" injekcijama 3 mjeseca (ali ne znam jel to bio Zoladex ili koji drugi preparat posto sam u Austriji i onda se jos nisam toliko interesirala za nazive lijekova).
    Osjecala sam se odlicno osim vrucina koje sam ublazavala estrogelom.

Nakon par god. i nekoliko bezuspjesnih IVF-ova, dr. u Austriji me je htio opet operirati jer se pojavila mala cista na desnom jajniku i ja sam ipak potrazila misljenje gin. u ZG. koji mi je preporucio Becku kliniku i dugi protokol Decapeptyl-depo-om a niti slucajno operaciju jer ona moze samo jos otezati situaciju novim oziljcima. Operacija dolazi u obzir onda ako je cista velicine koja ugrozava jajnik ili normalnu funkciju kojeg drugog organa.
    Tako sam i ucinila i od tada se ta cista skoro nije nimalo povecala a imala sam jos 4 stimulacija nakon toga....Prema tome: operirati samo u slucaju opasnosti od prsnuca!!!!!!!!!!!
    Moram priznati da nakon svih tih godina terapija, iako uz povremene stimulacije koje itekako mogu "nahraniti" endometriozu, kod mene situacija miruje i ja se puno bolje osjecam! Bolovi pri M. i krvarenja su se totalno smanjili a ni PMS nije strasan...

SRETNO!!!!!!!!

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Drage moje suborke,
    moj postupak se malo odgađa zbog uzimanja zoladex-a. Zanima me da li je neka od vas dobila ove gadne nuspojave koje su navedene uz lijek? Naime, ja već sada imam problema sa suhoćom rodnice i smanjenim libidom. Vjerojatno od decapeptyla.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mimi81, koliko dugo ces biti na Zoladex-u. To ti je u biti kao decapeptyl, radi supresiju i dovede te u neko stanje menopauze tako da nuspojave nisu bas za zanemariti. Znam da za endometriozu preporucuju 6mj ali to mi je bas previse.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja ću dobiti samo dvije ampule pa se nadam da mi neće puno naštetiti, a kažu da su veće šanse za trudnoću s tom terapijom

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zoladex je jednak ako i Decapeptyl samo što se daje jednom mjesečno. Sretno mimi81!

Ja nisam imala nuspojave.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mimi81 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje suborke,
    moj postupak se malo odgađa zbog uzimanja zoladex-a. Zanima me da li je neka od vas dobila ove gadne nuspojave koje su navedene uz lijek? Naime, ja već sada imam problema sa suhoćom rodnice i smanjenim libidom. Vjerojatno od decapeptyla.
    ja sam ga dobivala kroz 6mj i imala sam problema sa suhoćom rodnice, a o libidu neću ni govoriti ( nije postojao).....užas, užas.....al eto i to je prošlo...i natukla sam 5kg, ali su nakon prestanka terapije samo iščezle...

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvla cure, samo da pomogne taj lijek. Lijepo je vidjeti da ima cura koje su unatoč ovoj groznoj boleštini došle do bebe.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo da prijavim da sam počela sa zoladexom prošlu subotu. Nakon tjedan dana prva nuspojava - upala zubnog mesa za poludit.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Opet ja. Nadam se da će mi netko znati odgovoriti na pitanje. Uzela sam prvu injekciju zoladex-a i danas mi se pojavila neka lagana sukrvica pa me zanima je li to normalno? Da li je još netko imao iskustva s time?

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Čekam svoju mengu pa da mogu u postupak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •