Ancica prvotno napisa
Kod nas se uvijek, ama bas uvijek, cak i kad su u posjeti djeca koja "ne jedu povrce" bez pol frke i uz repete potamani curry juha od karfiola. A ja je obozavam jer je nist posla.
U zdjeli na ulju malo preprzit currya (ovisno kolko ljuto hoces, od pol zlicice do zlice), na to hitit nasjeckani luk, pa kad posvijetli na to nahitit cvjetacu, u vecim ili manjim cvjetovima, ovisi kolko ti se zuri, i jedna jabuka nasjeckana na vece ili manje komade, ovisno o tome kolko ti se zuri. To malo prodinstat, dodat vode da prekrije i pustit da se krcka. Kad je sve omeksalo, sa zlicom na rupe izvadit krute dijelove u mikser i propasirat (a moze se i stapnim mikserom, to sam prakticirala dok nije riknuo), vratit nazad u juhu, dodat mlijeka (valjda moze i onog jako masnog al mi to s obicnim najobicnijim), posolit, malo pobiberit i posluzit s malo naribanog sira na vrhu (ne tvrdog ala parmezan nego tipa baranjac i sl.), al moze i bez toga.
Uvijek, ama uvijek se topimo u tome svi odreda. I pojedemo prakticki cijelu cvjetacu.