Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: zadak

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno zadak

u pretražniku kad ukucam zadak, ne izbaci ništa :/

pa sam vas htjela pitati, kad su vam se bebe okrenule? kakva su vam iskustva sa zatkom? moja je cura još u sjedećem položaju, znam da ima vremena da zauzme onaj od šišmiša, no, da čujem ipak

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se Luka okrenuo 38 tjedan. Dakle dva tjedna dana prije poroda. I ja sam bila zabrinuta jer što je vrijeme odmicalo, a beba rasla, postajalo joj je tjesnije te je manja šansa da se okrene. Ali, nama se posrećilo.
    A u kojem si tjednu?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

29om. znam da ima još dosta vremena, ali sam isto znatiželjna.
    fala ti

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidra, a gle što je meni izbacio isti ovaj pretražnik (ima toga još, ovo je samo manji izbor)

Beba se okrenula u 39.tj.????
    koliko vas je rodilo na zadak
    27.tjedan - beba na zadak
    Kada je krajnje vrijeme da se beba okrene na glavicu?
    zadak

i jedan zanimljiv tekst s portala:
    Andrea Robertson: Beba u položaju zatkom

ako se beba ipak odluči ostati u položaju zatkom još uvijek možeš imati lijep i prirodni porod kao ms. ivy ili marta. pogledaj ajvičinu priču:

Andrej na guzu

kako bilo da bilo želim ti lijep porod

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidim da je pinocchio našla dosta tema o zatku ali evo moje iskustvo.
    Moja bebica je bila okrenuta na zadak i ja sam znala da se ne misli okrenuti, doktor mi je stalno govorio da ima vremena ali mama zna najbolje... Na kraju se mala tvrdoglavica rodila na carski.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pinocchio hvala puno, ne znam zašto meni ne da sad ću se linkat na tvoje :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja cura se isto nije okrenula, doktor je rano rekao da ni nece jer je bila velika i da nema mjesta. Tako je i bilo. Imali smo carski. Nije ni to problem. Samo da sve bude u redu s mamo mi bebom, to je najvaznije.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ms. ivy je faca

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije

u tome i jest štos - porod kao i svaki drugi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj je isto na zadak, ali mene muci problem posto doc veli da je nemoguce u tom polozaju izmjeriti velicinu glavice jer je vrlo nezahvalan polozaj i stalno se migolji... da li ste i vi imali taj problem.... kako god ga mjeri ispada nesto drugacije, a dok je bio normalno okrenut sve je bilo ok.. e sad on veli da je sve i dalje ok, ali ja sam sva sad uspanicarena

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto si u panici ako i doc kaže da je sve ok?

mojem dječaku ni jedna mjera nije pratila termin... kod zatka je obično teže izmjeriti bedrenu kost. kod nas je ona zaostajala 10 dana, glavica tjedan i više (a sad znam i zašto - ima usku glavicu) a trbuh je bio koliko-toliko ok.

ali ako nema prevelikih odstupanja pojedinih mjera, beba postojano napreduje i doc procjenjuje da je ok - ne brini.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e da, tesko mu je bilo izmjeriti bedrenu kost.. ma pokusat cu se smiriti.. otpocetka stalno nesto brinem i strepim.... samo da se on rodi ziv i zdrav, sve drugo ce biti sporedno, taman rodila i na carski sto me vjerojatno ocekuje jer se njemu ocito uopce ne zuri okrenuti.. svaki put je sve vise sfrkan ko kifla, a lupa me ko da ima vec obucene kopacke i sanja nogometnu loptu .. hvala na ovim inf.. sad mi je vec puno lakse...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj se okrenuo u 6 mjesecu trudnoće...Nemoj se brinuti mojoj šogorici su se i bebe u oba puta okrenule par sati prije poroda Uživaj u trudnoći

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

noklica, samo se opusti i uživaj u trudnoći. proći će ti začas... a onda uživaj u onome što slijedi.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moji su se okrenuli u 35 tjednu!!!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nura se nije okrenula do poroda tj. do 34 tj. ali nije bila okrenuta na klasični zadak guzom već nožicama prema dolje. To je bila indikacija za carski jer je došlo do pucanja vodenjaka a beba je bila nedonešena. Da je bilo iza 36 dr je rekao da ne bi bilo razloga da ne bude prirodni porod- vaginalno.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja beba je stalno na zadak (sad je 29 tjedan). Mene ne brine eventualno okretanje zbog poroda, jer i tako idem na carski zbog drugih stvari, ali me brine jer je jedna susjeda rodila bebu koja je bila na zadak, pa je curka morala nositi remenčiće za kukove jer je cijelo vrijeme trudnoće ustvari "sjedila" u tibici. Imali itko takvih iskustava, da li je to pravilo ili samo eto jedan slučaj?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Polozaj zatkom nije samo jedan, beba moze biti razlicito polozena. Mozda problemi s kukovima i o tome ovise.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OPcenito vrijedi da bebe na zadak imaju cesce problema s kukovima. Al nije nesto dramatican taj postotak. Moj gospon zadak nije imao nikakvih problema.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja isto mislim da moj sjedi jer su mu noge nekako skroz tamo kod glave (bar se tako meni cinilo na UZV)... a kako se manifestiraju ti problemi s kukovima, jel se to da srediti nekim vjezbama?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam rođena na zadak i imala sam problema s kukovima (displazija, vježbe i aparatić do 1. rođendana). ostale zadak-bebe u obitelji nisu imale nikakvih problema.

andrej je imao dvije predispozicije - obiteljsku i položaj zatkom - a kukovi su mu bili u savršenom redu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja curica se u 6. mjesecu trudnoće okrenula na glavu, a 2 tjedna pred porod bila je okrenuta na zadak. doktor je rekao da su male šanse da se opet orene na glavu jer ima nešto manje plodne vode, tako da je rekao da će mi najvjerojatnije napraviti carski. na kraju se ipak bebica smilovala i okrenula na glavu i porod je prošao super.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja neznam tocno kad se okrenuo ali mi je vec od 34. tjedna dr. govorio da je okrenut kako treba

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj leži tako da mu je guzica dolje, a noge desno (blizu slijepog crijeva).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    moj leži tako da mu je guzica dolje, a noge desno (blizu slijepog crijeva).
    Mislim da je to poprecni polozaj, to je koliko se sjecam iz svog proucavanja literature iz tog razdoblja, sigurna indikacija za carski.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Samo da pridodam da sam se ja svojoj mami odlučila okrenuti na glavu samu noć prije poroda 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Deaedi stvaraš mi paniku šalim se...
    ja se sve nadam da će se okrenuti

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja se nadam okretanu zbog kukića - bez obzira na sve, čini se da je bolje da beba malo glumi šišmišeka

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Katja je cijelu trudnoću sjedila u zdjelici,Janu na glavi
    34+5 se i ženska okrenula i rodila sam vaginalno :D
    Sve će biti 5,uživaj i mazi bušu!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mene je isto sad frka kad slusam ove price s kukovima.. moj pisonja osjecam i dalje nije okrenuo ni prst, a kamoli da se cijeli zarotirao... jucer me izgleda laktom il necim ukljestio u preponi, jos jutros me zari sve u tom podrucju kakva bol.. najstrasnije je kaj je oko mene to svima smijesno njih to sve zabavlja, a mene vec zamaraju te moje brige kako ce, kada ce, hoce li biti sve ok...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo mi danas bili na pregledu i curka i dalje sjedi na zadak - kao da je na kavici s frendicama
    Ali kaže dokica da nije još frka, i neka dijete bude kako joj je najbolje - pa onda tako i ja kažem

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja nisam bila u položaju zadak pa sam imala problema s kukovima(nosila remenčiće do prvog rođendana, poslije sve ok). Moja tetka je vaginalno rodila sina okrenutog na zadak bez ikakvih problema (i on nije imao problema s kukovima).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj sinčić je na svakoj kontroli drugačije bio okrenut već sam mislila da ginekolog halucinira. Pred kraj trudnoće se n-ti puta okrenuo i to kako treba. Onda sam do kraja trudnoće bila u strahu da se opet ne okrene na zadak, ali nije. Obzirom da zanji mjesec nije rađen ultrazvuk, ne znam da li bi itko skužio da je kojim slučajem bio opet na zadak.
    Pa bi bio zadak + 4550 gr. + srdačne preporuke indukcije bez da se znalo osnovne činjenice o težini bebe, položaju i ostalo ... ah slažem bezvezne scenarije, zanemarite.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znate li da li kod nas više itko uopće prakticira vanjski okret oko 36.-37. tjedna?
    zanima me jer recimo Wagner ga u svojoj knjizi "Pripremite se za porođaj" dosta spominje, a i brošura Informed choice ( http://www.infochoice.org/ ).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je dokica rekla da se to nekad radilo ali da je to totalno besmislen postupak jer je dijete u stanju iste minute vratiti se u prvobitni položaj, pa zabadav sav trud. Mislim da to renomirani doktori više ne rade.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

informed choice predstavljaju upravo recentnu struku(ne hrvatsku doduše).
    na linku se može dobiti primjerak (iz 2006. čini mi se) u pdf formatu.
    i upravo zato što njihova struka to preporuča me zaniumalo kako naša na to gleda.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

našla nešto i na stranicama jedne australske bolnice

Term (< 37 completed weeks gestation)

Antenatal (not in labour)

Ultrasound (elective) to confirm diagnosis and exclude possible causative factors (eg polyhydraminos, low lying placenta, fetal anomaly).

Options for care

External Cephalic Version (ECV)

The current evidence would suggest that ECV where there are no contraindications, will reduce the number of breech (noncephalic) presentations in labour and the number of caesarean sections for breech presentation with no increase in the perinatal fetal or maternal morbidity1 (ECV CPG in development)
    ali meni se čini da ako već duže vrijeme kod nas nema doktora/babica koji to rade, onda je pitanje koliko njih, u nedostatku prakse, to više uopće i zna sigurno napraviti :/

evo još dosta detaljan link s Royal College of Gynaecologists iz prosinca 2006., čini mi se na prvi prelet da daje punu informaciju o raznim opcijama, prednostima i rizicima, navodi recentna istraživanja i njihove rezultate:
    http://www.rcog.org.uk/resources/Pub...20b_breech.pdf

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ali meni se čini da ako već duže vrijeme kod nas nema doktora/babica koji to rade, onda je pitanje koliko njih, u nedostatku prakse, to više uopće i zna sigurno napraviti :/
    Upravo sam to htjela napisati
    naime, dok sam bila trudna išao je neki dokumetarac na RealityTV o trudnoći ili o bolničkim slučajevima, ne sjećam se više
    ugl, radili su to okretanje bebe u zadnjim tjednima i naglasili da je izuzetno važno da dr. točno zna što radi i da ima puno iskustva "u rukama"
    ima neki catch kako to brzo i vješto napraviti

pa si mislim da je možda i bolje da naši to ne prakticiraju ako već nisu dobro izvježbani

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja beba se guzom uglavila u zdjelicu u 33tj. sam trudnoće i doktorica mi je rekla da se najvjerojatnije neće okrenuti,da ću morati na carski.još će mo vidjeti :D :D :D :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako je guza u zdjelici, teško da će se okrenuti.

a zašto moraš na carski?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja je beba sa guzom u zdjelici i doktorica mi je rekla da se neće okrenuti da su šanse jako male, zato što se uglavio, a sve veći je i da se pripremim na to da ću najvjerojatnije na carski :D

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj nefertiti prvotno napisa
    moja je beba sa guzom u zdjelici i doktorica mi je rekla da se neće okrenuti da su šanse jako male, zato što se uglavio, a sve veći je i da se pripremim na to da ću najvjerojatnije na carski :D
    sorry, ne kužim, veseliš se carskom??

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nebi se ja baš veselila carskom. Istina da preskočiš trudove ali zato posli boliiiii jako .
    Neznam koliko boli vaginalni porod ali ni carski nije bezbolan i lagan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je beba u 36-tom tjednu na zadak i rečeno mi je da ima još 2 tjedna da se okrene,ako se ne okrene onda će ga dr pokušati okrenuti,ne znam kako,aqli ako se ni tada ne okrene onda ću na carski! :?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako ti se beba još nije smjestila u zdjelicu onda je moguće da se okrene ali što je beba veća manje su šanse za to.
    Nemoj se brinuti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sorry, ne kužim, veseliš se carskom??[/quote]

A baš moš misliti! Naravno da se ne veselim , bi li se ti veselila carskom?
    Šta trebam očajavati,dramatizirati?Ne želim se opterećivati crnim mislima oko carskog reza, pokušavam to shvatiti kao nešto što moram i pomiriti se s tim.
    Ja vas stvarno ne shvaćam po forumima ima cura koje se hvataju za svaku riječ , i čekaju da samo nešto podbadju.

Nisam ja sama odlučila da ću ići na carski zato što ja tako hoću već zato što moram,beba mi je smještena u zdjelici i već je dosta velika,valjda doktori znaju bolje od mene,a meni je zdravlje moje bebe najvažnije ,a to što sam stavila :D , to znači da se veselim svojoj bebi.
    Moj mm i ja smo prošli tečaj zato što smo imali želju da zajedno sudjelujemo u porodu i šta ja sada trebam biti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj anuskav prvotno napisa
    Meni je beba u 36-tom tjednu na zadak i rečeno mi je da ima još 2 tjedna da se okrene,ako se ne okrene onda će ga dr pokušati okrenuti,ne znam kako,aqli ako se ni tada ne okrene onda ću na carski! :?
    Slažem se s bfamily, i meni je tako doktorica rekla a i na tečaju smo o tome imali temu,nadam se da će se okrenuti,puno sreće i ne brini se

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure koje se spremate ili ste bile na carskom, zanima me što su vam naveli kao indikaciju: jesu li sve bebe bile velike, puno preko 3,5kg? ili u nezgodnom položaju, nožica dolje i slično? ili neki treći razlog?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj nefertiti prvotno napisa
    sorry, ne kužim, veseliš se carskom??

A baš moš misliti! Naravno da se ne veselim , bi li se ti veselila carskom?
    Šta trebam očajavati,dramatizirati?Ne želim se opterećivati crnim mislima oko carskog reza, pokušavam to shvatiti kao nešto što moram i pomiriti se s tim.
    Ja vas stvarno ne shvaćam po forumima ima cura koje se hvataju za svaku riječ , i čekaju da samo nešto podbadju.

Nisam ja sama odlučila da ću ići na carski zato što ja tako hoću već zato što moram,beba mi je smještena u zdjelici i već je dosta velika,valjda doktori znaju bolje od mene,a meni je zdravlje moje bebe najvažnije ,a to što sam stavila :D , to znači da se veselim svojoj bebi.
    Moj mm i ja smo prošli tečaj zato što smo imali želju da zajedno sudjelujemo u porodu i šta ja sada trebam biti
    [/quote]

sorry, ja sam stvarno stekla dojam da se ti veseliš carskom ( nažalost ne bi bila ni prva ni jedina jer puno žena smatra carski kao da su dobile na lutriji), tri skakućuća smajlića sam protumačila kao sreću. No, ako je suprotno, drago mi je, govorim iz iskustva. Ja sam rodila na SC i molim Boga da se to ne ponovi više.

Sretno tebi i bebi!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    cure koje se spremate ili ste bile na carskom, zanima me što su vam naveli kao indikaciju: jesu li sve bebe bile velike, puno preko 3,5kg? ili u nezgodnom položaju, nožica dolje i slično? ili neki treći razlog?
    moja je bila nožicama dolje a porod sa 34 tj.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •