Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Bol u kuku

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Bol u kuku

U osmom sam mjesecu trudnoće.
    Prije dva, tri dana pojavila se bol u lijevom kuku, u donjem dijelu više prema leđima tj. stražnjici.

Mislila sam da sam si uklještila živac ali sam od kume čula da je i nju tako u trudnoći boljelo jer joj je beba bila u takvom položaju da je pritiskala živac.

Nisam išla još doktoru sve u nadi da će uskoro proći.
    Jako boli dok se krećem tako da jedva hodam, a boli me sve jače i jače.

Zanima me da li je netko imao tih problema u trudnoći i kako si mogu pomoći.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nažalost Ena, tih problema imam i ja. Mene ne drži konstantno ali me bome zna fino uhvatiti. Ja ti na to ne obračam previše pažnje, jer mi je mama kad je bila trudna sa mnom cijeli zadnji mjesec trudnoće vukla nogu, skroz joj je bila utrnuta. Rekli su joj da joj ležim na živcu.

Kada me baš jako uhvati, malo si namažem s polarnim ledom. Možda netko ima neki bolji recept :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene muci ista stvar.

najprije mi je tako bilo prije 2 mjeseca-prvo je bila iznenadna, neugodna bol u krizima. onda je to preslo u kuk. 2 dana sam jedva hodala.
    zatim se sve smirilo. pa opet pocelo prije par dana. jucer sam, doslovno, plakala od boli.
    ako ce tako biti sljedeca 2 mjeseca...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam imala isti problem tijekom 6. i 7. mjeseca trudnoće. Kad je krenulo u nogu počela sam ići na masažu u salon gdje i inače idem i vjerujem im.
    S obzirom na nezgodnu lokaciju boli stavljali su mi vakum čaše i doslovce izvlačili živac na mjesto. Zvuči grozno ali je bezbolno i odmah se problem riješio! :D

A u međuvremenu mislim da je dobro grijati bolno mjesto.
    Sretno

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mene muči isto. Bol se locirala u desnom kuku, nekad do te mjere da ne mogu normalno hodati, a i desna noga ni jako često utrne...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo jos jedne sa slicnim iskustvom
    Ja sam se s tim napatila na pocetku trudnoce. Boljelo je toliko da nisam mogla hodati (samo jedna strana). Ili, ako sjednem, ne mogu ustati...na jedvite jade Pitala sam i ginicu za to, pa mi je rekla da je to normalno te da ce proci uz mirovanje. I, zaista, mazala sam kremicama, masirala...ali mi je mirovanje najvise pomoglo :D
    Povremeno mi se to opet zna desiti, ali odmirujem koji dan i brzo prodje, hvala Bogu.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uf, boli za poluditi, a posla preko glave.

Baš sam pitala frendicu koja je fizioterapeut pa mi je isto preporučila mirovanje i mazanje kremom.
    Samo pored dvogodišnjeg djeteteta...teško. :/

Ne znam da li Voltaren mast smiju koristiti trudnice?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    Ne znam da li Voltaren mast smiju koristiti trudnice?
    Ne, kao i Voltaren tablete ili Deep Heat/deep relief i sl.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ena - a je'l ti još uvijek nosiš Lanu? Mene je boljelo za poluditi (desni kuk) a onda sam skapirala da Gabrijela uvijek nosim na desnom boku. Otkako sam ga prestala nanašati (tak puno) - stanje je puno bolje.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne, ne nosim je od početka trudnoće tj. od kada sam prokrvarila zbog hematoma.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Onda ti samo mogu poželjeti ~~~~~~~~ da prođe što prije!

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mozda grijsim - ali ti simptomi zvuce kao Sacro-Iliacale (SI) sklop. Radi se o mehanizmu u organizmu koji prenosi silu iz trupa u noge i uglavnom je od mekanog tkiva sa puno tetiva. Kako u trudnoci tetive zbog hormona 'popuste' onda su pokreti koje normalno vrisiimo nisu vise ograniceni rastezljivosti tetiva. Mogucnost postoji da misicipreuzmu (djelimicno) funkciju tetiva - u takvim slucajevima treba vjezbati odredjeni sklop misica. Stvar nije nikako za igrati e sa njom - zene budu nepokretne nakon trudnoce uslijed ovog uzroka.

Moj sluca je da sam u prvoj trudnoci imala relativno malo problema sa tim. Druga trudnoce je bila booooolna. U ca. 20 sedmici nisam bila u stanju da hodam od bola. Bila sam na terepiji i po preporuci fizioterapeuta radila vjezbe svakodnevno. Same vjezbe su bile toliko bolne da sa ih ja plakajuci radila - ali sam nakon 4 sedmice vjezbi ponovo mogla da hodam. Nakon trudnoce sam 14 mjeseci bila na rehabilitaciji - uspjesno. Treca trudnoca i problemi sa hodanjem pocinju daleko prije nego sto sam znala da sam trudna. Za sad' sam OK, radim vjezbe, trudim se da odrzavam kondiciju misica koliko je to moguce. Stanje je pod kontrolom, ako se ponasam po 'propisima'. Sto znaci da su brzi i nekontrolisani pokreti zabranjeni (a ja sam osoba koja trckara okolo) i da ne smijem pretjerati u aktivitetima. Sjedenje i hodanje mora biti pravilno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Ena - a je'l ti još uvijek nosiš Lanu? Mene je boljelo za poluditi (desni kuk) a onda sam skapirala da Gabrijela uvijek nosim na desnom boku. Otkako sam ga prestala nanašati (tak puno) - stanje je puno bolje.
    ja brunu nosim na desnom kuku :?

fakat mi je dosta!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A da li ta bol u kuku prestane nakon poroda?

Mene isto gadno boli i to mi je ustvari najgore kad se 'ohladim'. Npr. ako lezim ili sjedim duze vrijeme. Onda kad se treba dici i poceti hodati koma. Koliko sam shvatila meni je to velikim dijelom uzrokovano time sto imam skoliozu i sto sam vec sad do 24 tjedna nabacila 13kg.
    Ma samo mi je vazno da znam da li ce to prestati nakon poroda i kako to izgleda tijekom poroda. Jel taj kuk onda divljacki boli?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u prvoj sam trudnći imala svakojakih bolova pred kraj, ali ne tako jakih da bih morala uzimati nešto protiv bolova, ali me zato sad odmah na početku steglo u križima (ozljeda od prije 4 godine+zamor materijala) i pomoglo mi je jedino odmaranje i lagano masiranje.
    Gin mi je doduše rekao da ako baš jako boli da se ne može izdržati, može se u trudnoći uzeti analgin (voltaren i takve stvari nikako ne), čak i za glavobolje, iako u uputama piše da se ne preporučuje trudnicama pogotovo u prvom i zadnjem tromjesječju :?
    ja ga još nisam imala potrebe uzeti, ali svakako se konzultiraj s liječnikom prije nego uzimaš bilo kakve lijekove.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Smirilo se nakon poroda

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uasna bol u desnom kuku, par dana prođe,par dana ne mogu ni po kruh od nje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •