Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 650

Tema: ZPB 2005. (27. dio)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Temperaturu do 38 (ispod pazuha) se ne treba skidati, čak ju je kontraindicirano skidati jer onemogućuješ organizmu da se bori s virusima ili bakterijama.
    Iznad 38 najbolje je pokušati hadnim oblozima na zapešća i tabane, rashlađivati tuširanjem ili kupanjem u mlakoj vodi, čak kažu i krišku krumpira na tabane :/ Ako niti to ne pomaže bar održati temperaturu ispod 38, onda svakako Plicet sirup (ja dajem jednu čajnu žličicu, a smije se najčešće svaka 4 sata) ili Lupocet čepić (nama funkcionira bolje nego gutanje sirupa ) isto ne češće od svaka 4 sata.
    Nikad nisam probala Voltaren ili Ibuprofen, a vjerujem da niti nema potrebe, ako nije neka teža bolest ili temperatura.
    Dobro ga je držati u pamučnom bodiću da mu nije prevruće (nikako ne utopljavati!), a da se može znojiti.
    Važno je davati puno piti - po mogućnosti mleki čaj ili vodu da ne dehidrira i pratiti temperaturu. Ako do sutra ne padne - doktoru!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Tra, ni Lea nikad nije bolesna, nedavno je imala temp. jedno popodne i noću, dala sam joj žličicu Lupoceta i prošlo. Čepići su nama SF, nema šanse da joj uspijemo staviti.
    Ako je veseo i jede i temp ne prelazi 38 onda nema brige...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Evo sad skače jer gleda Tabise a inače se valja po kauču i igra!
    Ovo ti je najbolji pokazatelj!

MB, predrezervacija je na 19.01., naravno. Ali sad mi slijedi najteži dio - nagovoriti wanu. 'Ajd' pomagaj!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

...odnosno, sve ovo kaj su cure već prije napisale

već smo počele i pisat u isto vrijeme , što je sljedeće

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Budem ga pratila pa vas opet udavim sa pitanjima a šta ću kad ne znam ili sam zaboravila!

Yas-u Sparu imaš piši-briši plaču za 30-tak kn i sasvim je ok,a ona klasična školska je 60 !
    Ja ću se danas prikloniti nekupovanju,ali ne svojom voljom
    Baš me zanimaju bubnjevi,pa ako možeš,samo daj fotku!

Točk-sretan put i dobar shoping!

Danas mi je jako dobra prijateljica u Zagrebu i sad mi javlja da je opustošila Zaru - to vam je tako kad dođemo mi iz provincije

Stijena-jesi ti sad dobro?

Mare-čisto sumnjam da će Wana na snijeg,nekako mi se čini da nije taj tip :/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Wana ajd s nama na skijanje. Da vidimo jesi snježni tip. Ak nisi uvijek se možemo natapati u bazenima
    (jel dobro Maruška? )

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Odlično!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MB,Maruška a nama nek sline cure

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kažeš nisam snježni tip , još ne znam, u to se trebam tek uvjeriti, nikad nisam bila na skijanju pa je sad pravo vrijeme .
    Ajde, još me malo nagovarajte, važno da sam ja kupila buce
    I da, odoh ja kući... do ponedjeljka

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    I da, odoh ja kući... do ponedjeljka
    Umjesto da zarađuješ za skijanje...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Wana imamo i sanjke, toplice, skijanje i sl.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Stijena-jesi ti sad dobro?
    ...paaaaa, kad već pitaš....
    recimo da jesam.
    Ne znam više čime sam se sve natrpala zadnja 4 dana i valjda je nešto uspjelo djelovat, nadam se samo da ću stvarno zaobić antibiotik, iako sastavilo me kašljat - strašno, pa tek moram vidjet što će s tim biti
    Ali u usporedbi s ovih zadnjih par dana, danas sam avion.
    U utorak sam spavala do 1 popodne, onda sam u srijedu već mislila da mi je bolje, pa se kao digla, otišla frizeru da iskoristim gužvu , onda je počeo nos, tak da sam jučer spavala do podneva. Ne sjećam se kad mi se to zdnji put dogodilo. Brijem - nikad. Mislim da mi je jedina dijagnoza bila - kronična iscrpljenost.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Aliiiiiiiiiiiiiiiii.....zaboravila sam si pohvaliti dijete. otkad je ponovno krenuo u vrtić (s tatom 8) ), postao je drugo dijete. Mora da tamo dobro skidaju uroke

A dođem ja doma onaj dan kad sam se žalila na urok, kad ga je još čuvala baka, obuvam mu cipelice kad su išli van i skužim da mu je baka obukla čarape naopačke i mislim si - pa nije moguće da i ona misli da je netko bacio urok na njega :? , ali naravno to je bilo samo slučajno :/

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mene...još baš mi ga je bed gledati ovakvog! Sav je zaštopan,i dalje je temperatura 37.5 i baš ga iscrpljuje! Čaj je i naslonio glavu na mene i tako ležao 10 minuta! Upravo priča s Thomasom i kaže mu "Ja sam Roko i ja sam se razbolio"
    Jeo je manje nego inače,ali zato dosta pije! I žali se na glavobolju!
    A valjda neće biti gore!
    Hvala svima na savjetima

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Stijena za Patrika
    Tra bit će bolje. Jel mu nos zaštopan? Možda ga zato buba glava

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo i mene...još baš mi ga je bed gledati ovakvog! Sav je zaštopan,i dalje je temperatura 37.5 i baš ga iscrpljuje! Čaj je i naslonio glavu na mene i tako ležao 10 minuta! Upravo priča s Thomasom i kaže mu "Ja sam Roko i ja sam se razbolio"
    Jeo je manje nego inače,ali zato dosta pije! I žali se na glavobolju!
    A valjda neće biti gore!
    Hvala svima na savjetima
    Nemoj ga tjerati da jede jer u fazi bolesti organizam treba svu potrebnu energiju za borbu, pa je štedi na probavljanju hrane! Samo neka puno pije - možda i sokove radi vitamina (ali ne cedevitu :/ , imaš (kršitelj koda)ove multivitamin i babyc - te ja dajem patriku)
    Samo mu redovito šrpicaj i čisti nos, ako je samo zaštopan, špricaj mu ga dok ne krene curit - to je puno bolje da izlazi van nego da ostaje unutra i nedajbože prijeđe na uho. Sve dok curi van dotle je dobro.
    Sorry, moram ovoliko iskustvo podijeliti s nekim, iako bi bolje bilo da ne trebam

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Samo mu redovito šrpicaj i čisti nos, ako je samo zaštopan, špricaj mu ga dok ne krene curit - to je puno bolje da izlazi van nego da ostaje unutra i nedajbože prijeđe na uho. Sve dok curi van dotle je dobro.
    Sorry, moram ovoliko iskustvo podijeliti s nekim, iako bi bolje bilo da ne trebam
    Uf,čini mi se da je Lei već duže lagano začepljen nos, hrče dok spava ali je zdrava inače. Šta mislite, da joj probam stavljati barem Aqua Maris?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Točkica nemam pojma kaj da ti kažem... Moji se tolko opiru svemu oko nosa da bi ti ja najradije rekla da ovlažuješ zrak u sobi i da ne špricaš ništ dok nemoraš

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Takva je i Lea, nema šanse dati joj sirup, izmjeriti temp., nakapati nos...0 bodova.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mod mene je "neceee, neceee" i nebi čovjek povjerovao kolko su jaki i imaju ruke ko hobotnice. Kak ti kažeš 0 bodova.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Citiraj Stijena prvotno napisa
    Uf,čini mi se da je Lei već duže lagano začepljen nos, hrče dok spava ali je zdrava inače. Šta mislite, da joj probam stavljati barem Aqua Maris?
    ma može joj biti malo zasušen od suhog zraka, meni se već noćima suši, da se probudim jer ne mogu disati :/ . Ali ako preko dana nema nikakvih problema s disanjem - ono ne čuješ da nešto vuče ili diše na usta, onda ne mora biti ništa. A aquamaris joj ne može nikako škoditi, jedino može održavati sluznicu vlažnom da se lakše bori s ev. bacilima i olakšavati joj disanje.
    Čak mi je jedna med. sestra savjetovala da bi (pogotovo vrtićkoj) djeci (sklonijoj infekcijama) trebalo našpricati morsku vodu svaki put kad se vrate izvana jer je to dobar način prevencije infekcija - dobro održava imunitet nosne sluznice i nikako ne može škoditi, a ako ima nečega lakše iscuri van.

Doktor u kući vratio se u akciju! 8)

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo moje veliko djete ima svoje slikice pod naslovom kako-ubiti-dosadu
    Trak e o ovom sam ti pričala s kavom, a sad je trenutno na brašnu
    a mama osim što slika prije si je nešto gutnula za živčeke

malo djete jedva zaspao, izbijaju zubići, samo što nisu izašli već se vide al se još ne osjete.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Modesty Blaze prvotno napisa
    Tra bit će bolje. Jel mu nos zaštopan? Možda ga zato buba glava
    Noš mu je valjda zaštopan,ne znam više ni ja. Sav je zaštopan,ali mu ne curi nos i ne kašlje uopće. A toga me strah,i vjerojatno je i dobio zato temperaturu jer još nije nigdje počelo izlaziti! Evo sad spava...vidjet ćemo kako će se dalje razvijati! Dao je i izmjeriti temp.,usipati u nos,popio je i svoj sirup ...kad je bolestan onda je jako dobar. Ipak bi ja rađe hahara !

Yas-jel spavate?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Točkica nemam pojma kaj da ti kažem... Moji se tolko opiru svemu oko nosa da bi ti ja najradije rekla da ovlažuješ zrak u sobi i da ne špricaš ništ dok nemoraš
    Ma ja isto kupujem taj ovlaživač zraka godinama, a vjerujem da bi svi skupa bili puno manje bolesni i morali špricati da ga imamo (one gluposti po radijatorima ne funakcioniraju nimalo :/ )....nikako se ne mogu odlučiti koji je pravi i kakav mi uopće treba. Ne bi neki prejeftini, jelte....a opet ne mora mi niti pjevat....za to imam sina

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme Mial genijalna je :D iako sam malo u :shock: .Ja recimo nema šanse da bi to dala Roku,ali vidim da se ona zna igrati male kuharice . Roko bi to sve prolio po podu i skakao vjerojatno po tome! Ja mislim da treba pustiti da istražuju,samo što ja nemam živaca za to

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ajme mial kakve lijepe djece....ova ljepotica ti je sve sličnija, a sin djeluje tako smireno, ne bi čovjek reko da voli tulumarit!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mial
    Tra to sam si ja upravo pomislila jučer kad je Mislav onak jadničak ležao i zapomagao "mama, mama". Da bi rađe da mi đipa i divlja prije spavanja.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajme Mial genijalna je :D iako sam malo u :shock: .Ja recimo nema šanse da bi to dala Roku,ali vidim da se ona zna igrati male kuharice . Roko bi to sve prolio po podu i skakao vjerojatno po tome! Ja mislim da treba pustiti da istražuju,samo što ja nemam živaca za to
    ja očito gledala krive slike
    a mazarije ja prepuštam tetama u vrtiću, a ja se samo dođem diviti "radovima", već su slikali jesen, a jučer su osvanule i oslikane čizmice za sv. nikolu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stijena-ja još gledam tvoj komentar i kontam-koje si ti to slike gledala Meni je Kala prava ljepotica i liči mi malo više na tatu,a Kiar na Mial!

MB-Istina,bolje i divljaci nego bolesni!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trak sam rekla da sam nešto popila za smirenje
    od kupaone do njene kuhinje je trag brašana, vode i Kalinog tjesta
    ajme žene kakva mi je kućaaaaaaaaaaa
    pošto braci izbijaju zubići i malo je nervozniji morala sam s njim malo više i djete se otelo kontroli i šta mi preostaje sad nego škljocat s fotićem. odoh ju uspavati i čistit

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo potpisujem

Ja gledam i vidim da Kiar spava na kauču i poslije skužim da je to lutka Al na drugoj slici se uopće ne kuži

Lovro je izgleda jedan od rijetkih koji vole špricanje aquamarisom. Kapi mu nisu drage, ali kada nađe sprej, odmah mi ga nosi i smije se. Onda ga moram skrivati jer pretjeruje, stalno bi da mu špricam u nos.

~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bubance

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Paulita ajd kad si ti prva priznala da si mislila da je ono na krevetu Kial onda ću i ja
    Nego ne mogu si pomoći, već se dugo opirem sama sebi da ne ispadnem glupa il nepristojna ali: Mial kakva su ti to imena? Kaj znače? Od kud si ih ispukala?
    Sad mi je lakše

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

**mial** a ti stvarno imas zivce :shock: :shock:

ja to ne bi podnijela ni da me uspavaju

danas smo Kristijan i ja mljeli keks za kolac pa smo malo isprosipali...podnijela sma to pevajuci tj.mrmljajuci

trak ~~~~~~~~~~~~~~ za Roka!

ostalim bubanima

yasmin divim ti se [/b]

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Haribo jesi dodala u album koju novu slikicu?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Modesty si vidla kak su nam otvorili okupljalište
    Blamiraju se samo tako - trebalo biti u srijedu, pa nije, onda napišu otvorenje 30.11. u subotu :shock: na kvadrat - danas prolazim - još barikade - bit će da je ipak 01.12. u subotu......ili možda....

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sinek se probudio i vrišti od bola pa nemrem sad pisat al budem poslje MB ti objasnila, a nema beda
    ooooooooo pa nisu baš moji živci za pohvalit, bio je to lov u mutnom

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Stijena neznaju oni s kim se zezaju
    A kaj je najbolje moja sveki je išla "prvi dan" 3 puta he he he

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma najbolje da mi odemo na kavu na naše staro mjesto (na kojem smo bile već jedanput ), dok se oni odluče....gori su od nas dvije....

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Haribo jesi dodala u album koju novu slikicu?
    nista jos od novih slikica
    jednostavno ne stignemo kod fotografa a htjela bi opet par zajednickih obiteljskih slika

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Stijena neznaju oni s kim se zezaju
    A kaj je najbolje moja sveki je išla "prvi dan" 3 puta he he he
    o cem vi to? :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A ja čekam i čekam i čekam...
    A to vrijedi i za tebe Stijena - jes da bi sad bile super društvo ja polugluha od puhanja nosa, a ti kolko vidim nisi daleko od mog stanja

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nigdje nikog. Sigurno su u Sparu
    Ugodan vam vikend

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Taman sam htjela napisati nešto u stilu 'čujemo se u ponedjeljak' kad sam se sjetila... Sinoć smo pokušavali smontirati MAXadsl. naravno da nsimo uspjeli ali smo barem saznali da netko od susjeda ima WLAN - nezaštićen! :D
    pst... nemojte nikome reći.

Odoh sad po svoje dijete.
    Ugodan vikend!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i nas od doktora! Popodne se Roko probudio plačući da ga boli glava i to jako i sav je cendrav grozno. Pa smo zato odlučili otići do doktora. Temperatura mu je sad opet 38 i izgleda kao da ga je netko pretukao
    Nije radila njegova već u drugoj smjeni-ona ništa ne vidi,kao malo su povećani krajnici i moooožda ima bijele točkice,ali nije sigurna
    Dala nam Amoxil i sad se dvoumim da li da mu dam ili ne?
    Da li netko zna od kud ga sad može boljeti glava ? Stalno se žali i plače! Jedini što mu je toplo na tijelu je upravo glava :/ Mene je strah meningitisa! Jel se trebam bojati?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

trak, mislim da ga boli glava radi temperature.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    trak, mislim da ga boli glava radi temperature.
    Iskreno se nadam,dala sam mu malo Lupoceta i sad je vjerojatno pala temp. (neće mjeriti) i napokon je živnuo. Totalno me strah meningitisa jer je stalno plakao da ga boli glava-ma grozno nešto . Sad kaže da ga više ne boli glava ali kad čitam sve simptome o meningitisu-pozli mi odmah !
    I još uvijek ne znam da li da mu dam taj taj Amoxil ili ne :/
    Glupo mi je ako je neka viroza pogotovo što dr. misli da nije neka upala ,a opet kad ga vidim tako jadnog...nisam pametna!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mial-što je s Kiarom?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bih nastavila sa lupocetom, od njega će ga i glava prestati
    a ako ne prođe do pon. tražila uputnicu za krvnu sliku
    amoxil ne bih dala
    probaj mu glavicu gurati dolje prema prsima, tako doktori provjeravaju ako sumnjaju u meningitis, obično ne ide lako ili se dijete žali na jaku bol

ma nije meningitis, ne bi bio dobre volje, a ovo malo živne malo klone je normalno kod viroza, a normalno da glava boli kad je prehlađen i pod temperaturom,

pusa Roku i Kiaru
    i svim drugim bubanićima velikim i malim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za pocetak svim bubanima i da cim prije ozdrave .
    Trak moju necakinju uvijek uzasno boli glava cim
    joj malo teperatura poraste . Mislim da se ne moras bojati ,
    to ti je sigurno od temperature.
    MI smo isto smrcavi, ali na srecu bez temperature .
    Luki i Vanji idu zeleni iz nosa, ali Vanja to super rijesava,
    tako puse nos da me ponekad strah da joj neka zilica ne pukne.
    Malo malo ode na wc i cujem kako puse. Luka izbjegava puhanje,
    ali sad kad vidi Vanju onda i on dobije volju za puhanjem
    Ja se bojim temperature, sad vec sigurno godinu dana nisu imali temperaturu.
    Mial Kala je preslatka .
    Vanja tak samnom svaki dan kuha.
    Danas smo pekle palcinke i poslije toga sam jedan sat pospremala kuhinju
    .

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobro jutro!

Hvala Yas na savjetu ,tako sam i mislila otprilike. Nisam mu dala Amoxil i mislim da i neću. Noćas je još imao temperaturu i dali smo mu lupocet,a čini mi se da je danas nema,odnosno nema je jer je sav nabrijan . Jedino je i dalje full začepljen i ne može disati i jako je blijed! Za sada je ok i nadam se da će sad ići na bolje!

Mama27-

Yas-kako Ivan i kako ste spavali?

Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •