Ovako...mnogo mi je ljudi savjetovalo da se prijavim na natječaj, jer te jednokratne novce, u principu, svatko dobiva...
Zvala sam tete u Ministarstvu branitelja...i one mi rekle da popunim obrazac C, s obzirom da idem na diplomski studij (po Bolonji) i da je taj studij, po njima, ima status magisterija...
I ja se prijavila, ali od ukupno 4000 ljudi, ja NISAM dobila jednokratnu stipendiju od 7000kn..
E, sada...meni NIKAKO nije jasno ZAŠTO je JA nisam dobila??? Opet sam zvala Ministarstvo ali tamo NEMA ŠANSE da ikada ikoga dobijete (ne znam zašto se zovemo demokratskom zemljom kada ova vlast ne radi ZA narod)...
Mene zanima, ako itko zna (već sam postavljala pitanja na par mjesta ali odgovor nisam dobila) po kojem se kriteriju daju te stipendije.????..zanima me da znam što sam krivo napravila i kako da ispravim pogrešku za sljedeću godinu...
U biti, nikako mi nije jasno po kojim ja to uvjetima ne ispunjavam kriterije:Studentica sam s prosjekom ocjena 4.3, imam bebicu, poslala sam potvrdu da mi se kućanstvo sastoji od nas troje (ja, dečko, bebica) i mi SVI skupa s porezne uprave o dohotku imamo dokaz da nam je ukupan dohodak godišnje - 0 kuna. Otac mi je bio hrvatski dragovoljac u najgorim ratnim godinama ('91. u Karlovcu, gdje sam se i rodila i živjela prvih 10 godina). Podstanari smo ( i ugovor o podstarstvu sam im poslala iako nisu tražili). ja i alex radimo honorarno ("na crno") jer nas nitko ne želi prijaviti. Nema nas nigdje na platnim listama. Inače, ja sam tijekom cijelog svojeg studiranja primala državnu stipendiju za natprosječan uspjeh na fakultetu. Među 10% najboljih sam uvijek bila.
dakle, imamo jako mala primanja, ja radim na dva posla da bih mogla s jednom plaćom platiti stanarinu i zato mi nije jasno ZAŠTO je nisam dobila... :? :? :?
Ne znam kako da sada pokrenem postupak žalbe, na Internetu nema nikavih informacija osim imena onih koji su ostvarili stipendiju...
I sad si ja sve nešto mislim...moje je stalno previbalište s mojim roditeljima (koji se trenutno nalaze u Pločama). je li moguće da su me oni u Ministarstvu povezali s mojim roditeljima koji, BTW, imaju previsoke plaće za njihov traženi cenzus i tako mi uskratili stipendiju...????
Inače, starci mi grcaju u kreditima i već mi dvije godine ne šalju NIŠTA, baš NIŠTA (niti 100kn) za stanarinu ili bilo koje druge potrebe. Mjesto prebivališta namjerno nisam mijenjala jer sam tako mogla ostavriti pravo na državnu stipendiju (stipendisti koji studiraju u mjestu u kojem ujedno i žive dobivaju 500kn, a oni koji žive izvan mjesta studiranja - 800kn - i to je jedini razlog zašto sam ostala na adresi svojih roditelja!)
Savjetujete me....ako išta znate o svemu tome????