Mozda grijsim - ali ti simptomi zvuce kao Sacro-Iliacale (SI) sklop. Radi se o mehanizmu u organizmu koji prenosi silu iz trupa u noge i uglavnom je od mekanog tkiva sa puno tetiva. Kako u trudnoci tetive zbog hormona 'popuste' onda su pokreti koje normalno vrisiimo nisu vise ograniceni rastezljivosti tetiva. Mogucnost postoji da misicipreuzmu (djelimicno) funkciju tetiva - u takvim slucajevima treba vjezbati odredjeni sklop misica. Stvar nije nikako za igrati e sa njom - zene budu nepokretne nakon trudnoce uslijed ovog uzroka.

Moj sluca je da sam u prvoj trudnoci imala relativno malo problema sa tim. Druga trudnoce je bila booooolna. U ca. 20 sedmici nisam bila u stanju da hodam od bola. Bila sam na terepiji i po preporuci fizioterapeuta radila vjezbe svakodnevno. Same vjezbe su bile toliko bolne da sa ih ja plakajuci radila - ali sam nakon 4 sedmice vjezbi ponovo mogla da hodam. Nakon trudnoce sam 14 mjeseci bila na rehabilitaciji - uspjesno. Treca trudnoca i problemi sa hodanjem pocinju daleko prije nego sto sam znala da sam trudna. Za sad' sam OK, radim vjezbe, trudim se da odrzavam kondiciju misica koliko je to moguce. Stanje je pod kontrolom, ako se ponasam po 'propisima'. Sto znaci da su brzi i nekontrolisani pokreti zabranjeni (a ja sam osoba koja trckara okolo) i da ne smijem pretjerati u aktivitetima. Sjedenje i hodanje mora biti pravilno.