-
UPOMOĆ! Upala umnjaka u trudnoći
Sad sam u 34 tjednu i od jučer mi se upalila cijela vilica, cijela desna strana zubiju, meso je naoteklo a boli tako da bi lupala glavom o zid
Nedjelja je i bojim se da neću još dugo izdržati i otići ću na hitnu u Perkovčevu gdje će mi sigurno dati antibiotik. Koliko puta tijekom trudnoće je u redu uzimati antibiotik?? Naime, već sam dva puta uzimala antibiotik zbog tog prokletog umnjaka i sinusa
Već sam očajna sa tim svojim zubima...svaki tjedan sam kod zubara
Molim pomoć ako netko ima iskustva sa izlaskom umnjaka. trljam propolisom, ribam četkicom za zube, stavljam hladne obloge - ništa ne pomaže.
-
Oprosti kaj uzurpiram post ali imam istih problema. I meni umnjaci podivljaju u trudnoći i nakon poroda. Kad sam rodila Zaru tri tjedna kasnije sam završila na hitnoj sa isto tako upaljenom vilicom da nisam mogla ni usta otvoriti. Dobila sam antibiotik Augumentin s obzirom da je to jedino bilo kompatibilno s dojenjem.
Sinoć sam ponovno bila na hitnoj (ovaj put 8 tjedana trudna) i nisu mi ništa htjeli dati osim Lupoceta protiv bolova. Upravo iz razloga što sam u prvom tromjesečju ne daju nikakve antibiotike. Tako da već 10 dana patim i trpim luđačke bolove.
Cure ako ima tko kakav prirodni lijek javite (probala sam propolis, zubnu vodicu-antibakterijsku,Calgel,ispiranje žalfijom i lupocet-i ništa ne pomože)
-
-
Tučica, tebe mi je stvarno žao
Meni se prvi put upalilo na kraju 1 tromjesečja tako da sam ipak mogla piti antibiotik. Možda bi i ti mogla; možda da se raspitaš?
Ja sam ipak otišla na hitnu i otkrila da ovaj put nije umnjak nego šestica koju sam tijekom ove trudnoće već dva puta popravljala :/
Dobra vijest je da su je očistili, stavili lijek i prošla sam bez antibiotika :D
Nadam se da će mi zubi izdržati još ovih par tjedana bez ovakvih upala
-
Majuška,
bila sam i na hitnoj i konultirala se sa svojim privatnim stomatologom i gin. i svi su da probam izdržati bez antibiotika s lupocetom protiv bolova.A i sigurno su umnjaci jer sam nedavno bila na kontroli i zubi su mi svi ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma