Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: majke pušačice i njihova djeca

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno majke pušačice i njihova djeca

Zanima me koliko je na ovom forumu pušačica koje doje
    i što one misle o tome.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pušačica, ali u trudnoći i prvoj godini - nisam pušila (da je bar tako ostalo...)

ne znam što te majke misle o tome, ali znam što ja mislim o njima ... jer sam u bolnici skoro dograbila jednu koja se u wc-u :shock: jednom rukom izdajala, a u drugoj je imala cigaretu .

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Netom prije prve trudnoće sam prestala, evo prošlo je više od osam godina i sada sam pravi nepušač :D . Kako sam ja prva u društvu rodila (sa 30 god ), bila sam podrška svim prijateljicama koje su zatrudnile da prestanu pušiti. Sve su uspjele osim jedne, ali i ona je barem za trajanja trudnoće smanjila na 5 cigareta na dan.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne mislim niš loše o majkama pušačicama(taki je naslov,jelda?)
    o majkama trudnicama i dojiljama pušačicama mislim svašta šta nije za ovaj topik.ni forum.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam pocela da pusim jer mi je to bilo normalno, oba roditelja teski pusaci.
    Imala sam 15, nisam se skrivala, odmah su to prihvatili kao "normalno".
    Nesto posle (oko 18.) sam shvatila sta se desilo i odlucila sam da ipak necu biti pusac.
    Pusila sam do 25. (nije bas lako prestati, a nisam ni zelela "odmah").
    Evo prosle su 3.5 godine bez cigareta, a sto je najvazije moje dete ima roditelje nepusace, i nema taj obrazac ponasanja da ga iskopira.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mene prije pušaci nisu smetali (i sama sam bila povremeni tj. vikend pušač u srednjoj), no što sam starija, to imam manje tolerancije po tom pitanju :/
    doma mi nitko ne smije pušiti, a počela sam izbjegavati i kafiće, pa čak i kuće gdje se (puno) puši.

a ljude koji puše u prisutnosti djece smatram, u najmanju ruku, nepristojnima.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam prestala pušiti samo tako. jedno jutro, umjesto da otvorim novu kutiju, rekla sam da prestajem.
    i, evo, prošlo je punih 5 godina i sada mi ful smeta kad netko puši i jako mi smrdi...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam pušač, ali mislim da bi se za dobrobit svoga djeteta svaka majka u trudnoći mogla odreći pušenja. Ipak je bebica najbitnija.
    A što se tiče pušenja drugih ljudi u prisutnosti trudnica(koje ne puše) i djece to me užasno smeta. Poludim svaki put kad netko kraj mene bilo u restoranu ili negdje drugdje zapali cigaretu i najradije bi im svašta rekla u lice. To je po meni vrlo bezobzirno od njih.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam nepušač kojih desetak god. al me užasno nervira što moja frendica i njen muž s troje djece tak "zafajfaju" u jednosobnom stanu da kad sam ja kod njih moram brisat doma. A svi joj klinci imaju bronhitise i imali su astmu...svaki mjesec piju antibiotik...ona se nikako neda urazumit...uzaludno joj je govorit...Uf!

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

grozno mi je vidjeti trudnicu s cigaretom, ipak beba diše isključivo putem majke. Dojenje i pušenje također ne ide jedno s drugim, mada sam znala zapaliti ponekad, ali kad je već bio veći.
    Nikako da se odviknem te poneke prigodne cigarete s društvom uz kavu. Uvijek me vuče. Stalno si mantram kako je pušenje odraz primitivizma, kako je zapravo paradoks da nešto tako smrdljivo ljudi u tolikom broju konzumiraju, nezdravo, skupo.....grrrrr. To jednostavno moram izbaciti, pogotovo što planiram uskoro drugu trudnoću.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Salen, na ovu temu se jako jako puno pisalo.

Evo ti nekoliko linkova:

pušenje i dojenje

smoke gets in your eyes

osuđujete li

dojenje i pušenje

pušenje iskreno

itd itd....

No ovu temu prebacujem na pdf općenito o dojenju, a vas molim da koristite pretražnik.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[a vas molim da koristite pretražnik. [/quote]

Ispričavam se...

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sale&ivana prvotno napisa
    Nisam pušač, ali mislim da bi se za dobrobit svoga djeteta svaka majka u trudnoći mogla odreći pušenja. Ipak je bebica najbitnija.
    A što se tiče pušenja drugih ljudi u prisutnosti trudnica(koje ne puše) i djece to me užasno smeta. Poludim svaki put kad netko kraj mene bilo u restoranu ili negdje drugdje zapali cigaretu i najradije bi im svašta rekla u lice. To je po meni vrlo bezobzirno od njih.
    slažemo se, 8)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: majke pušačice i njihova djeca

Citiraj salen prvotno napisa
    Zanima me koliko je na ovom forumu pušačica koje doje
    i što one misle o tome.
    Evo da se i ja pridružim svojim mišljenjem koje je slično,ako ne i isto kao i kod svih nepušača koji su se javili.Međutim mislim da je ovdje pitanje postavljeno pušačicama koje doje.Koliko vidim niti jedna se nije javila i rekla što misli , a ne vjerujem da ih bas i nema.
    Meni je pušenje općenito jedan jako neodgovoran čin (mada sam i ja prije 10 godina bila pušač, no "slabi" pušač).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo unazad mjesec,dva ja zapalim dvije,tri cigarete za gušt.Dojim još samo noću a sin ima godinu i 3 mjeseca.U trudnoći sam prestala skroz a inače u našoj kući se nikad nije pušilo nego ili na balkonu ili vani iako smo oboje pušači.Naša djeca nisu nikad udahnula ničiji dim.

Pušenje je za mene gušt,bilo to primitivno ili ne,ja uživam u cigareti poslije ručka,popodne uz kavu...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bravo Trina, jedina si hrabra priznati! Nadam se da te sad rigidnije mame neće zatrpati pogrdama.

Znam da nije topic, no ne mogu se suzdržati ne dobaciti primjedbu: meni je puno gora kombinacija 'ne-pušim-i-ne-dojim' (ne osuđujem naravno mame koje nisu uspjele dojiti iz ozbiljnih razloga) nego 'pušim-i-dojim'. Iznenadile biste se koliko je mama koje jednostavno nisu zainteresirane za dojenje jer im je dojenje bilo prezahtjevno pa sad imaju 1001 izgovor. Osjetiš im odmah u boji glasa da je izgovor kojeg daju naučen i da im uopće nije stalo do dojenja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Osjetiš im odmah u boji glasa da je izgovor kojeg daju naučen i da im uopće nije stalo do dojenja.
    Eh, kad bi mogla tako dobro procitati ljude samo po boji glasa i znati sve o njima i njihovim izgovorima...Sad bi ja sastavljala vladu

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nikad nisam zapalila
    pušenje mi je jadno
    eto

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam pušila i dojila.
    Kao trudnica niti jednu nisam zapalila niti me je privlačila cigareta, čak mi je sve smrdilo. Ali nakon 3mj sam spletom okolnosti i velikog stresa popustila i počela ponovno( pušim oko 7 cig na dan). Ne dojim sad već 5 dana. ALI bih htjela naglasiti da se u mojoj kući nikada nije niti neće pušiti. Imam balkon. Malo je zima, ali tak mi i treba..Prestat ću ja opet...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj toffifeee prvotno napisa
    Ali nakon 3mj sam spletom okolnosti i velikog stresa popustila i počela ponovno( pušim oko 7 cig na dan)
    Mislim 3 mj. nakon poroda..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    nikad nisam zapalila
    pušenje mi je jadno
    eto

I ti sigurno imaš u svom životu neku grešku, porok... ali mi ne bi na pamet palo reći ti da si jadna..

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj toffifeee prvotno napisa
    nikad nisam zapalila
    pušenje mi je jadno
    eto

I ti sigurno imaš u svom životu neku grešku, porok... ali mi ne bi na pamet palo reći ti da si jadna..
    a kom sam ja to rekla da je jadan/a??? de čitaj malo...pa kritiziraj

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa zmaj,napisala si da ti je pušenje jadno,što bi značilo da su oni koji puše jadni Meni su takvi stavovi smiješni ali dobro.
    Tofiffe,ja nisam počela pušiti zbog stresa (znam što se tebi sve izdogađalo ) nego mi je cigareta falila od onog dana kad sam prestala pušiti dok nisam ponovo zapalila,znači godinu i 9 mjeseci.I ne da se ne smatram jadnom nego sam vrlo ponosna što sam ja,koja je tolika psihička ovisnica o par cigareta na dan,uspjela radi djeteta ne pušiti toliko dugo.Sad mislim da mu ne može škoditi i nemam nikakvu grižnju savjesti.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prestala sam 2 mjeseca prije trudnoće.
    U trudnoći i sad dok dojim nisam zapalila niti jednu (skoro 22 mjeseca bez cigarete).

Ali.. ....sanjam ih. U snu popušim cijelu kutiju.
    Kad bih mogla kao Trina, samo nekoliko cigareta dnevno, sigurno bih opet propušila. Poznajući sebe, znam da mi je doza kutija dnevno, pa se nadam da više nikad neću.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne, napisah da je ČIN pušenja jadan, a ne i pušaći....bar ne jadni...možda tek slabiji na tom području. isto tak će se svi složit da je drogiranje jadno. il da su prometne nesreće grozne. znači li to da su i sudionicu grozni?...
    dajte malo više ispravnog čitanja i pisanja

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam propušila nakon cca 6mj od poroda...da sam ponosna na to nisam a da imam potrebu ispričavti se ....nemam 8)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa ne znam što bi se Romina ispričavala na forumu...ak misliš da se imaš kom ispričat, a onda je to vjerojatno tvoja beba....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne, napisah da je ČIN pušenja jadan, a ne i pušaći....bar ne jadni...možda tek slabiji na tom području. isto tak će se svi složit da je drogiranje jadno. il da su prometne nesreće grozne. znači li to da su i sudionicu grozni?...
    dajte malo više ispravnog čitanja i pisanja
    Čudna ti je logika ali dobro.Što se tiče ovog boldanog ja se uopće ne smatram slabom ni slabijom zbog toga što pušim.Niti malo.To su moji mali gušti koji mi predstavljaju zadovoljstvo.Da sam slaba moja bi slabost bila jača i dok sam bila trudna i kad mi je dijete bilo malena beba.Ali nije.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa ne znam što bi se Romina ispričavala na forumu...ak misliš da se imaš kom ispričat, a onda je to vjerojatno tvoja beba....

znala sam da će uslijediti takva rečenica zato sam i stavila ovog sa naočalama .......ne mislim da se trebam ispričati svojem djetetu jel kad nešto radiš svjesno onda nema smisla da se nekom ispričavaš iz dana u dan,jel tako?vjerujem da sam mu puno dala po pitanju dojenja sa tim da sam pazila na razmak pušenja i dojenja.puno toga sam prošla sa njim da bih osjećala neku grižnju savjesti.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ok cure. što se mene tiče sve ste rekle. obzirom da od cigareta nema nikakve koristi (ko recimo od čaše crnog vina), za mene je to definitivno slabost. a što se tiče davanje, svjesnosti i sl. akom nekom svjesno štetiš...da možda nije umjesno da mu se kasnije ispričavaš...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

teško je na ovakav način napisati i isto tako shvatiti puno toga zato sve slične rasprave završe zaključane...e sad ,meni se ne ulazi u nekakve dubioze tako da ću ostaviti vodicu da ide na tvoj mlin....i fakat si zmaj

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo htjela bih još jedno pitati, bez provokacija ozbiljno, čisto informativno. dakle, ako znaš da šteti (posebno u trudnoći), kako to da daš prednost svom poroku/sebičnosti misto svom diteti i njegovom zdravlju?? mogu shvatiti da je ovisnot teška (ja i čokolada u kako kojoj fazi). pitam čisto radi info.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma nisam ti ja takav zmaj
    možda samo pas koi laje...sad jel grizem triba pitat mog M-a

nego, dolazim iz obitelji u kojoj su svi pušili. sad puši samo jedna persona. moram li pisati kako su svi, ama baš svi govorili i kladili se da ću i ja jednog dana...prvo krajem osnovne, pa srednja, pa faks, pa...ne znam što sve nisu izmislili.. na kraju, prešli oni na moju stranu bez da sam ja rekla ikoju he he 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2461

pročitaj ovaj tekst jel sam već napisala da nema smisla ulaziti u neke dublje teme

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

lako za to jel grizeš kad opečeš svako malo sa vatrom

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dojenje i pusenje = trudnoca i pusenje. Ne vidim razliku. :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa ne vidiš jel pušenje nije dobro u niti jednoj kombinaciji

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo htjela bih još jedno pitati, bez provokacija ozbiljno, čisto informativno. dakle, ako znaš da šteti (posebno u trudnoći), kako to da daš prednost svom poroku/sebičnosti misto svom diteti i njegovom zdravlju?? mogu shvatiti da je ovisnot teška (ja i čokolada u kako kojoj fazi). pitam čisto radi info.
    Već sam rekla,u trudnoćama ne pušim niti dok je beba mala i dojenje joj je jedina hrana.A ti meni reci,kolika je šteta jednogodišnjem djetetu koje jede sve a doji se dva,tri put noću od dvije ili tri cigarete koje mama popuši tokom dana?Čisto informativno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Dojenje i pusenje = trudnoca i pusenje. Ne vidim razliku. :/
    Kako ne vidiš?Osim ako ti pričaš o novorođenčetu ili kao što sam u gornjem postu napisala,o maloj bebi koja se hrani samo majčinim mlijekom?Kako možeš uspoređivati trudnoću i pušenje i dojenje velikog djeteta/od godine nadalje?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Već sam rekla,u trudnoćama ne pušim niti dok je beba mala i dojenje joj je jedina hrana.A ti meni reci,kolika je šteta jednogodišnjem djetetu koje jede sve a doji se dva,tri put noću od dvije ili tri cigarete koje mama popuši tokom dana?Čisto informativno
    al si se nabrusila...ovo se više odnosilo na R... ne trebaš se pravdat...lijepo od tebe što si bila prestala. jel šteti sad? vjerojatno zanemarivo. pa ak te veseli, ti puši!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i opet zmaj ko zmaj na mene

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sve u svemu je ovak....ne pušimo čim izađemo iz rađaone,priuštimo si koju cigaretu na dan,pazimo da ne dojimo odmah nakon što ispušimo cigaretu,gledamo da što manje ili uopće ne pušimo u stanu .......

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    i opet zmaj ko zmaj na mene

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    al si se nabrusila...ovo se više odnosilo na R... ne trebaš se pravdat...lijepo od tebe što si bila prestala. jel šteti sad? vjerojatno zanemarivo. pa ak te veseli, ti puši!!
    Pa veseli me pa pušim a nisam se uopće nabrusila nego mi je glupo uspoređivati novorođenče i jednogodišnje dijete pa sam htjela naglasiti tu razliku.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure moje drage ajmo se bolje prebaciti na Božićno darivanje nego da tu raspredamo toliko dugo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nisam zapalila
    pušenje mi je jadno
    eto
    i men
    em što nije zdravo
    em što smrdi
    em što i drugi pate zbog tog poroka-dojenče preko mlijeka, ostali čalnovi
    obitelji pasivno pušeći

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    nikad nisam zapalila
    pušenje mi je jadno
    eto

em što i drugi pate zbog tog poroka-dojenče preko mlijeka, ostali čalnovi
    obitelji pasivno pušeći
    Ma da.Znači podrazumijeva se da kad se puši puši se u kući pored djece?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

po toj logici bi se svi trebali zatvoriti u kapsulu dok ne dođu bolji dani jel štete i ispušni plinovi,špricane namirnice itd......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    po toj logici bi se svi trebali zatvoriti u kapsulu dok ne dođu bolji dani jel štete i ispušni plinovi,špricane namirnice itd......
    a po toj logici bi svi trebali pušti , piti , drogirati se.....
    jer ionako je svijet zagađen i namamo se čega čuvati

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

drogiranjem truješ samog sebe ili?
    alkoholom truješ samog sebe ili?
    cigaretom sebe i okolinu
    kužiš razliku?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor