Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Jaslice od godine dana

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Jaslice od godine dana

Koliko ima forumašica koje su svoju djecu vodile u jaslice s godinu dana? Moja susjeda počela prije tjedan dana. Dva tjedna malena išla na privikavanje. Više ne ide. Susjeda plače i ne zna što će. Malenu su tukli. (Pitam se ako teta dozvoli da veća djeca tuku tako maleno - da li je to isto kao i da ga tuče teta sama?)
    Bila je jedina koja ima samo godinu. Svi ostali dvije do tri.
    Kažu - to je nužno zlo, strahota za dijete, samo za onog tko baš nema izlaza. Moj jedini izlaz je naći nekoga tko čuva kakvu grupicu djece kod sebe u stanu (to mi isto djeluje strašno), ja nemam prostora jer imam doma i dvoje gimnazijalaca koji stalno uče.
    Jesam li nemajka što se spremam stisnuti zube i pokušati preko svih prepreka da bi dijete ipak išlo u jaslice?
    Svako iskustvo mi je dragocjeno...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A zna li se zbog čega je samo ona upisana sa toliko starijom djecom?
    inače, ovakvo nešto uopće nije praksa... obično se formiraju nove jasličke grupe sa jednogodišnjacima...među njima može biti razlike po par mjeseci, ali definitivno nisam čula da se ovakvo nešto radi!
    jel se mama te djevojčice raspitala o razlogu takvog upisa djevojčice?

i za kraj...žao mi je zbog njenog lošeg iskustva, ali nisu jaslice tako strašne za djecu...naravno, bolje je kad tako mala djeca ne moraju dijeliti pažnju jedne odrasle osobe sa još 10 i više djece...ali isto tako je činjenica da je početak adaptacije na jaslice najteži dio...i djetetu i roditelju...a kasnije je sve nekako lakše

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja bih ipak probala sa čuvanjem u manjoj grupi , ak oveć netko ne može biti kod tebe. jaslice bih ostavila kao najzadnju opciju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Do trece godine - bolje ne, ako je moguce.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    inače, ovakvo nešto uopće nije praksa... obično se formiraju nove jasličke grupe sa jednogodišnjacima...među njima može biti razlike po par mjeseci, ali definitivno nisam čula da se ovakvo nešto radi!
    kod nas u kvartu u vrticu je grupa gdje su djeca od 1 do 3 godine

i nije bilo sanse da ju tamo upisem, vec ju vozim u drugi vrtic

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja nisam mogla cekati do trece godine jer sam morala poceti raditi. s 10 mj sam pocela raditi 4 sata i imala tetu cuvalicu
    s 1 god je krenuo u jaslice. adaptacija je bila teska-i dalje sam radil a4 sata prvih mjesec dana-grupa je bila samo njegovi vrsnjaci do pola godine razlike. jako je plakao i ja s njime. skuzila sam koliko su se tete malo s njim e bavile-bdw bio je najmanji tamo. jednostavno sam ga ispiisala, upisala ga odmah u vrtic u drugom naselju -preporod,odmah se priviknuo i bio sretna mala beba od jedne godine. imali smo malo plakuckanja u pocetku,no tete su krasne - VRTIC SOPOT , jos i danas ide tamo-sada u vrticku grupu,sretan je,posjecuje kod setnji svoje bivse tete,ide gledati male bebe-posto imaju grupe beba od malo vise mislim 6 mj starosti i sve je pet. koliko sam vidjela i te male bebe ne placu....djeca se maze i ljube i paze i sretna sam sto mi djete ide u taj vrtic.
    da sam imala priliku mozda bi ga ostavil ada je duze s menom kuci,ali ovo je sve ispalo super i zadovoljna sam

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jana je krenula u jaslice sa 14 mjeseci, doduše tu su svi između 1 i 2 godine i do sada nismo imali nikakvih problema, ni tešku adaptaciju. Osim bolesti, naravno. Tete su isto krasne, Jana sretna u društvu s djecom, a razdvajanje nadoknadimo nakon posla i jaslica igranjem, crtanjem, čitanjem, maženjem...
    Ne mislim da je nemajka majka koja mora raditi i koja nema par tisuća kuna za tetu čuvalicu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

potpisujem

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

[quote="anjica"]
    da, ali drukčije je kada ima podjednak broj mlađih i starijih, makar ni to nije baš sretno rješenje, ali kada je samo jedno dijete od godine dana, a svi ostali 2-3.g., mislim da je to apsurd :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo krenuli s 14 mjeseci i grupa nam je bila otprilike njeno školsko godište tako da su novi u grupu dolazili do proljeća.
    Privikavanje je islo jako sporo, no tete su bile
    Ovo da su ju djeca tukla je prestrasno. Ali nemoj misliti da je to razlog sto je tako malena. Ako to tete ne sprečavaju isto bi se dešavalo i da je veca. To nema veze s vremenom polaska u vrtic, tete su tu da vode grupu na nacin da se djeca osjecaju zadovoljna.
    Naravno tu i tamo bude problematičnih situacija (moja je bila jednom ugrižena) , ali tete su to rjesile.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="bubička"]
    Citiraj anjica prvotno napisa
    da, ali drukčije je kada ima podjednak broj mlađih i starijih, makar ni to nije baš sretno rješenje, ali kada je samo jedno dijete od godine dana, a svi ostali 2-3.g., mislim da je to apsurd :/
    Jednostavno je malo upisane djece od godine dana. Oni koji se i upišu ne uspiju se adaptirati pa puno mama plaća mjesto 300 kn a djecu ne vode u jaslice. Susjeda mi priča da je jedan dečkić od 1,5 godine bio na privikavanju i da je svaki dan cijelo vrijeme toliko jako plakao da su mu žilice na glavici iskočile od napora . Teta na to potpuno hladna, čak se jednom izderala na njega - što se stalno dereš svima ideš na živce Kako će se na to dijete priviknuti?
    Ne znam, probat ćemo, ako ne bude išlo, riješit ćemo nešto u hodu...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Teta na to potpuno hladna, čak se jednom izderala na njega - što se stalno dereš svima ideš na živce
    :shock:

mislim da je u toj grupi najveći problem u tetama. moja M. je trenutno na adaptaciji i da sam tetu čula da je netkom dijetetu nešto tako rekla čula bi me ona, a i ravnateljica. jadno dijete

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim nebi me čula ravnateljica u stilu da njoj prigovaram , nego bi se njoj otišla požaliti na ponašanje tete

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovakve reakcije teta su mi :shock:
    Meni su tete totalno razbile sve stereotipe koje sam imala o tetama: stvarno su predivne. I nama je adaptacija bila teška, ali nismo baš imali izbora.
    Možda za nekoga i jesam nemajka što šaljem djecu od godinu dana u jaslice, ali nemaju svi mogućnost plaćanja tete čuvalice .
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:53

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[quote="bubička"]
    Citiraj anjica prvotno napisa
    Ne mora biti apsurd ako su tete ok. Moje maleni ide u privatne jaslice i grupa je mještovita, on je također najmlađi. Međutim, u grupi je 7 - 8 djece i nema nikakvih problema, starija djeca čak više paze na Leona baš zato jer je najmlađi. Zahvaljujući tetama

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi imamo sasvim dobro iskustvo s jaslicama. Adaptacija je bila prilično bezbolna, krenula je s 13 mjeseci, i jako, ali baš jako voli ići u svoje jaslice. Zadovoljna sam tetama, sve su jako drage i spremne za razgovor.
    Eh, jedino bolesti, da sad znala što ćemo prolaziti ipak bi se snašla drugačije, jer moje malo je stvarno prošla svega i svačega. Sad smo npr. već mjesec dana doma, i mislim da ću ipak morati tražiti drugo rješenje, što mi je stvarno žao, ali eto, tako je.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jaslice su OK rješenje kad nema drugoga, i dobro je da postoje. Ali baš ne vjerujem da je jednogodišnje dijete "sretno u društvu s drugom djecom". U toj dobi djetetu društvo druge djece nije neki bitan faktor.
    Mi smo pokušali najprije s jaslicama - ponajprije zato jer smo imali više povjerenja u jaslice nego u nepoznatu osobu koja bi se brinula za M. Međutim, nakon bolesti koje su bile jako česte, odustali smo od jaslica i nikad nisam požalila. M. je krenula u vrtić s tri godine i uglavnom je zdrava.
    NARAVNO da su jaslice dobro rješenje kad nema drugoga, ali ja bih osobno uvijek pokušala naći neko drugo.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja ću samo bit padobranka pa ću reći da su naše tete iz vrtića TRAVNO najbolje tete na svijetu!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jednostavno je malo upisane djece od godine dana. Susjeda mi priča da je jedan dečkić od 1,5 godine bio na privikavanju i da je svaki dan cijelo vrijeme toliko jako plakao da su mu žilice na glavici iskočile od napora . Teta na to potpuno hladna, čak se jednom izderala na njega - što se stalno dereš svima ideš na živce Kako će se na to dijete priviknuti?
    Ne znam, probat ćemo, ako ne bude išlo, riješit ćemo nešto u hodu...
    ajme, a ovi vrtići za koje ja znam imaju toliko zahtjeva za upis jasličara da su grupe krcate...ide se do gornjeg normativa (19-ero djece od 1.- 2. g.)
    eto...zato sam mislila da je jako neobično raditi takvu grupu sa samo 1 djetetom od godine dana

a ovi komentari tete.... :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj BellaB prvotno napisa

Ne mora biti apsurd ako su tete ok. Moje maleni ide u privatne jaslice i grupa je mještovita, on je također najmlađi. Međutim, u grupi je 7 - 8 djece i nema nikakvih problema, starija djeca čak više paze na Leona baš zato jer je najmlađi. Zahvaljujući tetama
    bella, ali ja govorim za državne vrtiće u kojima u mješovitim grupama normativ sigurno nije 7-8 djece, nego od 14-20 za dob od 1.-3. godine, i ja kažem da je ok ako je cijela mješovita grupa, ali daj zamislite kako to izgleda za dijete od godine dana, koje se treba adaptirati sa ostalih 13-19 puno starije djece...
    eto, samo to kažem... i da se radi o mom djetetu, borila bih se rukama i nogama samo da ne ide u takvu grupu u kojoj bi bilo jedino dijete od godine dana

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kod nas ima mlađa i starija jaslička. u mlađoj je najstarije dijete 18 mjeseci, a ima ih 10. moj f je najmlađi, ne hoda i svi ga jako paze i stalno mu donose igračke. plače kad ga ostavimo, plače kad dođemo po njega, a u međuvremenu je super veseli, kažu tete. ide 3 tjedna, bolesti nema i nadam se da će kroz neko vrijeme sve biti super. tete su divne!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja držim fige da bude sve bolje i bolje...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj BellaB prvotno napisa

bella, ali ja govorim za državne vrtiće u kojima u mješovitim grupama normativ sigurno nije 7-8 djece, nego od 14-20 za dob od 1.-3. godine, i ja kažem da je ok ako je cijela mješovita grupa, ali daj zamislite kako to izgleda za dijete od godine dana, koje se treba adaptirati sa ostalih 13-19 puno starije djece...
    eto, samo to kažem... i da se radi o mom djetetu, borila bih se rukama i nogama samo da ne ide u takvu grupu u kojoj bi bilo jedino dijete od godine dana
    Znam točno što si željela reći, bila sam u vrlo teškoj situaciji prije 2 mjeseca kada sam doselila u Zagreb i trebala riješiti isti problem. Nisam se usudila tražiti tetu čuvalicu zbog kratkog vremena koje sam imala za traženje i jer mi moji prijatelji nisu imali nikoga za preporučiti, ali isto se tako nisam usudila upisati malenog u jaslice u grupu od 20 djece. Ovo je bilo idealno rješnje za nas i jako sam zadovoljna. Zato sam to i napisala, mislila sam da to može biti prijedlog za rješenje problema na ovom topicu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Luka je krenuo u jaslice s 15 mjeseci, Maša s 13. Ona nije ni hodala kad je krenula u jaslice.
    Uz manje početničke muke mogu reći da su se oboje dosta brzo prilagodili i rado su išli u jaslice. Pod rado ne mislim da nisu plakali nego da su stvarno pokazivali veselje kad bi došli ujutro.
    Obzirom da nisam baš imala izbora sva sreća da je bilo tako.
    Mislim da tete svojim angažmanom ili neangažmanom mogu jako olakšati ili otežati prilagodbu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

BELLA, drago mi je da si uspjela to tako dobro riješiti za svoje dijete

gita... u potpunosti se slažem s tobom oko ovog s angažiranjem teta...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo krenuli od 13 mj. Jedino nam je bilo grozno to što smo bili stalno bolesni i po doktorima, ali evo sada je super. Već ide tri mjeseca bez prekida.
    Da to ni meni nije jasno kak su nju mogli staviti sa djecom od 2-3 godine.
    Kod D su svi otprilike razmak pola godine i to je ok svi su približno veliki i jaki i u istim fazama, jadne tete.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni je tako teško i žao što su tukli tu bebicu

baš me rastužilo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivan kreće od ponedjeljka 3.12. na privikavanje. Bit će u grupi u kojoj je 13 djece i dvije tete, s time da je jedno dijete sa sindromom Down (drago mi je da se roditeljima djece s posebnim potrebama izlazi ususret, iako znam da tetama nije lako). Ivan će biti najmlađi, ima jedna djevojčica od 14 mjeseci.
    Neće biti lako, ali probam sve promatrati smireno, bez panike i s vjerom da ćemo uspjeti. Ako ne uspijemo, pronaći ćemo neko rješenje.
    Olakotna okolnost je što je vrlo društven, vedre naravi i voli djecu.
    Otežavajuće je što stalno siše, teško će bez dojenja zaspati...a možda ipak poprimi navike od ostale djece.
    Osim toga, da izaberem i neku drugu varijantu, svjesna sam da moram računati na to da će mu razdvojenost od mene opet jako teško pasti.
    Mislim da ste dobro primijetile da sve ovisi o tetama, ako su blage i smirene onda je s djecom puno lakše.
    Nadam se da ću za nekoliko mjeseci i ja imati za vas jedan pozitivan primjer privikavanja na jaslice, kako ste mnoge od vas imale i za mene.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ljiljan@

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

LJIJLJANA, držim fige da adaptacija prođe što bezbolnije

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljiljan@, zašto ne iskoristiš pravo da još ostaneš kod kuće, obzirom da ti je ovo treće dijete, imaš pravo biti uz njega do njegove treće godine.
    Znam da su naknade male, ali i par mjeseci bi mu puno značilo (barem da prezimite kod kuće).
    Moje iskustvo sa drugim djetetom je bilo vrlo traumatično, naime prvi dan u jaslicama (isto mješana grupa od 1-3 godine) su ga tukli meni ispred očiju...pretpostavljam da im je onako malen i bespomoćan bio idealna žrtva. On se šokirao, jako je plakao, pa se smirio. U međuvremenu smo teta i ja razgovarale sa ostalom djecom, sve je bilo u redu, ali čim bi ga ponovo pustila među njih ponovo bi navalili na njega, jedan ga je toliko čupao za kosu da mu nismo uspjevale ruku iščupati...
    Proplakala sam tri jezera taj dan i predala zahtjev za neplaćenim dopustom.
    Sigurno ima boljih primjera od mojeg, ali ima i gorih i svi će ti potvrditi da je bolje jaslice odgoditi za kasnije, ako se ikako može.
    Držim palčeve za vas, bez obzira što odlučite!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nina krenula u jaslice sa godinu i 5 dana. Svi u grupi su bili približno jednako stari. Do max 1,6 god. Ona se vrlo brzo priviknula i jaako voli ići u vrtić i voli svoje tete a i djecu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Ljiljan@, zašto ne iskoristiš pravo da još ostaneš kod kuće, obzirom da ti je ovo treće dijete, imaš pravo biti uz njega do njegove treće godine.
    Znam da su naknade male, ali i par mjeseci bi mu puno značilo (barem da prezimite kod kuće).
    Ne mogu Piplica. Već mi je i ovih drugih šest mjeseci porodiljnog došla "voda do grla". Peteročlana obitelj na jednoj plaći -jednostavno ne ide, blizanci su srednjoškolci, to su potrebe da ti pamet stane, iako smo svi prilično skromni.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljiljan@,

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ljiljan@

blizanci su super

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ja ću samo bit padobranka pa ću reći da su naše tete iz vrtića TRAVNO najbolje tete na svijetu!
    I mi smo u Travnom .

Ljiljana

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo krenuli na adaptaciju prije mjesec dana (dakle, ima manje od godinu dana). Nemamo nikog tko bi nam mogao pričuvati dijete na nekoliko sati, nemamo novca za tetu čuvalicu, pa su jaslice bile jedino rješenje. Naše iskustvo uopće nije tako loše - u grupi nema nikad više od petero djece, a tete su stvarno super (DV Medveščak u Vlaškoj). Doduše, vrtić je u baraki koja nije tako loša, no dvorište je katastrofalno. Taj prostor nikako da isele o čemu se navodno govori već 5 godina. Tako me zapravo ne brine što će biti dok mali još ne hoda već gdje ću s njime kad prohoda jer nikako ne bih htjela da se mota po onom dvorištu.
    Još jedna stvar koja nam za sada zadaje glavobolju jesu jaslički virusi, zato adaptacija još uvijek traje i zato ćemo ponovno pokušati u prosincu. Odlučili smo se malo odmoriti od šmrkanja i kakanja.

Inače, on u jaslicama neće provoditi više od 4 sata. Kad bih ga morala ostavljati na duže vrijeme, mislim da bi mi srce puklo.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ivan kreće od ponedjeljka 3.12. na privikavanje. Bit će u grupi u kojoj je 13 djece i dvije tete, s time da je jedno dijete sa sindromom Down (drago mi je da se roditeljima djece s posebnim potrebama izlazi ususret, iako znam da tetama nije lako). Ivan će biti najmlađi, ima jedna djevojčica od 14 mjeseci.
    Neće biti lako, ali probam sve promatrati smireno, bez panike i s vjerom da ćemo uspjeti. Ako ne uspijemo, pronaći ćemo neko rješenje.
    Olakotna okolnost je što je vrlo društven, vedre naravi i voli djecu.
    Otežavajuće je što stalno siše, teško će bez dojenja zaspati...a možda ipak poprimi navike od ostale djece.
    Osim toga, da izaberem i neku drugu varijantu, svjesna sam da moram računati na to da će mu razdvojenost od mene opet jako teško pasti.
    Mislim da ste dobro primijetile da sve ovisi o tetama, ako su blage i smirene onda je s djecom puno lakše.
    Nadam se da ću za nekoliko mjeseci i ja imati za vas jedan pozitivan primjer privikavanja na jaslice, kako ste mnoge od vas imale i za mene.
    i mi planiramo sljedece sedmice na privikavanje
    uslovi su dosta slicni, ukljucujuci i olakotne i otezavajuce okolnosti (:
    ma mogu cijeli post potpisati

zanima me kako planirate privikavanje
    koliko bi adaptacija trebala trajati? (imam jos samo 7 dana odmora)
    koliko sati da ostanemo prvi dan, koliko drugi...?
    planiram i ja ostati s njim prvih dana, hoce li mi to dozvoliti?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam godišnji do 15.1. Za privikavanje imamo prva tri tjedna u prosincu, zatim od Božića slijedeća dva tjedna jaslice rade smanjenim kapacitetom i sva djeca idu u jedne gradske jalice/vrtić. Tada nećemo ići jer nema smisla da se privikava na grupu koja nije njegova, na tete koje inače nisu njegove. Krenut će ponovno 7. siječnja.
    Dakle, vremena imamo dosta.
    Ako se tete slože, a mislim da hoće, ja bih prvih nekoliko dana bila s njime po sat vremena. Htjela bih se malo i ja "sprijateljiti" s djecom u grupi (to mi inače nije teško jer silno volim djecu i oni to valjda osjete), a to bi pomoglo Ivanu jer će, promatrajući moje ponašanje i on steći dojam da je to prijateljska sredina za njega.
    Računam da je moguće i da već u početku pokupi kakav vrtićki virus, pa bi nam i to moglo umanjiti vrijeme raspoloživo za privikavanje.
    Ali Maaja79, ono na što moramo računati je da će, bez obzira koliko taje privikavanje, prvih nekoliko dana, kad ostanu bez nas, oni jako plakati. Moji su blizanci krenuli u vrtić sa 6 godina i kad sam ja odlazila u početku su vrištali na sav glas. Moramo na to biti spremni jer ako ti to njegovo plakanje prihvatiš traumatično, onda će i za njega biti dvostruka trauma (jer dijete osjeti tvoje raspoloženje) i tome nikad kraja.
    Mislim da će pomoći ako po njega budem dolazila vedrog raspoloženja.
    Ako ima netko još kakav savjet...

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi već mjesec dana idemo na privikavanje zajedno (bio je često bolestan). Tete su fleksibilne, puste nas koliko god treba. I sad radimo pauzu (pisala sam gore), pa ćemo opet iz početka. Ako su tete u redu, privikavanje nije vezano na dan već na ponašanje djeteta.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

PS. I da vas malo utješim. Nakon što smo tjedan dana intenzivno provodili vrijeme u jaslicama, teta je predložila da prošećem pola sata. Plakao je ko kišna godina kad sam izašla kroz vrata. Mislila sam da će biti očajan, vrpoljila sam se okolo naokolo, kupila zvečku da ga utješim... Kad sam se vratila, mali je spavao ko anđeo i to u kinderbetu (doma neće sam spavati ni u ludilu)! Teta mi je rekla da se dobro najeo za ručak i zaspao joj na rukama.
    Da ne spominjem i njegovu "prijateljicu" iz grupe koja ni jednom u jaslicama nije plakala jer je malecka pravi društvenjak.
    Dakle, suze doista ne moraju biti pravilo.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja se sve nesto nadam da nece plakati
    s bakom ostaje bez problema, cak i zaspi bez cice (baka se, na zalost, sad mora vratiti na posao)

prosle sedmice smo bili u vrticu da se dogovorimo i otisao je s tetom u sobu, ostao par minuta i na povratku pokazao zelju da opet ide tamo
    (da ne pricam da me nije ni pogledao dok se odmicao)

voli djecu i lako se navikava na nove ljude

ljiljana@
    u potpunosti se slazem za vedro raspolozenje i pozitivan pristup
    toga se svakako namjeravam drzati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa
    Plakao je ko kišna godina kad sam izašla kroz vrata. Mislila sam da će biti očajan, vrpoljila sam se okolo naokolo, kupila zvečku da ga utješim... Kad sam se vratila, mali je spavao ko anđeo i to u kinderbetu (doma neće sam spavati ni u ludilu)! Teta mi je rekla da se dobro najeo za ručak i zaspao joj na rukama.

A mišić mali!!!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljiljan@, kako ide na privikavanju?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Ljiljan@, kako ide na privikavanju?
    Išlo je jako dobro.
    Čim smo došli prvi dan djeca su ga opkolila, curice su ga ljubile, on je bio oduševljen, nije niti primijetio kad bih ja odlazila. Bio tri dana po sat vremena, a onda treći dan navečer (prekjučer) dobio temperaturu. Tako da smo jučer i danas doma. Pedica ga pregledala, sve u redu, samo što šmrca i curi nos. Inače su u njegovoj grupi svi šmrkavi, to je normalna pojava, tete stalno brišu nosiće.
    Nastavak slijedi u ponedjeljak.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj dečko je krenuo s 13 mjeseci, faza prilagodbe je trajala par tjedana, sada voli ići u jaslice i veseli se. Mislim da sve ovisi o tetama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ljilljan@

nadam se da će prilsgodba proći u najboljem redu!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    :D :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da se i ja pohvalim da smo primljeni u jaslice u koje ćemo krenuti u 2 mj.Neznam dal sam više sretna ili žalosna :/ .Jedni su odustali pa smo mi zato upali.Cure držite mi fige nadam se da mi neće biti jako teško ga ostaviti.

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Div, bit će ti teško. Ali nije nemoguće. Ja sam si to ovako postavila: za djecu se mora raditi...svaki početak je težak...odvajanje, privikavanje meni na posao nakon godine i devet mjeseci, a njemu na jaslice, ali uspjet ćemo mi to!!!
    Hvala svim curama na podršci i dobrim željama

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •