Nastavljamo u revijalnom tonu:
Nastavljamo u revijalnom tonu:
![]()
![]()
![]()
Kaj će neko imat posla sa ovim topicom.
Da ne dobim po prstima vraćam se na temu.
Danas faširanci i pire s parmezanom. Ulizujem se Maji, jučer je bila ljuta jer su bile mahune, pa je izjavila: Moja mama najbolje kuha, samo se ponekad glupira :D
Evo da ja prijavim svoje ne kuhanje.....ručamo kod moje sestre koja uz to što je čuvala Nika još nas je i na ručak pozvala....blažena!!! A za kasno navečer se nešto brijem pizzu napraviti....
Svekijima sam skuhala juhu od puranske sitnine (ja ne jedem puretinu pa time niti tu juhu), a za sve je bila dinstana leća na luku i paprici, faširanci od zobenih pahuljica s mljevenim mesom u tragovima, zelena salata
![]()
Ja sam skuhala oslića ala bakalar.
Meni to nije fino pa sam samo malo čalabrcnulaali MM to jaakoo voli,a ja sam dobra ženica koja ponekad skuha ono kaj on voli
![]()
![]()
![]()
evo i ja konacno nesto skuhala![]()
lignje, na maslinovom sa cesnjakom i persinom, zaliveno vinom, Sve pokriveno, skuhano-zdinstano. I na kraju u to dodala par krumpira skuhanih na leso. Brzo, fino, jednostavno...
ali nisam se javila radi toga
RADILA SAM ONAJ KOLAC OD SIRA (ima poseban topic o njemu). I super mi je :D
ne znam sad napamet koja ga je cura napisala, ali ja joj se jaaaaaaaako zahvaljujem.. I MM![]()
danas kuham kelj s krompirom, cesnjakom i vrhnjem, uz to kranjske kobasice ili hrenovke ili jaja.
u subotu sam radila lovacke njoke (nisu kroketi) i ispali su mi famozni.
ovaaaaaaako, u petak sam pravila piletinu, kupila sam filete zabatka, redala u vatrostalnu zdjelu red luka, red krompira na snite, red pelata, red piletine sa Kotany zacinom za pecenu piletinu, red persuna, red krompira, zalila razmucenom mesnom kockom i koncentratom paradajza i zapekla u rerni - mljac!
u subotu sam pravila kolacice od fasiranog mesa u paradajz sosu i pokusaj valjuski (krompir ne valja vragu pa je smjesa bila skoro tecna, morala sam ih vaditi kasikom).
u subotu je bilo varivo od buranije (zute, okrugle smrznute) sa junetinom na kocke - mljac.
danas imamo ostake buranije i kolacica + jos nesto, ne znam sta, mozda kupus salata...
Mi smo u nedelju za dorucak, rucak i veceru imali ustipke sa travnickim sirom i pavlakom, a sinoc sam za danasnji rucak poprzila fasirano meso sa zelenom i crvenom paprikom (sve u paradajz sosu). Kad dodjem kuci jos cu da skuham Uncle Ben's preboiled rizu i gotovo. Bice super. Cijeli dan se na poslu cuvam od hrane da bih mogla to potamanit!
Mi jedemo ostanjke od jučer;juhica,pohana teletina i dodat ću malo riže sa kineskim povrćemi zelena salata![]()
Prodajem se za ovo!mayah79 prvotno napisa
A za desert... čokolada!
Mi ćemo danas imati teleću juhu i koljenicu na lešo: meni žile i hrskavice, Orki i MM-u mišići.
Što bih uz to?
Joj, kad kuham koljenicu, posebno ako je za supicu, ubacim dosta mrkvice. Mozes nesto ubacit u supu, a ostatak kao prilog za meso... meni je to idealna kombinacija... mozda malo kuhanog krompira...
Mrkvu smo pojeli u subotu.
Sad ostalo pola lonca juhe, skoro cijela koljenica i ništa više.
mozda pire? ili krompir s rastikom, ja to pravo volim...
![]()
![]()
![]()
Ja da ti pravim pire?!
Jučer smo ga jele kod Ivančice i to je to!
Ako krumpir kuham - tako ga i jedem: na četvrtine, osmine... Eventualno ga pospem peršinom!
U pireu ima mlijeka, maslaca... a to je (kalorijski) jedna čokolada manje.
Bolje posni krumpir I čokolada.
marelic, znam da ces ovo izbrisati, ali koliko ti u stvari imas kila...?
Vi ste nevjerojatne!!!
Šta su sve cure što tu postaju na porodiljnom ili KAKO???
Ne da kuhate svaki dan, nego i deserti skoro svaki dan. I kako uopće radite te kolače, cijelu mjeru? Mi nikad ne uspijemo pojesti, svi se dva-tri dana dave u kolačima, onda par dana stoje u frižideru i u smeće. Zato ih i radim dva put godišnje + rođendani i Božić-NG.
Ja danas ništa ne kuham, satrla me crvena prokletinja, ne znam kak ću do vrtića po nju, kamoli u šoping i kuhanje :/ . Nek biraju ili hrenovke ili halo pizza.
pa ne moras staviti mlijeko i puter, samo jaje, meni bude trpljiv - mislim ja pire ni ne volim, ali je to opcija...
Neću brisati.sandraf prvotno napisa
Imam 66 (četiri više nego kad si me ti vidjela u 9. mjesecu - Italija me uništila).
Tko se hoće natjecati sa mnom u skidanju kila? Sa nekom pravom kaznom. I motivom, naravno!
wewa... jaje :shock:
Nikad čula! Ja sam svojevremeno stavljala vrhnje - tako jednim udarcem svladam i mlijeko i masnoću.
Sada bih radila s jogurtom, ali mislim da MM nije za to.
Oboje najviše volimo kuhani - "vulgaris".
apricot prvotno napisa
![]()
![]()
E jučer si ga bogme(pire) dobila i sa mlijekom i sa maslacem i sa vrhnjem. A i tortu.
Cure, nije prigovarala.
I definitivno joj ne treba dijeta, izmišlja. Super izgleda.
Ja sam pripremila za danas škarpinu i krompir, pa sad tu kopam u potrazi za receptom.
Apri, stvarno to treba malo skratiti, ne možeš nikako naći što tražiš.
a da probas izbacit cokoladu?
onda ti ni kalorije iz pirea ne bi skodile liniji...
Ivančice, stavila sam obavijest - ne smijem brisati bez toga.
Tražite, iskopirajte, a onda... čistka!
Upiši škarpinu u pretraživač - tako ćeš puno brže naći nego da rovinjaš po Receptima.
sandraf, TI to MENI!
Pa i ti ubijaš za čokoladu - bi li je se odrekla?!
teska srca i samo i isljucivo kad sam na dijeti.apricot prvotno napisa
onda moram.
sto se mora, nije tesko.
Viš, pretražnik, a ja uvijek ko mujo "kopam". :/
Thanks, odmah sam našla.
Ama brate skuhaj samo krompir u slanoj vodi, muzu dodaj putere i persuna, a sebi samo oguli krompir. Nista lakse.
Pa to sam i rekla - ti s Marsa padaš?!![]()
da, da, jajedobije se super konzistencija, meni s mlijekom bude premekano...
Smokice, ja nisam na porodiljskom, a kuham bas kad mi je ceif - nekad se zna desiti da kuham 10 dana zaredom, a nekad jednom u radnoj sedmici, ostalo se snalazimo... mada cesce imam volju za kuhanje otkad navracam na Recepte, cure fakat inspirisu
btw. upravo sam saznala da rucam sama, MM radi duuuugo, tako da ce biti neka improvizacija![]()
Pa ne mogu djetetu živo jaje davati!wewa prvotno napisa
Neka i ona jede samo kuhani, a jaje će dobiti za doručak![]()
Komorač "na padelu"
Bijeli krumpir se oguli i izreže na kockice cca 2 cm, pobaca se u blago zasoljenu vodu i stavi kuhati. Kad zakuha na majnoj vatri neka kuha još oko 10 minuta.
Dok se kuha krumpir očisti se lukovica/ce komorača, razreže se na četvrtine tako da se "srce" lakše izreže van (i baci), lukovica se zatim nareže na cca 1 cm kockice.
Napola skuhani krumpir se ocijedi, na njega se nabaca komorač, zalije se s malo vode (toliko da pokrije dno) i nastavi se kuhati poklopljeno još oko 15 minuta tako da se sve dobro raskuha.
Začini se paprom, soli, maslinovim uljem i ako ima lišćem peršina, jednom se blago promiješa (ako je presuho koda se malo vode) i posluži se toplo.
Bebama se može ponuditi praktično odmah po uvođenju dohrane, ali bez soli i papra.
danas pileci batkici u lastijeri, peceni krompir (moji decki su ludi za ovakivim krompirom) i salata.
vec mi se danima mota po glavi onaj kolac s kilom sira, mislim da cu to vrlo skoro...
Danas je zadnji dan "jedenja": pašticada s njokima i krafne.
Od sutra... tiha misa!
Poslat ću vam sliku "prije" i "poslije".
apricot, sto jedes kad je "tiha misa"?
ja pojma nemam sta bih danas... ostalo mi je onog miksa od jucer (fasirano, paprike, paradajz), pa bih mogla napravit pire uz to i eto... ja ga gnjecim mikserom... pire mislim
i ja sam danas potpuno bez ideje... jucer sam rucala supu, nisam imala snage nizasta drugo na onim minusima. MM za danas ima buraniju, a trebala bih napraviit nesto konkretno, po mogucnosti za dva dana. mozda bude kupus-kalja, s junetinom na zalogaje, to mi je zgodno...
Voće i povrće!sandraf prvotno napisa
Jedne godine mi se poremetio ciklus zbog te rigoroze, pa ću ovaj put jesti i meso, osim utorkom i petkom.
Apricot i mene zanima meni za vrijeme "tihe mise". ja sam za vikend radila prvi put nekakav recept ovak ide: Poprži se luk izrezan na kolutove, isto tako i paradajz da malo omeksa, onda se pureći snicili isto poprže, napravi se umak od sampinjona, malo limunovog soka i vrhnje za kuhanje. Kada je meso gotovo slaze se na meso dimljeni sir, luk paradajz i sve polije umakom. Jako je fino, moram priznati da nije teško
.
Mi danas zeleni pire (špinat, pire i jaja).Jučer me opet udavila s tim, normalna djeca u dućanu žicaju čokolade, ona se dere: mama kupi špinaaaat. Da se nju pita, svaki dan bi to jeli.
I pokušavam se natjerati da napravim krafne, koje isto ne volim. Već dva sata imam otvoren recept sa portala i ništa. Još se nisu napravile![]()
nana, ovo tvoje "sounds like a million bucks"
Kakva "tiha misa", kakvi bakraci.
za skidanje kiliograma preporucujem sport, sport i samo sport 8)
Mi cemo danas (ja i Edita), puru za rucak. Otkad su mi mucnine prestale, strasno mi se jede crveni luk. Mogla bih ga ko jabuku zagrist :shock:
Jedino ne znam kako cu ga jest, a poslijepodne planiramo izac na maskare.
snorki, ja bih tebe zaposlila kao osobnog organizatora života!snorki prvotno napisa
Ako u moj život uspiješ ubaciti išta sporta... nosim onog tvog šašavog Austrijanca na leđima, od Plitvica do Splita!
apricot prvotno napisa
![]()
![]()
Skroz si otkacena
![]()
![]()
![]()
P.S kako pravite zaljev za puru (palentu). ja bih da mi pura ispadne sto socnija.![]()
apricot prvotno napisa
mozda grijesim, ali meni se cini da je snorki ovo forsiranje sporta upotrijebila u vrlo siiiiiiirokom kontekstu...![]()
sandraf prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Vidis da sam ostala "noseca" sest mjeseci poslije Editinog rodjenja![]()
ma znam te, ptico....sport je zdrav!
ja palentu najradije jedem s jogurtom, to je super lagano.
pura je druga prica. nju jedemo s ABC-om, mileramom i mlijekom (ako ima, i mrvicama travnickog). mljac!
Otkud mi ABC, a posebno travnicki. Od nasih specijaliteta jedino mogu naci Vitaminkin ajvar.wewa prvotno napisa
![]()
Kada mi je sveki ovdje bila, ko iz topa -"A gdje ti je Vegeta" :?
Mislim, ima nje za kupit, ali ne bas u svakoj trgovini kao kod nas.
Pile u umaku od meda i vina. Mlinci. Zelena salata. Juhica prije svega.![]()
pa ima valjda neki quark, ili nesto slicno?! mozes uzeti i mascarpone ili Philadephiju...snorki prvotno napisa
Znala sam ja to!sandraf prvotno napisa
Zato sam i eskivirala uplitanje!