Hm, mogu ti reći da je bol individualna.
Ja sam na žalost od onih koja ima strašno bolne punkcije jer se jedan jajnik povuče (možda od straha). Kod mene sudjeluju oba doktora. Prošli put sam imala preko 20 folikula, a doktor je morao riješiti i one male tako da su oni dosta boljeli. Sve ih pikne.
Osobno, pustim doktora bez obzira na bol odradi svoje jer mi je draže da se sve to što prije završi.
Sad je bilo nas par sa preko 15 folikula. Kod mene 15js, a kod cura 5-6. Međutim, možda je njihovih 5 kvalitetnije od mojih 15. Važnija ja kvaliteta od broja dobivenih stanica.
Ja sam popila ketonal prije polaska, ali obzirom da sam na red došla poslije 10, nestalo je njegovog djelovanja pa mi je i onako ostalo samo djelovanje onoga što sam dobila u klinici.
Ja sa stisnem ili ugrizem za ruku tako da pritisak usmjerim na drugu stranu.
Sve ti kratko traje i brzo se zaboravi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što manje boli i da dobiješ kvalitetne stanice
![]()

). Kod mene sudjeluju oba doktora. Prošli put sam imala preko 20 folikula, a doktor je morao riješiti i one male tako da su oni dosta boljeli. Sve ih pikne.
Odgovori s citatom

:D Sad kad je iza mene, mogu reći da je u mojem slučaju bila više neugodna nego bolna u pravom smislu riječi. Koliko je trajala - nemam pojma (na onom stolu izgubiš osjećaj za vrijeme). Možda par minuta. Zapravo, bolnije mi je bilo penjanje i silaženje s ležaja u predprostoru, nego sama punkcija. Antistres loptica je bila pun pogodak, a i sestra mi je itekako pomogla držanjem za ruku. Nevjerojatno koliko može značiti jedna takva mala gesta. Last but not least, bez vaše podrške i savjeta sigurno bi bilo daleko teže! Hvala vam!
.