Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Što danas kuhate ? (7. dio)

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno Što danas kuhate ? (7. dio)

    Nastavljamo u revijalnom tonu:

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno


    Kaj će neko imat posla sa ovim topicom.
    Da ne dobim po prstima vraćam se na temu.
    Danas faširanci i pire s parmezanom. Ulizujem se Maji, jučer je bila ljuta jer su bile mahune, pa je izjavila: Moja mama najbolje kuha, samo se ponekad glupira :D

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Evo da ja prijavim svoje ne kuhanje.....ručamo kod moje sestre koja uz to što je čuvala Nika još nas je i na ručak pozvala....blažena!!! A za kasno navečer se nešto brijem pizzu napraviti....

  4. #4
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Svekijima sam skuhala juhu od puranske sitnine (ja ne jedem puretinu pa time niti tu juhu ), a za sve je bila dinstana leća na luku i paprici, faširanci od zobenih pahuljica s mljevenim mesom u tragovima, zelena salata

  5. #5
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Ja sam skuhala oslića ala bakalar.
    Meni to nije fino pa sam samo malo čalabrcnula ali MM to jaakoo voli,a ja sam dobra ženica koja ponekad skuha ono kaj on voli

  6. #6
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    evo i ja konacno nesto skuhala
    lignje, na maslinovom sa cesnjakom i persinom, zaliveno vinom, Sve pokriveno, skuhano-zdinstano. I na kraju u to dodala par krumpira skuhanih na leso. Brzo, fino, jednostavno...

    ali nisam se javila radi toga

    RADILA SAM ONAJ KOLAC OD SIRA (ima poseban topic o njemu). I super mi je :D

    ne znam sad napamet koja ga je cura napisala, ali ja joj se jaaaaaaaako zahvaljujem.. I MM

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    danas kuham kelj s krompirom, cesnjakom i vrhnjem, uz to kranjske kobasice ili hrenovke ili jaja.

    u subotu sam radila lovacke njoke (nisu kroketi ) i ispali su mi famozni.

  8. #8
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ovaaaaaaako, u petak sam pravila piletinu, kupila sam filete zabatka, redala u vatrostalnu zdjelu red luka, red krompira na snite, red pelata, red piletine sa Kotany zacinom za pecenu piletinu, red persuna, red krompira, zalila razmucenom mesnom kockom i koncentratom paradajza i zapekla u rerni - mljac!

    u subotu sam pravila kolacice od fasiranog mesa u paradajz sosu i pokusaj valjuski (krompir ne valja vragu pa je smjesa bila skoro tecna, morala sam ih vaditi kasikom ).

    u subotu je bilo varivo od buranije (zute, okrugle smrznute) sa junetinom na kocke - mljac.

    danas imamo ostake buranije i kolacica + jos nesto, ne znam sta, mozda kupus salata...

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Mi smo u nedelju za dorucak, rucak i veceru imali ustipke sa travnickim sirom i pavlakom, a sinoc sam za danasnji rucak poprzila fasirano meso sa zelenom i crvenom paprikom (sve u paradajz sosu). Kad dodjem kuci jos cu da skuham Uncle Ben's preboiled rizu i gotovo. Bice super. Cijeli dan se na poslu cuvam od hrane da bih mogla to potamanit!

  10. #10
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Mi jedemo ostanjke od jučer;juhica,pohana teletina i dodat ću malo riže sa kineskim povrćemi zelena salata

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj mayah79 prvotno napisa
    Mi smo u nedelju za dorucak, rucak i veceru imali ustipke sa travnickim sirom i pavlakom,
    Prodajem se za ovo!
    A za desert... čokolada!

    Mi ćemo danas imati teleću juhu i koljenicu na lešo: meni žile i hrskavice, Orki i MM-u mišići.
    Što bih uz to?

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Joj, kad kuham koljenicu, posebno ako je za supicu, ubacim dosta mrkvice. Mozes nesto ubacit u supu, a ostatak kao prilog za meso... meni je to idealna kombinacija... mozda malo kuhanog krompira...

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Mrkvu smo pojeli u subotu.
    Sad ostalo pola lonca juhe, skoro cijela koljenica i ništa više.

  14. #14
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    mozda pire? ili krompir s rastikom, ja to pravo volim...

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno


    Ja da ti pravim pire?!
    Jučer smo ga jele kod Ivančice i to je to!
    Ako krumpir kuham - tako ga i jedem: na četvrtine, osmine... Eventualno ga pospem peršinom!

    U pireu ima mlijeka, maslaca... a to je (kalorijski) jedna čokolada manje.
    Bolje posni krumpir I čokolada.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    marelic, znam da ces ovo izbrisati, ali koliko ti u stvari imas kila...?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Vi ste nevjerojatne!!!
    Šta su sve cure što tu postaju na porodiljnom ili KAKO???
    Ne da kuhate svaki dan, nego i deserti skoro svaki dan. I kako uopće radite te kolače, cijelu mjeru? Mi nikad ne uspijemo pojesti, svi se dva-tri dana dave u kolačima, onda par dana stoje u frižideru i u smeće. Zato ih i radim dva put godišnje + rođendani i Božić-NG.
    Ja danas ništa ne kuham, satrla me crvena prokletinja, ne znam kak ću do vrtića po nju, kamoli u šoping i kuhanje :/ . Nek biraju ili hrenovke ili halo pizza.

  18. #18
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    pa ne moras staviti mlijeko i puter, samo jaje, meni bude trpljiv - mislim ja pire ni ne volim, ali je to opcija...

  19. #19
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sandraf prvotno napisa
    marelic, znam da ces ovo izbrisati, ali koliko ti u stvari imas kila...?
    Neću brisati.
    Imam 66 (četiri više nego kad si me ti vidjela u 9. mjesecu - Italija me uništila).

    Tko se hoće natjecati sa mnom u skidanju kila? Sa nekom pravom kaznom. I motivom, naravno!

    wewa... jaje :shock:
    Nikad čula! Ja sam svojevremeno stavljala vrhnje - tako jednim udarcem svladam i mlijeko i masnoću.
    Sada bih radila s jogurtom, ali mislim da MM nije za to.
    Oboje najviše volimo kuhani - "vulgaris".

  20. #20
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa

    Ja da ti pravim pire?!
    Jučer smo ga jele kod Ivančice i to je to!
    Ako krumpir kuham - tako ga i jedem: na četvrtine, osmine... Eventualno ga pospem peršinom!

    U pireu ima mlijeka, maslaca... a to je (kalorijski) jedna čokolada manje.
    Bolje posni krumpir I čokolada.


    E jučer si ga bogme(pire) dobila i sa mlijekom i sa maslacem i sa vrhnjem. A i tortu.
    Cure, nije prigovarala .
    I definitivno joj ne treba dijeta, izmišlja. Super izgleda.

    Ja sam pripremila za danas škarpinu i krompir, pa sad tu kopam u potrazi za receptom.
    Apri, stvarno to treba malo skratiti, ne možeš nikako naći što tražiš.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    a da probas izbacit cokoladu?

    onda ti ni kalorije iz pirea ne bi skodile liniji...

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ivančice, stavila sam obavijest - ne smijem brisati bez toga.
    Tražite, iskopirajte, a onda... čistka!

    Upiši škarpinu u pretraživač - tako ćeš puno brže naći nego da rovinjaš po Receptima.

    sandraf, TI to MENI!
    Pa i ti ubijaš za čokoladu - bi li je se odrekla?!

  23. #23

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    sandraf, TI to MENI!
    Pa i ti ubijaš za čokoladu - bi li je se odrekla?!
    teska srca i samo i isljucivo kad sam na dijeti.

    onda moram.

    sto se mora, nije tesko.

  24. #24
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Viš, pretražnik, a ja uvijek ko mujo "kopam". :/

    Thanks, odmah sam našla.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Ama brate skuhaj samo krompir u slanoj vodi, muzu dodaj putere i persuna, a sebi samo oguli krompir. Nista lakse.

  26. #26
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Pa to sam i rekla - ti s Marsa padaš?!

  27. #27
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    da, da, jaje dobije se super konzistencija, meni s mlijekom bude premekano...

    Smokice, ja nisam na porodiljskom , a kuham bas kad mi je ceif - nekad se zna desiti da kuham 10 dana zaredom, a nekad jednom u radnoj sedmici, ostalo se snalazimo... mada cesce imam volju za kuhanje otkad navracam na Recepte, cure fakat inspirisu

    btw. upravo sam saznala da rucam sama, MM radi duuuugo, tako da ce biti neka improvizacija

  28. #28
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    da, da, jaje dobije se super konzistencija, meni s mlijekom bude premekano...
    Pa ne mogu djetetu živo jaje davati!
    Neka i ona jede samo kuhani, a jaje će dobiti za doručak

  29. #29
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Komorač "na padelu"
    Bijeli krumpir se oguli i izreže na kockice cca 2 cm, pobaca se u blago zasoljenu vodu i stavi kuhati. Kad zakuha na majnoj vatri neka kuha još oko 10 minuta.
    Dok se kuha krumpir očisti se lukovica/ce komorača, razreže se na četvrtine tako da se "srce" lakše izreže van (i baci), lukovica se zatim nareže na cca 1 cm kockice.
    Napola skuhani krumpir se ocijedi, na njega se nabaca komorač, zalije se s malo vode (toliko da pokrije dno) i nastavi se kuhati poklopljeno još oko 15 minuta tako da se sve dobro raskuha.
    Začini se paprom, soli, maslinovim uljem i ako ima lišćem peršina, jednom se blago promiješa (ako je presuho koda se malo vode) i posluži se toplo.
    Bebama se može ponuditi praktično odmah po uvođenju dohrane, ali bez soli i papra.

  30. #30

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    danas pileci batkici u lastijeri, peceni krompir (moji decki su ludi za ovakivim krompirom) i salata.

    vec mi se danima mota po glavi onaj kolac s kilom sira, mislim da cu to vrlo skoro...

  31. #31
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Danas je zadnji dan "jedenja": pašticada s njokima i krafne.
    Od sutra... tiha misa!
    Poslat ću vam sliku "prije" i "poslije".

  32. #32

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    apricot, sto jedes kad je "tiha misa"?

  33. #33

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    ja pojma nemam sta bih danas... ostalo mi je onog miksa od jucer (fasirano, paprike, paradajz), pa bih mogla napravit pire uz to i eto... ja ga gnjecim mikserom... pire mislim

  34. #34
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    i ja sam danas potpuno bez ideje... jucer sam rucala supu, nisam imala snage nizasta drugo na onim minusima. MM za danas ima buraniju, a trebala bih napraviit nesto konkretno, po mogucnosti za dva dana. mozda bude kupus-kalja, s junetinom na zalogaje, to mi je zgodno...

  35. #35
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sandraf prvotno napisa
    apricot, sto jedes kad je "tiha misa"?
    Voće i povrće!
    Jedne godine mi se poremetio ciklus zbog te rigoroze, pa ću ovaj put jesti i meso, osim utorkom i petkom.

  36. #36
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Apricot i mene zanima meni za vrijeme "tihe mise". ja sam za vikend radila prvi put nekakav recept ovak ide: Poprži se luk izrezan na kolutove, isto tako i paradajz da malo omeksa, onda se pureći snicili isto poprže, napravi se umak od sampinjona, malo limunovog soka i vrhnje za kuhanje. Kada je meso gotovo slaze se na meso dimljeni sir, luk paradajz i sve polije umakom. Jako je fino, moram priznati da nije teško .

  37. #37

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Mi danas zeleni pire (špinat, pire i jaja). Jučer me opet udavila s tim, normalna djeca u dućanu žicaju čokolade, ona se dere: mama kupi špinaaaat. Da se nju pita, svaki dan bi to jeli.
    I pokušavam se natjerati da napravim krafne, koje isto ne volim. Već dva sata imam otvoren recept sa portala i ništa. Još se nisu napravile

  38. #38
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nana, ovo tvoje "sounds like a million bucks"

  39. #39
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno


  40. #40

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Kakva "tiha misa", kakvi bakraci.
    za skidanje kiliograma preporucujem sport, sport i samo sport 8)

    Mi cemo danas (ja i Edita), puru za rucak. Otkad su mi mucnine prestale, strasno mi se jede crveni luk. Mogla bih ga ko jabuku zagrist :shock:
    Jedino ne znam kako cu ga jest, a poslijepodne planiramo izac na maskare.

  41. #41
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Kakva "tiha misa", kakvi bakraci.
    za skidanje kiliograma preporucujem sport, sport i samo sport 8)
    snorki, ja bih tebe zaposlila kao osobnog organizatora života!
    Ako u moj život uspiješ ubaciti išta sporta... nosim onog tvog šašavog Austrijanca na leđima, od Plitvica do Splita!

  42. #42

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj snorki prvotno napisa
    Kakva "tiha misa", kakvi bakraci.
    za skidanje kiliograma preporucujem sport, sport i samo sport 8)
    snorki, ja bih tebe zaposlila kao osobnog organizatora života!
    Ako u moj život uspiješ ubaciti išta sporta... nosim onog tvog šašavog Austrijanca na leđima, od Plitvica do Splita!
    Skroz si otkacena

    P.S kako pravite zaljev za puru (palentu). ja bih da mi pura ispadne sto socnija.

  43. #43

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj snorki prvotno napisa
    Kakva "tiha misa", kakvi bakraci.
    za skidanje kiliograma preporucujem sport, sport i samo sport 8)
    snorki, ja bih tebe zaposlila kao osobnog organizatora života!
    Ako u moj život uspiješ ubaciti išta sporta... nosim onog tvog šašavog Austrijanca na leđima, od Plitvica do Splita!

    mozda grijesim, ali meni se cini da je snorki ovo forsiranje sporta upotrijebila u vrlo siiiiiiirokom kontekstu...

  44. #44

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj sandraf prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj snorki prvotno napisa
    Kakva "tiha misa", kakvi bakraci.
    za skidanje kiliograma preporucujem sport, sport i samo sport 8)
    snorki, ja bih tebe zaposlila kao osobnog organizatora života!
    Ako u moj život uspiješ ubaciti išta sporta... nosim onog tvog šašavog Austrijanca na leđima, od Plitvica do Splita!

    mozda grijesim, ali meni se cini da je snorki ovo forsiranje sporta upotrijebila u vrlo siiiiiiirokom kontekstu...

    Vidis da sam ostala "noseca" sest mjeseci poslije Editinog rodjenja

  45. #45

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    ma znam te, ptico.... sport je zdrav!

  46. #46
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja palentu najradije jedem s jogurtom, to je super lagano.

    pura je druga prica. nju jedemo s ABC-om, mileramom i mlijekom (ako ima, i mrvicama travnickog). mljac!

  47. #47

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    ja palentu najradije jedem s jogurtom, to je super lagano.

    pura je druga prica. nju jedemo s ABC-om, mileramom i mlijekom (ako ima, i mrvicama travnickog). mljac!
    Otkud mi ABC, a posebno travnicki. Od nasih specijaliteta jedino mogu naci Vitaminkin ajvar.
    Kada mi je sveki ovdje bila, ko iz topa -"A gdje ti je Vegeta" :?
    Mislim, ima nje za kupit, ali ne bas u svakoj trgovini kao kod nas.

  48. #48
    Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,476

    Početno

    Pile u umaku od meda i vina. Mlinci. Zelena salata. Juhica prije svega.

  49. #49
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj wewa prvotno napisa
    ja palentu najradije jedem s jogurtom, to je super lagano.

    pura je druga prica. nju jedemo s ABC-om, mileramom i mlijekom (ako ima, i mrvicama travnickog). mljac!
    Otkud mi ABC, a posebno travnicki. Od nasih specijaliteta jedino mogu naci Vitaminkin ajvar.
    Kada mi je sveki ovdje bila, ko iz topa -"A gdje ti je Vegeta" :?
    Mislim, ima nje za kupit, ali ne bas u svakoj trgovini kao kod nas.
    pa ima valjda neki quark, ili nesto slicno?! mozes uzeti i mascarpone ili Philadephiju...

  50. #50
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sandraf prvotno napisa
    ma znam te, ptico.... sport je zdrav!
    Znala sam ja to!
    Zato sam i eskivirala uplitanje!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •