Vec sam na drugoj temi pisala o tome kako ljudi kod nas nemaju pojama kako je tesko usvojiti dete, koliko se ceka, kolika je konkurencija ?
1) Psihijatrica u domu zdravalja : "Da li ste vec izabrali dete ?"
( mi smo tek skupljili dokumente i isli kod nje po lekarsko uverenje, usput nije nam ga dala nego nas uputila na Institut za psihijatriju, srecom pa smo sve resili u drugom DZ)
2) Moja rodjaka : "Da li ste razmisljali o polu deteta ?"
Kakav crni pol ? Nama je bitno da je dete, nikad nismo ni razgovarali o tome, jer nije bilo potrebe. Samo sto nas nije pitala za boju ociju i kose i broj godina/meseci deteta ?
Mislim da cak i parovi koji preferiraju jedan od polova naznace oba, jer su svesni da bi trazenjem deteta odredjenog pola sebi smanjili sanse za 50 %.
U svemu ovom najsmesnije/najtuznije
je to sto su obe medicinski radnici, fakultetski obrazovane, stalno u kontaktu sa ljudima.
3) Ponekad kad ukucam "usvajanje" u pretrazivac baci me na neki forum gde clanovi na 5 starna razglabaju da li bi usvojili dete ili ne ? Jedni bi, drugi ne bi, treci bi voleli i sl.
Kao da su pali s Marsa :shock: ( a zene sa Venere), da me na mrzi da se registrujem na svaki forum samo bi im napisala statistike broja usvojilaca i dece spremne za usvajanje, cime bi zavrsila njihove diskusije.
![]()
4) Pre dolaska na vas forum otvorila sam temu na jednom drugom, svasta su mi predlagali, od toga da idem u manastire i trazim decu ( kao da zivimo neposredno posle II svetskog rata), do toga da jedem grodze Sv. Smeona.
Bilo je tu jos toga, ali ovo je dovoljno da se tema zapocne...