Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: majke pušačice i njihova djeca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

viš , viš kako ti to lijepo i sama znaš
    pušenje je još najgore od svega nabrojanog jer ne pati samo konzument
    nego i okolina

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

daj pa nismo djeca

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    cure moje drage ajmo se bolje prebaciti na Božićno darivanje nego da tu raspredamo toliko dugo
    mislim da je ovo odličan prijedlog 8)

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    pušenje je još najgore od svega nabrojanog jer ne pati samo konzument nego i okolina
    od svake ovisnosti pati i okolina - bilo fizicki ili psihicki

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mogu ja ovak iz prve ruke..... moja mama nikad nije pušila. Ja nikad u životu nisam imala problema s dišnim putevima, alergije baš nikakve na ništa. Moj brat isto tak.
    Mama mog muža je pušila prije trudnoče, za vrijeme trudnoče i dok je on bio mali. Sada ima alergije na sve živo, probleme s dišnim putevima, imunitet mu je nikakav odmalena.... pa sad netko može reći da to nema veze, ali po meni ima. Ja osobno nikad nisam probala cigaretu jer mi se gadi i smrdi mi i nema tog društva koje bi me nagovorilo da probam.

I prošli tjedan sam se čudila kak su ljudi nepristojni kad smo bili u restoranu i dođu još dvojica iz društva, zadnji, i sjednu kraj naše Tee i fino si zapale bez pitanja. I sad moje djete mora imat pod nosom njihovu cigaretu dok večera...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    pušenje je još najgore od svega nabrojanog jer ne pati samo konzument nego i okolina
    od svake ovisnosti pati i okolina - bilo fizicki ili psihicki
    Ma joooj,ne zvučiš li sama sebi malo pretjerano?Ma molim te,kako pati okolina pušača?Naravno ako izuzmemo pasivno pušenje jer ne pušimo svi u kući.
    Kako možeš uspoređivati cigarete sa drugim ovisnostima,primjerice alkoholom ili drogom?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Teina mama,moja mama je pušila za vrijeme trudnoće(2 kutije) i samnom i bratom i nemamo nikakvih problema niti smo imali.I što sad?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Teina mama,moja mama je pušila za vrijeme trudnoće(2 kutije) i samnom i bratom i nemamo nikakvih problema niti smo imali.I što sad?
    mislim da je ova izjava bezvezna, prebezvezna za tebe...jer i sama znaš da je štetno....zašto je netko reagirao ovako, zašto onako....nek znanost razluči... meni je dostatan podatak da šteti...još k tome nema koristi...

primjer: moja mama pušila i pušila-njoj niš
    moj tata pušioooo-njemu svašta
    s bratom u trudnooći, znam da je pušila...on ima blagih problema s alergijama, dišnim putevima...
    jel sa mnon pušila? nisam sigurna, al isto imam nešto veće probleme s plućima-astma...
    nismo dojeni...
    prije nas nitko u obitelji nije imao takvih problema....
    cigareta je otrov

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Dojenje i pusenje = trudnoca i pusenje. Ne vidim razliku. :/
    Kako ne vidiš?Osim ako ti pričaš o novorođenčetu ili kao što sam u gornjem postu napisala,o maloj bebi koja se hrani samo majčinim mlijekom?Kako možeš uspoređivati trudnoću i pušenje i dojenje velikog djeteta/od godine nadalje?
    Usporedjujem dojenje OPCENITO. JA ne vidim razliku. Nije mi ok ni da dijete od godinu dana dobiva nikotin kroz mlijeko. :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Trina i Romina jedino smo mi i napisale da smo pušile i dojile i znala sam da će biti drvlje i kamenje na nas(riječi kao jadno, ne ide skupa itd..)
    Svatko ima svoje mišljenje o svemu. Ovdje uvijek netko ima i imati će protiv ili za za bilo koju temu i onda se to razvije u parlaonicu.
    Žena je pitala ko je pušio i dojio, ja sam rekla da jesam i kaj sad??

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne vidiš razliku jer je ne želiš vidjeti,nije te briga i ne tiče te se jer ne pušiš.Ja vidim veliku razliku zato i mislim da ne štetim svom sinu.Jer ako zapalim poslije ručka i popodne nakon kave,u međuvremenu on ima recimo 5 obroka,i ja ih imam nekoliko ,do noći kad se on doji dva,tri puta taj nikotin koji on dobije mojim mlijekom je njemu nebitan.Ali neću više o ovome,nema smisla jer vi nepušači kao da ste sterilni a ja i smrdim i trujem djecu a još i branim svoje smrdljive stavove 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

zato mi je i jasnije što nitko drugi nije napisao ništa.....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo moje se odnosilo na luciju ellen.Toffifeee jasno mi je a što ću kad mi je gušt

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja bi ti se pridružila ali nemam vremena, moram na roditeljski. Imam još taman vremena za kavicu i cigaretu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Povuci još dim,udahni volju za put.....
    Ajde uživaj

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja se ne bi usudila tak na glas, samoj sebi a ni okolo govorit pušila sam u trudnoć il tokom dojenja il oboje....jer, cigareta dokazano šteti ne samo mami neg i djetetu. i jer NE ŽELIM SVJESNO štetit zdravlju svog djeteta....

kad sam imala kronične napadaje kašlja...zmislite si da kašljete 2sata u komadu....trudila sam se svim silama što manje, dapače, uopće koristit kortikosteroide....jer sam dojila, jer dojim....

i naravno da mi je totalno bezveze da netko kaže "jesam i kaj onda?"....

mislim, pa daj se posrami...izabireš svoj gušta priko leđa zdravlja svog diteta

bezveze....

i eto možda sad i rigam vatru...rigajte i vi...nije frka....

R sorry, al virujem da shvaćaš....i da je istina što je....mogu shvatit ovisnot...al ne mogu to da se netko tim hvalisa il da nije da sve od sebe da bebaču osigura više zdravlja...il da je bira svoj gušt....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj bebač je hvala Bogu zdrav, a pošto više ne dojim ne štetim nikome osim sebi i to mi je jasno. Moja djeca nikada nisu bila u prostoriji u kojoj se puši, ja tih par cig. koje popušim na dan pušim na balkonu. Uvijek vani,uvijek.
    Evo meni je recimo grozno vidjeti roditelje koji puše u autu (kao da moraju tih pola sata koliko se voze pušiti hmm) a voze djecu iza. Užas, zamisli malo dijete kako se nagutalo dima ni krivo ni dužno, smrdi po cigaretama. Fuj. Ali mi ne pada na pamet da im ja solim pamet kako je to ovako ili onako. Njihova djeca njihov izbor.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nitko se sa tim ne hvali već samo odgovaramo na pitanja 8) tko je od nas ikada otvorio topic sa naslov "dojim i pušim i to je super"

ako ništa drugo ja bih napisala da nije ok to što pušimo(iako smo sve punoljetne i nije nam potrebna još jedna mama) ali svaka vam čast što ste priznala eto ovak na forumu gdje ste svijesne da će vas se u najmanju ruku etiketirati

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam...očito da ja još nisam dorasla šarenilu svita...
    meni je uvik bilo nekako standard da izabireš ono najbolje...i da se u tom nalazi izbor. a ne u biranju: pušit ću iako štetim bebi....to je moj izbor, moje pravo...
    piše se da danas ima preveć problema s dišnim poutevima upravo jer, mame prerevno čiste bebu, a sama beba nažalost živi najvjerojatnije u gradu, smogu, ispušnim plinovima...i onda ak još mama izabere pušenje...prva cigareta ne ubija nit stvara ovisnost...

meni bi vjerojatno bilo lakše da mama nije pušila u trudnoći, da oko mene nisu pušili i gušili nas, da sam dojena....

ja se grozim prava izbora koje je iznad zdravlja djeteta....
    što ne mogu izbjeć, nažalost ne mogu...al, pušenje sigurno mogu...

u tom pogledu idu svi moji postovi...

pa sad jesam li nekom zatucana...ah.... :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo moje se odnosilo na luciju ellen.Toffifeee jasno mi je a što ću kad mi je gušt
    Ja sam bivsi pusac. Pusila sam puno i prestala u jednom danu. I sad mi jos mirisi. Ali dok dojim, necu. Postujem da ti smatras da tvome djetetu ne skodi. Postuj i ti moj stav da ja smatram da mome djetetu BI skodilo, pa makar imalo i dvije godine a ja ga dojila i pusila.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Osjetiš im odmah u boji glasa da je izgovor kojeg daju naučen i da im uopće nije stalo do dojenja.
    Eh, kad bi mogla tako dobro procitati ljude samo po boji glasa i znati sve o njima i njihovim izgovorima...Sad bi ja sastavljala vladu
    Eh, Deaedi, čudi me što ne sastavljaš Vladu. Zašto te moj komentar tako izazvao?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne volim olako donositi zakljucke o ljudima. A boja njihovog glasa mi nije nikakav pokazatelj karaktera. Barem meni. Vjerojatno ima intuitivnijih od mene, ja sam onako, recimo racionalna.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Osim ovisnosti o nikotinu? Sorry na upadu, ali čitala sam nešto da djeca koja su rano izložena dimu kasnije i sama uglavnom postaju pušači.

Mislim da je nešto pisalo i o primanju psihoaktivnih tvari (nikotina, droga)preko posteljice, pa se, osim štete od primljene tvari, stvara i ovisnost.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nisam počela pušiti kad me rodila nego 15,16 ak godina kasnije tako da je ovisnost,i ako je postojala prije mog rođenja,mojim rođenjem morala prestati.Ono,stavili su me na odvikavanje.Valjda ne misliš da su mi mater i otac održavali razinu nikotina a samim time i moju ovisnost o istome,budući da su oboje bili pušači?To bi značilo da sam morala imati krize dok sam bila u vrtiću a možda sam zato bila tako živčano dijete

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma dajte molim vas.
    onda trudnice ni dojilje ni djeca nebi zivjeli jer sve steti.cigarete.dim od cig u stanu recimo,na ulici ispusni plinovi.u vrticu zaraze...da ne nabrajam,znate i same..ako se zeni pusi iz gusta zakaj nebi zapalile ili popile casu vina...steti?svi znamo da steti,ali bas od 1,2,3..pustimo statistike..svi bi ljudi onda poumirali od svega toga..to je moje misljenje..

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pušila sam prije i u početku trudnoće (makar ne mnogo) dok mi nije došlo "iz jednog mjesta" u glavu da mi koji smo već došli na ovaj svijet imamo izbor: ako ti smeta, jednostavno se udalji od pušača, a moje malo u stomaku nema kuda pobjeći. Tada sam prestala, rodila zdravu djevojčicu, dojim i cigareta mi nije ni na kraj pameti, gadi mi se. I jako mi je žao što sam ikako pušila, pogotovo to u početku trudnoće, stidim se toga! I naravno da me je najviše stid moje curice. Ja ne "popujem" nikome ko puši (osim svome mužu ) niti branim da se puši u našem dnevnom boravku, ali nastojim da curica tada bude u drugoj sobi. S' obzirom da sam bivši pušač, mogu reći da su zapravo nepušači mnogo tolerantniji prema pušačima nego pušači prema nepušačima. Moram reći da sam i protiv alkohola i ne vjerujem u to da ima koristi od čaše crnog vina ili bilo čega drugog. Nisam ali trudim se da moje dijete, bar dok ovisi toliko o meni bude zaštićeno makar od duhana i alkohola, a kad odraste, imat' će svoj izbor.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Deaedi, nisam niti ja neka proročica, no uopćila sam situaciju iz vlastitog iskustva. Naime, imam jednu u rodu koja je prije 7 godina, kad je rodila, rekla da neće dojiti, 'jesi ti normalna, pa da mi se cice objese', a sad, kad je dojenje u familiji popularizirano činjenicom da ja dojim, ona kaže, onako, tek tako, da nije dojila 'jer nije imala mlijeka'. I jako dobro zapamtiš ton i izraz lica kad to čuješ, poslije teško fulaš kad ponovno čuješ i vidiš sličan izgovor. Zapravo, već otprije znaš za takav izraz lica i ton - on znači: baš me briga. Znam još jednu takvu. Nije dojila jer joj je 'bilo prekomplicirano, pa neće se valjda s tim gnjaviti', a sad je za to 'kriva' njezina kćer koja je 'neprestano bila gladna' pa su je samo duda i bočica smirivale.

Niti jedna nije pušačica. Ali su zato njihova djeca bila u jaslicama i vrtićima i kad su mame bile doma, jela su čokolino i pudinge za doručak, ručak i večeru, neprestano su bile pred TV jer je to bilo jednostavnije, kod deda i baka su na višednevnom 'čuvanju' kad god su deda i baka doma, bili zdravi ili bolesni, nikad nisu djecu šetale, ni u kolicima, osim ako su baš morale, ne odlaze s djecom na sanjkanje, u kazalište, jedno ljeto jedna nije bila niti s djetetom na moru, djeca su im dobijala po guzi za sve i svakodnevno, sve popraćeno uvredama i omalovažavanjem.... ma muka mi je dalje i pisati . A takvih je puno. I ja to osuđujem više nego mame pušačice koje, zbog vlastite ovisnosti (što je bolest!), nesigurnosti, ili bilo čega drugog, nisu u stanju kompletno prestati s pušenjem, ali su svoj porodiljni ipak posvetile dojenju, znajući da je to, unatoč svemu, ipak najbolji izbor za dijete. Ima nas raznih, svijet nije jednobojan i zato nisam izdržala ne dobaciti komentar o nepušačicama i ne dojenju.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

uf baš ste se zahuktale pa da ja malo 'podpirim'

Citiraj Romina prvotno napisa
    drogiranjem truješ samog sebe ili?
    alkoholom truješ samog sebe ili?
    cigaretom sebe i okolinu
    kužiš razliku?
    Svim ovim stvarima čovjek šteti najviše sebi, ali više-manje to uvijek utječe na obitelj i okolinu. Naročito ovo prvo dvoje. A cigareta? Svaka čast kad je to nekoliko na dan i na balkonu, ali klinci opet imaju priliku pokupiti tvoj primjer, ne? (To ne znači da sama nemam loših navika o kojima trebam razmisliti )

Odrasla sam u oblacima dima i uz ćaćine bećarce svaki drugi vikend pa se nadam da me shvaćate

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •