Malac ima 4 mjeseca i do sad nije probao ništa osim maminog mlijeka. Već sam mu odlučila od sutra davati rižolino, ali sad sam čitala malo Rodinih tekstova pa sad više nisam tako odlučna. Recite mi šta vi mislite.
Rodio se 8.10. sa 4110g.
9.10. 4900g
15.12. 5900g
17.1. 6500g
2.2. 6800g
Čini mi se da taj prirast prilično pada, pa sve mislim da mu ipak nije dovoljno. Papamo na zahtjev, a to je svakih sat - sat i pol, a ponekad i dva. naveče papa oko 8.30 i spava do oko dva i onda oko 6. Jednu dojku mu dajem barem dva puta da bi došao do kraja. Čini mi se da on kad klopa pojede samo toliko da ne bude gladan i čim se malo zasiti neće više sisati. Kaka više puta na dan i dugo su bile zelene stolice a sad su više žute. Šta da radim? :shock:

Odgovori s citatom
) imaju drugacije ritmove. to sto se trudis davati istu dojku unutar, pretpostavljam, 2-3 sata je super - to osigurava da ce doci do masnijeg mlijeka cak i ako kratko doji. zelene stolice moze uzrokovati pojacan unos laktoze (mlijecnog secera) kojeg ima vise u prednjem mlijeku, moze biti da stolica pozeleni jer oksidira u crijevima, moze biti od neceg sto ti pojedes (recimo, mozda nadomjestak zeljeza ili sl, ili neka hrana)... uglavnom, nisu zabrinjavajuce. zute stolice jesu "skolske", ali nisu jedine moguce...
A tvoj mali super napreduje po težini, ne treba još nezreli prob. sustav opterećivati.
) da ce odma manje sisati. Cica ce i dalje biti glavni obrok i desert poslije par zlica neceg sto si ponudila samo na probu.