Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 136

Tema: Najsmesnije izjave koje ste culi kada ste rekli za usvajanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj otocanka prvotno napisa
    I sjetih se još jedne "biserke"
    Žena je defektolog-logoped, a rekla mi je da je moja kći "teret koji sam si natovarila na leđa" .
    , a ona da ima i malo ljubavi u sebi ne bi takvo nešto ni pomislila, a kamoli rekla. Sramotno!!!

A izjava na naše posvojenje: "Kako možete voljeti dijete koje nije vaše?"

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Godinama sam se borila sa sterilitetom ali ni jednog trena nisam posumnjala da ću biti roditelj. Čvrsto sam zastupala tezu da se biolosko i posvojeno djete mogu isto voljeti, i da se ljubav ne može mjeriti niti jednom mjernom jedinicom. Svtako se voli na jedinstven i osobit način.
    Dok sam nosila svoju bebu u stomaku nisam osjećala ništa osobito. Kada sam je rodila bila sam zbunjena i nije me preplavio nikakav čarobni val. Ljubav se rađala polako, kroz odnos, komunikaciju, poglede, dodire, mirise...Isto je bilo i sa drugim djetetom. Koliko ih volim, da li da izrazim u m2, m3, km... Bog me je pogledao i treći put - i poslao mi je jedno divno malo biće. Istina, rodila ga je jedna druga teta i morao je čekati dok ga roda nije spustila bas meni u ruke. Dugo smo već skupa provlačeći se kroz sam Danteov pakao. Ljubav se stvarala i jačala kroz borbu sa najcrnjim dijagnozama i oštećenjima. I na kraju, kada smo isplivali, sačekala nas je troglava aždaja koja bljuje vatru: A D M I N I S T R A C I J A - PODOBNOSTI!!!! Hoće li moji stambeni, materijalni i socijalni uvjeti biti bolji od onih koje sad ima u domu?! Kako da objasnim da bi mu samnom bilo dobro i pod kišobranom, jer je djetetu za razvoj najvažnija ljubav i sigurnost. Kako ljubav ubaciti u zakonske klišee i forme?!

Oprostite što sam se malo udaljila od teme i iskoristila vaše rame za plakanje, ali tako je malo ljudi koji razumiju ove odnose.

Nažalost, ljudi će nas uvek gledati i prvo markirati po tome da smo mi "po svojile" djete, da ga "volimo kao sopstveno",... Ako vide da na njega vičemo verovatno će pomisliti da je ono nevaljalo zato što ga nismo rodile ili da na njega ne bi tako "surovo" vikale da je "naše". Ma, znate što, briga nas!!! Mi smo sretne jer znamo da je N A Š E!

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bofida prvotno napisa
    Ma, znate što, briga nas!!! Mi smo sretne jer znamo da je N A Š E! [/b]
    ovaj stav mi se veoma dopada

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bofida dobrodošla . Ja sam jednostavno oduševljena koliko je ovaj naš pdf aktivan :D .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bofida dobro došla :D ,
    želim vam da što prije pobijedite tu aždaju

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dobrodoslica i od mene.
    I da vasa porodica ubrzo dobije svog najmladjeg 5. clana :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bofida dobrodošla

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dobrodošlica Bofida. Evo, ti si jedna od onih mama koje iz prve ruke mogu govoriti o iskustvima odgajanja rođene i posvojene djece. Voljela bih da pišeš o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Welcome, Bofida. Nije mi jasno jeste li vi uspjeli posvojiti treće dijete ili ne? Koliko sam shvatila dijete je živjelo s vama i tek se sada javio problem s papirologijom??? Možda sam nešto propustila?!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da, Bofida javi se kad uspiješ, mi nemamo još nikoga tko ima posvojenu i rođenu djecu (čekamo Čokolada ).

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj leonessa prvotno napisa
    Da, Bofida javi se kad uspiješ, mi nemamo još nikoga tko ima posvojenu i rođenu djecu (čekamo Čokolada ).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Camel, Camel .

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Camel, Camel .

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Camel, Camel .
    budem. 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O-o-o... Već društvo pravo !

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala vam na dobrodoslici!Stvarno je divan osjećaj kad vidiš da te netko kuži, da se sa tobom raduje i strahuje. Znate, ponekad mi se čini da smo mi odabrani . Nažalost ja sada mogu komunicirat sa jako malim brojem ljudi. Ča me neki stari prijatelji ne samo ne kuže nego jasno i glasno vrijeđaju sa ružnim komentarima. Jednostavno nikom ne ide u glavu kak mogu voljeti "neko tamo dijete" a imam svoja dva doma i zar mi ona nisu dovoljna da budem sretna. Inače, ako nisam bila jasna, malac živi u domu, ima 3,5 godine, a ja sam sa njim započela kontakt u svojstvu nekog terapeuta i eto to traje već dvije godine. Imao je pun kufer dijagnoza ali smo one najcrnje (npr.pretpostavka mentalne retardacije i autizma) uspešno nokautirali. Sad je ostalo: losija senzorna integracija, visok stepen ostećenja sluha, za koje ja vjerujem da je ponajviše na emotivnoj razini, a to vuče nerazvijen govor i losiju motoriku. Vjerojatno imate sto upitnika iznad glave! Ma znate što, on je meni najsavršeniji klinac na svijetu i ne bih ga mijenjala ni za sto bioloskih zdravih i pravih!!!!
    Najbitnije za ovu priču je da vam kažem da sam prvih 8-9 mjeseci sa njim komunicirala "profesionalno". Kako je to davalo minimalne rezultate odlučila sam uključit emocije. To se nije mogao nazvat pomak u razvoju već troskok! Eto, tako smo počeli! Hoću reći da je ljubav ključ svega i da ona može ispeglati mnoge dijagnoze, a na žalost svako djete iz doma ih ima na pretek.
    Neki dan sam bila beskrajno tužna i bijesna na djelatnike iz centra za soc.skrb. Nadala sam se da će moje mezimče za Božić dobiti obitelj ali izgleda da od toga nema nista. I tako, tješi mene moje "kućno" dijete od 7 godina pa kaze:"Ma ne brini mama, daće ti ga oni ali možda moraš malo da čekaš."
    A, čujte ovo, kako su klinci spontani. Prije par dana došla joj je frendica i ona joj se hvali kako će dobit brata. Mala zaprepašćeno gleda u moj trbuh, koga nema, naravno, i niš joj nije jasno. -Jeste, jeste, potvrđuje moja pametnica, mama će mi ga...(pogleda onda na momenat u mene, tražeći reč za pravo objašnjenje), ...doneti. Obožavam je !

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bofida, dobro nam došla!

Ljubav je najbolji terapeut, ti to znaš i dokazuješ. Divim ti se.

Ne znam kakve prepreke postavljaju u Centru, ali ti želim da ih što prije preskočiš, ponajviše zbog tvog dječaka .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Čovjek stvarno ne razumije administraciju. kao da mi postojimo radi nje, a ne ona radi nas. Puno ti sreće želim da već ovaj Božić provedete sa vašim dječakom i ne odvajate se više.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne bih ga mijenjala ni za sto bioloskih
    Takav je i moj osjećaj prema mojoj djeci.

U čemu je problem u CZSS? Pretpostavljam da još nije potpuno čista pravna situacija. U tom slučaju budi strpljiva - strpljen spašen. U tim pravnim stvarima sve treba ići prema proceduri. Nije dobro izigravati pravnu proceduru, jer se može nešto nepredviđeno dogoditi. Ja sam oba svoja djeteta dobila tek onda kad je pravno sve bilo potpuno gotovo i čisto i slažem se s time. Bilo je teško čekati, ali sam to prihvatila.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hoću reći da je ljubav ključ svega i da ona može ispeglati mnoge dijagnoze, a na žalost svako djete iz doma ih ima na pretek.

Ljubav je ono što toj dječici najviše nedostaje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma, nije problem administracija nego ljudi koji je sprovode. Mali je od nedavno plavno slobodan i čist. Odavno sam ga ja zavoljela i duboko u srcu poželjela, ali je do skoro bio mamin. Baš zato što ga ludo volim smatrala sam da mu je mjesto uz nju. Bila sam silno tužna kad sam saznala da ga definitivno ne želi. U tom trenu sam shvatila da on ima samo mene i da smo mi zapravo taj idealni spoj.
    Djelatnicima centra i doma nije jasno kako ja to zelim bas njega, to nije uobicajena procedura,jer su oni ti mali bogovi koji spajaju roditelje i dijecu. Kak sad taj naš odnos da ubace u uobičajene forme. Oni ne vjeruju u Boga i bilo bi jako smiješno kad bih im rekla da je mali začet pred Božić, da je nakon dvije godine opet pred Božić, poveren meni na neki vid rehabilitacije, i eto opet će Božić i ja se nadam da bi mogao postati moj.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa ja sam mislim da bi njima trebalo biti drago što bi maleni dobio obitelj i stručnu pomoć odjednom. Samo što se kod nas ljudi koji žele usvojiti dijete pa još s nekom manom smatraju u najbolju ruku čudacima, ali ako još pri tom imaju i svoju djecu - sumnjivo je to mora da da imaju neki skriveni interes ili što gore. Ljubav, empatija ljudi moji što je to?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

:Najbitnije za ovu priču je da vam kažem da sam prvih 8-9 mjeseci sa njim komunicirala "profesionalno". Kako je to davalo minimalne rezultate odlučila sam uključit emocije. To se nije mogao nazvat pomak u razvoju već troskok! Eto, tako smo počeli! Hoću reći da je ljubav ključ svega i da ona može ispeglati mnoge dijagnoze, a na žalost svako djete iz doma ih ima na pretek.
    !
    Bofida, jos jednom da ti dam podrsku, tvoja prica me jako dirnula, pa sam je upravo citala muzu. Jedva je nadjoh, otvorila sam sve teme, da bih na kraju videla da se tvoj prica utopla u drugu temu. Mislim da zasluzuje da se izdvoji kako bi vas mogli pratiti i podrzavati.Iz svake od prica koje sam ovde procitala nesto sam naucila, ovo sa troskokom cu i te kakao zapamtiti.
    Pisi, mi smo uz tebe i tvog malenog

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bofida i ja sam jako dirnuta tvojom pričom i od srca ti želim da tvoj mališa dođe šta prije kući .

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jučer sam svojoj svekrvi (ona je inače najbožanstvenije biće na svijetu i moj veliki i iskreni prijatelj) rekla da ćemo dobit prinovu. Ispala joj je vilica od zaprepašćenja, prijatnog naravno, pa me pitala kako to, imajući u vidu komplentne uvjete u kojima se nalazimo. Ja joj onda pojasnim da prinova ima tri godine i u dvije riječi joj objasnim o kom se radi. Od nje sam već tražila neke savjete u vezi malog tj. njegovog krštenja. "A di ćete ga stavit?" pitala me a onda dala blagoslov. To mi je tak puno značilo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bofida , znam koliko i meni znači bezrezervna podrška čitave obitelji.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To je jako važno. Ja to sada na poseban način doživljavam, jer očekujem od obitelji da prihvati moje veliko novo dijete kao i svu ostalu djecu u obitelji i vidim da se to i događa . Bitna mi je podrška koju obitelj pruža meni, ali još više od toga prihvaćanje djeteta i podrška koju će ono imati od svoje obitelji tijekom života. Svekrvina reakcija je veliki plus za tebe i za nju, a najviše za djetešce.

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    Camel, Camel .
    budem. 8)
    Da li sam ja ovo dobro povezala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bofida !

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

:D dječak dolazi doma

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam :D !

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bofida, čestitam.

A evo još izjave koje su bile česte kod dobronamjernih ljudi, a mene su uzrujavale. Izrečeno s čuđenjem:
    - Kako je on pristojan.
    - Kako je dobro odgojen. :shock:
    Valjda se podrazumijeva da je posvojeno dijete mali neodgojeni divljak.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    Camel, Camel .
    budem. 8)
    Camel čestitam od srca....
    ...i ja .............

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Marijela, ti ćeš stvarno dobiti najdivniji božićni dar!

U, kak bi voljela da moj Šimun ne mora još jedan Božić dočekat u zatvoru. Postao je potpuno nesnosan, kada dođem prvo se citav sat valja po podu, baca, žalosti se za svaku sitnicu i plače iz sveg glasa...Cini mi se da mu je strpljenje na izmaku i da potpuno kuži da se nešto bitno oko njega kuha. Srećom, pa ja imam penicilin za takvo ponašanje: tri doze poljubaca i zagrljaja na kub!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bofida, nisam dobro razumjela. Da li je odluka donesena? Je li sigurno da će Šimun biti tvoj, a samo je pitanje vremena kad će se to dogoditi? Bilo bi divno da na Božić bude s vama .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Još jedna nebulozna izjava dobronamjernih ljudi. Ne odnosi se na posvojeno dijete, nego na Djevojčicu koju sam udomila.

Jučer smo se nakon dužeg vremena sreli s poznanicima koje je Djevojčica prvi put vidjela. Ona se sama predstavila, a zatim za mene rekla "Ovo je moja mama... ne, ne, nego moja teta." Žena mi na to pogledom punim sažaljenja šapne "Pa, zašto tom djetetu ne pustite da malo živi u iluziji?" :shock: Valjda bih je trebala držati u uvjerenju da sam joj ja mama.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mnogo puta sam čula takve komentare koji impliciraju da moraš poštedjeti dijete od istine, kao da je za njega dobro da živi u lažima i fantazijama. Ponekad komentiram, ako mislim da ima smisla, a inače "kroz jedno uho unutra kroz drugo van".

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bofida

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uvijek si kažem da na smijem čitati ovakve topice jer se uredno na kraju rasplačem!
    nadam se da će Šimun uskoro biti slobodan i u naručju onih koji ga vole! Bofida-

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jedno vrijeme sam tajila od djelatnika doma da se spremam Šimuna iščupat van. Ali, najzad su saznali za moje namjere i sad su jako iznenađeni. Još uvjek nisam sigurna hoće li mi oni postavljat neke stupice, onako, iz čiste zlobe, ali čujte ovo. Neki dan sam srela jednu dr. koja tamo radi. Kaže kako je "čula" i "drago joj je zbog njega" ali misli da sam "odabrala pogrešno dijete i da bi mi neko drugo više pasalo". ???!!! Pitam se odakle ljudima pravo da se miješaju u takvu intimu a da ih pri tom niko ništa ne pita niti traži savjet? Pa da kupujemo auto manje njih bi gurnulo svoj nos!

Cure, znate li što je bilo sa onom "ljubavnom pričom" iz Nazorove i curom koja je isto htjela posvojit klinca sa kojim se družila?!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno svekrva

Ovo je meni rekla moja USA svekrva,
    Oooohhh nooo... adoption???? takva djeca su uvijek problematicna and... hmmm ma najbolje bi bilo da posvojite djevojcicu od 10-12 godina pa da vam moze odmah poceti pospremati po kuci a neci niti pelene trebati.... a onda jos imate samo 6-7 godine dok ne ode iz kuce....
    Ha ha ha ha ja nisam mogla vjerovati svojim usima. samo sa izisla iz sobe ali... nakon toga ju je moj surug( njezin sin) zamolio da prvo promisli pa tek onda kaze jer ovakve gluposti nitko ne zeli slusati i da samo sebe sramoti.. ona nazalost nije shvatila da je to stvarno glupo sto je rekla nego se cudila zasto vec necemo biti i prakticni kod psovjenja....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno svekrva

Oooohhh nooo wayyyy... why adoption???? takva djeca su uvijek problematicna and... hmmm ma najbolje bi bilo da posvojite djevojcicu od 10-12 godina pa da vam moze odmah poceti pospremati po kuci a neci niti pelene trebati.... a onda jos imate samo 6-7 godina dok ne ode iz kuce....
    Ha ha ha ha... ja nisam mogla vjerovati svojim usima. samo sa izisla iz sobe jer ja uopce neznam sta bi cvjek mogao odgovoriti na takovu glupost ali... nakon toga ju je moj surug( njezin sin) zamolio da prvo promisli pa tek onda kaze sta misli jer ovakve gluposti nitko ne zeli slusati i da samo sebe sramoti.. ona nazalost nije shvatila da je to stvarno glupo sto je rekla nego se iskreno zacudila zasto vec necemo biti i prakticni kod posvjenja....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Oooohhh nooo wayyyy... why adoption???? takva djeca su uvijek problematicna and... hmmm ma najbolje bi bilo da posvojite djevojcicu od 10-12 godina pa da vam moze odmah poceti pospremati po kuci a neci niti pelene trebati.... a onda jos imate samo 6-7 godina dok ne ode iz kuce....
    Ha ha ha ha... ja nisam mogla vjerovati svojim usima. samo sa izisla iz sobe jer ja uopce neznam sta bi cvjek mogao odgovoriti na takovu glupost ali... nakon toga ju je moj surug( njezin sin) zamolio da prvo promisli pa tek onda kaze sta misli jer ovakve gluposti nitko ne zeli slusati i da samo sebe sramoti.. ona nazalost nije shvatila da je to stvarno glupo sto je rekla nego se iskreno zacudila zasto vec necemo biti i prakticni kod posvjenja....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ivca, dugo te nije bilo, kako je kod vas?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ivca :D

Daj pričaj, piši, šta ima?????

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hej drage moje cukre tu sam, obnovila sam info na mojem postu SRETNA VIJEST,
    nazalost nemam bas puno za pohvaliti se ali nadam se da budem uskoro... moja saga oko posvojenja se nastavlja... 24 mjeseca cekanja sa rusku princezu i izgubljene dve godina na Hr posvojenje.... no ipak.. onaj tko ceka i doceka.... he he drago mi je da vas sve opet cujem...
    pozdrav svima.. ivca

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ivca, dugo te nije bilo, kako je kod vas?
    Ivca , čitala sam priču i baš sam mislila nekoga pitati pa gdje je Ivca?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imam ja nešto malo i novih bisera od kada smo dobili drugo dijete. Srela sam u crkvi poznanice, čule su za malenu, bilo im je jako drago i rekle su mi "e, ne moraš ti više molit Boga ! " misleći kao napravili smo još jedno dobro djelo ....
    A opet jedna me druga poznata (mama dvoje djece) jučer zove na telefon da mi čestita, nije prije čula, jako joj je drago .....i onda na kraju razgovora kaže "a ima li tamo još djece?", ja :shock: , "pa kako to misliš, ne razumijem?", ona će "pa to je baš tako super usvojiti dijete, mislim nekom pomogneš a i tebi je lijepo...ne znam, možda bi pitala muža pa ako bi i on htio....." .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da one tako pitaju jer su navikle na takva pitanja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

...
    A opet jedna me druga poznata (mama dvoje djece) jučer zove na telefon da mi čestita, nije prije čula, jako joj je drago .....i onda na kraju razgovora kaže "a ima li tamo još djece?", ja :shock: , "pa kako to misliš, ne razumijem?", ona će "pa to je baš tako super usvojiti dijete, mislim nekom pomogneš a i tebi je lijepo...ne znam, možda bi pitala muža pa ako bi i on htio....." .[/quote]

Hm, sto je ta mama krivo rekla?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •