Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Koliko puta?: antibiotici u trudnoći

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Koliko puta?: antibiotici u trudnoći

Tijekom ove trudnoće već sam u dva navrata pila antibiotike: prvi put u drugom tromjesečju zbog umnjaka koji je izazvao upalu i drugi put početkom trećeg tromjesečja zbog upale sinusa i mjehura.

Sad sam u 34 tjednu i od jučer mi se upalila cijela vilica, cijela desna strana zubiju, meso je naoteklo a boli tako da bi lupala glavom o zid :shock:

Nedjelja je i bojim se da neću još dugo izdržati i otići ću na hitnu u Perkovčevu gdje će mi sigurno dati antibiotik. Koliko puta tijekom trudnoće je u redu uzimati antibiotik??

Već sam očajna sa tim svojim zubima...svaki tjedan sam kod zubara

Molim pomoć ako netko ima iskustva sa izlaskom umnjaka

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema tu pravila
    koliko puta je potrebno
    uz odabir antibiotika koji se može dati trudnici
    s umnjakom imam toliko iskustva da mi se isto stalno radila upala, ali ne tako jaka, upalilo bi se zubno meso iznad zuba, riješilo se odstranjivanjem istog i više se upale nisu javljale

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam pila 3 puta u prvoj T zvjerske doze penicilina:
    imala sam e.coli u urinu
    imala sam streptokok faecies na cerviksu, i pokusavala ga "ubiti" s 2 ture antibiotika dok nisam saznala od druge doc da se on ne mora lijeciti.

beba rodena velika i zdrava, do danas nije nikad bio bolestan.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam dobila Amoxile za upalu celjusti (takodjer od umnjaka ). I kao, trebala bih ga vaditi, ali ni ja ni zubar nismo bas bili za to, s obzirom da nema sliku umnjaka, a na rendgen ne smijem. Za sada je sve OK, upala je prosla, ima vec i mjesec dana. Ja bih na tvom mjestu pitala i svoju doktoricu, i ginekologa, i zubara, za tu informaciju, koliko ih i ustvari smijes popiti...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Prva 3 mjeseca trudnoće ( i par mjeseci prije trudnoće): 2 tjedna antibiotika, pa 3 tjedna pauze, pa ponovo loš bris i opet ispočetka... Onda sredina trudnoće bez antibiotika, pa pred porod opet isto. Beba zdrava.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala puno curke na brzoj reakciji

Ja sam ipak otišla na hitnu i otkrila da ovaj put nije umnjak nego šestica koju sam tijekom ove trudnoće već dva puta popravljala :/
    Dobra vijest je da su je očistili, stavili lijek i prošla sam bez antibiotika :D

nadam se da će mi zubi i sinusi izdržati još ovaj koji tjedan

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u prvoj trudnoći sam pila amoksil i ceporex prva tri mjeseca zbog streptokoka u grlu, a u drugoj trudnoći sam često pila antibiotike zbog upala grla i u 6 mj. trudnoće klavocin (konjsku dozu) intravenozno zbog streptokoka u urinu. obje bebice su se rodile zdrave i bez ikakvih problema.

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj madamare prvotno napisa
    u prvoj trudnoći sam pila amoksil i ceporex prva tri mjeseca zbog streptokoka u grlu, a u drugoj trudnoći sam često pila antibiotike zbog upala grla i u 6 mj. trudnoće klavocin (konjsku dozu) intravenozno zbog streptokoka u urinu. obje bebice su se rodile zdrave i bez ikakvih problema.
    :D hvala hvala hvala!!!
    ovo mi je trebalo jer pijem silapen(penicilin) već 5 dana zbog upale grla i u takvoj sam komi bila jer sam u 13 tjednu i brinulo me kako bi to moglo na bebu utjecat iako je doktorica rekla da je penicilin bezopasan, svejedno me nešto kopkalo.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam alergicna na silapen i doktorica mi neda vise nista sto ima penicilina u sebi da ne reagiram. Za sada sam pila samo novocef i nadam se da necu trebati nista drugo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Svojevremeno sam imala dosta problema sa zubnim mesom umnjaka. dok nisam otkrila propolis. kapnes na vaticu štapića za uši, zapravo dobro ga nasaftas propolisom i time svojski premažeš zubno meso. peče kad se stavi propolis, ali umrtvi ti to meso i oteklina splasne. i tako nekoliko puta na dan, koliko god dana dok se stanje ne popravi. a iz mog iskustva, brzo se popravi, a olakšanje bude već nakon prve primjene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •