Molim vas da mi preporučite sjedalicu obavezno sa isofixom, sad imamo jane matrix, ali već sad sa 3 mj. ima 7,5 kg i dugačka je cca 65 pa će ju ubrzo prerasti, kako nije još ni blizu grupi 1 tražimo O/1.
Molim vas da mi preporučite sjedalicu obavezno sa isofixom, sad imamo jane matrix, ali već sad sa 3 mj. ima 7,5 kg i dugačka je cca 65 pa će ju ubrzo prerasti, kako nije još ni blizu grupi 1 tražimo O/1.
ribice....moram priznati da nisam naišla na kombiniranu AS 0+/I koja ima isofix.
Možda griješim, ali mislim da to baš nije izvedivo jer kombiniranu AS nemreš montirati pomoću isofixa obrnuto od smjera vožnje. Za sada sam naišla na AS iz grupe I (ili imaju na sebi ili koriste isofix bazu) i grupe 0+ (koje koriste isofix bazu).
Joj fala, još sam na sto muka, htjela bi postaviti sjedalicu sa isofix-om kad ga već imamo al izgleda to je neizvedivo![]()
mi također imamo jane matrix..naša beba ima sad 6mjeseci, 8kg i 66cm... još centimetar dva i prerasti će ovu sjedalicu, jer joj glavici fali još 4cm do ruba AS...
i da, koliko sam vidio, nema AS u grupi 0+ sa isofixom....
ja bi isto volio da nam neko preporuči neku auto sjedalicu kao prijelaznu fazu do grupe I (ako netko zna neki best buy u ovoj grupi), jer sve sjedalice 0+ koje sam gledao mi se čine isto nekako male (da ne kažem i skupe za AS u kojoj će beba biti dok ne napuni godinu dana - cca. 5 mjeseci)...
Ferdinand, prijelazne AS između grupe 0+ i I nema, postoje tzv. kombinirane AS koje pokrivaju grupu 0+ i I do 18kg tj. do cca 4 god..
Ako se odlučiš za kombiniranu AS preporučam ti od Bebe Confort-a ISEOS.
Od svih kombiniranih na testovima ADAC-a mi smo se odlučili za nju, a jedan od razloga je što nam je i prva AS (nosiljka) bila njihova.
Jedino što po ovu sjedalicu moraš do Baby Centra u Brežicama jer u HR mi nismo uspjeli pronaći dućan koji prodaje kombinirane AS i još smo dobili povrat poreza od cca 30 eura.
p.s. Mala preporuka, pri kupnji probajte dogovoriti da AS probate montirati jer nama u Pola super sjeda, dok ju u Vectru (iz 1992. g.) ne možemo montirati zbog prekratkog pojasa.
Ako vam nije problem, dođite na pregled AS u Dugom Selu ovu subotu. Savjetnici će vam pomoći namjestiti autosjedalice![]()
Djeca u drugom polugodištu (6mj - 1god) usporavaju rast, tako da se ne morate bojati da će tako brzo prerasti autosjedalice ove grupe.
Konkretno Jane Matrix-ica, kad se pravilno namjesti u onom polusjedećem položaju, ima dosta cm po visini. Znam, jer smo je i mi imali, i N. je mogao u njoj sjediti do prve godine bez većih problema. Doduše, mijenjali smo ju, ali iz drugih razloga, ne zato jer ju je prerastao. Kod Matrix-ice je montaža malo problematična, i zbog nje bi bilo dobro da dođete na pregled, pa da onda odlučite da li ići u kupovinu nove ili ne.
Koliko znam, ne postoji kombinirana AS Grupe 0+/1 s Isofix-om.
puno hvala...malo sam se raspitivao za montiranje ove matrixice (uključujući i ovaj forum) tako da mislim da sam ju ispravno montrirao...
mmmm...mislite da bi bebica mogla "izdržat" u matrixici (ako je pravilno montirana) do trenutka kad je budemo stavili u sjedalicu grupe I,tj u smjeru vožnje?
kolika je cijena Bebe Confort-a ISEOS?
Ne znam konkretno kako izgleda ta Jane Matrix sjedalica, ali ako je slična ostalima grupe 0 (a sve su više-manje na isti kalup) ne vidim zašto beba ne bi mogla biti u njoj i duže od godine.
Dojam da je dijete sjedalicu preraslo često je sasvim subjektivan. Bitno je da nema preko 13 kg (odnosno 9 ako je u pitanju sjedalica 0-9 kg) i da je glavica ispod ruba. Rijetko koje dijete je baš tako veliko i dugačko da ga se ne može namjestiti pravilno u sjedalicu, odnosno da mu glava prelazi rub. Ako se nogama upire o sjedalo auta to nije problem.
I da, beba koja rapidno raste u prvim mjesecima neće istim tempom nastaviti unedogled, budite bez brige.![]()
Ferdinand, da li si probao test - uhvatiš AS i pokušaš je pomaknuti lijevo-desno ? Bilo bi najbolje da uopće ne mrda, jer se onda može reći da je dobro montiranaTolerira se micanje do nekih 1-2 cm, ali na pregledima nastojimo "zacementirati" AS u sjedalo auta.
Ukoliko upute proizvođača ne kažu drugačije, smatra se da dijete preraste AS Grupe 0+ ukoliko glavica dođe 2 cm ispod plastičnog ruba AS.
Za AS Grupe 1 dijete treba zadovoljiti dva uvjeta - da ima min. 9kg i samostalno se ustaje uz komad namještaja.
BC ISEOS Safe Side (Grupa 0+/1) imaš, koliko znam, u Baby Centru (najbliži je u Brežicama), mislim da je nema kod nas.
hvala.,... ništa, morat ćemo pričekat da beba stvarno preraste ovu sjedalicu, pa tek onda (ako) djelovat....
Cijena u Baby Center Brežice je 188.- eura, + što imaš povrat DDV-a od 30.- eura, + što možeš naručiti boju koju hoćeš telefonski. Evo i njihov web http://b2c.baby-center.si/ .Ferdinand prvotno napisa
Dia u TL drže samo BC Iseos TT (isto ima Safe Side rješenje) koja je AS iz grupe I, oni već barem 2 godine nemaju BC Iseos Safe Side AS iz grupe 0+/I (takav podatak smo mi dobili u TC Rotor), a u katalozima su pomješali podatke i slike od te dvije AS.
ovo je meni neki dan odgovoreno na jednoj drugoj temi
Dia je napisala/o:
kombinirane ( sa drugog topica)
Jane racing (Adax, 1100 kn)
Graco junior mini (Turbo limač, 1600 kn)
BC Iseos safe side (nema u hr)
concord ultimax
ovo je naša:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=171404
i ima je kupit u HR, u svim TL dućanima. mi je tamo kupili.
i prezadovoljni njome
ako sam dobro shvatio: u turbo limaču ima iseos ali je klasa I, a u brežicama je ista ta samo klasa 0+/I?
i drugo pitanje: je li iseos ima isofix?
Gledam stranicu proizvođača. Koliko znam, BC Iséos TT, kao ni BC Iséos Safe Side (0+/1) nemaju Isofix. Ali je Bébé Confort izdao Iséos Isofix (Grupa 1), kojeg mislim da još nema na našem tržištu.
iseos TT je grupa 1 (9-18kg) ima je u TL za 1400knako sam dobro shvatio: u turbo limaču ima iseos ali je klasa I, a u brežicama je ista ta samo klasa 0+/I?
ima i iseos kombinirana sjedalica 0+/1 od 0-18kg, znaci do 10kg je u smjeru obrnutom od voznje, a onda je okreces u smjer voznje, e sad tu je dilema, dal je ima ili nema u hr za kupiti, u slo je ima
kako sam napisala jedna mama je rekla da je ona kombiniranu kupila u TL
nema mi druge...otići ću do turbo limača pogledat kakvu oni imaju: koja grupa i isofix ili ne? ali svejedno mislim da je uslo jeftinija varijanta,ali to još treba provjerit
TL ti od kombiniranih (0/1) ima jos graco junior mini AS
Ferdinand, ako se odlučujete na kupovinu nove AS, obavezno zamolite prodavače da vam pomognu namontirati sjedalicu u auto, da vidite kako u njega "sjeda".
Za vašu bebicu (6 mjeseci) je još uvijek Grupa0+ ili kombinirana 0/1; s Isofixom ili bez njega.
mislimo kupit novu sjedalicu jer je bebi jako tijesno, zato jer joj fali još par centimetara do vrha sjedalice, a ponajviše jer se želimo rješit matrixice iz auta zbog nepraktičnog postavljanja, a najviše zbog lošeg rezultata na crash testu...la_mama prvotno napisa
najvjer. ćemo otić do Brežica i uzet kombiniranu BC iseos safe side...čini se stvarno najbolja, i po ocjenama i kritikama....
evo jeAli je Bébé Confort izdao Iséos Isofix (Grupa 1), kojeg mislim da još nema na našem tržištu.
Prije nego krenete u Brežice provjerite stanje zaliha.....evo telefona +386 7 499 06 20 ili mob. +386 31 322 705.......i naravno ako hoćete baš neku određenu boju (mi smo bili zapeli za BB Red - tamno crvena)!Ferdinand prvotno napisa
Samo još usput da podijelim informaciju.....moguće je platiti i sa Diners Plus karticom, tako da kad se 189.- eura razvuče na 12 rata ne boli glava od troškova.
puno hvala...nazvao, dogovorio, rezervirao.. idem sljedeći tjedan po nju
jel mi moze ko reci pliz di je točno baby centar, u centru ili negdje na rubnim djelovima...da ne lutam? hvala
u Brežicama?Ferdinand prvotno napisa
ako se dobro sjećam ideš samo ravno, NE skreneš lijevo za centar i tako sve do kružnog toka na kojem je TUS ili kak se već zove. Odmah iza tog dućana je BC. Uopće ne ulaziš u mjesto.
super...puno hvala!