Zanima me koliko je na ovom forumu pušačica koje doje
i što one misle o tome.
Zanima me koliko je na ovom forumu pušačica koje doje
i što one misle o tome.
ja sam pušačica, ali u trudnoći i prvoj godini - nisam pušila (da je bar tako ostalo...)
ne znam što te majke misle o tome, ali znam što ja mislim o njima ... jer sam u bolnici skoro dograbila jednu koja se u wc-u :shock: jednom rukom izdajala, a u drugoj je imala cigaretu.
Netom prije prve trudnoće sam prestala, evo prošlo je više od osam godina i sada sam pravi nepušač :D . Kako sam ja prva u društvu rodila (sa 30 god), bila sam podrška svim prijateljicama koje su zatrudnile da prestanu pušiti. Sve su uspjele osim jedne, ali i ona je barem za trajanja trudnoće smanjila na 5 cigareta na dan.
ne mislim niš loše o majkama pušačicama(taki je naslov,jelda?)
o majkama trudnicama i dojiljama pušačicama mislim svašta šta nije za ovaj topik.ni forum.
Ja sam pocela da pusim jer mi je to bilo normalno, oba roditelja teski pusaci.
Imala sam 15, nisam se skrivala, odmah su to prihvatili kao "normalno".
Nesto posle (oko 18.) sam shvatila sta se desilo i odlucila sam da ipak necu biti pusac.
Pusila sam do 25. (nije bas lako prestati, a nisam ni zelela "odmah").
Evo prosle su 3.5 godine bez cigareta, a sto je najvazije moje dete ima roditelje nepusace, i nema taj obrazac ponasanja da ga iskopira.
mene prije pušaci nisu smetali (i sama sam bila povremeni tj. vikend pušač u srednjoj), no što sam starija, to imam manje tolerancije po tom pitanju :/
doma mi nitko ne smije pušiti, a počela sam izbjegavati i kafiće, pa čak i kuće gdje se (puno) puši.
a ljude koji puše u prisutnosti djece smatram, u najmanju ruku, nepristojnima.
ja sam prestala pušiti samo tako. jedno jutro, umjesto da otvorim novu kutiju, rekla sam da prestajem.
i, evo, prošlo je punih 5 godina i sada mi ful smeta kad netko puši i jako mi smrdi...
Nisam pušač, ali mislim da bi se za dobrobit svoga djeteta svaka majka u trudnoći mogla odreći pušenja. Ipak je bebica najbitnija.
A što se tiče pušenja drugih ljudi u prisutnosti trudnica(koje ne puše) i djece to me užasno smeta. Poludim svaki put kad netko kraj mene bilo u restoranu ili negdje drugdje zapali cigaretu i najradije bi im svašta rekla u lice. To je po meni vrlo bezobzirno od njih.
Ja sam nepušač kojih desetak god. al me užasno nervira što moja frendica i njen muž s troje djece tak "zafajfaju" u jednosobnom stanu da kad sam ja kod njih moram brisat doma. A svi joj klinci imaju bronhitise i imali su astmu...svaki mjesec piju antibiotik...ona se nikako neda urazumit...uzaludno joj je govorit...Uf!
grozno mi je vidjeti trudnicu s cigaretom, ipak beba diše isključivo putem majke. Dojenje i pušenje također ne ide jedno s drugim, mada sam znala zapaliti ponekad, ali kad je već bio veći.
Nikako da se odviknem te poneke prigodne cigarete s društvom uz kavu. Uvijek me vuče. Stalno si mantram kako je pušenje odraz primitivizma, kako je zapravo paradoks da nešto tako smrdljivo ljudi u tolikom broju konzumiraju, nezdravo, skupo.....grrrrr. To jednostavno moram izbaciti, pogotovo što planiram uskoro drugu trudnoću.
Salen, na ovu temu se jako jako puno pisalo.![]()
Evo ti nekoliko linkova:
pušenje i dojenje
smoke gets in your eyes
osuđujete li
dojenje i pušenje
pušenje iskreno
itd itd....
No ovu temu prebacujem na pdf općenito o dojenju, a vas molim da koristite pretražnik.![]()
[a vas molim da koristite pretražnik.[/quote]
Ispričavam se...![]()
Evo da se i ja pridružim svojim mišljenjem koje je slično,ako ne i isto kao i kod svih nepušača koji su se javili.Međutim mislim da je ovdje pitanje postavljeno pušačicama koje doje.Koliko vidim niti jedna se nije javila i rekla što mislisalen prvotno napisa
, a ne vjerujem da ih bas i nema.
Meni je pušenje općenito jedan jako neodgovoran čin (mada sam i ja prije 10 godina bila pušač, no "slabi" pušač).
Evo unazad mjesec,dva ja zapalim dvije,tri cigarete za gušt.Dojim još samo noću a sin ima godinu i 3 mjeseca.U trudnoći sam prestala skroz a inače u našoj kući se nikad nije pušilo nego ili na balkonu ili vani iako smo oboje pušači.Naša djeca nisu nikad udahnula ničiji dim.
Pušenje je za mene gušt,bilo to primitivno ili ne,ja uživam u cigareti poslije ručka,popodne uz kavu...
Bravo Trina, jedina si hrabra priznati! Nadam se da te sad rigidnije mame neće zatrpati pogrdama.
Znam da nije topic, no ne mogu se suzdržati ne dobaciti primjedbu: meni je puno gora kombinacija 'ne-pušim-i-ne-dojim' (ne osuđujem naravno mame koje nisu uspjele dojiti iz ozbiljnih razloga) nego 'pušim-i-dojim'. Iznenadile biste se koliko je mama koje jednostavno nisu zainteresirane za dojenje jer im je dojenje bilo prezahtjevno pa sad imaju 1001 izgovor. Osjetiš im odmah u boji glasa da je izgovor kojeg daju naučen i da im uopće nije stalo do dojenja.
Eh, kad bi mogla tako dobro procitati ljude samo po boji glasa i znati sve o njima i njihovim izgovorima...Sad bi ja sastavljala vladuOsjetiš im odmah u boji glasa da je izgovor kojeg daju naučen i da im uopće nije stalo do dojenja.![]()
I ja sam pušila i dojila.
Kao trudnica niti jednu nisam zapalila niti me je privlačila cigareta, čak mi je sve smrdilo. Ali nakon 3mj sam spletom okolnosti i velikog stresa popustila i počela ponovno( pušim oko 7 cig na dan). Ne dojim sad već 5 dana. ALI bih htjela naglasiti da se u mojoj kući nikada nije niti neće pušiti. Imam balkon. Malo je zima, ali tak mi i treba..Prestat ću ja opet...
Mislim 3 mj. nakon poroda..toffifeee prvotno napisa
![]()
zmaj prvotno napisa
![]()
I ti sigurno imaš u svom životu neku grešku, porok... ali mi ne bi na pamet palo reći ti da si jadna..
a kom sam ja to rekla da je jadan/a??? de čitaj malo...pa kritizirajtoffifeee prvotno napisa
Pa zmaj,napisala si da ti je pušenje jadno,što bi značilo da su oni koji puše jadniMeni su takvi stavovi smiješni ali dobro.
Tofiffe,ja nisam počela pušiti zbog stresa (znam što se tebi sve izdogađalo) nego mi je cigareta falila od onog dana kad sam prestala pušiti dok nisam ponovo zapalila,znači godinu i 9 mjeseci.I ne da se ne smatram jadnom nego sam vrlo ponosna što sam ja,koja je tolika psihička ovisnica o par cigareta na dan,uspjela radi djeteta ne pušiti toliko dugo.Sad mislim da mu ne može škoditi i nemam nikakvu grižnju savjesti.
Prestala sam 2 mjeseca prije trudnoće.
U trudnoći i sad dok dojim nisam zapalila niti jednu (skoro 22 mjeseca bez cigarete).
Ali.. ....sanjam ih. U snu popušim cijelu kutiju.![]()
Kad bih mogla kao Trina, samo nekoliko cigareta dnevno, sigurno bih opet propušila. Poznajući sebe, znam da mi je doza kutija dnevno, pa se nadam da više nikad neću.
ne, napisah da je ČIN pušenja jadan, a ne i pušaći....bar ne jadni...možda tek slabiji na tom području. isto tak će se svi složit da je drogiranje jadno. il da su prometne nesreće grozne. znači li to da su i sudionicu grozni?...
dajte malo više ispravnog čitanja i pisanja
ja sam propušila nakon cca 6mj od poroda...da sam ponosna na to nisam a da imam potrebu ispričavti se ....nemam 8)
pa ne znam što bi se Romina ispričavala na forumu...ak misliš da se imaš kom ispričat, a onda je to vjerojatno tvoja beba....
Čudna ti je logika ali dobro.Što se tiče ovog boldanog ja se uopće ne smatram slabom ni slabijom zbog toga što pušim.Niti malo.To su moji mali gušti koji mi predstavljaju zadovoljstvo.Da sam slaba moja bi slabost bila jača i dok sam bila trudna i kad mi je dijete bilo malena beba.Ali nije.zmaj prvotno napisa
zmaj prvotno napisa
znala sam da će uslijediti takva rečenica zato sam i stavila ovog sa naočalama .......ne mislim da se trebam ispričati svojem djetetu jel kad nešto radiš svjesno onda nema smisla da se nekom ispričavaš iz dana u dan,jel tako?vjerujem da sam mu puno dala po pitanju dojenja sa tim da sam pazila na razmak pušenja i dojenja.puno toga sam prošla sa njim da bih osjećala neku grižnju savjesti.
ok cure. što se mene tiče sve ste rekle. obzirom da od cigareta nema nikakve koristi (ko recimo od čaše crnog vina), za mene je to definitivno slabost. a što se tiče davanje, svjesnosti i sl. akom nekom svjesno štetiš...da možda nije umjesno da mu se kasnije ispričavaš...
teško je na ovakav način napisati i isto tako shvatiti puno toga zato sve slične rasprave završe zaključane...e sad ,meni se ne ulazi u nekakve dubioze tako da ću ostaviti vodicu da ide na tvoj mlin....i fakat si zmaj![]()
evo htjela bih još jedno pitati, bez provokacija ozbiljno, čisto informativno. dakle, ako znaš da šteti (posebno u trudnoći), kako to da daš prednost svom poroku/sebičnosti misto svom diteti i njegovom zdravlju?? mogu shvatiti da je ovisnot teška (ja i čokolada u kako kojoj fazi). pitam čisto radi info.
ma nisam ti ja takav zmaj![]()
možda samo pas koi laje...sad jel grizemtriba pitat mog M-a
nego, dolazim iz obitelji u kojoj su svi pušili. sad puši samo jedna persona. moram li pisati kako su svi, ama baš svi govorili i kladili se da ću i ja jednog dana...prvo krajem osnovne, pa srednja, pa faks, pa...ne znam što sve nisu izmislili.. na kraju, prešli oni na moju stranu bez da sam ja rekla ikojuhe he 8)
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2461
pročitaj ovaj tekst jel sam već napisala da nema smisla ulaziti u neke dublje teme
lako za to jel grizeš kad opečeš svako malo sa vatrom![]()
Dojenje i pusenje = trudnoca i pusenje. Ne vidim razliku. :/
pa ne vidiš jel pušenje nije dobro u niti jednoj kombinaciji![]()
Već sam rekla,u trudnoćama ne pušim niti dok je beba mala i dojenje joj je jedina hrana.A ti meni reci,kolika je šteta jednogodišnjem djetetu koje jede sve a doji se dva,tri put noću od dvije ili tri cigarete koje mama popuši tokom dana?Čisto informativnozmaj prvotno napisa
![]()
Kako ne vidiš?Osim ako ti pričaš o novorođenčetu ili kao što sam u gornjem postu napisala,o maloj bebi koja se hrani samo majčinim mlijekom?Kako možeš uspoređivati trudnoću i pušenje i dojenje velikog djeteta/od godine nadalje?Lucija Ellen prvotno napisa
al si se nabrusila...ovo se više odnosilo na R... ne trebaš se pravdat...lijepo od tebe što si bila prestala. jel šteti sad? vjerojatno zanemarivo. pa ak te veseli, ti puši!!Trina prvotno napisa
![]()
i opet zmaj ko zmaj na mene![]()
Sve u svemu je ovak....ne pušimo čim izađemo iz rađaone,priuštimo si koju cigaretu na dan,pazimo da ne dojimo odmah nakon što ispušimo cigaretu,gledamo da što manje ili uopće ne pušimo u stanu .......
Pa veseli me pa pušimzmaj prvotno napisa
a nisam se uopće nabrusila nego mi je glupo uspoređivati novorođenče i jednogodišnje dijete pa sam htjela naglasiti tu razliku.
cure moje drage ajmo se bolje prebaciti na Božićno darivanje nego da tu raspredamo toliko dugo
i menzmaj prvotno napisa
em što nije zdravo
em što smrdi
em što i drugi pate zbog tog poroka-dojenče preko mlijeka, ostali čalnovi
obitelji pasivno pušeći
Ma da.Znači podrazumijeva se da kad se puši puši se u kući pored djece?dalmatinka prvotno napisa
po toj logici bi se svi trebali zatvoriti u kapsulu dok ne dođu bolji dani jel štete i ispušni plinovi,špricane namirnice itd......
a po toj logici bi svi trebali pušti , piti , drogirati se.....Romina prvotno napisa
jer ionako je svijet zagađen i namamo se čega čuvati![]()
drogiranjem truješ samog sebe ili?
alkoholom truješ samog sebe ili?
cigaretom sebe i okolinu
kužiš razliku?