traktorka prvotno napisa
Sav je začepljen,za sada nos ne curi i ne kašlje ali je noćas imao temperaturu 38,a sad ima 37,5. Nisam mu ništa davala za temperaturu pa vas molim prijedloge i savjete jer se ne sjećam kad ju je zadnji put imao! Imam doma Lupocet sirup i čepiće,a za sirup nemam onaj papirić o načinu primjene pa ako netko zna doziranje i koliko često da mu dam ? I da li da mu dam sirup???? Ne bi još kod doktora jer nije za sada uopće klonuo! Da ga tuširam? Dajte koji savjet!
A joooj, baš mi je žao, ali, zašto si se tako uspaničarila(ili mi se samo čini :/ )? Vidiš da je dobro, temperatura od 38, još uvijek nije ni za tuširanje ni za ljekove, ali, obzirom da je bila noć, mogla si mu dati žličicu lupoceta ili mu staviti čepić.
Vidiš da mu je temp pala (37,5 se uopće ne smatra temperaturom kod djece), i davanjem antipiretika prije nego je to potrebno (temp preko 38,2(38,7 u guzi)) može imati više štete nego koristi.
Čak ga ni ne moraš držati samo u potkošulji...ne znam koliko vam je toplo u kući, možeš mu obući tanku majicu.
Nemoj se nervirati