Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Izvodite li djecu u vrijeme spavanja?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Izvodite li djecu u vrijeme spavanja?

Moja curica od 7 mjeseci spava 3 puta.Teško zaspi u kolicima i slabo se naspava pa se trudim u vrijeme spavanja biti kući.To nam je ponekad teško izvesti.

Koliko vi to radite?Jeste li kući kad dijete treba spavati?Ako niste koliko to utiče na raspoloženje vaše bebe(moja je nervozna).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nastojala sam da uvijek spava doma. Naravno da se znalo desiti da zaspi i vani u kolicima, posebno dok je bila manja. Ali preferirla sam da spava na postenom madracu, da ima komociju. Kolica, onako skucena, a i upitne kvalitete podloge za spavanje nisam voljela. Nisam voljela ni da spava u AS. Kada je pocela spavati 1x dnevno postalo je puno lakse. Prakticiramo izlaske ujutro ili predvecer. Popodne obicno spava 1.5-2h.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, obavezno. Jednako teško se uspavljujemo kod kuće i u šetnji, a svo vreme spavanja moram da ležim pored nje da joj cica miriše kod nosa. Zato više volim da spava u marami, a ja šetam i uživam, šopingujem, gledam izloge, družim se.... Kolica nam nisu drug, ne voli ih i ne želi da bude u njima. Jedno spavanje dnevno nam je kod kuće (duže) i tada ja spavam sa njom, a dva kraća spavanja odradimo u marami.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dešava mi se da je izvedem vani u vrijeme kad bi ona spavala.Onda plače i nervozna je. Polazimo kući(kolicima)ona zaspe).Uđemo u kuću probudi se ,a da se nije naspavala te opet plače.Nekad mi se čini da je s njenim spavanjem lakše kada ne izlazimo,ali nije dobro ni da smo stalno kući.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Navodno da dijete u setnji ili voznji ne moze upasti u dovoljno dubok san da bi se naspavalo. Zbog vibracija. :/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u voznji najbrze zaspe i najsladje spava
    inace nismo u setnji kad je hladno
    sve rjedje izlazimo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Navodno da dijete u setnji ili voznji ne moze upasti u dovoljno dubok san da bi se naspavalo. Zbog vibracija. :/
    Ne bih se složila, kada u nekoj dužoj šetnji uspem da je prebacim iz marame u kolica a da se ne probudi, odspava i po 2h u komadu, a toliko mi kod kuće nije spavala od rođenja.
    A i sasvim normalno funkcioniše kad spava napolju, kao i kad spava u kući.

ceca mjesec ako mi dete zaspi u šetnji (u marami ili kolicima) ne ulazim u kuću dok se ne probudi. Šetam oko zgrade, ili produžim šetnju po potrebi.

cvjetic27 ne znam kolika ti je beba, ali možete slobodno da šetate i po zimi, samo se dobro utoplite. Mi izlazimo puno napolje, a ako je baš mnogo hladno izlazimo češće po pola sata-sat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi evo od rodjenja u vrijeme spavanja smo se vracali i vracamo kuci.

U kolicima nikad nije htio zaspati, tako da je jedina opcija bila kuca.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi imamo samo jedno pravilo u citavom danu; rucak naj kasnije u 13 sati i spavanje odmah nakon toga ( a tada i mama digne noge u zrak ).ostalo je; ako ti se sine spava, a ti zaspi u kolicima, u kreveticu, meni u krilu, u autu... kod nas ovaj model funkcionira. Trudim se odrzati svoj zivot sto je moguce jednostavnijim, a radjenjem nekih posebnih ustupaka ( osim rucka u isto vrijeme svaki dan i spavanja nakon ) bi ga jako zakomplicirala...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cini se da su Nađa i Leila ko sestre, kad citam sto pise mama vissnja kao da citam sebe ... ako spava kod kuce, spava onoliko dugo koliko i ja spavam s njom ... a ako zaspe vani ja setam dok se ne probudi jer ako udem u kucu budi se odmah i nema sanse da je uspavam ponovo.
    Prije par dana je skuzila kako zaspati u kolicima, a ja samo moram pogoditi pravi trenutak da je spustim, ususkam je dekom i zakopcam u vrecu i spava ko beba po 2 sata a ja setaaaam

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Aphro, ti si roditelj po mom ukusu
    Tako i mi radimo...nisam se nikad opterećivala gdje,kada i kako će zaspati. Nisam nikad radila rasporede, i meni je važno vrijeme ručka, jer o tome nekako ovisi cijeli dan (dok sam još na porodiljnom). Svi se volimo odmorit, pa je tako i on naviknut. Šetnje su ujutro i popodne, obično malo prije spavanja, nekad se dogodi da zaspe, u zadnje vrijeme sve rjeđe. Još malo pa ima godinu dana.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama ni rucak nije bas svaki dan u isto vrijeme

nikad trcala doma da bi spavali, rijetko odgadjala/odbijala ikakve aktivnosti zbog nekog "rasporeda"...

mi rasporeda, u stvari, nemamo... zaspu kad im se spava tamo gdje su se zatekli... bez puno price, bez panike, bez drame...

nisu cendravi, ne nervozisu se, evo danas smo u vrijeme rucka isli na glasanje, pa u setnju pa tek onda doma na rucak, pa je leo preskocio dnevno spavanje (2,5 godine) koje obicno bude odmah nakon rucka, i nista - igrao se cijelo popodne i u 6ipol se srusio i zaspao...

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja baš sve organiziram prema njenom jutarnjem spavanju. ujutro se probudimo , igramo se ja usput pijem kavu i između 10 i 11 je spavanje buđenje 12-1 i onda tek počinju šetnje odlasci u goste itd.
    meni je super to njeno jutarnje spavanje jer imam vremena za sebe surfam,spremam,kuham ručak i baš je se zaželim.
    nekad se desi da se neke stvari nemogu nego baš u njeno vrijeme spavanja al to je jako rijetko.u tom slučaju se spavanje odgodilo za malo kasnije.
    sa drugim spavanjima se ne opterećujem sling,kolica u gostima whatever.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uvijek smo se vraćali doma na spavanje, dva puta kad je spavala dva puta, jednom kad je spavala jednom. Sad više ne spava po danu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

nikad trcala doma da bi spavali, rijetko odgadjala/odbijala ikakve aktivnosti zbog nekog "rasporeda"...

mi rasporeda, u stvari, nemamo... zaspu kad im se spava tamo gdje su se zatekli... bez puno price, bez panike, bez drame...
    isto, samo u jednini

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

srecice ne znam kako kod vas, ali zadnjih dana Nađa bukvalno 5 minuta posle mene otvara oči. Znači legnemo da spavamo i prvo zaspi ona, posle 10-tak minuta i ja i onda koliko ja spavam toliko i ona + 5 minuta. Nekad mi se desi da u polusnu pogledam na sat i zaključim da nije dovoljno i bukvalno se nateram da ponovo zaspim da se ona ne bi probudila.
    A moraću jednom kad budem prolazila kroz Zg da vas nađem, možda se izgubljene sestre prepoznaju :D

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja UVIJEK pazim da smo doma za spavanje. Sada ima godinu i pol, i spava jednom dnevno, i jednako mi je važno da odspava doma, u miru i tišini. Jer tako odvali po 3 sata, a kada u rijetkim situacijama zaspi vani, to ne traje duže od 45 min. Osim svega, njeno spavanje je i moj odmor, vrijeme za kuhanje i surfanje 8) , pa spajam ugodno s korisnim. Možda sam rob toga, sve aktivnosti rihtam prije ili poslije spavanja, ali tako mi je život ugodniji, bez obzira što sveki valjda kosu čupa kad joj kažem da ćemo doći tad i tad jer Hana spava...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Ne bih se složila, kada u nekoj dužoj šetnji uspem da je prebacim iz marame u kolica a da se ne probudi, odspava i po 2h u komadu, a toliko mi kod kuće nije spavala od rođenja.
    A i sasvim normalno funkcioniše kad spava napolju, kao i kad spava u kući.

ceca mjesec ako mi dete zaspi u šetnji (u marami ili kolicima) ne ulazim u kuću dok se ne probudi. Šetam oko zgrade, ili produžim šetnju po potrebi.

cvjetic27 ne znam kolika ti je beba, ali možete slobodno da šetate i po zimi, samo se dobro utoplite. Mi izlazimo puno napolje, a ako je baš mnogo hladno izlazimo češće po pola sata-sat.
    osam mjeseci mi ima beba, nezgodno mi je zbog snijega po cesti s kolicima i nezgodno mi je jer poslije setnje moram prati kolica u kojima u stanu provodimo vrijeme ako nismo na podu
    malo sam i lijena uz to

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Ja UVIJEK pazim da smo doma za spavanje. Sada ima godinu i pol, i spava jednom dnevno, i jednako mi je važno da odspava doma, u miru i tišini. Jer tako odvali po 3 sata, a kada u rijetkim situacijama zaspi vani, to ne traje duže od 45 min. Osim svega, njeno spavanje je i moj odmor, vrijeme za kuhanje i surfanje 8) , pa spajam ugodno s korisnim. Možda sam rob toga, sve aktivnosti rihtam prije ili poslije spavanja, ali tako mi je život ugodniji, bez obzira što sveki valjda kosu čupa kad joj kažem da ćemo doći tad i tad jer Hana spava...
    sve isto

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jednostavno ona ne pada u dubok san vani.Nisam ja tip koji se u životu pridržava nekog rasporeda ,ali ,čini mi se da ću se zbog nje morati pridržavati.Kada smo kući spava puno duže nego vani te je raspoloženija.[/code][/quote]

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša starija djevojčica je spavala JEDINO u kolicima. Od svojeg 2. do 9. mjeseca gotovo nikad nije spavala preko dana. U kolicima bi zaspala odmah, a probudila bi se čim bi kolica stala.
    Mlađa kćerka nije u kolicima provela ni pet minuta dok nije počela sjediti - počela bi plakati čim bismo je stavili u kolica pa ih dugo nismo ni koristili.

Koliko djece, toliko prica o spavanju i kolicima (i o svemu drugome ).

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trudim se da smo doma u vrijeme spavanja, ako smo kod mojih gledam da spava u sobi, rijetko kada ga pustim da spava u kolicima, ako zaspe u AS onda se vozimo sok se ne probudi .

Jedino za večernje spavanje je uvijek pravilo da smo doma više-manje u vrijeme kada mu se spava

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    srecice ne znam kako kod vas, ali zadnjih dana Nađa bukvalno 5 minuta posle mene otvara oči. Znači legnemo da spavamo i prvo zaspi ona, posle 10-tak minuta i ja i onda koliko ja spavam toliko i ona + 5 minuta. Nekad mi se desi da u polusnu pogledam na sat i zaključim da nije dovoljno i bukvalno se nateram da ponovo zaspim da se ona ne bi probudila.
    A moraću jednom kad budem prolazila kroz Zg da vas nađem, možda se izgubljene sestre prepoznaju :D
    Ti bar imas 5 minuta ... ja obicno kad se probudim onda se protegnem i pogledam ju, a ona se proteze skupa sa mnom i smije se onak natecena od spavanja he he
    I naravno svakako nam se javi

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

ovo potpisujem osim ovog zadnjeg. nama je spavanje doma jos najteze! ako ga ne uspava mm ( a to je samo vikendom) onda se navlacimo i po sat vremena. pospan je, ali ne zeli zaspati. cak sam kaze da idemo spavati (vuce me u sobu i pokazuje pa, pa jer tako radimo uvijek prije spavanje), al onda malo pocica i opet je oran iducih pola sata. tako da ga u zadnje vrijeme uspavljuej moja mama u kolcima po stanu. njoj super brzo tako zaspi. onda ga ja samo prebacim na krevet.

u kolicima u setnji super spava, kad je imao 6, 7, 8 mjeseci mogao je spavati tako satima, a ako bi se ja htjela vratiti doma prije nego se probudi stavila bi ga na terasu da spava

u principu volim da spava doma jer onda ja mogu u kuci nesto napraviti, skuhati ili se samo odmoriti. ali neki striktni raspored nikad nismo imali jer moje dijete bas to nije dobro prihvacalo, a ja nisam forsirala

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uglavnom gledam da ga ne remetim, ali ako nekud moramo ili se šetnja slučajno oduži ne dramatiziram...spava u kolicima. Inače kad dođemo iz šetnje uglavnom se odmah probudi.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako nije nešto jako hitno ili jako važno ne izlazimo u vrijeme spavanja

osim ako putujemo pa spava u autu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •