Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: sutra punkcija brrrr...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hm, mogu ti reći da je bol individualna.
    Ja sam na žalost od onih koja ima strašno bolne punkcije jer se jedan jajnik povuče (možda od straha ). Kod mene sudjeluju oba doktora. Prošli put sam imala preko 20 folikula, a doktor je morao riješiti i one male tako da su oni dosta boljeli. Sve ih pikne.
    Osobno, pustim doktora bez obzira na bol odradi svoje jer mi je draže da se sve to što prije završi.
    Sad je bilo nas par sa preko 15 folikula. Kod mene 15js, a kod cura 5-6. Međutim, možda je njihovih 5 kvalitetnije od mojih 15. Važnija ja kvaliteta od broja dobivenih stanica.
    Ja sam popila ketonal prije polaska, ali obzirom da sam na red došla poslije 10, nestalo je njegovog djelovanja pa mi je i onako ostalo samo djelovanje onoga što sam dobila u klinici.
    Ja sa stisnem ili ugrizem za ruku tako da pritisak usmjerim na drugu stranu.
    Sve ti kratko traje i brzo se zaboravi.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što manje boli i da dobiješ kvalitetne stanice

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nista ne brini svi su jako susretljivi i pazljivi.Koliko znam sada imaju nove igle za brzu punkciju tako da u principu dok ti izbrojis dva uboda vec je sve gotovo, sestra je kraj tebe drzi te za ruku mazi ti tibu bas tamo gdje boli i zaista zaista nije tako strasno kako si mi to predocavamo unaprijed a bespotrebno.Drzim fige da prodje sto bezbolnije i da js budu super.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

gdje si u postupku?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure,
    Odmah mi je lakše sad kad znam da će me i drugi dr. i sestre držati ako treba. Ne bojim se toliko ni boli, koliko nekontroliranog trzanja.
    A valjda ću i to nekako pregurati, kao i sve ostale pacijentice. Sjetila sam se antistres loptice.

laky, na VV.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se od ponedjeljka sa bolovanja vrati Goga jer ona drži cure za ruku i bodri ih.
    Mi smo na žalost ovaj tjedan bile bez te podrške
    Nemoj se previše opterećivati jer to zaista brzo prođe.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ok, meni je sve ovo novo u smislu da nisam nikad kod nas prolazila kroz IVF...koliko sam shvatila do sada svima rade punkciju na zivo?? Ima li sanse da se zatrazi anestezija ili bar nesto lokalno? Pitam to jer imam prilicno nisku toleranciju na bol.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ella1 prvotno napisa
    ok, meni je sve ovo novo u smislu da nisam nikad kod nas prolazila kroz IVF...koliko sam shvatila do sada svima rade punkciju na zivo?? Ima li sanse da se zatrazi anestezija ili bar nesto lokalno? Pitam to jer imam prilicno nisku toleranciju na bol.....
    Ako ides na VV nema anestezije.Dobijes dvije injekcije jednu u guzu drugu u rame protiv bolova i za opustanje no ja sam si jos dodatno popila ketonal i normabel i proslo je ok.Sto je najvaznije zaista kratko traje i da se izdrzati (imala sam 6 js).Puno cura koje su imale nizak prag tolerancije na bol i panicarile, poslije punkcije su bile zadovoljne.Cuj nitko ne tvrdi da neces osjetiti apsolutno nista, hoces, ali ne boli jako i brzo je gotovo tako da se isplati malo stisnuti zubice.Samo hrabro.I sretno!

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što bezbolniju punkciju, i naravno, kvalitetne js.
    Cure su ti u biti sve rekle. Prilikom svake punkcije možeš osjetiti različiti stupanj boli. Sve ovisi i o tome gdje su folikuli smješteni i da li su dovoljno zreli. A ona opcija kreni-stani sigurno može proći ali onda samo otežavaš stvar i sebi i doktoru. Bolje ti njega pusti da on odradi svoje a ti se opusti (to je stvarno najbitnije u svemu tome), stisni zube i začas je gotovo. Ja sam stvarno paničar kakvog nema, i bilo me užasno strah, ali sam izdržala (nije uopće bilo strašno). Još mi je dr. prije početka stimulacije rekao da će mi punkcija biti teška (tj. bolna) s obzirom na smještaj jajnika, odnosno mioma. Samo hrabro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mala garava, vibram ~~~~~~~~~~~ !

PAM, mislim da to ne mora biti i 10 uboda, možda može jednim i dva piknuti (barem se meni tako činilo kad sam na 13 folikula očekivala 13 uboda, a čini mi se da ih je bilo manje). Može dr stati, ali ne vjerujem da će ti biti potrebno. Poanta je da ne moraš zato što ih je 10 očekivat groznu bol. Npr. ciste znaju bolit više nego 10 folikula, a bolnost punkcije ovisi puno i o tome di su ti jajovodi, di su smješteni folikuli (lako ili teško dostupni), koliko su zreli. To što je zapisao 5 na svakom znači da ih je deset. Mene kod dr. L-a na VV-u prva punkcija na 6 folikula bolila puno više nego druga na 13, koju doslovno, ma ne sjećam se da je uopće bolilo, valjda su bili dobro razmješteni, a pak u Mariboru su mi na oko 9 savjetovali anesteziju jer da je bilo i cistica i nedostupnih itd. Sretno !

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam na vv imala tri punkcije-na 1.umirala,2. kao da nije ni bila,3.preznojila se od muke i bolova.Valjda je svaki put drugačije.A to sa novim iglama-to kažu svaki put-igla je igla nema nova i stara-to je čisto da utješe pacijentrice.Na IVF sam se preporodila jer daju neki koktelčić u venu i super je,svjestan si ali apsolutno ništa ne osjetiš.Prag boli ovakav ili onakav,jednostavno ne želim više osjetiti nikakvu bol.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, da se javim sa svježim dojmovima s punkcije. Živa sam, hodam, ništa me ne boli i dobili smo 20 js! :shock: :D :D Sad kad je iza mene, mogu reći da je u mojem slučaju bila više neugodna nego bolna u pravom smislu riječi. Koliko je trajala - nemam pojma (na onom stolu izgubiš osjećaj za vrijeme). Možda par minuta. Zapravo, bolnije mi je bilo penjanje i silaženje s ležaja u predprostoru, nego sama punkcija. Antistres loptica je bila pun pogodak, a i sestra mi je itekako pomogla držanjem za ruku. Nevjerojatno koliko može značiti jedna takva mala gesta. Last but not least, bez vaše podrške i savjeta sigurno bi bilo daleko teže! Hvala vam!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vau Pandora super čestitam, onda si morala imati i puno više folikula.
    Sad nek se samo lijepo oplode :D

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pandora bravo :D . Ma mi smo hrabrije nego mislimo. Sve za .

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

PAM: sve ovisi gdje si u postupku i da li ce ti davati nesto za ublazivanje bolova ili neki oblik anestezije.

Koliko sam ja shvatila, sve JS se moraju punktirati kako se eventualno ne bi napravile ciste a pokusava se sa sto manje uboda uloviti sto vise JS.

Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Wow Pandora 20 JS!!!! PREKRASNO!!!!! pa tu ce biti i smrzlica malih....drago mi je da ti je sve dobro proslo. :D :D :D :D

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •