E da... Uplatili smo skijanje a kak ja još neznam kak staviti url moram reč da smo uplatili u Badu od 19.1 pa tko se želi pridružiti....![]()
![]()
E da... Uplatili smo skijanje a kak ja još neznam kak staviti url moram reč da smo uplatili u Badu od 19.1 pa tko se želi pridružiti....![]()
![]()
copy-paste ne pali?Modesty Blaze prvotno napisa
meni javi samo ako se otvara ludara jer ću IZLUUUUUUDITI!Modesty Blaze prvotno napisa
definitivno smo oborili rekord, cura je zaspala u pola 8 ujutro
23-1 spavanje
3-3.30 spavanje
i 2 spavanja od po 10 min na cici
7-30 -11.00 spavanje
sve drugo je budna, nervozna, plačljiva, bljuckava, prduckava itd.
a sinoć gužva, gosti, namjerno je nisam odnosila ui sobu misleć neće se barem naspavati, a ona spava ko top, sva ona djeca urliču, skaču (jadan deda u donjem domu) a ona spava kao top gdjegod da je stavim
ŠTA DA RADIM; KAKO JE ODRŽATI BUDNOM je njoj kad se spava počne biti nervozna, traži da je se uspava, pokušavam ju zabaviti, mijenjam joj ambijent, pokazujem igračke, gleda mobil ili je stavim ispod bay gyma, u ležaljku, ali ne pomaže, počne plakati, kad je uzmem da je umirim ona zaspi
Yas joj baš mi te žao. ja sam se te zamjene bojala užasno jer sam ja isto tako zamjenila dan za noć ( možda je to razlog što sam jedinica, otišla i mama u nepokolebljive). veli mama prvo je bilo sve ok i onda samo odjednom, veli da sam znala čak prespavati cijeli dan bez jela pa me vodila kod pedi da vidi šta mi je. nakon 2, 3 mj opet sam se preokrenula na normalu, sama od sebe. mama je bila luuuuda , a kad sam normalno počela spavati veli da više ona nije po noći znala spavati
. pojačat ću ja prema vama svoj hokus pokus, a do tad vibram da se naša ljepotica vrati u normalu i da svojoj mami malo spavanja
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
![]()
Ajoj, yasmin..... zamijenila dan za noć? Nemam ti pametnog savjeta, jesi otvorila poseban topic? Možda ti netko iskusniji odgovori na to.![]()
Yas šta da ti kažemproći će
![]()
Yas-samo da ne traje dugo! Očiti cura više voli spavati po danu i buci....a da po noći sve uključišili da recimo preselite u Australiju pa će nadoći sa spavanjem
![]()
Nadam se da se ne ljutiš zbog malo humora!
Stvarno se nadam da će uskoro postati spavalica,jer mene sve manje i manje hvata želja...evo kad Luce prespava cijelu noć,počet ćemo razmišljati o drugom bebaču ! E pa sad Lucija...na tebi je red![]()
Probaj otvoriti novi topic ,možda netko nešto zna o tome!
Mi sad bili opet na željezničkom kolodvoru i otpratili 3 vlaka i 2 lokomotive :D nitko sretniji od Roka !
Odoh kuhati grah![]()
Ajme Yas-~~~~~~~~~~~ za snagu i strpljenje, a malom kumčetu ~~~~~~~~~~~ da prospava cijelu noć![]()
cure![]()
otvorila sam novi topic, možda se tko javi sa sličnim iskustvom
humor me izvlači, sad se osjećam naspavano ali kad me uhvati umor...
a najsmješnije mi je sad kad sam bila trudna i ohrabrivala se riječima kako sam s ivanom iskusila nespavanje i kako gore od toga ne može biti
koja sam ja naivčina, jedino gore od onoga s ivanom, buđenje i navlačenje sise svakih 1-2 sata je totalna zamijena dan za noć
kakva naivka
![]()
![]()
i užasavam se ivanova neodlaska u vrtić jer bi to značilo, Lucija zaspi, ivan se probudi, ne bih ušićarila ni ovih 3 sata ujutro koji me održavaju među živima, grozno...čujem ga noćas kako kašlje i mislim si Bože moj nedaj da se razboli jer ne znam kako bih onda to izvela...
počet ću vjerovati u uroke...
jučer mi je mm rekao da je imati dvoje djece sasvim o.k. a htio ih je 4, pa 3, a on barem spava, kaj bi na mom mjestu, i ja sam noćas razmišljala o tome i o kontracepciji![]()
![]()
bojim se i da ne zatrudnim po duhu svetom jer sex što je to?
ja kad sam jako nervozna ga probudim ali nemam srca da i on dežura, a cijeli dan radi, diže se u 6 ujutro, a kad se vrati doma ima borbu sa ivanom koji je postao jaako zahtjevan
wana ma kakva cijela noć, neka spava i navlači sisu svaka dva sata i kunem se d as eneću požaliti![]()
![]()
traktorka mrzim što ti dajem razloge za odugovlačenje sa trudnoćom a ti to tako fino koristiš..., ali kome ću se požaliti ako ne vama
moja kuma i frendica sa malim bebama spavaju kao anđeli i nitko to ne može razumijeti, kad sam se tako borila sa ivanom svi su rekli da samo cvilim i čudno me gledali tipa pa što je to biti doma sa malom bebom kad samo jede i spava...
Yas pa onda sa treći STVARNO nebu moglo bit gore - tak da mirno možeš planirati treče
Yas-ma samo se ti nama jadaj,zato smo tu!![]()
![]()
Voljela bih ti pomoći,ali i kod nas je bilo tako...još prvih mjesec,dva nekako (osim grčeva) a onda show program svake noći,a i dana!
Ma nema goreg od bolesti i nespavanja![]()
Samo nek je ona nam zdrava,a ove će ipak proći,iako i to treba pregurati.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Ajme, yas... Baš mi je krivo. Nadam se će se Luce već za koji dan 'vratiti u normalu'. Do tada![]()
I još mi nisi poslala link?Modesty Blaze prvotno napisa
Napravi copy - paste url-a iz 'one gore trake' u svoj post.
Modesty Blaze prvotno napisa
![]()
![]()
ja sam uvjerena da postoji nešto još i gore i da će me to zadesiti ako bude 3. djeteta
a što se kave u intersparu tiće dogovorite se vi koje radite a ja ću pokušati doći
Tko zna gdje vas dvije ustvari idete :/wana prvotno napisa
Yas-nadam se da ti netko bude pomogao na tvom topicu!
Sprdaj se ti, sprdaj... ali je sinoć MM došao u kontrolu!traktorka prvotno napisa
![]()
![]()
Vidiš,vidiš...i njemu ste sumnjive![]()
Koja sam ja gotovanka,Bože sačuvaj..... Ujutro sam opet ostavila Roka da spava do 10 a rekla sam da neću više tako dugo jer onda ne može zaspati popodne. A danas sam ga pustila do 10 da u miru popijem kavu i vidim šta ima na forumu,i sad je jedva zaspao u 3 sata. Zato sam i išla s njim na kolodvor da ga izmorim
. A ovi i dalje buše
dobro da je uopće i zaspao!
Koliko kod vas treba proći vremena od buđenja do popodnevnog spavanja?
meni ivan kad je doma nema šanse d azaspi ako se probudio tako kasno, i nekada je bilo pravila koliko vremna treba proći od spavanja do spavanja, sada više netraktorka prvotno napisa
u vrtiću valjda jedva dočeka spavanac jer se diže u 6.15 za vrtić a kod njih je ručak u 11 i do 12 uglavnom već svi spavaju
ako ne spava popodne a digne se između 8-9 navečer je spavanac već oko pola 9 (to je vikendom)
ja sma pokušala još malo odspavati ali ne ide pa ne ide, malo sam drijemala i ležala
sve mi je naopako, nisam niš skuhala, kuća ko bomba, pada u vodu ona moja organiziranost kad je noć bila kakva je bila, sva sreća barem smo nešto pospremili nakon gostiju sinoć
ivan stiže još malo a mm ima i popodne posla
lucija sada spava već preko dva sata, pokušati ću večeras barem malo pomaknuti sve u smislu da je držim prije spavanca dva sata budnom, ne znam kako jer i ona je umorna, barem da dio noći odspava...
ma doma uvijek oko 3 bez obzira kad se ujutro probudi, al danas evo još nije zaspala i pitam se dal će uopće. al ajde bar je dobra igra se sama pa uspjela sam srediti kuhinju. Kiar evo opet spava 2x danas, valjda nadoknađuje što je propustio ovih dana.Koliko kod vas treba proći vremena od buđenja do popodnevnog spavanja?
wana Maruška baš vam zavidim. ja sam jedno vrijeme išla na bagminton kako mi je bilo super baš za ispucati.
Ja sam već lijepo rekla kojih ja problema sa spavanjem imam. Dakle oni u 10 navečer još u punoj snazi điaju. I da bar đipaju samo u svom kimbiću nego imaju grupna đipanja. Neki dan su Domagojev kimbić dofurali do prozora, razmaknuli zavjese i lupali po prozoru (valjda tipa "upomooooć! "![]()
a da se dobro obučete predveće i odete malo van , to je meni znalo paliti kod Kale.yasmin prvotno napisa
Yas-jel ti ima tko pomoći popodne kad nema tm-a? I kako to izgleda kada ste solo? Vjerujem da je jako teško,ali da te bar malo utješim,zaista će brzo proći. Skuhaj si kavu,popij Red bul,šibice u oči....
Meni je najgora bila moja živčanost od umora. Mrzila sam cijeli svijet,a pogotovo kad sam čula prijateljice kad kažu da njihove bebe spavaju,i da im je jaaako čudno što tad Roko nije spavao![]()
kad te netko ne razumije-to je onda najgore!
MB-sorry ali zamišljam scenu lupanja po prozoru!
Jel vi često plačete? Ja ne znam jesam li ja osjetljiva kao mimoza,ali ja brate cmizdrim svako malo,već sama sebe živciram. I to bez nekog razloga,već mi tako bude valjda lakšeneki dan sam plakala kad Roko nije zaspao popodne...nisam baš normalna ili...?
hmmmmmmmmmmmmmtraktorka prvotno napisa
pa to bi moglo svašta značiti![]()
![]()
Onda sam takva već duuugosamo nikako da rodim
![]()
e onda ti spadaš u skupinu slonica. one nose . . . hm koliko ono . . . 2 , 3 godine . . .traktorka prvotno napisa
![]()
. . . u biti Roko ima blizanca brata ili seku
![]()
![]()
![]()
a gle ti ove naše ljenčine ono se pogospodile pa čekaju prozivku si skužila Trak???
AJMO PROZIVKA!!!
ps. moja grička se digla i veli da se naspavala :shock:![]()
Bit će da sam slonica![]()
![]()
Ma znaš šta-skužila sam da se neke javljaju samo kad ih se prozove....e ja baš neću. Stalno glumim dragstor![]()
Stijena je fakat bolesna,Haribo sigurno pravi kolače,Točkica ima puno posla, Jeluška je malo lijena za pisanje,Josie uči ili radi,Bobčica nas zaboravila......etc,etc,etc.
Roko još spava,sad ću ga buditi!
Vidim mene niko ne spominje smlc....izvinite što se nisam javljala ali sam bila u velikoj frci, a nisam vas zaboravila...
ako se sjećate mama mi je bila bolesna, ležala u bolnici 15 dana, sada se polako oporavlja, kako je bilo super se oporavlja i svaki dan je bolja. U međuvremenu MM je slomio nogu i u gipsu je do sljedećeg tjedna tačno 21 dan, u isto vrijeme ja dobila jake aritmije. Sve sam nalaze uradila i kaže dr. sve normalno imajući u vidu trudnoću. Moja mala pušulja je postala pišuljacUmorna sam kao pas, najviše me zezaju leđa. Dino je nakon mjesec dana nekorištenja cuce opet počeo, vjerujem sada zbog velikog broja štaka oko nas, kao i činjenice da ga tata od prijatelja iz vrtića svako jutro vozi, jer ja nisam mogla kada je snijeg pao. Na kraju sam odlučila ipak ja voziti dokada budem mogla i onda angažirati dedu i tetku koliko mognu. Nadam se da ste sve dobro, kao i dječica, puno vas pozdravljam i ljubim
![]()
Bera, jako lijepo da si se javila, nismo te zaboravili (i ja spadam u lijene koje s vremena na vrijeme treba prozvati), samo, toliko nas ima da je poprilično teško ...
Žao mi je radi nedaća koje su vas snašle, ali, proći će, važno da ide na bolje.
od nas ~~~~~~~~~TM-u da mu brzo prođe noga ~~~~~~~~~~tebi da prođu aritmije i ~~~~~~~~da Dino ostavi cucu.
![]()
ostalima, ja RADIM ako niste znale![]()
Trak-dijegnozu si sama postavila![]()
![]()
Bera, naravno da nisi zaboravljena
i tako još jedan dečko, a trebala biti cura, sram me reći ali ja sam se pribojavala tog scenarija da su pogriješili
jako sam htjela curu
strah me reći ali ne mogu izdržati
Ivan je jučer jednu flašicu bacio u smeće i danas je pio mlijeko iz šalice, vidjet ćemo što će biti sutra...![]()
evo luce nije čvršće spavala od 4 popodne, par puta je malo zadrijemala, još malo pa ću je i kupati pa ćemo vidjeti noćašnji scenarij
držimo fige da bude OKyasmin prvotno napisa
bera nisi zaboravljena~~~~~~~~~~~~~~~~~ TM
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ tebi da prođu aritmije
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dini da ostavi dudu
Yasmin ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da naše kumče spava barem po 3 sata u komadu![]()
![]()
Ajme Bera što vas je snašloajde bitno da ide na bolje i čestitam na pišulincu!
![]()
Yas-držim fige da me ujutro dočeka svježa i odmorna Yas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Mi bili kod bake jer je došao brat od mm-a iz Rijeke pa su svi trpali Roka sa tortom i glupostima,poludila sami svi ga razvlačili i bacali po stanu,a on sve luđi i luđi,jadničak sav se pogubio od toliko ljudi!! Onda ga pametni stric (koji nema djecu) učio da sve stvari baca,pljuje i slično
ma prestrašno,već mi je muka od objašnjavanja odraslima što se smije a što ne. A pogotovo obožavam kad me nitko ne doživljava :shock: očito nemam dovoljan argument da sam ga JA rodila....uh...sad mi je lakše
![]()
Javila se Stijena-još je bolesna,vidjet ćemo hoće se sutra javiti![]()
Mial - još jednu laku noć ti želim![]()
Jeluška je doslovce lijena za pisanje!!! 8) Svaki dan sam tu, čitam, al da bi nešto napisala lijena sam. Ali zato kad počnem radit bit ću tu NON STOP od 7-15.
Moje cure su onako. Imamo svih vrsta bakterija, Kao da žive u svinjcu. Petra ima Klebsielu, a Jelena Esc. coli i obje neki enterokok
. Poludit ću od hvatanja urina i raznoraznih baketrija.
Petra spava manje nego Jelena. Jela odrapi 3 sata u komadu, dok mala malo ubije oko i evo je.Osim u slučaju da ja legnem pokraj nje i prištekam ju. Onda mustra spava i po dva sata.
![]()
Mi se spremamu u Švicu odmah iza Božića 26. 12. Već me sad hvata frka. Što ćemo radit s njima 13 h u autu???
Bera,Lijepo te opet vidjeti
.
Eto,jesam reklaJeluška prvotno napisa
![]()
A za bakterije nemam riječi,strašno!
13 sati u autu :/ ne bih znala. Nama je do sada svake godine vrhunac bio put na more od 6,7 sati i taman mu je bilo da ne poludi više.A s dvoje....good luck![]()
:shock: 13 sati...bome si hrabra, ja se ne bih usudila i to još sa dvoje (al to sam ja-čitaj: prekomotna 8) ), u svakom slučaju, želim Vam sretan i ugodan put...i izvješće, naravnoJeluška prvotno napisa
![]()
Dobro jutro
~~~~~~~za bolesne
Mi smo da pokucam dobro,redovni smo u vrtiću,nema više da nebi išao
sad čak zna nabrojati poimence prijatelje iz grupe :shock: Luka,Karlo,Dino,Paola,Đeni,Lorena-tak mi je preslatka da bi si ju uzela za doma![]()
TRAK i ja sam plakala dok Mateo nije pošao u vrtić,zato daj ga bolje čes se osječati.
MIAL škicala sam,ujutro sam bila kod ginek.a popodne navratili moji pa nisam redi radi, al tu sam!
E da opet mi šteka komp ko i zadnji put izgleda da ću morat instalirat novi windows!
Ak bu vam lakše cure moje evo mojeg nočašnjeg scenarija (nakon uobičajenog hopsanja is veg protokola koji ide prije spavanja):
Moja gospodična se probudila ok 2 i rekla vrlo budnim glasom "nece Doa pavati", pa tulila pa zbudila DOmagoja i na kraju su svi tri bili kod nas u krevetu Onda sam ja otišla spavati na kauč (koji je btw prkratki čak i za mene) pa je DOmi počeo urlati, pa sam ga uzela i spavao na meni - i do jutra sam spavala ili s njim na sebi ili na 5 cm ruba kreveta u čudno izvijenim pozama, dok je moja kčer pjevala do pol šest "neceee spavatiii, nece spavati, laaa laaa laaa"
I naravno to je polučilo jutranju zločestoču. Domagoj je imao sve neceeee - od nece gace, nece pisat, nece cipele. DOk se mm borio s njim čuo je tres iz dnevne spobe. Dora je prehitila božičnu zvijezdu i trgala listove "voli ne voli" , onda se zderal na njih i potjeral u sobu i od tamo se opet čuje tres tres. Dora i Mislav sjede najednom kraju sobe i lansiraju autiće na drugi kraj sobe tko će dalje.
MB-svaka ti čast što si još normalna! A što da ti kažem -prestrašno! Jel možda pun mjesec![]()
Ja ne znam zašto djeca ne mogu biti dobra i poslušna , jedini dijete koje znam da je zaista od rođenja jako dobar i jako poslušan je moj stariji nećak od seke,ali zato je mlađi sve nadoknadio
U čemu je fora?
Kad ti je teže il lakše sad ili kad su bili bebe?
Drukčije je. Sad je teže na živce a prije je bilo teže jer su bili bespomoćni pa mi je bilo jako teško kaj ne mogu svakom udovoljiti pažnjom kolko su trebali.
E sad je druga priča jer gospoda zahtjevaju pažnju ali su i prefrigani i sve kaj ide s tim.
A kaj je najgore zapravo i nisu tak zločesti - samo su djeca. Mislim da je ovo njihovo ponašanje čist normalno samo sam ja premorena, na rubu snaga i živaca a oni sve inteligentniji i s više snage i energije.![]()
Naravno da je normalno-dođi kod mene i uvjeri se![]()
I sigurno nisu zločesti,već ih je troje pa nije uopće ni čudo što rade , moglo bi biti i gore![]()
Sad češ ti odmorit u Badu-jeste uzeli apartman i koliko eurića
Ma trak pretpostavljam da bi bilo lakše uspavati jedno. Ovak se oni zaigraju
Uzeli smo 2 apartmana (još jedan problem s troje djece). Nemam pojma kolko para jer je mm osvojio 10000 nagrade u firmi prije 2 godine
Jeluška putujte po noći ak vam nije bed tak da će pola puta prespavati
ma ne dobili su vaucher pa smo mi izabrali kamo ćemo. Trebalo nam je 2 godine da se smislimo![]()
Bokić!
jaooooooo opet teške teme![]()
Kala noćas opet spavala u bracinom kimbiju a braco u sekinom krevetu - kaka je smješan izgubi se , izgleda mi manji nego što je, a ona u kimbiju izgleda ogromnooooo
i noćas su dobro spavali kuc-kuc o drvo.
MB u potpunosti te razumijem . istina do sad sam ih imalo malo al te lančane reakcije kad krenu, zbilja se osječaš tako nemočno i jadno, neznaš kome bi prije. a kad se smire onda se smijem sama sebi kako sam se recimo rastegnula po krevetu i malog dojim a nju moram češkati al na njenoj krevi![]()
![]()
![]()
Nina sam si i mislila![]()
poslala ovaj post prije baš bezveze, pol tog nisam napisala
jao oko mene stalno neki crnjaci. baš mi javila frendica da joj noćas kuma rodila mrtvu bebu, a NJM nazove noćas oko 3 da pita jel rodila i šta a ovi je je imamo gužvu i poklope. užas živi![]()
,