Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Prhko tijesto - smrznuto?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Prhko tijesto - smrznuto?

Da li se može zamrznuti prhko tijesto? Razmišljam da ovih dana napravim par kila pa da bacim u friz i onda samo vadim kako se gosti najave i sve čisto i gotovo u 20 min.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam radila tijesto za pite prema receptu Jamiea Olivera, i on predlaže da se dio smrzne za drugi put. Ispadne super, ja nisam primijetila razliku.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naravno! Zašto ne? (Dapače, super ideja!)
    Samo, nemoj zamrznuti sve u jednom komadu, nego podijeli na vrećice - na količine koliko misliš da ti je dovoljno za jedno pravljenje kolača.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravih dodati u prošlom postu- možeš zamrznuti i već oblikovane kolače od prhkog tijesta, pa kad ti treba, samo staviš ispeći (još zamrznuto). Moji svi - rodbina i frendovi - vole moje krancle i "kekse na mašinu", pa to uvijek imam u škrinji. Kad znam da će mi tko doći, samo izvučem vrećicu iz leda, poslažem na lim i ispečem. A pravim ih (mijesim i oblikujem) onda kad imam vremena.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Naravno! Zašto ne? (Dapače, super ideja!)
    Samo, nemoj zamrznuti sve u jednom komadu, nego podijeli na vrećice - na količine koliko misliš da ti je dovoljno za jedno pravljenje kolača.
    potpis

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Super cure, baš vam hvala!!! Ovaj tjedan se bacam na posao. Napraviti ću i domaća mala peciva pa ću i to frknuti u friz. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •